İsminiz bedeniniz ruhunuz düşüncelerinizi harmanlıyor





İsminiz bedeniniz ruhunuz düşüncelerinizi harmanlıyor.


İnsan aklı ruhu ve bedeni ile bir bütündür. İnsanın her yönüyle temiz kalması, hem bedenen hem de ruhen sağlıklı olmasını sağlar. Temizlik bireyin kendi sağlığı için olduğu kadar, toplumsal düzeni ve huzurun devamı için de gereklidir. Maddi veya manevi temizliğe dikkat etmeyen kişi ,hem sağlığını kaybeder hem de yaşadığı sosyal çevre tarafından dışlanır. İşte bu sebeple temizliğin İslam’da önemli ve öncelikli bir yeri vardır.

Temizlik bazı ibadetlerin şartı olmasının yanı sıra, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir esastır. Sevgili peygamberimizin şu sözleri temizliğin İslam dini açısından önemini ortaya koymaktadır.

“Allah güzeldir, güzel olanı sever; temizdir, temizliği sever; kerem sahibidir; cömertliği sever.” (Müslim, Îmân, 147; Tirmizî, Edeb, 41)

Nitekim kendisi de bütün hayatı boyunca her çeşidiyle temizliğe özel bir dikkat göstermiştir. Örneğin topluluk içine çıkarken temiz ve güzel elbise giymeyi güzel koku sürünmeye, soğan ve sarımsak gibi başkasına rahatsız edebilecek şeyleri yememeye daima dikkat etmiştir. Abdest alırken çoğu zaman misvakla dişlerini temizlemiş, tarağını yanından eksik etmemiştir. Aynı şekilde zihnini dilini bedenini haramdan hep uzak tutarak manevi temizliğinde en güzel örneği olmuştur. Hazreti Peygamber’imizin bu ince ayrıntıyı bizlere harika anlatmıştır. Anlaşıldığı üzere temizliğin devamlı ve istikrarlı olması da ayrı bir önem taşır.

Bedenimizde doğuştan sahip olduğumuz temiz fıtrat Allah’ın bizlere verdiği bir hediyedir. Onun yıpranmaması sağlıklı kalması kirlenmemesi için sürekli bir özene ihtiyaç vardır. Emaneti en güzel şekilde korumak ve her an sahibine teslim etmeye hazır olmak üzerinizdeki kutsal bir görevdir.

İsimlerimizin hakkını verelim, çünkü ismimizle çağrılacak ismimizle sorguya tutulacağız. İsmimizle maddi manevi tartıya gireceğiz. İsmimizle Allah la karşı karşıya geleceğiz, bunun bilincine varıp en güzeline kavuşalım. İsmimiz Allah esmalarıyla süslenmiştir, isimlerimizin duaları vardır ,semalardır. İsimlerinizin esmaları okuyarak en güzel mertebeye ulaşın.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder