Nisan ayında sizlere şifa olacak ibadetler.


Nisan ayında sizlere  şifa olacak ibadetler.


Nisan yağmuru kısmet açar.

Nisan yağmuruyla yıkanmak üstümüzdeki negatif enerjiyi temizler. Nisan yağmurunun suyunu içmek içimizdeki negatif duyguları düzenler ve ruhumuzu temizler. Nisan yağmuru saçları uzatır.Nisan yağmuru insanlar üstündeki bütün kötü enerjiyi atar. Nisan yağmuru farkındalığımızı arttırır. Nisan yağmuru bedenimize ruhumuza şifa verir. Nisan ayında çok dua edip beş vakit namaz kılmak gerekir. Bu ayın enerjisi nefsimize kanıp aşırıya kaçmamaktır. Nuh aleyhisselam kendi kavminden çok çekmiştir işte bu enerji yoğunluğunu üstümüzde göstermektedir. Beş vakit olmasa bile Allah için iki rekat şükür namazı kılalım, yasin suresini okuyalım.

Mezarlarımızı ziyarette bulunalım, bu ailemize ve kendimize oldukça iyi gelecektir. Nisan’da daha temkinli olmamız gerekmektedir. Bu ay içerisinde nas suresini yedi kez okuyun. Nisan ayı insan ayıdır. Nisan içerisinde çevrenizdeki insanlardan olumlu olumsuz tepkiler alabilirsiniz. Bu ay isminizle dualar edin.

 Nisan ayında Hazreti Muhammet sallâllahû insanoğluna bir cevher bir güneş gibi doğmuştur. O yolumuzu aydınlatan pusula,maddi manevi yol gösterendir. Nisan Hazreti İsa’nın ölüm ayıdır. Hazreti İsa ölürken son peygamber sallallahu aleyhi vesellem Hazreti Muhammet Efendi’mizi bizlere iletmiştir ve söylemiştir. Son peygamber Muhammed’in geleceğini müjdelemiştir. İşte bu yüzden Nisan birlik beraberlik sarılma ayıdır. Nevsimize kan baba ayıdır.

Bu ay içerisinde bol bol salavat çekip şükür edelim. Değerlerimizin farkına varıp olumlu düşünmemiz çok önemlidir .Önce size zarar verecek düşüncelerden arınmanız ve gerektiğinde negatif enerji olan kişilerden ve düşüncelerden uzak durmamız gerekli. Nasıl mı ? Yunus aleyhisselamın duasıyla öncelikle deniz suyuyla  etkileşimde olmamızda yarar vardır. Olduğunuz yerde deniz suyu yoksa 5 litre suya 1 kg tuzu karıştırıp duş alabilirsiniz. Evinizin köşelerini dört bir yanını sirkeyle suyla sile bilirsiniz. Ve son olarak asla aceleci olmayın vereceğiniz kararlarda daha sabırlı ve daha temkinli adımlar atın. Bazı noktalarda kendinizle de yüzleşmeyi unutmayın. Evinizde anlaşmazlıklar var ise kendinizi ifade edemiyorsanız kavga ve öfke kapılmamaya dikkat edin. Ayrıca kavgacı gürültücü ortamlardan kendinizi sakının. Bu ay içerisinde Allah ismi ya Vedud isminin okuyun zikredin .

Anlamı.

El-Vedud: Yarattığı mahlukatı sevdiği gibi aynı zamanda da o kullarının hayrını isteyip, iyi kulları sevip onları rahmetine ve rızasına erdiren demektir.


El-Vedud: Allah’u Teâla iyi kullarını sevendir. Sonsuz sevgiye layık olan tek Vedud’dur.


El-Vedud: İyilik yapanı seven, iyilik eden insanlara da ihsan eden yüce yaratıcımız Allah’tır.


El-Vedud: Yaratmış olduğu kullarını pek seven, sevgi ve sevilmeye hakikaten tek layık olan Vedud’dur.


Kuran-ı Kerim’de Rabbi'miz buyuruyor ki;

En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve onun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.”

Araf Suresi 180. Ayet


El-Vedud – Ya Vedud

Sevilmeye tek layık olan Vedud’dur. Vedud ismi seven ve sevilen demektir.

Rabbi'nizden af dileyin, sonra günahlarınızdan tövbe edip O’na sığının. Çünkü Rabbi'm Rahim’dir, Vedud’dur.” Hud Suresi : 90. Ayet

O çok bağışlayan ve çok sevendir. ” Buruc Suresi : 14. Ayet

El-Vedud İsminin Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi: 20

Zikir Günü: Pazartesi

Zikir Saati: Kamer

Öğlen ezanına iki saat kala bu Esma zikredilir. (Öğlen ezanı 13.00’da okunuyorsa saat 11.00’da bu esmanın zikir vaktidir.)

İkindinin son vaktinde zikredilir. Gece ise teheccüd vaktinde çekilir. İnsanlardan uzaklaşın dikkat ederseniz Nisan ayında Hazreti Muhammet sallâllahû insanoğluna bir cevher bir güneş gibi doğmuştur. O yolumuzu aydınlatan pusuladır, maddi manevi yol gösterendir. Bunu bilen var bilmeyen vardır biz bilenlerden olalım ve yolumuza Allah’ın kuranı kerim ile aydınlatalım ve evliyalar ve peygamberler bizim yol aydınlatıcı ışığımız olsun. Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bilmezler.”

(Sebe, 28) Nisâ Suresi Nisā), Kur'an'ın dördüncü suresidir. 176 ayetten oluşur. ... Bu ayetler ilk çiftin tek bir nefsden yaratıldığından bahsetmekle başlayıp İslam'da evlilik, kadın-erkek ilişkilerini ve miras hukukunu düzenlemektedir. Nisan ayı birlik ve beraber düzeni göstermektedir aksi taktirde giden yolunu karıştırıp çıkmaz sokaklara ve kapalı yollara girer. 

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder