, , ,

10 Haziran güneş tutulması.Ateş çemberi yaklaşıyor hazırmıyız?


10 Haziran güneş tutulması.Ateş çemberi yaklaşıyor hazırmıyız?


10 Haziran Güneş tutulmasına dua ile başlayalım.

 Sübhânallâhi ve’l-hamdü liltâhi ve lâ ilâhe illâhü vallâ- hü ekber Li havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm 

Bu duayı okuyup tekbir getirilir, Al­lah’tan af dilenir, sadaka verilir ve Allah’a sığınılır. Salavatlar çekilir istiğfar edilir.

Bu tutulmanın bizlere verdiği etki ve baskının psikolojimize ve sağlığımıza etkilerinin bizlere faydalı olması için yaklaşımımız oldukça önemlidir.

 Güneş tutulması esnasında kendinizi yorgun, bitkin halsiz telaşlı çaresiz hissedebilirsiniz. Pimi çekilmemiş bir bomba elinizde tutuyorsunuz ya birileri bu bu pimi çekme meyilinde olabilir.

Sakin olup gelen her şeye tevekkül edip hızla değişime hazırım diye bilir , her şeyin en doğrusuna niyet edin.

Her şeyin hayrınıza gelişmesi için şükrederek niyetlerde bulunun.

Güneş tutulması  bizlere kuvvetli olmamızı, duygusal acıdan  kopuk çürük tutunduğumuz bağlardan kurtulmamızı ve  bu güne kadar askıda kalan ertelediğiniz işlerde ya da hiç düşünmediğiniz kararlar almaya zorlayabilir. 

Derin  derin nefes alarak kendinizi dinleyin, bol bol salavat çekelim. Üzgün sıkıntılı çaresiz hissettiğimizde dualarla sakinleşmeyi deneyelim.

Güneş tutulmasında  Merkür geri gidiyor olduğundan,  önemli kararları daha dengeli olduğunuz bir zamana ertelemeyi tercih edin.

Tutulmanın etkileri  2 ile 4 ay  sürecektir. Eğer  Mayıs ayında kararlar almışsanız ,yeni anlaşmalar yapmışsanız bu sizleri etkilemez. Uzun süredir bir planladığınız anlaşmalar varsa askıya alınmışsa, bunu tamamlıya bilirsiniz    

Emniyet kemeriniz duygularınız maneviyatınızdır, bu güneş tutulmasında sizden ricam kontrolünüzü kaybetmemenizdir. İyi düşünün iyi kararlar alın, emin güçlü adımlar atın kendi köklerinizden yeniden yeşere bilir filizlene bilirsiniz. Kendimizi normal akışa bırakın, pozitif ilhamı kendinize çekin, bunu hissedebilmek için çevremizde olumlu pozitif kişilerle kontakta bulunun. Güneş tutulmasında  zorlayacak aktivitelerde bulunmamanız, kendinize sakinleşebilmek için biraz zaman tanımanız hem fiziksel hem de psikolojik sağlığınız için çok daha faydalı olacaktır.

10 Haziran  güneş tutulmasının bizlere rahmetle bereketle sağlıkla huzurla, birlik beraberlik içinde kavgasız gürültüsüz bir hayat enerjisi ile gelmesini diliyorum. Artık her şeyi umutla çağıralım.  Bardağın dolu tarafından bakan bir de boş tarafından bakanlar var, bu güneş tutulması elbette büyük sınav büyük imtihan büyük acılar getirmesin ama yine de endişeliyim.

Ülkem için, ülkemin çocukları için endişem büyük. Bu durumu anlatamam anlatmak kolay değil ben dua dua dua diyorum. İyi düşüneceğim ama işim gereği yine de çok dikkatli olalım diyorum.

10 Haziran  güneş tutulması ani felaketlere işaret ediyor,  yaşamınızı hayatımızı etkileyecektir. Kimileri bunun acımasız tarafıyla yüzleşecek, kimileri de bu zor sürecin üstesinden gelecektir. Kimileri de büyük fedakarlıklarının mükafatını görecek, sürpriz gelişmelere kucak açacaktır. Bu süreci enerjinizi harcayan gereksiz sorumluluklardan kurtulmak için bir fırsat olarak da göre bilirsiniz.

Duygusal bir zamana kucak açtık ,bir süredir kapalı kapılar arkasında sakladığımız gizlediğimiz duygularımızı kilitlediğimiz bu gizli anahtarı ortaya çıkarıp açmamızı sağlayacak.

Ne yaşamışsanız yaşamışsınız, bırakın Allah ile sizin aranızda kalsın. Allah'tan sır çıkmaz, eğer her zorluğun üstesinden gelme gücünüz varsa bu tutulmadan faydalı karşılığını göre bilirsiniz.

Su akar yolunu bulur derler, bunu bilin buna göre hareket edin. Duygularınızın çağlayacağı bir tutulma bu. Duyguların aniden ortaya çıkmasına ve engelleyemediğiniz içten içten  ağlama krizlerine de kapılabilirsiniz.  Karar verme  mekanizma düşüncelerimiz, bu yoğun duygusal değişimden fazlasıyla da etkilenecektir. Bu nedenle yaşamınızı geleceğe atacağınız adımlar hayatınızı  etkileyebilecek önemli kararlar almadan önce, eğer mümkünse, bir süre dikkat edelim ve bekleyelim bekleyelim bu bizlere  fayda olacaktır.

Güneş tutulmaları aslında bedenimize yaşam alanımıza dünyamıza bir uyarı. Kör kuyulardan, köz ateşten, derin sulardan, dalgalı fırtınalı denizden, tozlu topraklı gelen sesiz hortumlardan, bu şiddetli düşünceli duygu sendromlu durum azametli değişimlerini beraberinde getirdiği gibi yaşamınızı çıkmaza değil aydınlığa doğru koşa koşa kucak aça aça güzel günlere doğru kavuşacağız. Bir anda tüm sorularınızın cevabını alacağınıza ve çözüm noktasına varacağınızı da işaret ediyor. Bu pozitif değişimle yaşadığınız olaylara daha geniş bir pencereden bakarak, çok uzak görünen değişimlerin bir anda gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

 Türkiye`ye 10 Haziran güneş tutulmasının etkileri ne olacak? 

Ülkemiz için dua edelim bu tutulma geçmişimizi aratmayacak, sınavlar bitmeyecek.

Başarılı olmak tüm zorluğu aşmak istiyoruz, ne yazık ki bu süreç sıkıntıyla yüzleşmemizi sağlıyor. Önümüzdeki süreçte ülkemizi kuraklık kıtlık ve türlü türlü sağlıkla sınavlara tutulacağız. Bu sınavın sebebinin de insanların kötülüğe  eğimli olması kötülükle işlerin halletmeleri. Fitne fesat kin nefret, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenler ortaya çıkacak.

İnsanların kötülüğe olan kabul enerjisi, zehirli yılan duygulara  eğilimleri olduğunu görüyorum.

10 Haziran güneş tutulmasında, petrol ,enerji su ile ilgili. Orman yangınları, uçak   kazaları ,doğa afetlerinin olma ihtimali  yüksek. Bunlar hemen olmaz 5 ay içerisinde hissettirmeye başlar ve etkisi  3 yıla kadar yayılır. Özellikle güneş tutulması bu etkisini gölge gölge yansıtır ,sonrasında açılır. Sonrasında gün güneş doğar iyileşmeyi gösterir. 

3 yıl döneminde olgunlaşırız bu nedenle elimizden geldiğince kontrollü davranmalıyız.

10 Haziran güneş tutulmasında burçlara göre okunacak esmalar

- KOÇ Er-Rahmân 172 defa 2 ay sabah ve akşam okuyunuz.

 Dünyada bütün mahlûkata merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden.

122 kere sabah akşam Er-Rahîm: Ahirette, sadece müminlere acıyan, merhamet eden.

- BOGA El-Melik: 199 defa  2 ay sabah akşam okuyunuz. Mülkün, kâinatın sahibi, mülk ve saltanatı devamlı olan.

122/ sabah akşam El-Kuddûs: Her noksanlıktan uzak ve her türlü takdîse lâyık olan.

-İKİZLER Es-Selâm: 155 defa 3 ay sabah öğleyin akşam okuyunuz. Her türlü tehlikelerden selamete çıkaran. Cennetteki bahtiyar kullarına selâm eden.

125 kere El-Mü’min: Güven veren, emin kılan, koruyan, iman nurunu veren.

-YENGEÇ El-Müheymin: 145 defa  2 ay öğle akşam ezanıyla okuyunuz. Her şeyi görüp gözeten, her varlığın yaptıklarından haberdar olan.

123 defa El-Azîz: İzzet sahibi, her şeye galip olan, karşı gelinemeyen.

-ASLAN El-Cebbâr: 1023 kez sabah akşam 4 ay okunacak.  Azamet ve kudret sahibi. Dilediğini yapan ve yaptıran. Hükmüne karşı gelinemeyen.

El-Mütekebbir 123 defa  Büyüklükte eşi, benzeri yok.

-BAŞAK El-Hâlık: 188 defa sabah öğle, kindi ezanında 3 ay okunacak .Yaratan, yoktan var eden. Varlıkların geçireceği halleri takdir eden.

123 defa El-Bâri: Her şeyi kusursuz ve mütenasip yaratan.

-TERAZİ  El-Musavvir: 66 defa sabah akşam yatsı ezanında 3 ay okunacak.   Varlıklara şekil veren ve onları birbirinden farklı özellikte yaratan.

123/ El-Gaffâr: Günahları örten ve çok mağfiret eden. Dilediğini günah işlemekten koruyan. 

-AKREP El-Kahhâr: 77 defa sabah 4 ay okunacak. Her istediğini yapacak güçte olan, galip ve hâkim.

127 defa El-Vehhâb: Karşılıksız nimetler veren, çok fazla ihsan eden.

-YAY Er-Razzâk: 707 defa her sabah 2 ay  okunacak. Her varlığın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan.

155 defa El-Fettâh: Her türlü sıkıntıları gideren.

-OĞLAK El-Alîm: 125 defa sabah ve akşam okunacak. Gizli açık, geçmiş, gelecek, her şeyi, ezeli ve ebedi ilmi ile en mükemmel bilen.

122 defa  El-Kâbıd: Dilediğinin rızkını daraltan, ruhları alan.

-KOVA El-Bâsıt  145 defa sabah ve cuma selasında 2 ay okunacak : Dilediğinin rızkını genişleten, ruhları veren.

99 defa El-Hâfıd: Kâfir ve facirleri alçaltan.

-BALIK Er-Râfi: 99 defa sabah akşam 4 ay s okunacak .Şeref verip yükselten.

177 defa  El-Mu’ız: Dilediğini aziz eden.

125 El-Müzil: Dilediğini zillete düşüren, hor ve hakir eden.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder