, , , , , ,

7 eylül 2021 başak yeni ayının burçlara ve ülke gündemine etkileri

 

7 eylül 2021 başak yeni ayının burçlara ve ülke gündemine etkileri

7 eylül 2021 başak yeni ayının burçlara ve ülke gündemine etkileri

Hoş geldin  yeni ay!

7 Eylül yeni ayı başak burcunun  enerjisiyle hepimizin ağzına bir parmak bal çalacak adeta.

Yeniay gelecekle ilgili planlara yoğunlaşarak, geçmişle hesaplaşmaları geride bırakmamız için bizlere uyarılarda bulunacak.

İsminizin harfleri ve burcunuzdaki harfler bizlere ev sahipliği edecektir. Başak burcu mantıklı tavırları, çalışkanlığı, mükemmel olmamızı  ve alçak gönüllülüğe yönlendirecek etkilere tanıklık edecek.

Bazı harflerin gölgesi, arka planda gerginlik,  fazla detaycılıktan büyük süprizlere tanıklık yapacaktır.  Katı agresif tarafımızı kullanarak yapılan haksızlıklara karşı ne yazık ki iyi yönden karşılık veremeyeceğiz.   Başak burcu bizlere titizlik yönünden maddi manevi enerjilerde sunuyor.

Başak burcunun genel özelliklerine bakarsak  işlediği konular ve etkisini gösterdiği iş alanları mühendisler, mimarlar,  hesap uzmanları, bankacılar, yazılımcılar, eczacılar, çiftçiler,  doktorlar, veterinerler, basın-yayın çalışanları, eleştirmenler, yazarlar, hizmet, temizlik, sağlık sektörü güzellik uzmanları kuaförler, kamu dairelerinde çalışanlar, alım-emlak satım toprakla emek kazananlar ,emekli olanlar aile çocuklar gençler  ile ilgilidir. Dolayısıyla yeniay başak özelliklerinin yanında bu meslek gruplarına ait gelişmeleri de daha net belirgin gözlemleyebiliriz.

Yeniliklere açık olmayan, esnemekten uzak olanlar, gerçeklerden kaçanlar, mükemmeliyetten uzak duranlar, hakkaniyetli olmayanlar yeni gelişmelerden faydasını şifasını göremeyecektir.

Bu yeni ayda  tıkanmalara maruz kalacaktırlar. Yeni ay karamsar duruşa yer vermiyor diyebilirim.  

Yükselen enerjilerde olmayı, kendini göstermeyi, egoyu, gösterişi, müsrifliği anlatan ateş elementi eşlik ediyor. Harflerde burçlarınızın vermiş olduğu etkisi, düşünce, dürüstlük  cesaret, girişkenlik yaratıcılık gelişmelerini anlatıyor.  Aynı zamanda sağlıkla ilgili mide, bağırsak sorunları ile ilişkilidir. Öne gelen sorunları tevekküle sükunetle çözmeyi, güçlü pozisyona ulaşmayı ve o pozisyonun gücünü kullanmayı anlatır. 

Dünya genelinde Güneş ve Ay, cesaret, şiddet, saldırganlıkla ve kitlesel olaylarla, ayaklanmayla  alakalıdır.

Başak burcundaki yeni ayın bireysel  harflere rakamlara işaret ettiği konular: 

Başak yeni ayında maddi, manevi kazanımlar, gelirler, taşınabilir mallar ve verilmiş borçları ilgilendiren gelişmeler ana başlıkları oluşturmakta.

Değişken rakamlar ve doğum tarihleri 

71/70 60/61/80/50/90/99/ 91/92/

Öncülük toprak grubunda olanlar-Boğa-Başak-Oğlak

Önemli değişimlerde yeni aydan öncelikli etkilenecekler olanlardır.

Hava gurubu: İkizler, Kova, Terazi

 İletişimde daha sabit, daha akıllıca adımlar atacaklar.

 Su grubu: Balık, Yengeç, Akrep 

Yeni ayda  ailevi yönden önemli iyi  yeni gelişimlere şahitlik edecekler, değişime ayak uyduracaklar.

 Ateş gurupları : Koç, Aslan, Yay 

Kendi iç dünyalarıyla iç hesaplaşmalara girecekler.

Genel olarak, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar.

 Boğa, Aslan, Akrep, Kovalar her ne olursa olsun 

konunuzla ilgili şartların değişmesine yönelik bitmesi gerekenler bitecek. Aksi giden yavaşlayan işlerinize hareketlik geliyor, bu yüzden her anlamda  olumlu açılımlara işaret ediyor.

Genel olarak baktığımızda yeni ay hak, hukuk konularında güç dengesini gösteriyor.

Merhamet terazi hakkaniyetli olacaktır. Bu akışta giderken, şartlardan ötürü oluşan geçiş dönemi ikili ilişkilerde, acımasız yanlarını da gösterecektir.  Sosyal durumunuzu ilgilendiren radikal değişimlerle ilgili eksik kalan, aksayan konular gündem olacak. Halen birtakım konuların netleşmemiş olması karşısında,  karamsarlık iç sesi duygularıyla  geçmişte olduğu gibi müdahale etmeden gidene, kaybınıza bakmak yerine, edindiğiniz tecrübelerden de yola çıkarak karmik ödeşmelere ilgili kaçınılamayacak sona  yönelecek görünüyorsunuz.

 Şartlar sizi farklı bir evreye taşırken, sizi bunaltacak yükün altına girmek yerine güvendiğiniz insanlardan destek hatta hukuki yardım alabilirsiniz. Böylelikle o nezaketli, hakkaniyetli görünmeye çalışanların söylemlerinin hınç dolu, entrika çeviren oyunlarına karşı daha güçlü adımlarla yol alabilirsiniz. Başak yeniayı, ailevi konulardaki çözülmelerin yarattığı yaralanmalara, kırılganlıklara yönelik durumlarda ilgili. Bırakın iyilik kapısı açılsın. Buz dağlarını sevginizle eritin. Geçmişte yapılan yanlışları, adaletsizlikleri temizlenmek üzere ortaya iyi merhamet kapıları açılsın.  Bu yeni ayla farklı bir değişime uzansın kollar. Bu evren geçmişe değil gelecekteki büyümeye, gelişmeye doğru sizleri yönlendiriyor.

Şimdiden sizlere  4 Aralık tan bahsetmek istiyorum.

Hava grubunda İkizler-Ateş Yay hattında meydana gelecek son tutulma bizleri bir hayli anlatıyor. Şimdiden sinyaller ve bilinç altı frekanslarımızın  açılmaya hazır olduğunun işaretini veriyor.

Her halükarda  4 Aralık bizlere çözümlenmek üzere, belirginleşecek işaretlerin yansımasını gösteriyor.

İyilik, merhamet, sevgi, şefkat, uyum, birlik, beraberlik, hırs, öfke ve inat arı kovanından bal çalmak gibi. Ya bekle ya besle, yada sabret güzellikleri al diyor.   

Beklenmedik gelişmelere açık olan bu yeni ayda, konunuz ne ise ona ait maddi manevi elde edilecek kazanımlara dair gelişmeler dikkati çekmekte. Ortak paylaşımlarınızla ilgili şaibeli, uymayan durumlarla ilgili köklü değişimler yapmak üzere harekete geçebilirsiniz. Hata, yanlışlık, adaletsizlik karşınızdakinden kaynaklanıyorsa, davaya gidilmesi söz konusu olabileceği gibi bunları düzeltme yoluna da gidebilir. Önemli kararlar alabilirsiniz, görüşmeler yapabilirsiniz. Aile içindeki sorunlar, çözümle uzlaşmayla  ilgili tamamlanmamış işlerle ilgili evrak, imza işleri gündeminizde görebilirsiniz. Önemli aşamalar kaydedebilirsiniz. Bazı evlilikler, davalar, ikili ilişkileri ilgilendiren durumlar tamamen bitme yoluna girebilir. Yada yol yakınken öfkeye kapılmadan kurtulabilirsiniz.

Çürükler temizlenecek, sağlamlar kalacak. Güçlü olan kazanacak,  kangiren olan ilişkiler de sonlanacak. Kaçamak yapanlar yanlışı hatayı anlayıp doğru yolu bulacak, aile değerlerinin aile bağlarının gücünü anlayıp hızla geri adım atacaklar. Dış etkin olarak başkalarının yardımını alabilirsiniz. Belki şimdilik tamamlanmayacak düzen yaratmak gerektiğinizde, gitmeniz gereken yola ait desteğiniz bulunmakta. Bunu yaparken de farklı fikirlerle yol alabilirsiniz. Fakat değişimi gerektiren durum hassas ve gerçekçi hamleler yapmayı ihmal etmeyin. 

Ev hanımları, el becerilerinizle ispat edebilecek yaratıcı enerji sizleri destekliyor. Üretken yanlarınızı ortaya çıkarma fırsatı veriyor. Bu zaman içinde uzun yıllar beklediğiniz sabrettiğiniz işlerde karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz. İletişim ve yeteneğinizi kazanç sağlayabilmek adına yeni kapılar yeni teklifler yeni iş alanları  fırsatını kullanabilirsiniz. Kendi işyerinizi, hayal ettiklerinizi bu süreçte harekete geçire bilirsiniz.  

Yeni ay   sağlımızı tetikleyecek. Yediğinize, içtiğinize dikkat edin. Ev aile çocuklar daha öncesinde yazılarımda belirtiğim gibi su zehirlemelerine dikkat çelmiştim. Bağışıklığı zayıf olanlar, tehlike geliyorum demez dikkatli olun.  Okula başlayacak çocuğunuzun da bağışıklığınızı güçlendirmeyi ihmal etmeyin.

Eylül ayının 17-19-25 günleri arası bağırsak sorunları yaşanabilir. Sulardan, sıvılardan kaynaklı problemler görülebilir.


Aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili eğitim, iletişim, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler.

Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar verilecek hesaplar hepsi aileye bel bağlıyor, şimdi gelelim kısa kısa  elementlere.

Toprak Grubu:  Başak-Oğlak-Boğa 

 Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, iletişim, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar işaret ediyor.

Hava Grubu: Terazi-Kova-İkizler

 Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, arkadaş ilişkileri, hastane, geciken devlet işleri, mahkemeleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenenler, iç hesap kaygılar, şizofren  bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklara işaret ediyor. 

Su Grupları: Akrep-Yengeç-Balık 

 Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler, çocuk, aile, eğitim ,hastanelere işaret ediyor.

Ateş Grubu: Koç, Aslan, Yay 

 İş, kariyer, statü, hedefler, anne, baba sağlık durumu, çocukların iş hayatı, iş ortamı, ortaklıklar, eş, yeni evlilikler, teklifler, baba ve aileye işaret ediyor. 


Ülkemize yeni ay nelere işaret ediyor? 

Zalimlerin zebanileri dikkat !

7 Eylül Başak yeni ayında eğitim, ulaşım, taşımacılık, iletişim, basın yayın, dış ilişkiler, sınırlarımız, topraklarımız, güvenliğimiz, iç işlerimiz, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, tarım ve çiftçilerimiz, inşaat ve emlak sektörünü ilgilendiren gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte.

Okulların da açılmasına denk gelen Başak yeniayı eğitim, ulaşım trafik konularını gündemde tutacak gibi görünmekte. Bu süreçte gerek ilköğretim gerekse üniversitelerle ilgili beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Ülke içi güvenliğimiz açısından önemli bir yeniay. Güvenlik güçlerimizi ilgilendiren durumlar olasıdır. Bu süreçte sığınmacılar, düzensiz göçle gelenler de ani acımasız konular olabilir. Sınırlarımız tetiktenecek, devletle ilgili durumlarda ani çıkışlar, ani ayrılıklar söz konusu olabilir.

Her kez şaşkınlıkla gözleri yuvalarından çıkacak. Verilen vaatler yerine gelmeyecek. Maalesef öngörülerim bu yönde. Endişe etmek mümkün değil. Şunu diye bilirim, dünyanın çivisi çıkmış. 

Ana vatanımıza patlamalar, yangınlar, sulardan sıvılardan  kaynaklı problemler yaşanabilir. Doğal afetler, depremle tetiklenen yerler, Yalova-İstanbul -Gebze-Balıkesir-Bursa  olasıdır. 

Uluslararası ilişkilerde  İngiltere- Fransa-Rusya-İtalya-Moskova-Ürgüp-İran-Çin-Kore-Amerika  gündem olacak.

  Bu durum ekonomi,  politikaya, bankalara, finans piyasalarına yansımaları dikkat çekebilir. Dolar, euro ve altında  artış,  Borsalarda hızlı düşüşlere dikkat, bu süreç hızla ilerleyecektir.

 4 Aralık içinde uyarılarda bulunmak isterim.   Muhalefet kanadından bakarsak partililer, yöneticiler, değişim dönüşüme şahitlik edeceğiz. Önemli kişilerden ani büyük kararlar çıkabilir. Bizler bu duruma şaşkınlıkla şahitlik edeceğiz. Son dönemde sosyal iletişim kanallarından RTÜK önemli kararlara imza atılacaktır. Sosyal medya, sanat camiası şaşkınlıkla kala kalacaktır.     Türkiye de önemli kişilerden davalar görülecek, yönetici kişilerden akıl almaz işler gündeme gelecektir. . Madenler, doğal kaynaklarımızla ilgili gelişmeler gündem olabilir. 

Yukarıda 7 Eylül günü Başak burcunda meydana gelecek yeni ayla ilgili yaptığım çalışmalarda harfleri ve rakamları incelerken bunları gözlemledim.  Harita, rakamlar, harfler ve gökyüzü üzerinde önemli işaretler yeniay enerjisinden etkilenmesini anlattım ,ben değil harfler asla yanılmaz.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Müslüman güler yüzlü, münafık asık suratlı olur.

 

Müslüman güler yüzlü, münafık asık suratlı olur.


Niyetsiz insan kimsesiz insandır niyetini güzel tut. Yüzün gözlerin kalbin gülsün. Kime güldüğün önemlidir,  ölçünü bil bil ki yanlış anlaşılmayasın.  Kendine bir faydan yoksa kimseye faydan dokunmaz. Kendine zaman ayırmayan, kimseye vakti zamanı olmaz derler, bu yanlış derim kendine faydası olmaz ama bir başkası için elinden geleni yapar ve kendini unutur. Bir başkasına zaman ayırır ama kendi zamanını tüketir, bu yüzden yorgun bir ruh olur yine de yüzü güler yorgunluğunu unutur. Güler yüz asla kaybetmez, aksine insan kalbi kazanır en büyük ödül insan kazanmaktır en büyük kayıp insan  kaybetmektir .  Bakın Kur-anda geçen hadislerden sizlere birer örnekler.

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Müslüman güler yüzlü, münafık asık suratlı olur.

Tebessüm, bedavadır, alanı mutlu eder, vereni üzmez.

Huzurun anahtarı tebessümdür.

Tebessüm edemeyen zavallıdır.

Tebessüm ateşinde erimeyen maden bulunmaz.

Gülümsemesini bilmek, iki cihan mutluluğuna sebep olur.

İslamiyet, sevgi, güler yüz, tatlı söz, dürüstlük ve iyilik dinidir.

Dostlara doğru söylemeli, düşmanları güler yüzle ve tatlı dil ile idare etmelidir.

Başarının sırrı, güler yüz, tatlı dil ve güzel siyasettir. Güzel siyaset, herkesin memnun olması demektir.

Düşmanınıza iyilik edin, hediye verin. Kırıldığınız arkadaşınıza iyilik edin, sıkıldığınız insana güler yüz gösterin. Bunları yaparsanız rahat edersiniz.

Bir kimsenin veli olduğu; tatlı dili, güzel ahlakı, güler yüzü, cömertliği, münakaşa etmemesi, özürleri kabul etmesi ve herkese merhamet etmesi ile anlaşılır.

Güzel ahlaklı kimse, edeplidir, az konuşur, hatası azdır, gıybet etmez, Allah için sever,Emanete riayet eder, komşu ve arkadaşını korur. Güzel ahlaklı bir zata, kötü huylu hanımı ile nasıl iyi geçindiği sorulunca, (İyi huylu ile herkes geçinir. Marifet kötü huylu ile geçinebilmektir. Onun kötü huyuna sabredemezsem benim iyi huylu olduğum nereden belli olacaktır) dedi.


Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Mümin kardeşinin yanında suratı asık durana melekler lanet eder.) [Hatib]

(İyiliği, güzel yüzlü kimselerden talep ediniz.) [Beyheki]

(Mümin kardeşinin yüzüne tebessüm etmek sadakadır.) [C. Sagir]

(Din kardeşine güler yüz göstermek, iyi şeyler öğretmek, kötülük yapmasını önlemek birer sadakadır.) [Tirmizi]

(Mallarınızla herkesi memnun edemezsiniz. Güler yüz ve tatlı dil ile, güzel ahlakla memnun etmeye çalışınız!) [Hakim]

(Selam verirken gülümseyen, sadaka sevabına kavuşur.) [İ.E.dünya]

(Hayrı, iyiliği, güzel yüzlülerin yanında arayınız!) [Buhari]

(Huyu ve yüzü güzel olan dünya, ahiret iyiliğine kavuşur.) [İbni Şahin]

 Bu zaman insanın kalbine dokunmaktır sende dokun.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

Umudunu asla kesme, nefesin kadar yakın tut.


Umudunu asla kesme, nefesin kadar yakın tut.Hayalinden uzaklaşma, hayaline yaklaş.

Umudunu asla kesme, nefesin kadar yakın tut. Allah kalbi saniye saniye gözler.

Kalbin temeli duadır.  Kulaklarını kötü sözlere kapa, dilini kötü sözlere mühürle ve gözlerin kötülüğe perdelensin. 

Tüm bu güzellikleri kalbimizden eksik etmeyelim. 

Beklemesini bil, umut olan yerden ümit kesilmez. 

Nefis tatlı, ekşi azamet, sıkıntı keder verir insana.  Temiz nefsinle ruhunu akşam sabah besle. 

Ne istersen iste sadece kendini bilmen yeter. Gittin yol düz olmasa bile yine de kendini yokla. Engel

 varsa bil ki en şanslı kişi sensin. Engeller ve zorluklar  yanlış yol doğru yolu bulmanı sağlar, yeter ki imtihanın hayırlısı olsun.

İmanın güçlü olsun, her zora göğüs gelmesini bil, sınavın  insan olman.

İnsân Suresi - 1-2 . Ayet Tefsiri 1 Gerçek şu ki, insanın yaratılış tarihinde onun henüz anılan bir şey olmadığı bir dönem gelip geçmiştir.

 Bakara Suresi, 83. ayet: Hani İsrail oğullarından, "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, anneye-babaya, yakınlara, yetimlere ve yoksullara iyilikle davranın, insanlara güzel söz söyleyin, namazı dosdoğru kılın ve zekatı verin" diye misak almıştık.

 Sonra siz, pek azınız hariç, döndünüz ve (hala) yüz çeviriyorsunuz.

﴾2﴿ Hakikatte biz insanı katışık bir nutfeden yarattık; imtihan edelim diye onu işitir ve görür kıldık.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Eylül ayının ilk haftasında, zorlu geçiş gezegenlerinin etkisinde kalan harfler

Eylül ayının ilk haftasında, zorlu geçiş gezegenlerinin etkisinde kalan harfler


Bu hafta genel olarak  Merkür,Venüs,Satürn,Neptün,Uranüs ve Jupiter den oluşan tam altı gezegenin  uyarısı var.

6 çakra, 6 gizlilik, 6 güç yıldızı , iç dış yayılan ateşli ışın. Bir diğer taraftan da ılık meltem rüzgarı, diğer tarafta gizli hortum, çölde serap görür gibi ani kum fırtınası.  Sağı solu belli olmayan güçlü bir akım. Diğer taraftan da uyum içinde bir araya gelen 3 gezegen Venüs, Satürn, Merkür. Harflerde zamanı geldiğinde uyum içinde olmayı bekler .

Gezegenlerin zorlu geçiş enerjisi bazı harfleri zorluyor.


Eylül ayının ilk haftasında zorlu geçiş gezegenlerinin etkisinde kalan harfler:

A- B- M- Ö- D -Y 

Bu hafta manevi zorlu imtihana hazır ol.  Şükür etmesini bilmelisin,  nimetin değerini bilmeyen hiç bir şeyden faydalanmaz .

Öfkelendiğin zaman sözlerinize dikkat et,  ölçerek tartarak konuş. Öfkenin sınırını geçme, sonu pişmanlıktır. Ekmeğini asla haram katma, başkalarına güvenerek yola çıkma.  Sofranı paylaş, sana dost olanları iyi seç .  Aile ve  çocuklarımız söz konusu , terbiyelerine dikkat et. Bu süreç  bedeninize ruhumuza şifa verme zamanı . Ev ,aile,  akraba ve  komşu ilişkilerimiz tartılacaktır. Yol maneviyat yolu, tüm evren gümbür gümbür bas bas bunu bağlıyor.

   G - Ü  

Bu hafta duygular ön planda, hem cinslerine karşı saygılı olup davranışlarınıza dikkat edin.

Sormadan sorgulamadan araştırmadan hiçbir kişiyi yargılama, kimseyi küçümseme. Sırrını gizleyen insana değer ver. Bu hafta aşırı depresyon kilo alma içe kapanma etkilerine dikkat et.

K- O- C- Ç-Z

İştah açıklığı, sağlıklı beslenmeye dikkat et. İpin ucunu kaçırmayın.    

Bu hafta istekler çoğalıyor. Doğru kişileri seç.   Doğru ol, az konuş fakat sakin ol,asla sert olmayın. Ayağınızı sağlam basın, oldunuz yeri belirleyin.

H- J- N- V

  Şüpheli olma, gizlilik içinde olumsuz günleri geride bırak. Seni senden başkası tanıyamaz. Bu hafta verilen vaatlere çok güvenme, dikkat et.

S -Ş- E -T 

Daima önüne bak ,geleceğine odaklan.  İyiliğe yakın ol , kötümser olma. 

 K İ V Ğ 

Sana ihtiyaç arz eden kimseyi  kırmamaya özen göster. Sakinlik ve tevazudan asla ayrılmamaya dikkat. Alçak gönüllü ol. 



Dört büyük gezegen  anlatıyor. Küçükten büyüğe sıralamasında Merkür, Mars, Venüs, Dünya, Neptün, Uranüs, Satürn ve Jüpiter almaktadır. En büyüğü Jüpiter, en küçüğü de Merkür olarak bilgiler arasında yer alır. Güneş sistemindeki en küçük gezegendir. harfler kimimizi destekliyor  en temel (Jüpiter)bunu anlatıyor sonra  eşlik ediyor 4 gezegen en büyük baş komutan (Jüpiter) en küçük (Merkür) bu gezegenlerin yönetici özelikleri şunlardır:

Arkadaş, aile, akraba ve çevreyi temsil eder.  Malınızı mülkünüzü dosta düşmana sergileme zamanı değil, sakın  teşhir etme!

Gezegenleri harfleri incelediğimde  oluşan ön sezgi ve görüşlerimden yola çıkarak sonuçları sizlerle de paylaşmak istiyorum. İçinde bulunduğumuz süreç  geçmişi anlatıyor, sorguluyor.

Sizinle geçmişte düşmanlığı olmuş kişilere asla güvenmeyin, asla geri dönüş yapmayın. Asla duygularınızı sömürmelerine müsaade etmeyin. Asla yan yana gelmeyin, asla iletişim içinde olmayın.

Aksi taktirde tekrar yanılma yıkılma kanma enerjisi içerisine sürüklenirsiniz.

 Allah’a güvenin, umudunuzu kaybetmeyin.

Hayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini Allah'a teslim ederse, artık onun Rabbi Katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.

Bakara Suresi, 112. ayet

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Tütsülerin faydaları ve burçlara göre tütsüler

Tütsülerin faydaları ve burçlara göre tütsüler


Yüzyıllar boyunca tüm dünyada sağlık ve şifa vermesi, zihnen rahatlamak ferahlamak, stres ve kaygıları azaltıp negatif enerjileri yok etmek için tütsüler kullanılmıştır.

Bu güne kadar tütsüler üzerine yapılan bir çok araştırmalar sonucunda  tıbbın kökeninde ve dini uygulamalar da tütsü olduğunu açıklamaktadır. Hastalıkların tedavilerde tütsü ve dua yaygın olarak kullanılmıştır.  İslamiyet ten önce Arap toplumları da kahinlere tedavilerinin yapılması için tütsülere başvurmuşlardır.

Tütsüler İslam kültüründe, Bizans kültüründe, Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu ile Osmanlı kültüründe de kullanılmıştır. 

İslam kültüründe camii ve türbelerde, saraylarda evlerde.

 Bizans döneminde kiliselerde ayin zamanı yakılmış ve Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu dönemine ait pek çok buhurdan sayesinde tütsü kullanıldığı ortaya çıkmıştır. ( buhurdan içinde tütsü yakılan özel kap, tütsülük)

Osmanlı devleti, saraylarında Türk kahvesi ikramının yanında gül suyu  ile buhurdanlar içerisinde çeşitli tütsüler yakılmıştır.  

Günümüzde ise tütsülerin kullanımı evlerde kötü enerjinin temizlenmesi ve koku olarak kullanılmaktadır. 

Sevgili okurlarım bu hafta özellikle  sizleri ferahlatacak şifa verip maneviyatınızı yükseltecek tütsüleri önereceğim. 

Ay yada yükselen burcunuzun harfleri adınızın yada soy adınızın içerisinde  birden fazla geçiyor ise dolunayın etkisini farklı noktalarda iyi yada kötü enerjisini göreceksiniz. Kiminiz iyi, kimileriniz negatif yönden imtihan edileceksiniz. Unutmayın ki imtihanlar iyileşme sürecidir. Bu dolunayda her şeyin farkındalığına varabilen şanslı olacaktır. Dolunay asla kin nefret kötümser düşünceleri beslemiyor, şifa vermiyor, ,çürümüş kokuşmuş niyetlere şifa vermiyor. Bu dolunayda tüm kötü düşüncelerden ,kötülüklerden  kurtulma farkına varma zamanını.

Enerjimizi arttırmak, dert ve kederden kurtulmak, şifaya ulaşmak için dua ederek tütsülerimizi yapalım.

Sizi rahatlatan, size yakın gelen duaları da okuyabilirsiniz.

Hepimiz var olduğumuza şükrederek başlayalım. Yarının ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez.

Burçlara göre enerji artıran tütsüler

KOÇ :

Tütsünüz: 7 Karanfil, rezene, ada çayı

Duanız: Rahman (esirgeyen),koruma altına al kendini  

77 defa Rahim (bağışlayan), geçmişi affet 

125 defa Melik (buyrukları tutulan) manevi değerini bil 

45 defa  Kuddus (noksanlıklardan arınmış),sabret şükret sakin ol  

BOĞA : 

Tütsünüz: Tarçın ve nane

Duanız: Mü'min (inananları güvenlikte kılan) Dolun ayda kendine inan, şefkatli ol. 

75 defa Müheymin (hükmü altına alan),sakin tembel olma 

 123 defa Aziz (ulu, galip)

25  defa Cebbar (dilediğini  yaptırma gücüne sahip olan),asla kimseyi kırma incitme  

İKİZLER :

Tütsünüz: Limon, tarçın, lavanta

Duanız:  126 defa Musavvir (her şeye şekil veren),

150 defa Gaffar (günahları örtücü, mağfireti bol),ikizler maneviyat önemli arınma zamanı bolluk bereket zamanı 

YENGEÇ : 

Tütsünüz: Yasemin yağı, tuz, gül yaprağı

Duanız:  Kahhar (isyankarları kahreden),asla körü körüne gitme, düşünmeden hareket etme karar alma, düşmana karşı okunacak dua 

223  defa Vehhab (karşılıksız veren),sevgiyle iste

175 defa Rezzak (rızıklandıran) şükrederek iste, isyankar olma 

25 defa Fettah (hayır kapılarını açan),kalpten iste 

ASLAN : 

Tütsünüz: Ceviz, karanfil, adaçayı

Duanız:  1025 defa Ya Alim (her şeyi bilen), çok iste havale et 

BAŞAK :

Tütsünüz: Tarçın, karanfil, nane

Duanız:  Semi (işiten),

300 defa Basir (gören),kalbinle şifa iste 

4000 defa Hakem (hükmedici, iyiyi kötüden ayırt edici),arınma şükretme kazanma zamanı.  Dolunayda nefsini değil, aklını kullan. Kalbinle iste.   

TERAZİ :

Tütsünüz: Kurutulmuş gül yaprağı, karanfil 

Duanız:  Cebbar (dilediğini zorla yaptırma gücüne sahip olan),

300 defa el Mütekebbir (yegane büyük),asla bencil olma, kin tutma, korumacı ol ,sakin ol, sevgiyle şefkatle istemesini bil. Sevgiye kucak aç, nefrete kine öfkeye kapalı ol. 

AKREP :

Tütsünüz: Zencefil, özerlik tohumu 

Duanız: Rafi` (müminleri yükselten)

50 defa ya .Muizz (yücelten, aziz kılan),

225  defa Ya Müzill (değersiz kılan) Kendi değerini bil, kendini sev. Yapılanı affet ,bağışlanmasını bil. Kendini değersiz yalnız hissetme.  

YAY : 

Tütsünüz:  Limon, adaçayı

Duanız: Halim (yumuşaklık sahibi)

267  defa Ya Azim (azametli olan)

367 defa  Ya Gafur (çok affedici) Her ne yaşanmışsa  bağışla, affet. Büyüklük sende kalsın, kazanacak olan sensin. 

OĞLAK :

Tütsünüz: Kurutulmuş papatya, adaçayı, tarçın

Duanız:  Rakib (gözeten)


KOVA :

Tütsünüz: Lavanta, nane gül 

Duanız: Şehid (her şeye şahit olan),

45 defa El Hak (hakkın kendisi),

140 defa El Vekil (kulların işlerini yerine getiren)

Kendine zaman ver ,kendini değerli bil. Zamanı iyi değerlendir, asla sevgiden merhametten uzak durma. Kalbine güven, iyilik yap denize at, gelir zamanı.

 

BALIK : 

Tütsünüz: Gül, fesleğen, çörek otu

Duanız: 20  def El Hakim (hikmet sahibi),

25 defa  El Vedud (müminleri seven),

240 defa El Mecid (şerefi yüksek) 

Sevgiye merhamete kucak aç ,vicdanı zayıf olanlardan uzak dur. Güçlü ol, kendine zaman ver sabrını taşıranları Allah'a havale et. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , ,

30 Ağustos-5 Eylül Haftası burç gruplarını neler bekliyor?

 
30 Ağustos-5 Eylül Haftası burç gruplarını neler bekliyor?


7 Eylül'de toprak elementi başak  burcunda bir yeni ay,  22 Eylül' de de  balık burcunda bir dolunayı karşılayacağız. Duygularda inişli çıkışlı  günler ve iç seslerimizin  tavan yapacağı zamanlar bizi bekliyor.
Eylül ayı yaklaşırken yeni ay ve dolunayın etkilerinin bütünlüğüyle bizlere de ciddi anlamda uyarılar veriyor.

30 Ağustos-5 Eylül Haftası burç gruplarının harf enerjilerini, hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ateş Grubu: Aslan,Koç,Yay

Acımasız olma, merhametin üstün olsun!


Bu haftanın enerjileri henüz bilinmeyeni çözmek için güç veriyor..  Söylenmeyeni  söylemek, bir şeyler öğretmek üzere sizleri destekleyecektir.  Dünyayı tek başınıza siz kurtaramazsınız, öncelikle siz kendinizi kurtarın. İç dünyanıza, kendinize zaman ayırma dönemin içindesiniz.

Bu hafta özellikle ikili ilişkilerinizde çatışmalar yaşayabilirsiniz. Yanlış anlaşabilir, doğruları desteklerken incinebilirsiniz.  Kendinizi bu hafta aşırı yormayın. Kaygısı yüksek olan kişilerden biraz uzak durmaya çalışın.  

Aşk:


Bu hafta partnerinizle daha yakından ilgilenip,  sorunlarınız var ise yapıcı ve çözüm odaklı olmaya gayret edin.
Sorunları konuşarak, empati kurarak hallede bilirsiniz . Burcunuzun harfleri sizleri uyarıyor. Aceleci olma, yıkıcı olma, sırtını dönme, yüz yüze konuşarak hallet.
Bu haftanın enerjileri negatif düşüncelerden uzaklaşarak  pozitif düşünce ve  sözlere açık bir duruşu destekliyor. 

 İş ve Kariyer:   


Kariyer alanında  çıkış yükselme atama beklentiniz var ise, bu noktada patronunuzu daha iyi dinleyin, empati kurun, sakin olun. Beklentilerinizi biraz daha yavaşlatırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.
Bu haftanın enerjileri finansal anlamda oldukça açık bonkör cömert davranıyor.
Uzun zamandır ödeme zorluğu çektiğiniz borçları kapatma fırsatı doğuyor.
Alacağı olanlar para beklentisi  olanlar  için şanslı bir hafta.

Sağlık:

Fazla kilosu olanlar, kilo vermek isteyenler 7 Eylül'de başak burcundaki yeni ayla birlikte başlanan diyetler olumlu sonuçlar verecektir. Bu süreci iyi değerlendirmenizi öneririm.
Kilo almak isteyenler  22  Eylül de karşılayacağımız dolunayla birlikte değiştireceğiniz beslenme düzeni istediğiniz sonuçlara ulaşmanız için sizi destekleyecektir.
Bu hafta hassas kırılgan, kendinizi ifade etmekte gergin olabilirsiniz. Tansiyon rahatsızlığınız varsa dikkatli olun.
Eklem ağrıları ve ufak kazalar sonucu burkulmalara karşı daha temkinli olun.  


Hava Grubu:Terazi,Kova,İkizler

Adaletten yana olun!

Bu hafta  sizlere oldukça cömert bonkör davranabilir. Sizin için önemli bir haftaya giriş yapıyorsunuz.

 Burçlarınızdaki harfler  bu hafta ilişkilerde ön planda olmanızı sağlıyor. Burcunuzun harfleri aşk yolunuzu aydınlatıyor adeta.

Duygusal anlamda zorlandığınız, bu güne kadar çözüme ulaştıramadığınız sorunları yoluna koymanız için güzel bir haftaya giriş yaptınız.

Aşk:

İkili ilişkilerinizde daha sakin daha esnek ve olumlu davranışlar sergileyebildiğiniz sürece lehinize gelişmeler olacaktır. Adaletli davranmaya özellikle kendi içinizde empati yapmaya çalışın.

Aşkta şansım yok diyenler hemen peşin hükümlü olmayın. Çat kapı aşk ben buradayım diyebilir. Bu yönde olumlu enerjilerin sürprizlerine açık olmanızı temenni ederim. Burcunuzun harfleri ilişkilerde gizemi temsil ederken, iletişimde ise derinlik sağlıyor. 

 İş ve kariyer:

Bu hafta  harfler iş ve kariyer alanında yeni düzen, yeni girişimler, yeni atamalar ,yeni kapılar açılımını sunuyor. Karşınıza çıkabilecek fırsatları iyi değerlendirin.

Sağlık:

 Hayatı sevin, sevmeye devam edin. Bu hafta  migren, diş problemleri  ve üst solunum  yolu rahatsızlıklarına açık görünüyorsunuz. Sağlık kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

 

Toprak Grupları: Oğlak,Başak,Boğa

Kılavuzunuz duygularınız olsun!

Bu haftaya özel bir giriş yapıyorsunuz, burcunuzun harfleri tüm hızıyla harekete geçiyor ve sizlerden merhametini esirgemiyor.  Geçen hafta sizi ufak ufak hırpalayan  küçük engeller sonrası  hayli yorgun, durgun, halsiz olmanız çok normal.

 7 Eylül'de Başak burcunda karşılayacağımız yeni ayda toprak elementi olarak bazı hassas durumları da deneyimleyebilirsiniz.

Toprak yönetici duruşunuz gezegenlerden destek alıyor olmanız sizleri çalışma, geliştirme, yönetme bilgi alma ve bilgi verme yönünden cömertliğini sunacaktır.

Aşk:

Bu hafta ikili ilişkilerinde sorun yaşayanlar  için  engeller, yavaşlamalar, kıskançlık krizleri yıpranmalara yol açabilir.

Gergin söylemler tartışmalarla hiç istemediğiniz ve geri dönüşü güç olacak noktalara taşıyabilirsiniz.

Sakin, sabırlı, iyi ölçüp tartarak konuşup öyle kararlar almanızı salık vereceğim. Bilinçli olmanız ,her duyduğunuza inanmadan araştırarak akıllıca tutum sergilemeniz lehinize olacaktır.

Kalbi boş olanlar için  ani yeni gelişmelere gönül kapıları açık . Geçmişte yaşanmış bitmiş, kapanmamış aşklar tekrar gündeme  gelebilir. Tekrar denemek isteyip, ileriye doğru adımlar atma isteğiniz oluşabilir.

Evli olanlar için aile bağlarını daha da güçlendirip aşklarını yeniden tazeliye bilirler. Duygularınıza güvenin.

Satürn ve Uranüs  toprak guruplarını fazlasıyla yoklayacaktır.

İş ve Para:

 İş ve finansal alanlarda yeni atılımlar, yeni fırsatlar, yeni gelişmeler gündemde. Bu hafta alacak  verecek hesaplar, geçmişe ait borçları ödenme fırsatı yaratıyor.

Sağlık:

Bu hafta sağlık konusunda oldukça hassas bir dönem.

Malum virüs halen devam ediyor, kalabalık yerlerde olmamaya özen gösterin. Üst yolunum yolları enfeksiyonları , aşırı stres aşırı yorgunluk sağlınızı tetikleye bilir. Gizli tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına aman dikkat. 


Su Grubu: Yengeç, Akrep, Balık

Kalbinizle değil, mantınızla karar verme zamanı! 


Bu hafta gökyüzü su gruplarına manevi yönden açılımlar sunmaktadır. Ağustos ayında gerçekleşen mavi dolunayla birlikte  aile ve iş alanında bir çok zorlukları beraberinde getirmişti.  7 Eylül'de  başak burcunda gerçekleşecek yeni ayla birlikte, artık olumlu açılımlar sizlerin de yüzünü güldürecek. Duygusal yönden yeniden toparlanma süreci sizler için başlıyor.

Bu hafta  akıllı adımlar atarak, empati yeteceğinizi kullanarak, mantığınızla karar vererek,  güzel bir geçiş sürecine başlayabilirsiniz.  7 Eylül  ile 22 Eylül arası temkinli, daha duyarlı, sakin merhametli ve daha az eleştirici olursanız, kanayan yaranıza merhem olursunuz.  Kişisel anlamda muhteşem açılımlar sizleri  bekliyor.

Aşk:

Aşkta  gergin olduğunuz, endişe ettiğiniz konularda açıklık sağlayacaksınız. Kalbi boş olanların kalplerinin de dolacak müjdesini de vermek istiyorum. Bu hafta geçmişte kalmış gönül ilişkileri gündeme gelebilir. Kırık kalpler barış mektubu alabilir.  Çıkmaza girmiş kangren olan ilişkilerde bitişler, sonlanmalar olabilir. Evli çiftler de kırılan kalpleri onarmak ,özür dilemek ve yeni şanslar  vermek için olumlu bir zaman dilimi.

İş ve Para:

Maddi kaynaklardaki sıkıntılarda toparlanmalar ve  finansal anlamda yeni yatırımlar için uzun süreli desteklenmenin açık olduğu bir hafta.

Yatırım konusunda çekimser olanlar, güven içinde karşı taraflardan destekler alabileceğiniz bir dönemdesiniz.  Pirim alma, yükselme konularında bu hafta destekleniyorsunuz. 

İş veren yada yönetici iseniz  yeni yatırım, ortaklık, iş anlaşmaları enerjileri yoğunlukta. Dikkat etmeniz gereken ise, gereksiz harcamalardan uzak durmak, duygularınızı kısa süreliğine unutup, mantığınızı iyi yönden kullanabilmek olmalıdır.


Sağlık:

Uzun süredir sağlık konusunda sıkıntı yaşayıp tedavi görenler için, Eylül ayı şifa ayı adeta.

Kronik rahatsızlığı olanlar, alerji rahatsızlığı olanlar bu haftaya dikkat!  Kalp ve tansiyon rahatsızlıkları bu hafta etkisini gösterebilir.  Sağlıkla ilgili bütün kontrollerinizi lütfen aksatmayın.

Af edici bağışlayıcı olun, sorunları büyütmeden empati yeteceğinizi kullanın. Anlayışlı ve bağışlayıcı olun. Manevi duygularınızla yolunuzu ararsanız, harfler o zaman size istediğiniz kadar destek olacaktır.

Her şeyin gönlünüze göre olacağı, mutlu sağlıklı bereketli bir hafta dilerim. 



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Eylül ayı enerjileri.Eylül ayının ilk haftasına dikkat!

 

Eylül ayı enerjileri.Eylül ayının ilk haftasına dikkat!

Eylül ayının ilk haftasına dikkat!

Eylül ayının 15 ile 25. günleri arasına dikkat!

 Şunu derim şunu söylerim; ey insan oğlu bastığın toprağa hürmet et, etki oda seni  hürmetle  bereketlendirsin.  Şimdi  ve yarına doğru bayrağınla yürü, incinme incitme uyarısı veriyor. Mars gündem sinyalini veriyor  gösteriyor.

Ne yazık ki bu süreçte patlama, kaza, yangın ve savaş alametleri fazlalaşıyor. 

Toprak hareketleri, doğa olayları ve depremler de gündeme gelebilir.

 İnsanlığın isyan duruşunda iyileşmesi beklenirken isyan enerjileri adım adım taşkınlıklar sıkı uyarılar geliyor. Karadeniz de heyelan, sel sıkıntıları gözlemledim. Hava yolları ve ulaşımla ilgili önemli gelişimler olabilir.

Türkiye’nin burcu su grubu Akrep, yükselen burcu yengeç. Öncelikle size ilginç bir bilgi vereyim, 

Türkiye’nin 5.evi akrepte. 9.evi balık burcunda ve güney ay düğümü de burada bulunuyor. Bu nedenle

 Türkiye olarak duygusal bir toplum olduğumuzu hepimizin bildiği bir gerçektir .

Duygusal insanlar olarak duygularımıza hitap ediyoruz. Biz bize yeteriz diyeceğimiz günlerimiz güçleneceğimiz zamanlarımız olacak kendi yaralarımızı sarıp kendimize şifa vereceğiz. 

 Dünyaca çalkalanıyoruz.  Savaş olarak Ortadoğu, Yunanistan, Rusya, İsrail, İran, Çin sorunlu bölgeler olarak yaptığım çalışmalar da gözlemledim. 12 Eylül itibariyle sağlık konuları gündem olacak, özellikle çocuklarımıza çok dikkat edelim. Salgın rahatsızlıklar, ishal, mide bulantısı ile başlayacak.  Su alanlarımıza siper alınacak, içecek sularımıza dikkat çekilecek!

 Çok zor bir süreç  zorlu bir yol izlenilecek. Allah yardımcımız olsun diyorum şimdiden. Çocuklarımıza kadar ulaşıldı, olup bitenlere hayretler içinde kalacağız. Elimizden duadan başka hiç bir şey gelmeyecek.

Eylül ayı eylem ayı , ayaklanma isyan  ayı gibi adeta.  Aman aman dikkatli olalım dostlar. Galeyana gelmemeye ,akılcı mantıkla düşünüp hareket etmeye özen gösterelim.

Eylül ayının ikinci yarısı Covid-19  küçücük bebeklerde de maalesef gözlenecektir.  Türkiye bu salgınla mücadele vermeye devam edecek .Dünya üzerinde de bu salgın gözlenecek , gün gün artacak. Bu dönem sahte diplomatlar sahte doktorlar gündeme gelecektir. Aşı haberleri saptırılacak, sahte gündem olacaktır. Yasaklanan bazı ilaçlar, bunların sahteliği gündemde yer alacaktır. 

Zor çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ağustos ayı ağır yaralar bizlere bırakıyor, bu yaralar kapanmadan kanlar içinde yüreklerimiz dağlanırken, bir kez daha sarsılıyoruz.

Bu dönemde iletişim ve sosyal medya ya kısa süreliğine de olsa engeller , bazı yayın kurumlarına da yasaklar gelebilir . Bu   problemler hat safhada olacak ve hatta büyük siber saldıralar veya bir internet şirketi işletenler de kapatılması söz konusu olabilir. 

Üç ay dikkat edin, evrenin şakası yok. Dünyaca adeta yoklanıyoruz. Daha önceki yazılarıma da göz atarsanız bunları ara ara sizlere açıkladım. 

Bu kaos ortamı süreç 2023 kadar ara ara gölge gölge yansıyacaktır.  Gölgeden korkan korkak kalpler, vicdansızlar gölgenin arkasında saklananlar gün yüzüne çıkacaktır.  Aldatmaya, aldanılmaya yatkın zamanlarımız, aman dikkat diyorum!  Dolandırılmaya açık bir zamandayız, bu süreç en az 2 ay devam edecektir. Lütfen özellikle akıllı sağ duyulu davranarak davranın. Doğru iletişim halinde olun derim.

İnternet üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olun! Ülkemizin  9.  evinde gerçekleşecek olan dolunay yüksek öğrenim konularını, akademisyenleri, mahkemeleri, avukatları, hakimleri yakından ilgilendirecek, gündem oluşturacak. Yeni kanunlar, kadın hakları, cinayetler gündeme getirebilecektir. Ülkemizin ulaşım yollarında (hava, deniz, demiryolları) değişiklikler, belki yönetimsel farklılıklar ayrıca yeni atılımlar olurken medya, televizyon, basın-yayın alanlarında sorunlar oluşabilir. Adalet ve denge arayışı içine gireceğiz.

Ekonomik olarak zor bir döneme doğru hızla ilerliyoruz. Kıtlıkla savaşacağız adeta.2026 enerjileri maalesef bunu gösteriyor. Şimdiden yazıyorum bunları bilginiz olsun.

Hz. Yusuf'un suresi başladı, önlemini al Türkiye'm.

Dünya ekonomik olarak  2023 ile 2026 arasında zor bir döneme başlıyor? Daha ileriki zamanlarda detaylarıyla yazacağım ama işaretler bunu gösteriyor.

Eylül  ayının12 ile 25 arası  altının artışı, bulunduğu seviyelerde kalmayacağını daha da artacağını yaptığım çalışmalarda gözlemledim.  Altına yatırım yapanlar  özellikle borcu olanlar biran önce ödemeye gayret etsin derim. Doların yükselişle zirveyi ulaşacağını gözledim  ve lütfen bütçenizi ona göre ayarlamanızı öneriyorum. 15 Eylül’de Jüpiter dolunayla birlikte zorluyor bir taraftan da genişletiyor. Birazda olsa ferahlayacağız. Bu evren imtihan eder insanı, imtihanı yaşayıp görüp ders alıp tekrarını yaşamamak için  şükredip yaradan a sığınmanın gücünü fark edeceğiz. Allah dünyamızı hepimizi korusun. Gelelim  Jüpiter’in verdiği desteğe;  bir nefes diyorum, daha çok şükret dua et ve hisset. Gölge yönü olan olayların büyütme durumunun çok daha azalacağının müjdesini verebilirim. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

22 Ağustos dolunayı süresince hangi burç hangi esmayı zikretmeli?

 

Dolunayda  Hangi Burç Hangi Esmayı  Zikretmeli

22 Ağustos dolunayında burçlara göre okunacak esmalar


Allah-Teala'nın 99 ismini yani  Esma-ül Hüsna'yı zikretmek derin manalarını anlamaya çalışmak insanın hayatı boyunca yaşamını değiştirip kolaylaştırır.
Bilesiniz ki Kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur. Esmaları günlük yaşamınızda zikretmek enerjimizin artması, bilgi ve idrak kabiliyetimizin yükselmesi, bolluk ve bereket akışı, ikili ve sosyal ilişkiler de başarı gibi her alanda fayda verir.


Esma-ül Hüsnaları zikrederken abdest şart mıdır?

Abdest şart olmasa bile abdestli iken yaptığınız zikirlerin tesiri daha güçlü olacağını unutmayın.
Abdest beden temizliğinin yanında manevi temizliktir. Sizi kötü düşüncelerden arındırır, maneviyatınızı güçlendirip aynı zamanda da ferahlatıp huzur verir.

Esma-ül Hüsna'ları ne zaman zikretmeliyiz?

Allah bize şah damarımızdan daha yakındır. O yüzdendir ki Esma-ül Hüsna'ları zikretmenin saati mekanı yoktur.

İşte burçlara göre zikretmenizi önereceğim Esma-ül Hüsna'lar.


 Koç: 223 kez El Cebbar, Elrazzak, El Fettah, El Muhdi, El Muktedir

Boğa: 158 kez El Metin, El Kaadir, El Muahhir, El Ganiyy, Es Sabur, El Hakk

İkizler: 326 kez  Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir

Yengeç: 5000 kez  Er Rahim, El Habir, El Hafiz, El Veli

Aslan: 1250 kez  El Mütekebbir, El Azim, El Muhyi, En Nur

Başak: 1200 kez  Er Rakib, El Hakim, El Muhsi, El Kayyum

Terazi: 158 kez  El Adl, El Latif, El Halim, El Vedud, El Muksit

Akrep: 466 kez  El Bais, El Muid, El Mümit, El Varis

Yay: 666 kez  El Kerim, El Ganiy, El Mugni, El Basıt

Oğlak: 777 kez   Ed Darr, El Mani, El Kaabid, El Muahhir

Kova: 150 kez   El Alim, El Muhsi, Ed Darr, El Mukaddim

Balık: 259 kez  El Habir, El Batın, En Nafi


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Aşure gününün fazileti nedir?


Aşure gününün fazileti


 Aşure gününün fazileti

Aşure günü yani Muharrem ayinin onuncu günü İnfak da bulunanlara, itaat ve ibadet edenlere Allahu tela büyük sevaplar ihsan eder. Peygamberimiz (sav) her kim aşure günü  çoluk çocuğuna cömert davranırsa Allahu Teala  bir senenin tamamında ona rızık genişliği verir buyurmuştur. 

 Tabiin’in büyüklerinden Süfyan-i sevri (ra) (v. 161) biz bunu 50 sene tatbik ettik rızık genişliğinde başka bir şey görmedik demiştir. peygamberimiz sallallahu medine Münevvere‘ye hicret buyurduğunda Yahudilerin aşure günü oruç tuttuklarını gördü ve bu ne orucudur diye sordu.  Bugün büyük bir gündür bugün Allah’ın ecza ve Celle İsrailoğulları‘nı firavundan kurtardığı gündür. Musa Allah'ın bu lütfuna şükür için oruç tutmuştur, biz de tutarız dediler.  Peygamberimiz sallallahu biz Musa aleyhisselam'ın sünnetini ihya ya sizden daha layıkız ,buyurdu ve o gün oruç tuttu. Asabına da tutmalarını emreyledi. Böylece aşure orucun vacip oldu, ancak ramazan orucu farz kılındıktan sonra aşure günü oruç tutmak vacip bulunmaktan çıkmıştır.


Aşure günü neler yapılır?


• O gün, eve ufak-tefek erzak alınırsa, bir sene boyunca evde bereket olur.

• En az on Müslümana birer selâm veya bir Müslümana on defa selâm verilir.

• Fakir fukarâ sevindirilir.

• O gün gusledenler, bir sene ufak-tefek hastalık görmezler.

• 10 defa şu duâ okunur: “Sübhânallâhi mil’el-mîzân ve müntehe’l-ılmi ve mebleğa’r-rızâ ve zinete’l-arş.”

• Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rekât namaz kılınır. Her rekâtte 1 Fâtiha, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.

•Namazdan sonra da şu salevât-ı şerîfe 100 defa okunur: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhin ve İbrâhîme ve Mûsâ ve Îsâ vemâ beynehüm mine’n-nebiyyîne ve’l-mürselîn. Salevâtüllâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn.”

• Öğle ile ikindi arasında 4 rekât namaz kılınır. 

Her rekâtte 1 Fâtiha, 50 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerîf, 70 salevât-ı şerîfe, 70 defa da “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyil-azîm” denilir. Sonra da ümmet-i Muhammed’in hidâyeti ve kurtuluşu için duâ edilir.


Bu günlerde gizli işten sakının.

Resulullah efendimiz sallallahu aleyhi vesellem bir gün bizim yanımıza geldi ve şöyle buyurdular. Ey insanlar gizli şirkten sakının. Asabi kiram ya Resulallah gizli şirk nedir diye sordular. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdular. Bir kimse kalkıp namaz kılar ve başkaları kendisini gördüğü için de namazını güzelce kılmaya çalışır işte gizli şirk budur demiştir.
Yaptığımız iyilikler gizli olsun, yaparken müspet vermeyelim, hiç bir şeyi gösterişle yapmayalım olan var olmayan vardır. 


Aşure gününde çok büyük ve mühim hadiseler meydana gelmiştir. 

Bugünün değerini ve kutsallığını, tarihler şöyle anlatıyor:

Yerlerin ve göklerin yaratılması.

Hazreti Adem aleyhisselamın tövbesinin kabul edilmesi.

 Hazreti Musa aleyhisselamın firavunun şerrinden kurtulması ve firavunun helak olması.

 Hazreti İbrahim aleyhisselamın dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması.

 Hazreti Eyüp aleyhisselamın hastalıklardan şifa bulması.

 Hazreti Yunus aleyhisselamın balığın karnından kurtulması.

 Hazreti Süleyman aleyhisselamın saltanat verilmesi. 

Hazreti Nuh aleyhisselamın gemisinin Cudi dağı üzerinde durması.

 Hazreti Hüseyin efendimizin şehit edilmesi de aşure günü olmuştur.

Kıyametin aşure günü kopacağını da hadisi şerifler de bildirilmiştir.

Aşure gününüz kutlu mübarek olsun.


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , , ,

22 Ağustos dolunayında okuyacağımız dualar

 

22 Ağustos dolunayında okuyacağımız dualar

  22 Ağustos dolunayında okuyacağımız dualar:

Darda  ve çaresiz hallerde kalan insanların Ali-i İmran suresinin iki ayetini okunması tavsiye edilir. 

AL-İ İMRAN SURESİ istediğimiz kadar gücümüzün yettiği kadar tekrarlayarak okuyalım. 

Ali İmran 26 ve 27. Ayetler

 26-Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşa’* ve tüızzü men teşaü ve tüzillü men teşa’* bi yedikel hayr* inneke ala külli şey’in kadır. 

26. De ki ey mülkün sahibi olan Allah’ım Dilediğine mülk verirsin, dilediğinden de mülkü çeker alırsın; dilediğini yüceltir, dilediğini alçaltırsın. Hayır yalnız senin elindedir. Gerçekten sen, her şeye gücü yetensin

27. Tulicül leyle fin nehari ve tulicün nehara fil leyl* ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuhricül meyyite minel hayy* ve terzüku men teşaü bi ğayri hısab”

27. Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü de gecenin içine sokarsın. Ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de sayısız rızk verirsin.”

Amin.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , ,

22 Ağustos Mavi Dolunay nelere işaret ediyor?

22 Ağustos Mavi Dolunay nelere işaret ediyor?

22 Ağustos Mavi Dolunay nelere işaret ediyor?

22 Ağustos da kova burcunda bir mavi ay, yani dolunayı yaşayacağız.

Aynı burçta 2. kez dolunayı yaşamış olacağız. Genel anlamda yaşantımızda ince eleyip sık dokuyacağımız bir zaman dilimini deneyimleyeceğiz.

İçinde bulunduğumuz son bir kaç haftadır ülkece bir çok   sıkıntı ve acıları yaşamaktayız. Temennim o dur ki en kısa zamanda bu sıkıntı ve acıların son bulsun inşallah.

Her şeyin başı sabır, her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer aramalıyız. Elimizden geldiği kadar dayanmalı, sabretmeli,  el birliğiyle atlatmak için çaba sarf etmeliyiz.

Art arda yaşadığımız bu zorluklar ve sıkıntıları geride bırakmak için dua ve niyet  ediyorum sevgili takipçilerim.

Yaşadığımız bu 3 ay süresi 3 yıla bedel  enerjiyi  gösterdi.          

 Şimdi her kez eteğindeki taşları döktü dökecek demiştik,  nitekim ki hepimiz bu süreçte sıkıntıları gördü görmeye de devam ediyoruz.

22 Ağustos dolunayının enerjilerinin etkisi sürmekte olup tekamül açıdan bizleri uyarıyor. 

Yarının dünyası yarının geleceğine doğru adımlar atılacak enerjilere işaret ediyor. Gök yüzü haritası çok büyük hatalar çok büyük dersleri insana veriyor.

      İnsan ruhunda ve doğasında ATEŞ- SU- TOPRAK- HAVA  elementlerini taşımaktadır, işte tam bu özellikleri de  kişilere yansıtıyor.

Hiç kimse kimseyi zora sokmasın, kendini de yokuşa sürmesin derim. Zor süreçler henüz bitmedi bitmeyecek devam edecektir.  Çok büyük etkenler, çok büyük imtihanlara, çok büyük süprizlere de işaret gösteriyor. 

İki arada bir derede kalmak gibi. Kiminin acısı, kiminin mutluluğu, kiminin feryadıyla denge dengeyi bir süre tamamlamayacaktır.

Şunu belirtmek isterim ki, harfler asla yanıltmaz.  Bu sıkıntılı süreç maalesef hemen bitmeyecektir. Sınır tanımıyor, insan psikolojisini , sinir sistemini kontrol dışı enerjilere fazlasıyla etki altında bırakıyor.

22 Ağustos dolunayının harflere etkilerine kısaca bir göz atalım.

A-G -V- B- Ş -Ü- F- E- H- Ş :İçinde bulunduğu  sıkıntılı dönem süresini atlatamayan ve sürekli şikayetleri bitmeyen harfler.


Z -Ö- Ü- Ç- Ş -P -N- B- D: Aşkı sevgiyi bu süreçte bulamayan harfler


 K- M- Ğ- G- F- T- İ- A : Merhametine yenik düşen harfler.


Y- L-V -Z- J- R- U- I : Uyanık ve gözü açık harfler

Bu süreci iyileşme, tamamlama süreci olarak düşünün.  Enerjiler sonuçta içten içe size yardımcı olacaktır.

Dört element tüm gücüyle öğütler veriyor. Var ol, güçlü ol diyor.

Eylül; eylem ayı,

Ekim; kontak kontrol ayı

Kasım; ilişkileri gözden geçirme ayı

Aralık; tekamül ve her açıdan iyi kötü karar verme ayı.

Bu ayları  sakin dingin ve sağlam kararlar vererek geçirelim. Net bir duruşla karşılayalım,  sesiz fırtınaya karşı temkinli korumalı olalım.

Bir söz vardır, karganın peşine düşersen seni çöplüğe, bülbülün peşine düşersen seni güle ulaştırır.

Arkadaş çevrenizi iyi seçin derim, bu aylar etkisini fazla fazla gösterecek.  Sorunları aşma cesareti tüm gücümüzle göğüslemek bizlerin elindedir. Bu 4 aylık süre ile birlikte buzlar eriyecek, buzdağları suya dönecek, iklim değişikliği yaşayacağız. Yaz kış olacak, kış yaz olacak, doğanın düzeni bozulacak.

Ne gök, nede yeryüzü bizlere şahitlik edecek.  Bu kıymetini bilemediniz derecede intikam alacaktır.

Bu süreç  2019 yılıyla birlikte başladı, tamamlama süreci 2026/2027 /2040 da tamamlanacaktır.

Biz şimdiki halimize şükrederek geçirelim, benim korkum gelecek  kuşaklarımız için.

Hepimiz için her şeyin hayırlısı olsun inşallah. 

Güven konusunda sınanabiliriz.

Zamanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayacağız. Sağlıksız ilerleyen ilişkilere son vermek isteyeceğiz.

 Yeni kapılar açmak isteyecek, fırsatları kaçırmak istemeyeceğiz.

Hayat hızla akıp giderken, öfkemize hırsımıza lütfen yenik düşmeyelim.

Ne oldum değil ne olacağım demeli. İşte böyle bir zaman içerisindeyiz.. Bu zor günlerde  dualara daha sıkı sıkı sarılmalıyız.

Eylül ayında zorlu açılımlar gösteren günlere dikkat.

  6 Eylül - 25 Eylül Türkiye  ekonomik ve finansal konularda zorluklar ve piyasalarda  para hareketlerinde, borsada beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalabiliriz.  Hükümet içinde siyasi yönden   değişiklikleri de göre biliriz.

 22 Ağustos dolunayı bir taraftan da   hayli şifalı kaynaklar bizlere sunuyor. Kendi iç ışığımıza odaklanalım  ve şifayı sevgiyle çağıralım.  Oldu olacak niyetlerinde bulunalım.

 22 Ağustos dolunayı  bir taraftan da bizlere şanslı oluşumuzu da vurguluyor. Jüpiter en sevecen haliyle bizlere yaklaşıyor.  

Yapmış olduğum çalışmalarda Türkiye rakamları bende çok önemli izlemler bırakıyor. Harflerin hareketlerinde oldukça sert çıkışları ve sert inişleri  gözlemliyorum.

Bazı  kriz sancıları  da ifade eden bir zor dolunay diyebiliriz. Bildiniz gibi dolunaylar bir şeylerin sonlanmasını, bir şeylerin yeni başlangıcını ve   çıkış yolunu sunuyor. O yüzden güçlü ve istikrarlı olmamız gerekir.  Kendimizi bulma zamanı, kendi ipinizi çekmeyin kendi ipinizi bir başkasının eline de vermeyin. Dünyayı siz tek başınıza kurtaramazsınız, önce siz kendinizi kurtarın. Dünya size ayak uydurmaz siz dünyaya ayak uydurun.

Ülkemizde çok acılarla mücadele verdik,  ateşle imtihana girdik, seller depremler heyelanlar, maddi manevi ülkece  mücadele etmek durumunda kaldık, çok zarar gördük çok üzüldük.

Bu dolunayı Jüpiter destekliyor olsa da yine de uyarıyor. Her bir gezegeni ay gün ve rakamların açılımı, gökyüzün hareketini  harf harf incelediğimde  ekonomik teknolojik, konularda aylar öncesinden ben geliyorum demiş. Sonuçlarını önümüzdeki günlerde  göreceğiz.  Yeni gelişmelerin yakalanabileceğini de dolunay ile birlikte gösteriyor.   Asla kinle değil sevgiyle karşıla, asla ökeyle değil güler yüzle karşıla.

Kalbinizi uyandırın, ah ah nelere şahitlik ettik daha nelere şahitlik edecek, daha neleri göreceğiz. Biz Adem'le Havva'nın, biz Mevlana'nın çocukları, biz yunusun milletinden, biz Yakup’un torunlarıyız.

Eylül ayında özel ilişkilere dikkat, güç gösterişi başlıyor!

 Evlilik ve beklenmedik ani ilişkiler, atılacak adımlar açısından değerli hissettirecek bir sürece doğru giriliyor. İyi tanı,  kendini iyi tanıt.  Kadersel değişimler olumlu yönden gelişmelere açık.

Dolunay kalıcı olmasını sağlıyor, istediğimiz her neyse beklediğimiz umut ettiğimiz niyetler karşılıksız kalmayacaktır. Bir ilişkiye adım atmak açısından da uygun bir zaman geldi .



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

22 Ağustos dolunayı burçlara hangi uyarılarda bulunuyor?

 

22 Ağustos dolunayı , burçlara hangi uyarılarda bulunuyor?

 Toprak Grubu: Başak, Oğlak, Boğa

Sabrının ölçüsünü koru, sabrına yenik düşme.  17 Eylül seni sevindirecek enerjilere doğru sürüklüyor. Bu hafta itibari ile hep beraber şükredelim manevi kapıların açılacağı bir süreç, kimler bu kalbe giriyor? Hayatımızda sadeleşme zamanı, gerekli olanı al,  hayatımıza kimler girecek kimler giremeyecek kimleri  tutma, bırakma konusunda uyarılarda bulunmaktayım. Sizler geçmişte iyi gelen uğurlu gelen kişilere kucak açıyorsunuz, en verimli ve en faydalı dönem bu konuda sizler için başlıyor.

 Dolunay ile birlikte çok daha duygusal, hassas, yaratıcı, yardımsever ve biraz da alıngan olacağız. Dikkat edin zamanı iyi değerlendirin.

 Su Grupları: Balık, Yengeç, Akrep

Dolunayın etkisiyle en alıngan olacak burçlar sizlersiniz.

Güneş ile Uranüs arasındaki dinamik açı sayesinde ise özellikle balık ve yengeçler bu hafta boyunca en kolay risk alabilecek olan burçlar olarak ön plana çıkma enerjisine sahipsiniz. Lütfen sakininizi koruyun. Venüs ile Plüton arasındaki gergin görünüm sizi şaşırta bilir 

Ateş Grubu: Koç, Aslan, Yay

 Güneş ile Satürn arasındaki uyumlu görünüm sayesinde  hafta boyunca kariyer konusunda en istikrarlı ve sağlam adımlar atacaklar olanlar Aslan  ve Koç olacak. Diğer yandan Dolunay etkisi ile kariyer konusunda en kafası karışık olan ise Yay olacak.

Aşk konusunda ileriye yönelik planlarında daha sağlam iradeyle adım at diyorum. Kontrolü git.

 Hava Grubu: İkizler, Kova, Terazi  

Şans oklarının hedefi sizsiniz. Bunu çok iyi değerlendirin. 

Hafta boyunca en çok öfkesine hakim olması gereken ise kova ve ikizler olacak. Sağlık konusunda bünyeleri en zayıf olanlar ise Terazi ve Kovalar olacaktır. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Ağustos ayında rakamlara göre öne çıkan enerjiler

 

Ağustos ayında rakamlara göre öne çıkan enerjiler


14 Ağustos 

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Kaşıkla aldım, kepçeyle verdim dedirtiyor.

Merkür, Uranüs, harfleri ve rakamları  Jüpiter ve Venüs, 4 element    hareketlerini incelediğimde dramatik olaylara çok açığız. Gerilim, çatışma, çeşitli olaylarla karşılaşabiliriz..  Karşıt düşünceli insanlar ve insan ilişkileriyle ilgili   gelişen enerjiler barındırmaktadır . Ya sus yada konuş, ama bilmeden anlamadan konuşma. Bilgine ilmine kendine güveniyorsan düşünceni aktar.. Aklınızın almadığı yeterli bilgi sahibi olmadığınız  işlere karışma  ya da uzak dur.

 Gezegenler harfler yalan söylemez!   

15 Ağustos

 Savaşçı ruhumuz ön planda olacaktır.   Ruhunuzla savaşıyorsunuz, bu enerji içinde olanlar kendilerini aşırı yoracak. Diğer taraftan asıl hayatla  savaşan. savaşmayı çok iyi bilen, savaşta ustalığı gösterenler  kazanacaklardır.  Gökyüzü, ruhunla değil aklınla savaşmayı öneriyor .

17 Ağustos

Yetenekleriniz ve düşüncelerinizle gündem yaratacak. Alkışlanıp destek alacağınız bir zaman dilimi içindesiniz. Karakterinizi düşüncelerinizi acık açıkça gösterme zamanı.

Bununla beraber yetenekli zeki ve iyi niyetliler şanslı olacaktır.  Hayat sadece elde ettiğiniz şeyler oluşan bir yer değil, aynı zamanda başkalarına ilham verdiğiniz yerdir. Unutmayalım ki gülümsemekte bir sadakadır. Bu yüzden hayattan ümidini kesmiş, hiç umut olmadığını düşünen ve tekrar başlamaya cesaret edemeyen dost arkadaş yeni tanıdığınız kişilere biraz destek olmak en güzel destektir.

 28 Ağustos

Genel olarak sizlere tavsiyem, hayata her zaman gülümseyin. Hiçbir sorun gözyaşı ve gerilimle çözülmez. Ancak yüzünüzde bir gülümseme ve tutumunuzdaki pozitiflikle bir çok zorluğun üstesinden gelebilirsiniz. Kaybettiğin şeylere bakarak zaman harcama. Devam et, hayat geriye doğru akmaz.Sonunda hangi ellerin tutulacağını anladığınız zaman, hayat çok daha kolay olacaktır

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

22 Ağustos dolunayının toprak grubu burçlara uyarıları !

 



22 Ağustos dolunayı ,toprak grubu burçlara uyarıları !


22 Ağustos dolunayı , burçlara hangi uyarılarda bulunuyor?

 Toprak Grubu: Başak, Oğlak, Boğa

Sabrının ölçüsünü koru, sabrına yenik düşme.  17 Eylül seni sevindirecek enerjilere doğru sürüklüyor. Bu hafta itibari ile hep beraber şükredelim manevi kapıların açılacağı bir süreç, kimler bu kalbe giriyor? Hayatımızda sadeleşme zamanı, gerekli olanı al,  hayatımıza kimler girecek kimler giremeyecek kimleri  tutma, bırakma konusunda uyarılarda bulunmaktayım. Sizler geçmişte iyi gelen uğurlu gelen kişilere kucak açıyorsunuz, en verimli ve en faydalı dönem bu konuda sizler için başlıyor.

 Dolunay ile birlikte çok daha duygusal, hassas, yaratıcı, yardımsever ve biraz da alıngan olacağız. Dikkat edin zamanı iyi değerlendirin.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Ağustos ayı enerjileriyle kaygı ve korkularıyla yüzleşen harfler


Ağustos ayı enerjileriyle kaygı ve korkularıyla yüzleşen harfler


 İsminizin başında ve sonunda bu harfler var ise;

B N Ö Z A F T Ü Ç C M T E R

Ağustos ayı enerjileriyle bilinç altının etkisinden kurtulamayan,  kendi korkularıyla yüzleşen,

kendini zihnindeki olumsuz seslere kulak veren harfler bunlar.

Kaygı endişe ve korkularınızdan kurtulmak için

İnşirah Suresi 1 Ay boyunca günde 1 kez okuyunuz

 Bismillahirrahmânirrahîm.

 Elem neşrah leke sadrek

Ve vada'na 'anke vizreke

Elleziy enkada zahreke

Ve refa'na leke zikreke

Feinne me'al'usri yüsren

İnne me'al'usri yüsren

Feiza ferağte  

Ve ila rabbike  ferğab.

OKUNMASINI TAVSİYE ETTİĞİM ESMALAR

 125 kez Ya Rabbi

25 kez Ya Kadimu

35 kez Ya Halıku

55 kez Ya Rahim Ya Kerim

155 kez Ya Musahharas Semevati Vel Ardı Ve Ma Fihima

25 kez Ya Alimu

177 kez Ya Muhyi

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Ağustos ayının su elementlerine uyarısı

 

Ağustos ayının su elementlerine uyarısı



Ağustos ayının su elementlerine uyarısı

Su elementleri : Balık, yengeç akrep!

Şakanın dozunu kaçırma sonra pişman olursun.

Akıllı ol kalbinle konuş, sana yapılmamasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.

Sevdiğin insanı şakayla ölçme, pişmanlığının dönüşü zor olur. Bu muhteşem dolun ayda  şaka yapma gerçek olur.

Hazret-i Âişe, Sevde validemize şu bulamaç aşını yemezsen yüzüne sürerim der. O da yemeyince yüzüne sürerken aralarında oturan Resulullah efendimiz, Hazret-i Sevde’yi siper etmeye çalışır. 

Hazret-i Âişe de kendi yüzüne sürer, Resulullah onlara bakıp gülümser. 

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

''Arkadaşına üzücü şaka yapma!''

Tirm; Şakası doğru olanı Allahü teâlâ sorumlu tutmaz.

[İ. Asakir]

Hazret-i Ömer: ''Çok gülenin heybeti azalır, çok şaka yapan hafife alınır'' buyurdu.

Rabia hatun, ''Günah olmayan işlerde, gönül almak için şakalaşmak mürüvvettendir'' buyurdu.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

Ağustos ayı enerjilerinde hangi olaylarla karşılaşacağız.

 

Ağustos ayı enerjilerinde hangi olaylarla karşılaşacağız.


Gökyüzünde bu ay hangi olaylarla karşılaşacağız?

 Bu hafta gökyüzünde varla yok arası çember daralıyor !

 Yok etme, var etme zamanı! Gökyüzü olayı genişliyor bir taraftan da daralıyor. İşim gereği bunları yazmak  zor gelse de sizleri bilinçlendirmek aydınlatmak ve en azından önlem almamız için aktarmak istiyorum. Önemli aylardan geçiyoruz. 22 ağustos da kova burcunda bir dolunay yaşayacağız. Hava akımı ve yer çekiminin etkili olacağı bir dolunay olacak. 

Peki bu gökyüzü olayları nelere işaret ediyor? 

Yerde ne var ise gökyüzü onu hisseder çeker. Azgın hırçın bir o kadarda öfke dolu gökyüzü harekatı başladı başlattık diye bilirim. Jüpiter, Satürn ve Plüton ile 120 derece olumlu açı bizlere verse de dünyada halk ayaklanmalarının sesi inceden inceye geliyor.

Eylül ayının ilk haftasına dikkat!

Eylül ayının 15 ile 25. günleri arasına dikkat!

 Şunu derim şunu söylerim; ey insan oğlu bastığın toprağa hürmet et, etki oda seni  hürmetle  bereketlendirsin.  Şimdi  ve yarına doğru bayrağınla yürü, incinme incitme uyarısı veriyor. Mars gündem sinyalini veriyor  gösteriyor.

Ne yazık ki bu süreçte patlama, kaza, yangın ve savaş alametleri fazlalaşıyor. Dünyaca çalkalanıyoruz.  Savaş olarak Ortadoğu, Yunanistan, Rusya, İsrail, İran, Çin sorunlu bölgeler olarak yaptığım çalışmalar da gözlemledim. 12 Eylül itibariyle sağlık konuları gündem olacak, özellikle çocuklarımıza çok dikkat edelim. Salgın rahatsızlıklar, ishal, mide bulantısı ile başlayacak.  Su alanlarımıza siper alınacak, içecek sularımıza dikkat çekilecek!

 Çok zor bir süreç  zorlu bir yol izlenilecek. Allah yardımcımız olsun diyorum şimdiden. Çocuklarımıza kadar ulaşıldı, olup bitenlere hayretler içinde kalacağız. Elimizden duadan başka hiç bir şey gelmeyecek.

Eylül ayı eylem ayı , ayaklanma isyan  ayı gibi adeta.  Aman aman dikkatli olalım dostlar. Galeyana gelmemeye ,akılcı mantıkla düşünüp hareket etmeye özen gösterelim.

Eylül ayının ikinci yarısı Covid-19  küçücük bebeklerde de maalesef gözlenecektir.  Türkiye bu salgınla mücadele vermeye devam edecek .Dünya üzerinde de bu salgın gözlenecek , gün gün artacak. Bu dönem sahte diplomatlar sahte doktorlar gündeme gelecektir. Aşı haberleri saptırılacak, sahte gündem olacaktır. Yasaklanan bazı ilaçlar, bunların sahteliği gündemde yer alacaktır. 

Zor çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ağustos ayı ağır yaralar bizlere bırakıyor, bu yaralar kapanmadan kanlar içinde yüreklerimiz dağlanırken, bir kez daha sarsılıyoruz.

Bu dönemde iletişim ve sosyal medya ya kısa süreliğine de olsa engeller , bazı yayın kurumlarına da yasaklar gelebilir . Bu   problemler hat safhada olacak ve hatta büyük siber saldıralar veya bir internet şirketi işletenler de kapatılması söz konusu olabilir. 

Üç ay dikkat edin, evrenin şakası yok. Dünyaca adeta yoklanıyoruz. Daha önceki yazılarıma da göz atarsanız bunları ara ara sizlere açıkladım. 

Bu kaos ortamı süreç 2023 kadar ara ara gölge gölge yansıyacaktır.  Gölgeden korkan korkak kalpler, vicdansızlar gölgenin arkasında saklananlar gün yüzüne çıkacaktır.  Aldatmaya, aldanılmaya yatkın zamanlarımız, aman dikkat diyorum!  Dolandırılmaya açık bir zamandayız, bu süreç en az 2 ay devam edecektir. Lütfen özellikle akıllı sağ duyulu davranarak davranın. Doğru iletişim halinde olun derim.

İnternet üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olun! Ülkemizin  9.  evinde gerçekleşecek olan dolunay yüksek öğrenim konularını, akademisyenleri, mahkemeleri, avukatları, hakimleri yakından ilgilendirecek, gündem oluşturacak. Yeni kanunlar, kadın hakları, cinayetler gündeme getirebilecektir. Ülkemizin ulaşım yollarında (hava, deniz, demiryolları) değişiklikler, belki yönetimsel farklılıklar ayrıca yeni atılımlar olurken medya, televizyon, basın-yayın alanlarında sorunlar oluşabilir. Adalet ve denge arayışı içine gireceğiz.

Ekonomik olarak zor bir döneme doğru hızla ilerliyoruz. Kıtlıkla savaşacağız adeta.2026 enerjileri maalesef bunu gösteriyor. Şimdiden yazıyorum bunları bilginiz olsun.

Hz. Yusuf'un suresi başladı, önlemini al Türkiye'm.

Dünya ekonomik olarak  2023 ile 2026 arasında zor bir döneme başlıyor? Daha ileriki zamanlarda detaylarıyla yazacağım ama işaretler bunu gösteriyor.

Eylül  ayının12 ile 25 arası  altının artışı, bulunduğu seviyelerde kalmayacağını daha da artacağını yaptığım çalışmalarda gözlemledim.  Altına yatırım yapanlar  özellikle borcu olanlar biran önce ödemeye gayret etsin derim. Doların yükselişle zirveyi ulaşacağını gözledim  ve lütfen bütçenizi ona göre ayarlamanızı öneriyorum. 15 Eylül’de Jüpiter dolunayla birlikte zorluyor bir taraftan da genişletiyor. Birazda olsa ferahlayacağız. Bu evren imtihan eder insanı, imtihanı yaşayıp görüp ders alıp tekrarını yaşamamak için  şükredip yaradan a sığınmanın gücünü fark edeceğiz. Allah dünyamızı hepimizi korusun. Gelelim  Jüpiter’in verdiği desteğe;  bir nefes diyorum, daha çok şükret dua et ve hisset. Gölge yönü olan olayların büyütme durumunun çok daha azalacağının müjdesini verebilirim. 

22 Ağustos dolunayında  elementler uyarılıyor?

 Toprak Grubu: Başak, Oğlak, Boğa

Sabrının ölçüsünü koru, sabrına yenik düşme.  17 Eylül seni sevindirecek enerjilere doğru sürüklüyor. Bu hafta itibari ile hep beraber şükredelim manevi kapıların açılacağı bir süreç, kimler bu kalbe giriyor? Hayatımızda sadeleşme zamanı, gerekli olanı al,  hayatımıza kimler girecek kimler giremeyecek kimleri  tutma, bırakma konusunda uyarılarda bulunmaktayım. Sizler geçmişte iyi gelen uğurlu gelen kişilere kucak açıyorsunuz, en verimli ve en faydalı dönem bu konuda sizler için başlıyor.

 Dolunay ile birlikte çok daha duygusal, hassas, yaratıcı, yardımsever ve biraz da alıngan olacağız. Dikkat edin zamanı iyi değerlendirin.

 Su Grupları: Balık, Yengeç, Akrep

Dolunayın etkisiyle en alıngan olacak burçlar sizlersiniz.

Güneş ile Uranüs arasındaki dinamik açı sayesinde ise özellikle balık ve yengeçler bu hafta boyunca en kolay risk alabilecek olan burçlar olarak ön plana çıkma enerjisine sahipsiniz. Lütfen sakininizi koruyun. Venüs ile Plüton arasındaki gergin görünüm sizi şaşırta bilir 

Ateş Grubu: Koç, Aslan, Yay

 Güneş ile Satürn arasındaki uyumlu görünüm sayesinde  hafta boyunca kariyer konusunda en istikrarlı ve sağlam adımlar atacaklar olanlar Aslan  ve Koç olacak. Diğer yandan Dolunay etkisi ile kariyer konusunda en kafası karışık olan ise Yay olacak.

Aşk konusunda ileriye yönelik planlarında daha sağlam iradeyle adım at diyorum. Kontrolü git.

 Hava Grubu: İkizler, Kova, Terazi  

Şans oklarının hedefi sizsiniz. Bunu çok iyi değerlendirin. 

Hafta boyunca en çok öfkesine hakim olması gereken ise kova ve ikizler olacak. Sağlık konusunda bünyeleri en zayıf olanlar ise Terazi ve Kovalar olacaktır. 


Dolunayda okunacak esmalarımız:

 KOÇ: 223 El Cebbar, Elrazzak, El Fettah, El Muhdi, El Muktedir

BOĞA: 158/ El Metin, El Kaadir, El Muahhir, El Ganiyy, Es Sabur, El Hakk

İKİZLER: 326/ Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir

YENGEÇ: 5000/ Er Rahim, El Habir, El Hafiz, El Veli

ASLAN: 1250/ El Mütekebbir, El Azim, El Muhyi, En Nur

BAŞAK: 1200 Er Rakib, El Hakim, El Muhsi, El Kayyum

TERAZİ: 158/ El Adl, El Latif, El Halim, El Vedud, El Muksit

AKREP: 466 El Bais, El Muid, El Mümit, El Varis

YAY: 666/ El Kerim, El Ganiy, El Mugni, El Basıt

OĞLAK: 777 Ed Darr, El Mani, El Kaabid, El Muahhir

KOVA: 150 El Alim, El Muhsi, Ed Darr, El Mukaddim

BALIK: 259 El Habir, El Batın, En Nafi

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Ağustos ayı günlerinin uyarıcı mesajları.

 

Ağustos ayı günlerinin uyarıcı  mesajları.


Güneşin gücünü fark etme zamanı!

 Güneş: Benliği, egoları ve bilinci, bilinçaltını, duyguları, hisleri ve alışkanlıkları temsil eder.

 Merkür: İletişimi, teknolojiyi, düşünceleri, zihni ifade eder. 

Venüs: Aşkı, ilişkileri, güzelliği ve zarafeti temsil eder.

Üç gezegen yaktı yakacak, yıktı yıkacak, yeniden yapılandıracak ,yeniden yeşertecek. Gemide açık var deyip  gemiden  kaçan kaçana. Yanılma uyanma zamanı, derinlere değil kıyılarda kalan kazanacak. 

  Ağustos ayı günlerinin uyarıcı  mesajları.

9 Ağustos; Hislerinizi iyi kullanın. 

10 Ağustos; Sözlerinize dikkat edin.  

11 Ağustos;  Sakin, temkinli, onaylayıcı olun. 

12 Ağustos; Kendinizi çevrenizi muhafaza edin, koruyun kollayın. 

13 Ağustos; Tuhaf girişimlerde bulunmayın, yanılmayın 

14 Ağustos; Kopyacı olmayın, algılarınız açık olsun. 

15 Ağustos; Emirlere iyi yönden sadık kalın, asi olmayın. 

16 Ağustos; Koruyucu olun, kavgacı olmayın. Temkinli güvenilir olun.  

17 Ağustos; Öfkeli olmayın, sakin olun asilerle olmayın.  

18 Ağustos; Dayanıklı güvenilir kişilerle ortak yol bulun. 

19 Ağustos; Şaşırtıcı insanlarla yola çıkmayın.

20 Ağustos; Gizemli insanlardan uzak durun, boş konuşan insanlarla vakit harcamayın.

21 Ağustos; İçi dışı bir olan kişilerle tanıklık et ,özü sözü bir olmayanları gözleme zamanı.

22 Ağustos; Deneyimli kişilerle yüzleşme zamanı

23 Ağustos; Kusurlara didikleme değil ,yapıcı olama zamanı günü. 

24 Ağustos; Cin görmeden cin çarpma. Bu tarz fikirli insanlardan uzak dur.

25 Ağustos; Kontrolsüz hareket etme

26 Ağustos; Maddi manevi yardımsever ol.

27 Ağustos ;Sosyal çevrene dikkat et.

28 Ağustos ;Açık sözlü ol.

29 Ağustos; Yıkıcı değil yapıcı olmaya dikkat et.

30 Ağustos; Sert girişimlerde bulunma, aile ortamını kolla.

31 Ağustos; Gösterişçi olmamaya dikkat et.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU