, , , , ,

Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü


Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü


Yeni ayda arınma ve yenilenme tütsüsü

2 Mart balık burcunda bir yeni ayı karşılayacağız.

Yeni ayda güzel enerjilerle başlangıçlar yapabilmek için hem evinizin hem de sizin ruhunuzun enerjisini yükseltecek tütsü önerilerim olacak. 

1. Tütsü 

 Bir tutam lavanta 

Bir tutam adaçayı

Bir çubuk tarçın

 Bir tutam defne yaprağı 

Bir tutam gül yaprağı

Bunları birleştirip kahve tonlarında bir keten iple bağlıyoruz .

Yeni ayın başladığı günden itibaren 15 gün boyunca sabah güneşiyle birlikte tütsümüzü bakır bir kabın içerisinde yakacağız. Tütsüye başlarken bir kağıda niyetlerimizi yazıyoruz. Yaktığımız tütsüyü çok yakmadan  tuza batırarak söndürüyoruz. Tütsünün söndürdükten sonra çıkan dumanını tüm evimizin odalarında gezdiriyoruz. Yaklaşık 3 dakika gezdirmeniz yeterlidir. Sönen tütsümüzü evimizin bir köşesinde bekletelim.15 gün boyunca aynı şekilde tütsümüzü yakıp evimizde her gün gezdireceğiz.

Bu tütsünün faydaları 

 Ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur

Stresi yatıştırmaya yardımcı olur

Uyku kalitenizi artırır

Zihinsel odaklanmayı artırmaya yardımcı olur

Negatif enerjiyi dağıtmaya, ruh halini iyileştirmeye ve sezgiyi güçlendirmeye yardımcı olur.

Ek olarak ayrıca yapacağınız adaçayı  tütsüsü ise hafızanızı ve odaklanmanızı geliştirebilir,

unutkanlığa iyi gelir. Enerji seviyenizi arttırmanıza yardımcı olur.

2. Tütsü- Defne Yaprağı Tütsüsü

Defne yaprakları hoş kokusuyla insanları rahatlatır ve ortamı kötü kokulardan arındırır. Negatif düşünceleri temizler, ruhunuzu rahatlatır. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Öncelikle kurutulmuş defne yaprakları çelik bir kaba alınır. Daha sonra uzun bir çakmak ile yakılır.

Defne yaprakları hemen sönebilmektedir, bu nedenle uzun çakmağınızı sık sık yakıp defne yaprağını söndükçe yakın. Bu aşamada tütsüyü evin içerisinde gezdirmeniz önerilir. Böylece her yer mis gibi kokacaktır.

 Dilerseniz defne yaprağı tütsüsü yaparken içine adaçayı, üzerlik otu, öd ağacı, çörek otu ekleyin. Ben genellikle bakır bir tavada tahta kaşıkla yapıyorum ve tütsüyü bittiği zaman biraz su ekliyorum niyet  tutup toprağa döküyorum.

Dua zikir salavatlar okuyarak yapınca daha iyi bir enerjiyle hissediyorum. Sizlerde yeniayla birlikte verdiğim tütsüleri deneyin.

Son olarak tahta kaşığı tavanın dibine ses çıkararak vurun evde gezdirin ses titreşimleri akışı oluşsun. Sağlıkla huzurla mutlulukla inşallah diyerek niyet edin.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder