Dua sabrının sonu, asr süresi her sıkıntıya yetişir!


Dua sabrının sonu, asr süresi her sıkıntıya yetişir!



Dileğine ulaşmanın yolu sabrında,mucize yaşatan Asr suresi

ASR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.Vel asr

İnnel insane le fi husr

İlezı

ne amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr

ASR SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Asra yemin olsun ki,

İnsan mutlaka ziyandadır.

Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.


Asr suresi Mekke'de nazil olmuştur. Asr suresi adını birinci ayette geçen zaman, çağ, ikindi vakti gibi anlamlara gelen Asr kelimesinden almıştır. Surede genel olarak insanın içinde bulunduğu ziyandan bahsedilerek, iman ve amelin kurtuluş için şart olduğundan ve hak ile sabrın tavsiye edilmesinden bahsedilmektedir. Görüldüğü gibi Asr sûresi en kısa sûrelerden biri olmakla birlikte Kur’an-ı Kerîm’deki bütün dinî ve ahlakı yükümlülüklerin, öğütlerin özü sayılmaya değer bir anlam zenginliğine sahiptir. Bu sebeple İmam Şâfiî’nin sûre hakkında, “Şayet Kur’an’da başka bir şey nâzil olmasaydı, şu pek kısa sûre bile insanlara yeterdi.'' demiş.

Asr süresini bu haftadan başlayarak her sabah 21 gün boyunca okuyacağız.

21 bir tane kesme şeker (kesme şeker yoksa toz şeker de olabilir. Sağ avuçla şekeri alıp bir kase içine koyun. 21 tanene çörek otu, 21 tane buğday, 21 zeytin çekirdeği, bir litre su dolu sürahiye her birine asr süresini 21 kez sabah akşam okuyoruz. 21 inci günün sonunda  buğday, zeytinin ve çörek otunun üçte birini ayırın, bu ayırdığınız kısımları yeşil ipekten bir kese içerisine koyun. Kesenin içerisine mıknatıs da ekleyerek 421 kez asr suresini okuyup ağzını bağlayın. Bu keseyi işyerinizde ki kasanıza, evinizde bir köşeye, arabanıza isterseniz de çantanıza koyarak bereketinizin artması için saklayabilirsiniz.

Diğer kalan malzemeleri evinizde yetiştirdiğiniz bir çiçeğin dibine gömün ve dileğinizi tutun.

21 gün boyunca saksıya asr süresini okuyun. Asla dışarıda bir yere gömülmeyecektir. Şeker ve rengarenk gül yapraklarıyla (farklı renklerde beyaz, kırmızı, sarı , yavru azı gibi) gül şerbeti yaparak içiniz. Sürahi deki su ile isterseniz içine sirke katarak evinizi yada ofisinizi işyerinizi temizleyebilirsiniz.

Niyet net olmalıdır. Bir yıl sonra Mayıs ayının 5 i yada 6 ın da akan suya denize kesenizi bırakın. Böylelikle işlem tamamlanmış oluyor. Bunları işlemi gönülden yapan, işini karşıya geçirir, tüm gücünü kazanır .


Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder