, , , ,

Aralık ayı ilişkiler ön planda, uyanışa hazır mısınız?


aralık ayı ilişkiler


Aralık ayı ilişkiler ön planda, uyanışa hazır mısınız?

 Ey vah eyvah demeden kendinize gelin.

 Erkek kadın demeden, iyi kötü ön planda olacak. Neler göreceğiz neler duyacağız nelere şahit olacağız. Öncelikle her kez kendi iç dünyasına baksın, geçmiş gelecek yaptığımız hatalar ,hep ne diyordum vicdanı olan af dilesin önce kendi ne nefsini törpülesin.  Çevremdeki insanlara, bir bakıyorum ilişkilere bakıp ruhum sıkışıyor. Bazen bunalıyorum ve sinirlerim bozuluyor. Herkes o kadar sevgisiz, ilgisiz, duygusuz ki, bunun böyle olduğuna inanmak gelmiyor içimden? 

İnsanlar arkadaşlarını ve tabii sevgili olarak seçtikleri kişiyi maalesef  doğru seçemiyebiliyor. Para  maddi ön planda olsun da ne olursa olsun diyor. Nerede o eski örf ve adetlerimiz ,nerde o asıl sevgi saygı .Günümüzde artık her şey apaçık ortada. Genç neslimize geleceğimiz çocuklarımıza nasıl bir imaj nasıl bir ışık tutuyoruz .

Bu sevgisizliğin, insanlıktan giderek uzaklaşmanın, merhametsizliğin ve vicdansızlığın en bariz örneklerini gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde de görüyor, ekranlarda izliyoruz.

Her gün bir şoke edici haber, her gün, bu nasıl insanlık dedirtecek katliamlar? Evet katliamlar var artık? Neden habil ve kabil kıskançlığı ,biz kabil soyu bir kendinize gelin ya  

İnsanlık dışı her şey çığrından çıktı,  tüm bir aileyi yok ediyorlar. 

Sebep mi? Her şey sebep? Ben onu sevdim o beni istemedi, ya da ailesi benimle evlenmesine karşı çıktı, ya da eşimin kötü yola düşmesine neden oldular ( ki bu da kesin değil)? 

İşte ,bütün bunların başı sevgisizlik? İnsana hayvana, herkese karşı sevgisiz ve acımasızlar. Bugünkü gençliğin en birinci özelliği duyarsızlık, büyük bir boş vericilik? İşte tüm bu sorular beynimizde kurt gibi fare gibi beynimizi ruhumuzu kemiriyor, dünya bildiğin sallanıyor .

Allah'ın adaleti, Allah'ın tartısı aralık ayı sonu 2021 uyanışıyla iyiler kazanacak kötülükten arınacağız. Geç kalmadık, kendini iyiye hazırlamak, nefsinizi temizlemek kendinizi pür pak etmeniz sizin nefsinizdedir .

Hadi bir uyan, pir uyan, derin uykunuzdan uyanın. Bedenen ruhen dualar sizin pusulanızdır. Dua insanı yeniler ,kirli paslı kalplere şifa verir. Aralık sonu uyanışa hazır mısınız?

 İsminiz kimliğinizdir, ismini taşıyan binliğini kişiliğini taşır.

 İsminizle yaşayın sevgiyle kalın.   

Melike Aydın


Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

1 yorum: