, , , ,

30 Mayıs- 23 Haziran arası Merkür retro suna dikkat!


30 Mayıs- 23 Haziran arası Merkür retro suna dikkat!


30 Mayıs- 23 Haziran arası Merkür retro suna dikkat!

 Maddi  ve manevi yeni gelişmelere hazır mıyız?

 Haziran ayında merkür gerilemesi yıla damgasını vuracak. Merkür retrosu geldi.   Bu retro hava elementi İkizler burcunda gerçekleşiyor olacak. 

 10 Haziran'da boş vaatler verenlere dikkat?
  İletişim ve bilgi alış verişlerine dikkat? 

Haklıyken haksız yere suçlana bilirsiniz, kendinize  hâkim olun. Kendi adaletinizi beklerken üzüle bilirsiniz, bence bir süre susun derim. Konumuzu koruyun, gelecek iş tekliflerini biraz bekletin, daha iyi bir sonuca kavuşmanız için iyi düşünün acele kararlar almayın. En az  23 Haziran'a  kadar sabretmeniz iyi olacaktır.

Bu retro da eski defterler açıla bilir, sakinliğinizi koruyun,  gölgede kalacak bir akış sürecidir.

Yaşam enerjinizi değiştirebilecek bir zaman dilimi içerisinde ikili ilişkilerde ve çevrenizde aile içerisinde, akraba ilişkilerinizde, aşkta  etkisini gösterecektir. Şahit ararken kendinize şahitlik edecek, bir başkasına şahitlik ederim derken üzüle bilirsiniz .

Haziran ayı içerisinde aklımızı kullanalım, duygularımızı bir süre aksıya alalım,  çünkü ciddi bir tesir değişimi bizleri bekliyor. Önemli girişimlerimizi anlaşmaları biraz askıda bırakalım,,

Önemli kararları 23 Hazirandan sonrasına programlayalım. Zamanı esnetmekte hayır var , süreci ileriye taşıma şansımız varsa ana yolunuzu bulabilirsiniz, tekrar güç sizlerde olacaktır kendi kılıcınız ilminiz ve duanızdır. 

Tüm bu süreç içerisinde kendi konumumuzu, gelecekteki güzel düşüncelerinizi, her anlamda  durduracağımız anlamına da gelmiyor. Ne olursa olsun yeniden yenilenmek yeniden tutuna bilmek gücümüzü ispat edeceğimiz bir hayat bizleri bekliyor.

Merkür retro dönemindeki en ideal tarihlerimiz haziran ortasını  kullanarak hareket edebiliriz. 

Merkür İkizler Retroları bol bol eskilerin yad edildiği dönemlerdir. Geçmişten güzel  tatlı  anıları yad etmek, düşünmek doğruları konuşmaktır.

Sevdiklerinizi   hatırlamak , onlarla güzel paylaşımlarınızı düşüncelerinizi paylaşmak neşeli daha pozitif daha keyifli olur. Geçmişten pozitif bir akım geçiyor. Düşüncelerimiz bizleri daha çok iç dünyamıza yöneltecek, bu sebeple bazen içimizden gelerek geçmişi aça bilir ve her şeyimizi gizli saklı her şeyi konuşmak isteyebiliriz. Bazen de içten içe duygulanıp, susabilir ağlaya biliriz.

 Merkür tam 4 ay her hafta bizleri şifada verecek , şifalandıracak birazda sorgulayacaktır. Bir nevi kendinizle de aydınlanacaksınız.       

Diğer yandan bizlere çok akılca mantıkla güçlü bir zekayla etkili kişilerle gelen tekliflerinde değerlendirme fırsatı yaratıyor. Pratik zeka alış verişler sunacaktır.  Bu sebeple bu dönemde ne kadar iyi olmanın ödülü olacaktır, tıpkı görücüye çıkan kızın mutlu sonun keyfini yaşaması gibi.

Fikirlerimizi düşüncelerinizi başkalarına anlatıp nazara gelmeyin, anlatmak istediğiniz kişileri iyi  belirleyin.  Bu dönemde iyi görünüp bilgi akışını çalan kişilerde olacaktır, kendi projelerinize sahip çıkın,  bilgi hırsızlığı kurnazları çok olacaktır. Kendilerinin yaptıkları başaramadıkları üstesinden gelemedikleri işleri kendileri yapmış gibi göstermeye çalışacaklardır.

Siyasi din sömürgecileri, din adamları gündeme damgasını vuracak, ırkçılık çok konuşulacaktır. İnsanların aklını karıştırmak için bir çok  spekülasyon lar yaratmaya çalışacaklardır.

Bir ata sözü vardır, ''Kurt kocayınca köpeklere maskara olur'' işte bu zaman bunu anlatıyor.  Bu insanlar uyanık insanlar ama ava giden avlanacaktır. Çıkarları için gözleri kör kalpleri paslı, ne olursa olsun dünya menfaatlari için çalan çırpanlar ,vicdan yoksunu olanlar, hiç bir şeyi düşünmeden hareket edenler, öksüzün yetimin hakkını sömürenler, hasta kişiler orda burada konuşup ahkam kesenler, keselerini kasalarını dolduranlar , haklıyı  haksız duruma sokanlar, adaletsizce yargılayanlar için  işte Merkür’ün işareti sonsuz kudretini gösterecektir.

 4 ay ikramiyeyi kazanan da kaybedende olacaktır.   Kötü kişilerin foyaları ortaya çıkıp, gözler yuvasından çıkacak kalpler karışacak  bunu da gördük diyeceğiz. Bir pire için yorgan yakacak,  utançlarından evlerinden dışarı çıkamayacağı zamanda olacaktır. Kendi kendileriyle yüzleşme zamanları olmayacaktır, ne kötü değil mi işte bunları duyacağız ve göreceğiz. Allah doğru kişilerle doğru zamanda karşılaştırsın.

Merkür retrosu zamanlarında yazışmalarınıza dikkat edin, yanlış anlaşılmalar paylaşımlar ola bilir .

Devlet siyaset millet vekilleri, sanat camiası  yeni skandal ifşalar açığa  çıkacaktır.

Retro tam olarak uyarıya açık ve eski defterlerin açılacağı zamanlara işaret ediyor. Geçmişe imzasını atıyor, şaka değil ciddi şekilde sarsıntıyla ortalık toz duman göz gözü görmeyecek şekilde olacaktır. Uzun süredir görüşmediğiniz, görmek istemediğiniz, duygusal açıdan kapattığınız kişilerle irtibata girmemeye özen gösterin. Bu Merkür hataya fırsat vermiyor. Ne yaşıyorsak yaşayalım, gerçekçi olalım kendi bakış açımızı iyiye kullanalım .

Retro da kimseye kefil olmayın, kimseye yapamayacağınız işlerde vaatlerde bulunmayın, boyumuzu aşan işlere girişmek, plansız hareket etmek ve tutamayacağımız sözler vermemeye çok dikkat edin.

Elektronik aletlerde, ulaşım ve haberleşme hatlarında, internet ve uygulamalarda arızalar meydana gelebilir. Yeni ev alırken dikkat, yeni araç alımı ve satımı için ev satımı için pek ideal zaman değildir, biraz bekleyin. Bu sıkıntılı süreç Haziran ayının 24 .den sonra yavaş yavaş yumak gibi sökülecektir.    Mümkünse retrodan sonra bu konuları ele almakta fayda var. Bu dönemde dedikodudan uzak duralım komşumun başına geldi benim başıma gelmez demeyin,   trafikte dikkat ani aksilikler kazalar söz konusu olabilir ev içerisinde ani yanıklar, aletlere dikkat edin derim. Sağlığınıza da dikkat edin, check up zamanı geldi dipten başa doktor kontrolünüzü yaptırın. En azından aydınlana bilir varsa bir problem erken önlem ala bilirsiniz.

Her şeyin sizler için hayrınıza gelişmesini diliyorum .



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
,

Haziran ayı için harflerin enerjisi bizlere neler söylüyor?


Haziran ayı için  harflerin enerjisi bizlere neler söylüyor?


Mayıs ayını uğurlayıp Haziran'a hoş geldin diyoruz.

Yaz mevsiminin gelmesi ve  sıcakların  artması ile birlikte kalpler  kıpır kıpır ,gönüllerde de  sevgi bağın çoğalması dileğiyle.

Mayıs ayı duygularımızı inişli çıkışlı bir süreçten geçirdi, mayalanan mayasını tutmuştur. Şimdi Haziran ayı hazırlık ayı derim.  Yükünü sırtlanan sırtlandı, heybesini doldurmak isteyen  doldurdu. Hatalı olup hatasını anlayan,  kusurlarını farkına varıp geri dönme fırsatını yakalamıştır.

Sürekli bedenen ruhen hastalıkla mücadele veren şifasına kavuşmuş, müjdelerini almıştır.

Bu sürede çabalayıp da sonuca ulaşamayanlara  mücadele etmekten asla vaz geçmemesini salık veririm.

Her aylarınız sizlere birer şifa kaynağı sunuyor, hiç bir şey için geç değildir. En ufak şeylerden bile mutlu olmanın yollarını bulun. Kendinizi sevin, sizden başka hiç bir şeyin değeri yoktur.

Sen değerlisin iyisin ama ,seni sevenlerinde asla unutma. Ailen senin her şeyin, bel kemiğindir.

Bel kemiğin kırıldı mı bir daha doğrulamasın. Haziran ayında kendinizle savaşmayın, ailenizle savaşmayı bırakın.   Hiç bir şeyi zora sokmayın, yokuşa doğru sürmeyin. Olayları büyütmeyin küçük bir münakaşa büyük acılara yaralara sebep olabilir.   Dağla bağ arasında olursunuz, ne dağı gözünde büyüt nede bağı arasında olmayı tercih et.

Haziran ayında aceleci olmayın, yapılacak işlerinizi düzene koymak için planlama yapın.

  Aşk ve maceranın da ön planda olduğu Haziran ayında sürprizlere de bolca yer var. Haziran özellikle sabit düşünceli  kişileri etkileyecektir. Yeni bir mevsim geçişine, yeni bir kişilik yörüngesine geçişle birlikte hayatınızla ilgili önemli kararlar alacağınız bir dönem olabilir.

 2021 Haziran ayı tüm gücünüzle bu akıma doğru kendinizi bulacaksınız.

 Haziran ayın, mutlu huzurlu bir evcimen kişiliğe işaret ediyor.

Gözünüzün kalbinizin kapılarını tüm enerjinizle açık tutun.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU

Kolay yoldan para kazanmak isteyenler Bu haftaya dikkat!




 Ayranı yok içmeye tahtaravalli ile gider savaşa!

Her kesin kendi haline vaktine bakma zamanı.

İşini şansa bırakarak kısa yoldan kazanmak için  hayali oyunlara dikkat etmelisiniz.

Şans oyunlarına, paranızı hayali yatırımlara kullan mamaya dikkat edin lütfen.

Bu haftanın enerjisi sizleri yanıltmasın,  size sunulan kolay yoldan para akışı için yatırımınıza dikkat edin.

Yeni bir iş ve ortaklık gibi tekliflere bu hafta dikkat edelim. Bu hafta yanılma payı çok olacak.    Kimseye kanmayın, yanıltıcı yanılma enerjisinin çok yüksek olduğu bu zaman diliminde, verilen vaatler gerçekleşmeye bilir.

Zarara uğramamak, risklerden korunmak  için bu hafta okunacak duamız

 Sabah ve akşam '' Al-i İmran suresinin 26. ve 27.'' ayetlerini okuyunuz

Yüce Allah zilletten kurtarır, aziz kılar. Kalbini Allah sevgisi ile doldurur ve rızkını bol eder.


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Ay tutulması sonrası cuma günü okunacak Esma ve Zikirler


Ay tutulması sonrası cuma günü okunacak Esma ve Zikirler


 Ay tutulması sonrası cuma günü okunacak Esma ve Zikirler

200 kez Ya Rakiybu

79: kez Ya Muzillu

15 kez Ya Vehhab

100 kez Ya Gaffar

125 kez Ya Aziymu Celle Celalühü 

3000 kez Ya Kahiru ya zel batşiş şedidi entellezi la yütakuntikamüh. 

7 kez Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, Aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm.

Akşam yatsı sonuna kadar tesbihlerimiz okunacaktır, istediğiniz kadar çekebilirsiniz.  

Tesbih: Sübhânallah

Tehlil: Lâ ilâhe illallah

Tekbir: Allahu Ekber

Hamd: Elhamdülillah      

Bol bol isteklerinize odaklanın dua edin ve tesbihlerinizi çekerken ayrı ayrı kaplarda istediğiniz miktarda şeker tuz su sirkeyi beyaz bir örtünün üstüne koyun.Büyükçe bir kağıdın üzerine büyük bir daire çizip  bu dairenin içerisine malzemeleri koyun ve  niyetlerinizi bir kağıda yazın.Dualarınız bitince niyet kağıdınızı yakabilir, akan suya dere yada denize atabilirsiniz.

 Sirke yi banyo suyunuza ekleyip duş alın. Şeker ve tuzu yiyeceklerinize ekleyin.

 İyi düşünün korku tüneline girmeyin, korku endişe insanı çürütür dalını kırar büyütmez. Engellerle        mücadele zamanı ,hatalarınızı büyütmeyin, gelmiş geçmiş olsun diyerek yeni günlere adım atın.

Şimdi okuyalım şifa bulalım   Yâsîn Suresi), 37. Ayet Gece de onlar için bir delildir. Gündüzü ondan çıkarırız, bir de bakarsın karanlık içinde kalmışlardır.

(Yâsîn Suresi), 40. Ayet ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

(Fussilet Suresi), 37. Ayet Gece, gündüz, güneş ve ay Allah’ın varlığının delillerindendir. Güneşe ve aya secde etmeyin. Eğer gerçekten Allah’a kulluk ediyorsanız, onları yaratan Allah’a secde edin.



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

26 Mayıs 2021 Ay Tutulması


26 Mayıs 2021 Ay Tutulması


 26 Mayıs 2021 Ay Tutulması

Kızım sana diyorum,  gelinim sen işit!

26 Mayıs da gerçekleşecek Ay tutulması, bizlere tam anlamıyla öğretmenlik yapıyor.  Gözünün gördüğüne inanacak, görmediğine kulak vermeyeceksin.  Adaletin kestiği parmak acımaz derler ya, adaletsizce çalışan bir tartının dengesi bozgunluğa işaret ediyor.

 Allah'ın adalet tartısı hiç şaşmaz, işte tam bu noktaya işaret ediyor.  Ay tutulmaları yeni başlangıçlar ve sonlanmalarla ilgilidir. Aile arkadaş ,yeni ilişkiler bu tutulmanın gündemi. Yeni tanışacağımız kişilere karşı daha dikkatli, daha temkinli olmamızı tembihliyor.

Akıllı insan bile bu tutulmada ava giderken avından olur, o yüzden dikkat konusu daha bir üstüne basa basa vurgulanıyor. Unutmayın, her sonlanma yeni bir başlangıç demektir, yeniden filizlenme zamanı geldi.

 Yeni aylarda yenilenmek yeni başlanılan  işlerin, olayların, koşulların belirginleştiği ve sonuçlarını gördüğümüz  tamamlanma zamanlarıdır.  Olumlu yönden enerjimizi kötü giden işlerimizi düzeltme zamanı.

Ne kadar zor  sıkıntılı  olsa da üstesinden gele biriz.

Gelelim 26 Mayıs Ay tutulmasının bizlere uyarılarına;

Kimseye sataşma, zıtlaşma kin tutma. İç güdülerinle hareket etme,  hayal gücünü negatif duygularla yönlendirme. Ruhen bedenen kendini yorma , kavgadan gürültüden kendini uzak tut.

Güneş yakıcı, ay soğuk her iki taraf kendini bu süreçte göstermek ister, ya hep ya hiç ya yanacaksın yada yıkacaksın. Bunu ortası  sakinlik sabırlı temkinli olaylara karşı ortak bir yol bularak anlaşmaktır.

Ay Tutulması kadının hassasiyetini, kadınlık gururunu, tutumunu, kutsal beden,  sadakat ve enerjilerini gösterir. Kadın her ne olursa olsun bu süreçte enerjisini Güneş’ten alır.

Bilinçaltımızda yapışıp kalan, bir türlü kendimizi kurtaramadığımız bizleri kölesi yapan  çözemediğimiz kör düğümleri, bilinç altı tıkanmaları ve  çatışmaları yaşadığımız bir zaman tüneli içindeyiz. Tünelin sonundaki o ışığı tercih edip , pes etmemek yada kapalı kapıların ardına saklanmak istemeyiz. İşte Ay tutulmasında kendimizi bu karmaşık duyguların içerisinde buluruz.

Bu Ay bu tutulması duygularımızı,  bilinçaltımızı, annelik , dişil enerjiyi, kadını, dolaysıyla tüm yaşayan insanı insan oğlunu temsil ettiği için, bu konular daha fazla ön planda görülmektedir. 

Bu tutulma bizlere bir imtihan ve  iyiye dönüşmek için bir fırsattır. Güneş, ay yıldızlar bizler için birer pusula tutulmuştur. Hz peygamberimiz ; güneşi sağıma ayı soluma verseler Allahtan şaşmam vaz geçmem demiştir.   Güneş ve ay kardeşliği dostluğu ve aile bağlarını anlatıyor .

Unutmayalım ki her birimiz imtihanla dünyaya geliyoruz. Hayatımızda her ne olursa olsun atlatalım, iyiye yönelmek, iyi düşünmek, iyi yol belirlemek gerekli. Ay tutulması önemli olayları  işaret ediyor.  Ay  tutulması yaşam alanımızı etkisine alıyor. Ay  tutulmasıyla anne olmaya niyet edenlerin niyetleri gerçekleşiyor. Evlenecek çiftler, kadersel bağlılık yaşıyor . Bu tutulma zayıf halkayı kopararak, ayrılıkları, boşanmaları, çiftler arasındaki olumsuz gel git ler yaşayan çiftleri bir noktaya uzlaştırıyor.

 Bu ay tutulmasıyla ölümler kazalar da da artışı gösteriyor.  

Doğa afetleri, yağmur, fırtına, sel depremlere karşı uyarılar söz konusu olabilir.

Bu ay tutulmasında daha temkinli olmaları için uyarıda bulunacağım harfler;

İsminin ilk harfi : Ş Ğ N B F Y olanlar.

Çok duygusal olma. Davranışlarında daha tutarlı ol,  hem cinslerine karşı daha temkinli ol.

Verdiğin kararların  arkasında dur, yeri gelince sınırlayıcı ol!

Soy isminin baş harfi  : İ Ş Ç Ö Ü olanlar.

Bu tutulmada kuralcı tarafınızı törpüleyin, katı bakış açınızı yumuşatıp  özgürlüğe bırak.Her şeyin farkına varmak için olmak istediklerinize odaklanın. Asla bencil olmayın .Her  ne olursa olsun  tavırlarınıza dikkat edin .

Ay tutulmasının yoğun etkisi altında  kalan harfler. H U S A L

Sahip olduğunuz bilgiyi aktarma zamanı, bencil olma. Ben çok bilirim edaları, üstünlük taslayan   tavırlardan uzak durun..

 İsminin içerisinde K M Ç J N P harfleri olanlar.

  Başkalarına güvenerek adım atma, kendine ait bilgileri  bu süreçte   başkalarına aktarma.  İletişim konusunda paylaşım yaparken bencil olma , her zorluktan kurtulmanın sıyrılmanın zamanı geldi.

Soy isminin içerisinde A H K Ş İ Ü harfleri olanlar

Potansiyelinizin yükseleceği bir süreçten geçiyorsunuz.

Haksız yere, haksız suçlamalara maruz kalan ve kendi başarınızı ispat edebileceğiniz bir sürece adım attınız.  Tüm engelleri aşarak  yolunuza devam etme hakkını kazandınız.

Toplum içinde bir ve bütün olabilmeyi, sosyalleşip iş birliği kurabilmeyi, daha nazik ve ince düşünceli olmayı ve iletişim akışını sağlıyorsun.

İsminizin içinde ve sonunda soy isminizin içinde sonunda Ş Ö İ L P Ç Z N  harfleri olanlar;

Lütfen bakış açılarınızı genişletin. Nazik, empati kurabilen ,başkalarının hakkına saygı gösteren olun.  Yolunuzu manevi akışla sağlama fırsatı şimdi size doğuyor. Negatif düşünceli kişilerden uzak olun. 

26 Mayıs Ay tutulmasıyla  devlet içinde değişim,  atamaları şaşkın şaşkın izleyebiliriz. Eğitim sisteminde, sınavlar, iletişim, kısıtlı internet, web sitesi, yayıncılık konularında aksamalar olabilir .

Ticaret, satış, pazarlama, seyahatler, siyaset ,suç örgütü gündeme yansıyacak olaylar. Sanat camiası , yayıncılık medya  yeni akışa ayak uyduracak derim. Unutmadan  din, inançlar, dini yerler, kanunlar, yasalardaki  değişim gündeme damga vuracaktır. Tabi ki köylü köyüne göçler başlayacaktır. Açılan kapılar kapanacak , yeni düzenlemeler ve kararlarla , işyerleri açılıyor. Yeni ay sağlık konularında da uyarıları gösteriyor.

Nefes, solunum yolları, bronşlar, astım, alerjiler, sinir sistemi, eller, kollar, kalçalar, kaslarda eklem ağrıları, ani ameliyat  kararları, özellikle mide bağırsak  yaşanabilecek sıkıntılar olarak anlatıyor.

Bu süreci incelediğimde Ay tutulmasının bizlere anlatmaya çalıştığı,  hayatlarımızın ve kaderlerimizin yönünün değişmeye başladığıdır.. Yepyeni sınavlara tabi tutulacağımızı ,yepyeni deneyimler yaşayacağımızı gösteriyor. Bu değişime bu akışa ayak uydurabilen kaybetmeyecektir.

Düşme, korkma, bu akışa ayak uydur.

Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU

Oğlak, kova, terazi ve koçlar şimdi güç sizde!

 



Kaktüs, dikenlerine rağmen  mücadeleyi ve zorluklarla baş etmeyi simgeleyen eşsiz güzelikte ki çiçeğiyle kendisini taçlandırır.

Her zoru başarmayı ve ilişkinizdeki bütün zorluklara göğüs germeyi istiyor ve karşınızdaki kişiye bunu ifade etmek istiyorsanız; mücadeleci ruhunuzu kaktüs hediye ederek gösterebilirsiniz.

Bu hafta oğlak, kova, teraziler ve koçlar evinizin balkonuna mutlaka kaktüs alın ve kendinizi kodlayın. Kaktüsü sularken dileğinizi dileyin. Kaktüs bunu başara bildiyse sizler hayli hayli başarırsınız.

Her zorluğun altında dışa çıkmayı bekleyen bir cevher yatar ve gücünü gösterir.

Pes etmek yok👍

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Mayıs ayı olumlama zamanı

 

Mayıs ayı olumlama zamanı


Mayıs ayı olumlama zamanı

Şifalanma zamanı,  bulunduğunuz yerde yer mekan nerde olursa olsun ama temiz rahat ferah bir ortam seçin ve o anki hislerinizi analiz edin.. Dua edeceğiz, isteklerinizi bir beyaz kağıda yazın.


Dua etmeden önce besmele çekerek büyükçe beyaz bir kağıda dileklerinizi tek tek yazın. İstekleriniz bir başkasının zararına olmasın dikkat edin. Kendi hayrınıza iyilik için gerçekleşecek niyetlerde bulunun. İsteklerinizi yazdığınız kağıdın içerisine 125 tane çörek otu, biraz buğday, bir kaç yaprak kuru yada taze defne yaprağı, bir tutam tuz ekleyip kağıdı kapatın.1 litre suyun içerisine 1bardak  elma sirkesi ilave edn.Dileklerinizin yazılı olduğu kağıdı ve içindeki malzemelerle suyun içine  atın. 

Sonra 12: İhlas, 1 Fatiha, 25 Ayetelkürsi,   25 Besmele, 25 Nas, 7 Felak, 1 Fatiha  okuyun.

Gün sınırı yok mayıs ayı sonuna kadar  bunu yapa bilirsiniz .


Son olarak istediğiniz zaman bu suyun yarısıyla duşta alabilir diğer yarısını da denize döke bilirsiniz. Deniz olmayan yerde toprağa döke bilirsiniz. Küçük bir uyarı  asla kurumuş ağaç dibine dökmeyin, şifa olsun diyerek olumlama cümlelerimizi kendimize uyguluyoruz. Hayat başkalarıyla paylaşılınca güzeldir en acımasız duygu kimsesizliktir kimsesizlik duygusuna kapılmadan yolumuzu genişletelim.    Her anımız şifa bu sürede saffat süresi 1/ den 37 ayete kadar okuya bilirsiniz. İsteyen 182/ ayete kadar da okuya bilir.

 Kalbimizi fakirleştirmeyelim zenginleştirelim ve yaşamımızda gerçekleşen tüm değerlerimizin  farkına varalım. Akli melikeleriniz yerinde olması için daha verimli olmanız için sebe süresini 15 ayeti okuyun.

Kendinizi af edin, sadaka diyoruz sadakası bol olanın kendine sadık olur salih kullarla bir yolda gider. İşinde aile içinde  sosyal yaşamın içinde sevilir sayılır saygı görür. Bilinciniz daha fazla şeyi fark edip, özümsediğinde değişecektir, şimdi verdiğiniz tüm kararlar, olaylara bakış açınız, bilinciniz bağlarından kurtulup bütünü fark etmeye başladığında yeni bir hal kazanacaktır.

Bırakın gerçek size kendi yoluyla aksın, ben dahil tüm insanların sözlerinden öte kendi aklınızla kavrayıp, ''O'' muhteşem kaynaktan bilincinize akanlarla yol alın, o size doğru yolu gösterecektir.


Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Hangi burç hangi gün hangi esmayı zikretmeli?

  

Hangi burç hangi gün hangi esmayı zikretmeli?


Hangi burç hangi esmayı zikretmeli?

12 burçtan oluşan gezegenler ,evrene verdikleri sabit enerjiler ve   Esmaların özelliklerini taşımaktadırlar. 

Ayın günlerine göre gezegenler ve esmalarını aşağıda paylaşıyorum.

 Er-Rahmân: "Dünyadaki bütün yaratılmışlara merhamet eden."

 1 Mayıs: MERKÜR: El halik Ya alim ya rahman Melik, Veli, Semi, Muid.

12.Mayıs :VENÜS: Musavvir, Vedüd, Kavi, Gani, Hasib, El malik Mümin, Vahhab.

15 Mayıs: : GÜNEŞ: Hu, Muizz, Muzill, Muhyi, Hayy, Kayyum, Macid, Nur, Hakk, Evvel, Baki, Selam.

20 Mayıs:  MARS: Cebbar, Kahhar, Celil, Mecid, Aziz, Muktedir, Vali, Muntakim, Malikul Mülk, Muksid, Darr, Varis, Mumit, Kaviyy, Vahid.

23 Mayıs: JÜPİTER: Basıt, Rezzak, Samed, Gaffar, Vekil, Vacid, Muteali, Berr, Nafi, Adl, Kabız, Gafur, Tevvab, Gani, Aliyy, Hafiz.

25 Mayıs: SATÜRN: Mukit, Vasi, Mukaddim, Muahhir, Mani, Sabur, Kerim, Zül Celali vel İkram, Metin, Kadir, Kuddus, Hakim, Mürid, Alim.

27 Mayıs: URANÜS: Hakim, Ahir, Muğni, Reşid.

29 Mayıs: NEPTÜN: Şehid, Halim, Latif, Mucib, Batin.

30 Mayıs: PLUTO: Mütekebbir, Halik, Bari, Bais, Mubdi, Bedii, Kebir.

Burçların günleri ve Esmaları

KOÇ:  Günleri pazartesi : salı: Çarşamba:  El Cebbar, El alim , El Fettah, El Muhdi, El Muktedir 

BOĞA: SALI: perşembe: El Metin, El Kaadir, El Muahhir, El Ganiyy, Es Sabur, El Hakk

İKİZLER: günleri perşembe cuma cumartesi : Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir

YENGEÇ: günleri: pazartesi salı Çarşamba cuma Er Rahim, El Habir, El Hafiz, El Veli

ASLAN: günleri cuma cumartesi salı El Mütekebbir, El Azim, El Muhyi, En Nur

BAŞAK: günleri: pazartesi salı Çarşamba cuma Er Rakib, El Hakim, El Muhsi, El Kayyum

TERAZİ: günleri : El Baki , El Latif, El Halim, El Vedud, - Er-Rezzâk: "Rızkını veren."

El Muksit

AKREP: günleri: salı Çarşamba  cuma: El Bais, El-Kâbıd: "Dilediğine darlık veren."

 El-Bâsıt: "Dilediğine bolluk veren.

YAY: günleri pazartesi salı perşembe cuma : El Kerim, El Ganiy, Er-Râfi: "Şeref vererek yükselten."

El-Mu'ız: "Dilediğini aziz eden."

OĞLAK: günleri cumartesi pazar salı cuma: Es-Semi: Her şeyi işiten.

El-Basîr: "Her şeyi en iyi gören.

El-Hakem: "Mutlak hakim olan. Hikmetle hükmeden."

El-Adl: "Mutlak adil olan."

KOVA: günleri pazar pazartesi salı cuma: El-Latîf: Bütün incelikleri bilen."

El-Habîr: "Her şeyden haberdar."

El-Halîm: "Cezada, acele etmeyen."

El-Azîm: " Pek yüce.

BALIK: günleri cuma salı Çarşamba cumartesi pazar: El-Gafûr: "Mağfireti bol."

Eş-Şekûr: "Çok sevap veren.

El-Aliyy: "Yüceler yücesi.

El-Kebîr: "Çok büyük olan.

El-Hafîz: "Her şeyi koruyan.

Tüm burçların analizlerinde  gün haftalık olduğu gibi burada şu mantığı unutmamamız gerekir.

Her bir Esmaların manaları  ile bu burca ait bilinçlere genel anlamda tezahür etmektedir, Her bir gezegenin kalp  atışı aynıdır, aynı akımı aynı donanımı belirtmektedir. 

Gezegenlerin ana bir damarı ana bir kolu vardır, bunların her biri her alanda yeni akımlar sağlamaktadır. Yansımalarına göre yapılan çalışmalar kişi için elbette harika açılımlar sağlanıyor olacaktır, dolaysıyla  doğum gün ay anne baba doğum tarihi, gün ay isimler detaylıca tüm ayrıntılar göz önüne alınarak hazırlanacak bir isim analizi burcu gezegeni ayı günü çalışması öneriyoruz. Esmalar konusunda da kişiye özel yapılacak Ayrıntılı bir çalışmayı sunuyoruz.

Her birimiz  yüce yaratıcının ilahi yansımalarını bilincinde ve tüm varlığını  taşıyan muhteşem Halife kulları olarak her  birimiz bu bilincin farkında olarak evrensel bütünlük içinde  zincirlerle bağlı ve tutunmuşuzdur. Bu etkileşimi en iyi şekilde Esmaları okuyarak anlayarak yapalım,  anlamak rumuzu dinlendirir umut ettiklerimizi gerçekleştirir . Bu biraz zor azametli yorgun yolculuğumuzda her bir bireyler olarak birbirimize destek olup tutunup yol bulmaya çalışırken, yolun sonu yalnızlıkla tamamlıyor. Bu uzun yolda mucizelerle harika umutlarla yolculuk yapıyoruz.         

Asla pes etmeyin kendinize yapacaklarınıza sınır koymayın,  aklınızı  negatif yönde değil pozitif akışa yönlendirin. Sevgiye merhamete önem verin, saf duygularınızla hareket edin. Kendi kusurlarınızı görüp yüzleşin her şeye rağmen af pencereniz açık olsun. Söylemlerinize sözlerinize ağzınızdan çıkan her kelimenize dikkat edin, olumlu cümleler kullanın kurun hayallerinize odaklanın.

Hayrınıza gelişecek olumlu cümleler kurun kötü cümleler kullanmayın harekete negatif enerjinizi geçirmeyin. 

Bırakın gerçek size kendi yoluyla aksın, ben dahil tüm insanların sözlerinden öte kendi aklınızla kavrayıp, ''O'' muhteşem kaynaktan bilincinize akanlarla yol alın, o size doğru yolu gösterecektir.

Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Mayıs ayında harfleriniz size neler fısıldıyor?


Mayıs ayında harfleriniz size neler fısıldıyor?


 Mayıs ayında yeni kararlar alıp kararlarını arkasın duran harfler:

 İsminin ve soy ismin son harfi  H K L İ Ü E H N M C Ç Z A Ö B olanlar.

Sizler Mayıs ayında fesat düşüncelerden uzak durmanız gerekiyor. Bu ayda olumlu düşünerek işlerinizde ve ilişkilerde son derece yeni açılımlar yeni kararlar alabilirsiniz. Kendinize güvenmeniz, pozitif olmanız kararlarınızın arkasında her ne olursa olsun durmalısınız. Mayıs ayı içerisinde saklı gizli işlere girmemenizi öneririm. Maddi gelir kaynaklarınızda birikim ve alacak verecek işlerinizde  beklentilerinizde yeni açılımlara yeni kaynaklara ulaşa bilirsiniz. Para akışı  varsa bu konuyla ilgili haber alabilirsiniz. Ailenizle ilgili bazı zor giden sıkıntılara odaklanmanızı, gereken desteği göstermenizi öneririm. Zaman zaman sıkışmalar engeller yaşayabilirsiniz. Evinizde hanenizde yeni değişimler var, bu değişim taşınma yer değiştirme yeni ortamlar yeni  değişikliklere adım atabilirsiniz. 

Maddi gelir durumunuzu düzeltebilir, zor giden maddi konuda  ilgilendiren mucize bir değişim ve  sürpriz bir haber alabilirsiniz. İç darlığınızdan dolayı oluşan korkuları geride bırakmanın tam zamanı. Hayat devam ediyor, zor deme zor değil. Nefes aldığımız sürece ya cebbar ya azim diyerek ezilmeden kırılmadan seçiminizde iyiye odaklanarak, kalbe şifa verelim. Kendinizi sevin, saygı duyun, değişim sizin elinizde. 

İsminin içinde H Z M B V Y T E N İ Ğ Ş S T G D R harfleri olanlar.

Uzun süre soluksuz sabırla bekleyen bu harfler, uzun süren tıkanmalar aksaklıklar yaşayan harflerdir. Artık kendinize bir güzellik yapmanın tam zamanı geldi. İşlerinizde, aşkta, ailede, devlet kurumlarında, sosyal yaşamınızda beklentileriniz iyi yönden akımınızı destekliyor . Gönülden isteklerinizi kabulleniyorsunuz.

Gururunuza yenik düşüp benlik ben merkezci olmamaya dikkat edin. Kendi kendinize olumlu olmanın yollarını bulun. 

İsminin ilk baş harfi  Ş B T Ü Ö İ G J Ç olanlar.

Dikkat! Kısa süreliğine de olsa harfleriniz olumsuz çekim enerjisi sağlamaktadır. Anlaşılamamak, duygu eksikliği ,empati eksikliği, karamsarlık, gel git duygular, iç huzursuzluğu, doyumsuzluk, fevri çıkışlar, kendini beğenmek, aşırı hassasiyet gibi etkileri yaşayabilirsiniz.  Mayısın enerjisi geçmişimizi yokluyor. Gelecekteki planlarımızı yoklamadan önce size zarar verecek düşüncelerden arınmamızı gerektiriyor. Nasıl mı? tabi ki ki Yunus Aleyhisselamın duası ile .

 O (Allah) ki, gökleri, desteksiz bir şekilde yükseltti. Onu görmektesiniz. Sonra, Arş'a istiva etti(yöneldi). Güneş'e ve Ay'a, boyun eğdirdi. Her biri (yörüngesinde), belirli bir süreye kadar hareket eder. (Allah), her işi yönetir. 

 Rabbinizle karşılaşmaya yakinen inanırsınız. Öncelikle deniz suyuyla etkileşimde olmamızda yarar vardır. Olduğunuz yerde deniz suyu yoksa, 5 litre suya 1 kg kaya yada normal tuzu, 2 bardak elma sirkesini karıştırıp duş alabilirsiniz. Bu suyun birazıyla da  evinizin  dört bir köşesini  silin. 

Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

İsmin kusursuz değil, kusurunun arkasında dur .



İsmin kusursuz değil, kusurunun arkasında dur .


İsmin kusursuz değil, kusurunun arkasında dur .

 İsminin yaldızına kapılma yanılırsın, isminle ilmin zalimi olma.  En önemlisi  bilgi hazineni büyüt, genişlet ve  paylaş.

Paylaştıkça büyür gelişirsin, ne demiş Yunus Emre ''bilgi seninle gelmez, paylaştığın seninle gelir.'' Bizler  bu kısacık zamanın içine her şeyi doldurup biriktirip göç edeceğiz, ne yaptık neler yapmak isteriz bunu defalarca kendimize sorarız. Hayat işte, anne karnı sonrası hayata ince pamuk ipliğine tutunup gidiyoruz. İmanı zayıf olan bu hayatın tadını tuzunu yaşamadan hayatını zehir zıkkım ediyor. Sadece bu dünya için yaşıyor. Bu yüzden geleceğimiz, gelecek nesillerimize iman ateşini, imanın gücünü kuvvetini aşılamalıyız.  Huzurun yolu imanı tattırmalıyız, yoksa gelecek kaygılarımız girdikçe büyür de büyütür. Öncelikle sevgi dostluk diyeceğiz, bunu temelden sağlamlaştırdık mı  bizi kimse  yıkamaz 

Temel imandır, kolanlar ilimdir, bilgidir inançtır duadır. Kendine inanmak nefsine kapılmamak gereklidir. Mum kendini görmez ama gel gelelim ki mumun ışığını görenler olur. Bu yüzden mum kadar ol kendi ilminin bilginin fazla benliğine kapılıp kalma yarı yolda.   Mum kadar ol  ki zaten seni gören duyan  hep var olur. Önce Rabbim var de, o zaman her şeye gücün yeter.

Her ismin anlamı vardır, her alanda isimlerdeki harflerimiz bizleri iyi kötü anlatmaktadır. İyi doğruyu göstermektedir ve isimlerimizdeki harflerin anlamı bedenen ruhen bizleri desteklemektedir.   Bizler yaptıklarımızla yapamadıklarımızla ölçülü ölçüsüz ismimizi taşıyoruz. Harflerin enerjisine benliğine takılıp kalıyoruz. Bazen harfler saf bir duru güzelliğiyle bizleri destekliyor , hareketlerimizi kontrol altına alıyor.

Kendi benlinizi yapacaklarınızı isminizdeki harfler belirliyor. Tabi ki ismini hakkıyla taşımayanlarda oluyor. İsminin adamı değilsin derler ya hani. Her kez her alanda her yerde ismini bilmeli ona göre kendini tanımalı.  Bazı isimler okunur tanınır, anılır ve evren tarafından Allah katında bu isimler bilinmektedir. Kutsal kitabımız Kur-anı Kerimde, ayetlerde isimler belli bir noktaya dayanarak anlatılmıştır.

 Yunus isimleri ,Ali , Furkan, Meryem, Musa, Harun, Talha, Ümran daha bir çok isimlerde yer verilmiştir. İsminin değerini bilen ne büyük şereflendirilmiştir, bilmeyen ne acılar yaşar . Unutmayalım ki Kur-anı Kerim de şeytanı destekleyen onun izinde olan gölgesinin altına sığınan sıkışıp kalan isimlerde  vardır.  Bunlardan bir tanesi de     Kur'an-ı Kerim'in 111. suresi olan Tebbet Suresi 

 Kur’an-ı Kerim’de, “Ebu Leheb” ismi ile tanınan kişi, Abdüluzza bin Abdulmuttalib’dir.  Abdu’l Uzza,“Uzza’nın kulu” manasınadır. Abdülmuttalib,  konuşurken ve öfkelendiğinde yanakları kızardığı için, oğluna Ebû Leheb lakabını takmıştır. Ve şunu belirmek isterim ki illaki Kur-anda geçsin diyerek isim koymak şart değil ,önemli olan donanımlı bilgi kaynağı güçlü şefkat dolu bir kalple iyi yetiştirilmiş evlat tır. Temeli sağlam olan er geç isminin gücünü küvetini bilir ,kendini er geç tamamlar .

İsmini taşıyamayan kişiler, kontrol dışında hareket ederler . Harflerin tuzak kurulmuş bir kapanı vardır, her harf bir kapandır.  Ani kilitler ve kendinizi ben noktanızı kangren edersiniz, sonucu vahim olur.

Peki ne yapmalıyız?     

Maneviyat enerjinizi yüksek tutmalısınız. Manevi duygularınızı yükselten  alanları ziyaret etmeli o alanlarda bulunmalı ve kendinizi arındırıp hatalarınızdan kurtulmaya çalışmalısınız.

Gücünüzü emen çevrenizdeki zayıf halkalardan kurtulmalı, seni yanlış yola sürükleyen isimlerden uzak durmalısınız.

İkilemde kalan isminin gücünü yanlış kullanan bazı isimler:

Meryem, Ahmet, Ayşe, Eyüp Ali, Adil, Dilek, Nisa, Melisa, Hatice, Osman, Hüseyin, Kevser,Yusuf Züleyha, Zeynep, Süleyman, Hasan, Mustafa, Davut, Bilal, Ömer, Halil, İbrahim, Nihat, Mus,Halime Havva, Adem, İsmail, Mümin örnek gösterilmiştir. 

 Bu isimlerin her harfi birer hazine kaynağıdır , ergen yaşta güce başlar güce ulaşana kadar mücadele eder, pes etmezler . Harfler tüm ince ayrıntısına kadar ruhen kendilerini yoklarlar, zalim tarafı baskın harflere denk gelindiğinde yorgun bitkin düşerler. Bu yüzden ergenlik yaşı başlandığında maneviyatı onlara aşılamak çok  önemlidir.

Fil kadar güçlü olmasan da, aslan kadar yürekli ol derler.  Hayatta gerçek aile, gerçek dostlar ve arkadaşlar sıkıntılı ve huzurlu dönemlerde kendilerini belli ederler. Kişinin üzüntüsünü paylaşan ve ona her konuda karşılıksız yardım eden insanlar önemli olanlardır. Bir insan maddi ve manevi olarak iyi durumdayken, sıkıntıdan uzak mutluyken çevresinde çok dostu olur. Ancak gerçek dostları sıkıntılı ve zor günlerinde yanında olanlardır. 

(Tevbe ) süresi 16 ayet  ''Yoksa siz, Cenâb-ı Hak içinizden cihâd edenlerle Allah’tan, Rasûlü’nden ve mü’minlerden başkasını dost ve sırdaş edinmeyenleri iyice ortaya çıkarmadıkça öyle kendi hâlinize bırakılacağınızı mı sanıyordunuz? Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdârdır.''

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
,

Arefe günü duası

 

Arefe günü duası



Merhaba sevgili dostlarım.

Ramazan geldi gidiyor. Bugün arefe yarın ise bayram. Bir Ramazan-ı şerifi daha uğurlarken hüznü şevinci bir arada yaşıyoruz.

Mescid-i Aksa ya yapılan bu saldırılar Filistin deki zulüm bayram arifesinde bayramlık yerine kefen giydirilen çocuklar içimizi dağlıyor.

Dünyaca yaşadığımız bu korona illeti hepimizin morallerini yerle bir etse de biz ellerimizi gönlümüzü rabbe açarak feraha çıkmak için hep birlikte dua edelim.

Peygamber efendimizin okuduğu duayı sizlerle paylaşmak istiyorum

Resulullah (s.a.v) Arife günü şu duayı okurdu: Allâhümmec’al fî kalbî nûran ve fî basarî nûran ve fî sem’î nûran ve ‘an yemînî nûran ve ‘an yesârî nûran ve fevkî nûran ve tahtî nûran ve emâmî nûran ve halfî nûran vec’al lî nûran.


Ve fî rivâyetin: ‘Asabî ve lahmî ve demî ve şa’rî ve beşerî kâne yekûlü fî du’âihî

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.

Amin🤲

Allah dualarımızı kabul etsin inşallah.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Mucizeler kendiliğinden gelmez, sen mucizenin peşinden git!


Er-Rafi


 Mucizeler kendiliğinden gelmez, sen mucizenin peşinden git!


  Er-Rafi

  Er-Rafi ismi şerifi, maddi ve manevi olarak rütbenin yükselmesi ve rızkın bol olması için, “Ya Rafi'u Celle Celalühü” diyerek 140  kere okunur. 

 Er-Rafi'u ismi şerifini, 40 kere okuyan zalimin şerrinden emin olur. 

 Pazartesi salı perşembe ve cuma gecesi akşam 345 kere okuyan kişi, halk arasında sevilen sayılan sözü gecen biri olur, kuvvetli heybetli olur. 

Şüphesiz Allah-u Teala insanların niyetlerini ve kalplerinden geçirdiklerini en iyi şekilde bilen olduğu için yücelteceği ve yükselteceği insanlar arasından hangilerine şeref vereceği Allah'ın ilmindedir.

Gök yüzü enerjileri senin duana eşlik eder, pes etme! Gücünün peşinden git ,vaz geçme.

Var olduğun sürece azimli güçlü kuvvetli ol, varlığına şükret, yokluğundan utanma.

Şükret, şükrettiğin sürece mucize kapıların açılacaktır.

Sevgiyle şefkatle iste, sevildiğini bil. İsminden kendinden şüphe etme. Yaradan'a güven, o seni asla unutmaz. Ya Allah de  sen selamını kesme ,el rahman de, ya alim de, her an kendine şükret üzülme. Şükrettiğin sürece seni üzen ne varsa mükafatı er geç hazırlanıp sana sunulur emin ol .

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

En büyük mükâfatlar, ağır imtihanlarla gelir!

En büyük mükâfatlar, ağır imtihanlarla gelir!


En büyük mükâfatlar, ağır imtihanlarla gelir!

Her kul imtihandan geçer. Önemli olan tevekkülle karşılamak, sıkıntılara rağmen isyan etmeden, gerekeni yaparak sabrederek  bu imtihanı kazanmaktır.

Bir Müslüman diğer bir Müslümanın yaşadığı zorluk karşısında  onun bu zorluğu aşmasına yardım ederse Allah'ta ona yardım eder. 

Bu hayatta sevdiğin güvendiğin birlikte yürüyebileceğin bir yol arkadaşın olmalıdır.

Tabi öncelikle siz güvenilir misiniz? Kendinize bunu sormalısınız. Kendinizle isminizle yüzleşin. İsminizdeki  her harf size derin duygularla eşlik eder. Dudaklarınızdan çıkan her cümle, düşünceleriniz, yaptığınız işlerde verdiğiniz kararlar, yapmak istedikleriniz, yapamadıklarınızı isimlerinizdeki harfler harekete geçirir.

Kimliğiz sizi iyi tanıyor, peki siz kimliğinize iyi yönden eşlik edebiliyor musunuz?

Doğdunuz eviniz sizi tanıyordu, siz evinizi olduğunuz yeri seviyor musunuz? Hayatınız boyunca tüm  yaşadıklarınızı analiz edebiliyor musunuz. İsminiz karakterinizi belirler ve karşınızdaki insanın ismiyle iletişime geçer. Şunu bilmelisiniz ki isimlerinizdeki harfler inişli çıkışlıdır. Bu harfler sizin hayatınızdaki yol haritanızı belirler.    

Harfler bizlere neler söylüyor?

A B M Ş C Z T S = Son noktaya gelene kadar yolundan şaşmaz .

H K L O Ö =Hayata karşı sımsıkı tutunanlar ben merkezci olanlar. 

G Ğ Ü U= Zorluğa karşı pes etmeyenler, olumsuz özellikleri çok dik başlı olmaları.

D F Y V = Aksi, öfkeli inatçıdırlar. Aile ve tembellik imtihanları olur. 

J İ I= Duygularıyla hareket edenler .

R E Ç= Kendinden ödül vermeyen, bencil tarafı yüksek olanlar.

N L = Mükemmeliyetçi başarılı, kimseye güvenmeyenler .

Yukarıda belirtiğim harfler isminizin içerisinde  yaşamınızda karşınıza gelen, iletişimde olduğunuz kişilerin isimleriyle ayna yansıması şeklinde  çekim gücüne girer.

Kişi kendi kimliğiyle ve karşıki tarafın kimliğiyle imtihan sürecine girer. Bu kısa  yada uzun sürebilir.

Bu enerji akımı hayatın içinde bir kilit noktası. Harfler her daim size ışığını yansıtıyor. Kimine ayna kimine pusula oluyor.

İsminiz sizlere emanet verilmedi. İsminizi sahiplenin, yaşatın, güzel yaşayın, güzel anılın. Her şey emanettir ama  isiminiz hariç.     Hz Yusuf'a verilen isim  mısır halkı yuzarsif olarak çağrılırdı. Mısıra sultan oldu, gönüllere taht kurdu. İsimler değişir, değiştirilir, hayat değişir. İsminizde uzun zaman, yıllar boyu süre gelen zorluk sıkıntılarla yüzleşmişseniz, isminiz ruhunuzu temsil etmiyor demektir. İsminiz soyadınız sizlerin künyesidir,  geleceğinizi yansıtır.

Sayıların enerjisi titreşimi vardır.

 18/ 20/30//25/40/45/50/55/60/65/70/75/80/85/90/ : Yaşam alanınız ve dönüşüm değişim noktasıdır sayılar. Sayılar yani rakamlar doğum haritasını hareketlendirir.

 Gerçeklik isminiz, doğruluk isminiz, sadakat isminiz, koşulsuz sevgi isminizdedir . Bu hayat kimimizi zorluğa sıkıntıya, kimimizi feraha zenginliğe hazırlamıştır. Hayat yolunda isminizle sevgiye şefkate doğru yürüyün . Bir buğday tanesi bin yıla bedeldir, bir buğday kadar olamıyorsak vay halimize.

İsminize şükredin!

 İsmime teşekkür ederim, beni güzelliklere doğru ittiği için. Her harfim iyi yolu gösterdiği için, her zorluğa karşı göğüs germeme yardım ettiği , üstesinden gelmemi sağladığı için.  

 Ruhunuzu dinleyin, isminizin her harfine tek tek seslenin. Ben kimim ne istiyorum,  korkularım ne? Korkularımın üstesinden gelmem için ismim bana yol göster. İsminiz ruhunuzun sesini dinler ,isminizle seslenin. Hissedin isminize şükredin.  Hiç korkmayın, korkularınızı isminizle yenin.

İsminizin korucusu  ALLAH !  İsminizle sevin, sevilin, isminle sevindirin.  İsminizle yapılan iyilikleri bilin, isminizle nankörlük etmeyin.

 Hiç bir zaman umudunu kaybetme kendinle savaşma ,savaşırken yenilme, yenilirsen de yenildim diye üzülme. Arzularına karşı umudunu kaybetme.  Her fırsatı değerlendireyim derken üzülme, suyu akışına bırak. Denize açılmak istiyorsan yüzmesini iyi bileceksin. Verdiğin emeklerin karşılığını alman için ölçünü kaçırma, dengeli ol. Bilgi hazineni genişlet, çöp etme. Hayata karşı aklı melekelerin yerinde olsun. Kendi adına gösteriş , insana kurulmuş kapandır kapana kapılma!

    Allah kalplerimize hidayet versin. Şunu asla unutma, dua dilemek ve istemek senden kabul etmekte Alla'tandır.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU

Dua sabrının sonu, asr süresi her sıkıntıya yetişir!


Dua sabrının sonu, asr süresi her sıkıntıya yetişir!



Dileğine ulaşmanın yolu sabrında,mucize yaşatan Asr suresi

ASR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.Vel asr

İnnel insane le fi husr

İlezı

ne amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr

ASR SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Asra yemin olsun ki,

İnsan mutlaka ziyandadır.

Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.


Asr suresi Mekke'de nazil olmuştur. Asr suresi adını birinci ayette geçen zaman, çağ, ikindi vakti gibi anlamlara gelen Asr kelimesinden almıştır. Surede genel olarak insanın içinde bulunduğu ziyandan bahsedilerek, iman ve amelin kurtuluş için şart olduğundan ve hak ile sabrın tavsiye edilmesinden bahsedilmektedir. Görüldüğü gibi Asr sûresi en kısa sûrelerden biri olmakla birlikte Kur’an-ı Kerîm’deki bütün dinî ve ahlakı yükümlülüklerin, öğütlerin özü sayılmaya değer bir anlam zenginliğine sahiptir. Bu sebeple İmam Şâfiî’nin sûre hakkında, “Şayet Kur’an’da başka bir şey nâzil olmasaydı, şu pek kısa sûre bile insanlara yeterdi.'' demiş.

Asr süresini bu haftadan başlayarak her sabah 21 gün boyunca okuyacağız.

21 bir tane kesme şeker (kesme şeker yoksa toz şeker de olabilir. Sağ avuçla şekeri alıp bir kase içine koyun. 21 tanene çörek otu, 21 tane buğday, 21 zeytin çekirdeği, bir litre su dolu sürahiye her birine asr süresini 21 kez sabah akşam okuyoruz. 21 inci günün sonunda  buğday, zeytinin ve çörek otunun üçte birini ayırın, bu ayırdığınız kısımları yeşil ipekten bir kese içerisine koyun. Kesenin içerisine mıknatıs da ekleyerek 421 kez asr suresini okuyup ağzını bağlayın. Bu keseyi işyerinizde ki kasanıza, evinizde bir köşeye, arabanıza isterseniz de çantanıza koyarak bereketinizin artması için saklayabilirsiniz.

Diğer kalan malzemeleri evinizde yetiştirdiğiniz bir çiçeğin dibine gömün ve dileğinizi tutun.

21 gün boyunca saksıya asr süresini okuyun. Asla dışarıda bir yere gömülmeyecektir. Şeker ve rengarenk gül yapraklarıyla (farklı renklerde beyaz, kırmızı, sarı , yavru azı gibi) gül şerbeti yaparak içiniz. Sürahi deki su ile isterseniz içine sirke katarak evinizi yada ofisinizi işyerinizi temizleyebilirsiniz.

Niyet net olmalıdır. Bir yıl sonra Mayıs ayının 5 i yada 6 ın da akan suya denize kesenizi bırakın. Böylelikle işlem tamamlanmış oluyor. Bunları işlemi gönülden yapan, işini karşıya geçirir, tüm gücünü kazanır .


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Hıdırellez Bayramı Kutlu Olsun/Hıdırellez de neler yapmalı,neleri yapmamalıyız


Hıdırellez

 

Yetiş ya hızır !

Yavaş yavaş hıdırelleze doğru yaklaşıyoruz.

 Hızır aleyhisselam selam olsun, derdimize derman olsun inşallah.

Hıdırellez halk arasında ölümsüzlük sırrına erdiklerine ve biri karada, diğeri denizde darda kalanlara yardım ettiklerine inanılan Hızır ve İlyâs peygamberlerin yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilir.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'nde yer alan Hıdırellez kutlamaları Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Hıdırellez 5 Mayıs Çarşamba akşamı başlayacak, 6 Mayıs Perşembe günü ikindi ezanında bitecek.

Hıdırellezde neler yapmalıyız, neleri yapmaktan sakınmalıyız, sizler için bu yazımda biraz bahsetmek istiyorum.



Hıdırellez de yapılması gerekenler!

-İyi niyetlerle güzelliği iyiliği isteyerek Hıdırellez gecesi bol bol dua ediniz. Allah için 2 rekat namaz kılınır ve salavat çekilir. İnşirah süresi ve asır süresi ,21 kez ihlas süresi okunur .

-Hıdırellez sabahı uyanınca yeşil bir ağaca bakın,etrafınızda ağaç yoksa camınızı açın ve gökyüzüne bakın.

-Ertesi gün yeşil yada beyaz bir kıyafet giyinin evinizin içinde dolaşın.  Evinizi gül  suyu ile silin, asla gül suyunun haricinde temizleme suyunuza katkı maddesi deterjan eklemeyin. 

-Evinizde o gün en az üç çeşit sevdiğiniz yemekleri pişirin. Mutlaka gül şerbetli irmik helvası yapın. Hıdırellez günü  7 yumurta haşlayın ve 4 komşunuza verin.

- Evinizin dış kapısına tuz, pirinç, şeker, ayna koyun. Evinizin kapısının üst pervazına bir parmak bal sürün.

Hıdırellez de yapılmaması gerekenler!

- Hıdırellez günü sabah aşırı stresli, sitemli, sinirli  olmayın. 

 -Hıdırellez günü çamaşır yıkanmaz ve asılmaz.

-Evinize tanıdığınız sevdiğiniz, ayağı uğurlu geldiğine inandığınız kişiyi alın, ilk o girsin olmuyorsa kimseyi almayın . 

-Hıdırellez günü evde tereyağı eritilmez.

 -Çiçek koparmayın, yeşil ot, dal veya çimen koparılmaz.

 -Bağ ve bahçelerde çalışılmaz, tarlaya gidilmez.

 -Hıdırellez günü akşama kadar elişi yapılmaz dikiş dikilmez .         


Hızır’a Ait Olduğu Düşünülen Bazı Özellikler:

 Hızır, yaygın bir inanca göre, hayat suyu (ab-ı hayat) içerek ölmezliğe ulaşmış, zaman zaman özellikle baharda insanlar arasında dolaşarak zor durumda olanlara yardım eden, bolluk-bereket ve sağlık dağıtan, Allah katında ermiş bir ulu ya da peygamberdir. Hızır’ın hüviyeti, yaşadığı yer ve zaman belli değildir. Hızır, baharın, baharla vücut bulan taze hayatın sembolüdür. Hızır inancının yaygın olduğu ülkemizde Hızır’a atfedilen özellikler şunlardır:

 1. Hızır, zor durumda kalanların yardımına koşarak insanların dileklerini yerine getirir.

 2. Kalbi temiz, iyiliksever insanlara daima yardım eder.

 3. Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunar.

 4. Dertlilere derman, hastalara şifa verir.

 5. Bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlar.

 6. İnsanların şanslarının açılmasına yardım eder.

 7. Uğur ve kısmet sembolüdür.

 8. Mucize ve keramet sahibidir.


Dostluğa kardeşliğe hizmet eden ve doğa sevgisini temsil eden Hıdırellez bayramımız şimdiden kutlu olsun.Evimize,mutfağımıza,kazancımıza,sağlığımıza,ömrümüze,neşemize HIZIR'ın eli değsin.

Tüm dünyaca yaşadığımız bu kabus günlerinden sağlıkla kurtulabilmemiz için dileklerimizi dileyerek, evreni pozitif duygularla besleyelim.



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU