, , , , ,

Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü


Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü


Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü

2 Mart balık burcunda bir yeni ayı karşılayacağız.

Yeni ayda güzel enerjilerle başlangıçlar yapabilmek için hem evinizin hem de sizin ruhunuzun enerjisini yükseltecek tütsü önerilerim olacak. 

1. Tütsü 

 Bir tutam lavanta 

Bir tutam adaçayı

Bir çubuk tarçın

 Bir tutam defne yaprağı 

Bir tutam gül yaprağı

Bunları birleştirip kahve tonlarında bir keten iple bağlıyoruz .

Yeni ayın başladığı günden itibaren 15 gün boyunca sabah güneşiyle birlikte tütsümüzü bakır bir kabın içerisinde yakacağız. Tütsüye başlarken bir kağıda niyetlerimizi yazıyoruz. Yaktığımız tütsüyü çok yakmadan  tuza batırarak söndürüyoruz. Tütsünün söndürdükten sonra çıkan dumanını tüm evimizin odalarında gezdiriyoruz. Yaklaşık 3 dakika gezdirmeniz yeterlidir. Sönen tütsümüzü evimizin bir köşesinde bekletelim.15 gün boyunca aynı şekilde tütsümüzü yakıp evimizde her gün gezdireceğiz.

Bu tütsünün faydaları 

 Ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur

Stresi yatıştırmaya yardımcı olur

Uyku kalitenizi artırır

Zihinsel odaklanmayı artırmaya yardımcı olur

Negatif enerjiyi dağıtmaya, ruh halini iyileştirmeye ve sezgiyi güçlendirmeye yardımcı olur.

Ek olarak ayrıca yapacağınız adaçayı  tütsüsü ise hafızanızı ve odaklanmanızı geliştirebilir,

unutkanlığa iyi gelir. Enerji seviyenizi arttırmanıza yardımcı olur.

2. Tütsü- Defne Yaprağı Tütsüsü

Defne yaprakları hoş kokusuyla insanları rahatlatır ve ortamı kötü kokulardan arındırır. Negatif düşünceleri temizler, ruhunuzu rahatlatır. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Öncelikle kurutulmuş defne yaprakları çelik bir kaba alınır. Daha sonra uzun bir çakmak ile yakılır.

Defne yaprakları hemen sönebilmektedir, bu nedenle uzun çakmağınızı sık sık yakıp defne yaprağını söndükçe yakın. Bu aşamada tütsüyü evin içerisinde gezdirmeniz önerilir. Böylece her yer mis gibi kokacaktır.

 Dilerseniz defne yaprağı tütsüsü yaparken içine adaçayı, üzerlik otu, öd ağacı, çörek otu ekleyin. Ben genellikle bakır bir tavada tahta kaşıkla yapıyorum ve tütsüyü bittiği zaman biraz su ekliyorum niyet  tutup toprağa döküyorum.

Dua zikir salavatlar okuyarak yapınca daha iyi bir enerjiyle hissediyorum. Sizlerde yeniayla birlikte verdiğim tütsüleri deneyin.

Son olarak tahta kaşığı tavanın dibine ses çıkararak vurun evde gezdirin ses titreşimleri akışı oluşsun. Sağlıkla huzurla mutlulukla inşallah diyerek niyet edin.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

02.22.2022 tarihinin enerjisi

02.22.2022 tarihinin enerjisi

İki, uyumu, sevgiyi, dostluğu, diplomasiyi sembolize eder. Bu gün, olumlu ilişkiler kurmak, kopan bağlantıları onarmak ve  sevdiklerinizle vakit geçirmek için güçlü güzel enerjileri barındırıyor.

Bu gün sözlerinizin, duygularınızın ve eylemlerinizin size veya sevdiklerinize yansıyan bir ayna gibi size geri döneceği bir tarih.
 Bu nedenle, sizi mutsuz eden  kıskançlık, öfke ve diğer olumsuz duygulardan kurtulun.

Unutma dünya senin sahnen! Bugün güçlü  yaratıcı enerjilerle dolu zamandır, bu yüzden geleceğiniz için endişelenmek yerine içinizde daha fazla neşe ve güzellik yetiştirerek arzu ettiğiniz hayatı yaratın. Kendin ve hayatın hakkında güzel bulduğun ne var? Ruhunu besleyen ve seni mutlu eden şey nedir?

Her zaman istediğiniz hayatı yaratmak için hayal gücünü kullan. Eksik olan şeylere odaklanmak yerine, sevgi tohumlarını ek ve neye minnettar olduğunu , neyi doğru yaptığına odaklanarak  o duyguları  besle! Kendinizi iyi hissetmenize ve titreşiminizi yükseltmenize yardımcı olan insanlarla zaman geçirin.

Yaratıcılığınızı şimdi  ifade etme ve gösterme zamanı.  Hangi aktiviteleri yapmaktan hoşlanırsın? Şimdi yap. Harika insanlarla tanışacak ve kendini gerçekten iyi hissedeceksin. 
 Kendinde ve başkalarında neyin güzel olduğuna odaklan, o zaman dünya her gün daha iyi görünecek ve  kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaktır.


 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

16 Şubat 2022 Aslan burcunda dolunay geliyor.


16 Şubat 2022  Aslan burcunda  DOLUNAY


16 Şubat 2022 Aslan burcunda dolunay geliyor.

 16 Şubat dolunayı ateş elementi Aslan Burcunda gerçekleşiyor. Bu dolunayı incelediğimde ilk aklıma gelen çıplak kral  hikayesi.

  Aşk, iş, aile, ilişki, ortaklık, para  akışıyla dopdolu  bir dolunayı karşılıyor ve dikkatleri üzerimize çekilecek bir ayın ortasına doğru gidiyoruz. Dolunay her sahada her alanda kendini fark ettiriyor. Korkunun üstüne üstüne gidilecek bir dolunay,  doğrular konuşuluyor, haklar savunuluyor, yaşamlar değişime ayak uydurma enerjisi ve asıl cesaret güç kuvvet sağlanıyor.  Şeytani düşünceler içerisinde olanların ise ayakları ipe dolanıyor. Dolunay altından kalkamayacağın  işe girme diyor.   Ruhsal, duygusal, fiziksel, zihinsel her koşul ve durumu anlamaya gayret edelim. 

Dolunay dünyaca etkileneceğimiz  3 aya damgasını vuruyor.  Ya hep ya hiç, ya yalan ya doğrular  açıkçası.  Çıplak kral hikayesini okuyun ne dediğimi anlayacaksınız, her hikayenin bir doğruları vardır.

Bu dolunay yılda bir kez yansımalar veriyor, bu hafta dolunayda gösterişli bir şekilde sevilmeye, sevildiğimizi herkes tarafından görülmesine odaklanıp ‘’gerçek’’ sorumluluk ve yeteneklerimizi göz ardı etmemeliyiz diyorum.

Farklı alanlara açılmamak ve dağılmamak, her şeyi göz ardı etmemek, yapabileceğimizi sandığımız işlerde kendinize güvenmek,  başarısızlığın arkasına tutunmamak, bir birey olarak her anlamda güç anahtarı olan dualara sarılmak,  her konuda bilgi sahibiyim diye kimseye küçültmeden incitmeden anlatmak.

Bu dolunayda dünya liderlerinin gücünü abartarak perde arkası ve  birde sahne önünü göreceğiz.

Kendileriyle yüzleşmek zorunda kalan insanlar, bu dolunay da oldukça sert agresif olacaklar, tuzağa düşmeyin. Eksik olduğunuz alanları tamamlayın ve bilgili insanlardan destek alın. Çevrenizdeki güven duyduğunuz kişilerle iş birliği yapın, en önemlisi kibrinize yenilip, başarısız sonuçlara doğru yol açmayın.  Gerçek bilgelik şahitlik ister, her şeyi bilmekle sen sen olmasın sınırlarınızı bilip en doğrusunu kabullenin.


Çevrenizdeki egosu yüksek olan kişilerden uzak durun, insan kendi ruhunda asaletini bilir ona göre taşır. Aslan dolunayı cesareti konforu zenginliği anlatıyor. Aslan’ın görevidir şaşalı yaşamak, bu yüzden  çoğumuz kendi alanımızı koruyup kollamak isteyeceğimiz bir korunma alanı oluşturmak isteyeceğiz. Bu hafta duyduğumuz her şeye inanmayın ,aslı astarı olmayan şeyler, sırlar bir doğru üç yalan çıkabilir.  Doğrulara şahitlik yapmakta yarar var, insan ol doğrusu ol. Genelde önderlik, liderlik ettiğimiz alanlarda yüzleşme yaşayacağız.

Tamamlanmak, bütünlenmek cesaret ister çünkü önce yetersizliklerimizi kabul etmemiz gerekir. Her halimizle, her an mükemmel olduğumuzu ya da olmadığımızı düşünebiliriz. Her iki durumda da gelişime açık olmaya, ilerlemeye devam etmemiz kafidir. Dünyaya, insanın haysiyet ve onuruna yakışır değerler üzerine kurulmuş bir yaşam sürmeye geldik. Tekamül seviyeniz, insani değerleriniz, ilerleme gayretiniz en büyük gururu yaşama gücünüz unvandır.   

Unutmayan daha önce yazdığım yazılarda dünya çapında yaşanacaklara karşı ön görülerimi paylaşmıştım. Şimdi testler, tatbikatlar başladı. Devlet devleti uyarıyor, herkes kırmızı alarmda, dünyaca kırmızı butona  az kaldı basılıyor.  Gıda, tarım, hayvancılık, yatırımcılar, emlak konut, gayrimenkul, kırmızı alanda. Ani oldu demeyin, birden bastıran yağmur sonrası fırtına.

Sevgiyle sağlıkla mutlulukla huzurla dolsun inşallah.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
,

Pozitif enerjiyi çekmek için kolay adımlar.

 

Pozitif enerjiyi çekmek  için  kolay adımlar. 

Etrafımız pozitif enerji ile çevrili, bütün bu enerji bizi motive edebilir, öğrenmemize yardım edebilir ve hedeflerimize ulaşmamız için ilerlememizi sağlayabilir.   Peki dilediğiniz zaman pozitif enerjiyi çekebileceğinizi biliyor muydunuz? 

Gereken pozitif enerjiyi çekmek için  bazı kolay adımları atmanız yeterli.

Geçmişe takılıp kalmayın ve gelecek konusunda fazla düşünmeyin. Başınıza gelmiş şeyleri değiştiremezsiniz ve gelecek ise henüz yaşanmamıştır.  Halen keşfedilecek bir çok süpriz var. Geçmişteki hatalarınızdan dersler çıkarmalı, geleceği ve bizi şaşırtabilecek şeyleri iyimserlik le beklemeliyiz.

Çoğu zaman  yaşanmış konular hakkında ya da gelecekte olabilecekleri düşünerek zamanımızı boşa harcarız, oysa yapmamız gereken şu ana odaklanmaktır, önemli olan tek şey budur.

Şu anda yaşayın, zor olsa da şu ana odaklanmalıyız. Hayatın yalnızca tek bir an olduğunu ve zamanın su gibi aktığını unutmayın. Şu an bulunduğunuz yer ve zamandan faydalanmazsanız rüyalarda kaybolmuş bir halde yaşarsınız ve  değerli anları kaçırmış olursunuz. Bulunduğunuz ana odaklanın ve her güne iyimserlik arzu ve güçle yaşayın.

Size bu bakımdan yardımcı olması için uygulamalınız gereken tekniklerden biri, günde yalnızca bir kaç dakika meditasyon dua yaparak şu anın farkına varmak. Bu sayede her şeyi daha açık şekilde görebilir ve ihtiyacımız olan sakinlik ve huzura ulaşabilirsiniz.

Minnettar olmak kendiniz için de şükür etmek anlamına gelir, yani özellikle hata yaptığımız zamanlarda kendimiz hırpalamaktan kaçınmalıyız.  Kaç kez şöyle düşündünüz? Neden öyle yapmadın?

Neden cesaret edemedim?  Ne kadar aptalca davrandım. Bütün bu negatif sıfatlar ve cesaret kırıcı sözleri size zarar verir ve pozitif enerji yok eder.

Hayatınızın negatif enerjiyle dolmasını izin vermeyin, tersine bu kolay adımlar sayesinde kendinize pozitif enerjiyi çekin.  Siz bir düşünce mıknatısısınız, negatifi değil pozitifi çekin.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU