,

Nazardan nasıl korunuruz.

Nazar değmesi durumu hasıl olduğunda kişiye gerek maddi gerekse manevi boyutta pek çok zarar gelmesi, bu anlamda son derece kişinin canını sıkan ve türlü rahatsızlık veren problem problemlerin baş göstermesidir. Müslümanlar ise karşılaştıkları duruma çözüm niteliğinde İslam Dünyası'ndaki alimlerin de okunmasını önerdiği nazar duası eşliğinde alemlerin Rabbi olan yüce Allah'tan yardım dilemektedir. Yerin ve göğün sahibi Cenab-ı Hakk, ölüme dahi sürükleyebilecek derecede ciddi etkilerinin bulunabileceği nazardan korunmak için el açan kullarının bu anlamda imdadına yetişmektedir. 
 Peygamberimiz (S.A.V)'in de tüm müminlere özellikle tavsiye etmiş olduğu, diğer anlamlarının ise göz değmesi ve göze gelmek olarak ifade edildiği nazara karşı okunacak dualar nelerdir? 

şte, kıskançlık duygusunun vermiş olduğu etkiyle oluşan kem gözlerden ve art niyetli/haset bakışlardan muhafaza etmeyi sağlayacak etkili nazar duası.

Günde 7 kez Felak Suresi ,Nas süresi,Ayetel Kürsi,Fatiha süresi,İhlas Süresi ve son olarak

 Allâhümma’hrusnâ bi-‘aynike’lletî lâ-tenâmu, ve’hfaznâ bi-ra’fetike’lletî lâ-terâmu, ve’rhamnâ bi-kudretike ‘aleynâ felâ tühlik ve ente sikatünâ ve recâunâ, yâ erhame’r râhimîne ve yâ ekreme’l-ekremîne. “Allâhümme, yâ mukallibe’l-kulûb, sebbit kulûbenâ ‘alâ dînike ve tâ‘atike.” “Allâhümme’c‘al fî kalbî nûran ve fî basarî nûran ve fî sem‘î nûran ve ‘an yemînî nûran ve ‘an yesârî nûran ve fevkî nûran ve tahtî nûran ve emâmî nûran ve halfî nûran ve’c‘al lî nûran.” (Buhârî)
El-hamdü li’llâhi’llezî tevâda‘a küllü şey’in li-‘azametihî ve’l-hamdü li’llâhi’llezî zelle küllü şey’in li-‘izzetihî, ve’l-hamdü li’llâhi’llezî hada‘a küllü şey’in li-mülkihî, ve’l-hamdü li’llâhi’llezî istesleme küllü şey’in li-kudretihî

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder