, , , ,

30 Kasım ay ikizler de, ay tutulması.



30 Kasım ay ikizler de, ay tutulması

 Her müspet hayra işarettir.

 Ne oluyor insanlığımıza geleceğimize vay vay ne hallere geldik daha durun neler olacak neler duyacağız neler göreceğiz.

Gün gün ay ay seneler göz açıp kapayana kadar gelip geçiyor. Ne dünü geriye ala biliriz ne ağızdan çıkan sözleri.   Hemen birinin  düştüğünü gördüğümüzde linçe hazır nazir duruyoruz.

 Birinin acını bulsak da linç etsek, rezil etsek .Hoşumuza mı gidiyor?

 Helva kavursak da yesek dimi.

Hem acı hem tatlı vay be biz müslüman kullar vay vay ne güzel ismimizi kimliğimizi bize verilen kuranı kerimi emaneti taşıyoruz. Bu sözlerim acı dimi ,kimse üstüne alınmadı dimi?

Bu kişiler haset kin nefret insan ilişkileri üstünde negatif enerji gönderenler, adaleti içinde değil dışarda arayan mal mülk para hırsına  iftira atanlar, vay halinize .

2020 :30 Kasım ay ikizler de, ay tutulması.

İşte sizlerin sonu bu ay tutulmasıyla sözleriniz iftiralar kinler dolambaçlı olan hak hukuk adalet bilmeyen kişiler yaptıklarını hesapları havada kalacak sanmayın. Her şeyiniz gün yüzüne dökülecek.

Kalbi mis tertemiz gözü yaşlı, aklı fikri iyi düşünüp sabredenlerin dönemi başlıyor.

Güzel insanların sabırlı ahlak sahibi tertemiz insanların adaletsizce yargılanıp suçlanmış maddi manevi tüm gücüyle kazanacağı bir dönem, yani 2021 manevi birlik beraberlik eşitlik  dönemi başlıyor.

 Allahın adaleti işte ,2021 bizlere manevi gücü temsil ediyor.

Göreceğimiz çok şeyler olacak,  iyiler kazanacak kötüler kaybedecek.

 2021 -2022 Teslimiyetin bir yılı diye bilirim. Öncelikle dini konular islam din düşmanları gün yüzüne çıkacak. Yani tartı yerinde ağırdır, iyiler ağır basacak .

2022-2023-2025 uyanış zamanız olacak, özellikle din diyorum çürükler gidecek iyiler kalacak gelecek neslimiz maddi manevi bu gücü görecektir.

Önemli olan kalpten teslimiyet ve  tabi ki iyilikler her zaman olacaktır. Şuan ki zamanda bir çok şeyi gördük görüyoruz.  Öfke, kin, can yakmak, kadına şiddet, hayvana eziyet, fakiri ezmek, anneye babaya el kaldırmak, çocuk anneyi anne çocuğu tanımamak, işkence etmek, daha dilim varmıyor gerisini siz getirin  biz kime güveniyoruz tabi ki.  Allah’a güvenmek Allah’a iman etmektir. Allah yeryüzünde bütün canlıların rızkını vermeye kâfidir. Şimdi peygamberimizin bir zamanına gidelim eminim bir çoğunuz biliyor ben yine bir hatırlatma gereği duydum.

O zamanı hatırlatıyor, ne üzücü dimi teknoloji tıp dünya geliştikçe insan aynımı şimdi.

 Hangimiz kendi akrabalarımız tarafından dövülüp taşlandık, hangimizin namaza giderken yollarına diken atıldı, hangimiz namazda deve işkembesi vs. pisliklerle karşılaştık. Allah için bu mudur teslimiyetimiz diyorum, bizim var sabrımız ve tevekkülümüz.

Bakın bugün yine güneş doğdu. Bakın ayaklarınız tutuyor, gözlerimiz görüyor, kulaklarımız işitiyor. Ciğerlerimiz çalışıyor, böbreklerimiz çalışıyor. Hamd ve şükredeceğimiz yerde isyan edip şikayet ediyoruz. Kendimizden utanmamız gerekmiyor mu?

Neden bu isyanımız? Yukarda belirtiğim hasta olup şifa bekleyen akrabasından eziyet gören, vay halinize ve istediğimizi elde edemediğimizden midir?

 Ders almak için birkaç peygamberin hayatına göz atalım. Her şeyden münezzeh olan Allah bütün peygamberleri bir takım belalar ve musibetlerle karşılaştırıp imtihan etti. Hz. İbrahim’i Nemrudun ateşiyle, Hz. Yunus’u balıkla, Hz. Eyüp’ü hastalıkla, Hz İsmail’i kurban edilmekle, Hz Yakup’u Hz. Yusuf’a hasret bırakmakla imtihan etmiştir. Allah mağfiret sahibidir.

Her sıkıntıdan sonra bir ferahlama vardır. Bazı acılar ve sıkıntılar hüznün başlangıcı olabilir o yüzden sadece yardımı Allah’tan dilemek lazım. 

“Allah’ım sapmaktan ve saptırılmaktan, ayağı kaymaktan ve kaydırılmaktan, zulmetmek veya zulme uğramaktan, cahillik etmek veya cahille karşılaşmaktan sana sığınırım” diye dua etmek gerekir.  ‘’İmanın en üst noktası ihlas, tevekkül ve tam teslimiyettir.’’(Ebü’d Derda)

Gelgitlerin olmadığı bir hayat düşünülebilir mi? Hüzün olgunlaştırır ve kaybetmek sabrı öğretir. Mevlana der ki: ‘’Çalınan her kapı hemen açılsaydı ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı.‘’ Teslim olduğun ne ise teselli bulduğun da odur.

 Teslimiyet yalnızca Allah’adır bu yüzden O’na teslim ol ki teselli bulasın. 

İnsanoğlu yaradılış itibarı ile ister ki her şeyi yolunda gitsin. Müslümanın işleri yolunda gitmiyorsa şu ayet hatırlanmalı

 ''Sizin hayır sandığınızda şer, şer sandığınız şeylerde hayır vardır. Allah bilir siz bilmezsiniz.’’ (Bakara 216) 

Sevgiyle huzurla sağlıkla kalın isminize göre yaşayın  👍

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

1 yorum: