, , ,

Ağustos ayında toz dumana karışan,karmaşık duygulara dikkat.

Ağustos ayında toz dumana karışan,karmaşık duygulara dikkat.

Ağustos ayında toz dumana karışan, karmaşık duygulara dikkat!

Ağustos ayında gökyüzü rakamları uyarıyor !

Ne istediğinize, neyi sıklıkla dillendirdiğinize dikkat edin çünkü gerçek olabilir!

 Yeni ayın mottosu; net ol, sözünün arkasında dur, doğru ol!

 Daha mutlu bir hayat sürebilmek için kendinle barışık olman gerekir, doğru söz her zaman sahibinin peşini kovalar.  

8 Ağustosta aslan burcunda bir yeni ay 22 Ağustosta ise kova burcunda bir dolunay var.

Verdiğiniz sözlerinizin arkasında olun, doğruyu net yalın savunun  yada susun hiç konuşmayın.

Savunulacak kişiyi doğru seç, hak edenin yanında dur. 

 Yeni ay  yenilikte bulunmak istediğimiz konularda özgürce karar vermemizi sağlıyor. Bir hayli heyecanlıyız ve  hevesliyiz. Bir şeyleri tamamlamak dolaysıyla ortaya koymak ve artık doğru yolda şaşmadan yolumuzda yürümekten yanayız. Eğer şu sıralar stres, hüzün, içimize kapanmak  üstümüzde bir ağırlık ve bir çekingenlik varsa, bu görünüm sizleri yolunuzdan alı koymasın. Yeni ay cesaretimizi yükselterek, her şeyi mutlaka hallolacağına inanmamızı sağlıyor. Kararlı olun, yolculuk başladı.

Yeni ayda genel olarak din, hukuk, eğitim, ticari, eş ve yakın akrabalar, hayallerimizi gerçekleştirme anlamında yeni adımlar atmamıza vesile oluyor. Ancak ufak bir uyarım var. Yaşamınızda dik durmalısınız, her kez her şeyi ben bilirim edasında, kime ne inanacağımızı bilemiyoruz Lütfen bu konuda kendi doğrularınızdan vaz geçmeyin.

Gerçeklerden kaçmayın, hak yolu belli.  Hedefinizde şansınızı iye düşünerek, iyiye yolunuzu çevirerek arttırın. Bazı konularda çok aceleci kararlar vermeyiniz. 

Küçücük sandığımız şeyler, büyük farklar yaratabilir hayatımızda. Samimi dosta gerçek anlamda size güven veren kişilerle gülümseyin. Hayata umutla bakın.

Derdi veren Allah dermanı da kolaylığını da sağlar.  Olumlu düşünceler olumlu cümleler kelimeler sizi destekler.

Son 2 haftada yaşanılanları bir gözden geçirelim. Belki bir araya gelerek konuşula bilir problemlerinizi nasıl halletmeniz gerektiğini bu süreçte düşünebilirsiniz. Ancak tamam veya devam gibi nihai bir karar verelim hayırlı seçim hayırlı kararlar  Mutlu olun mutluluk cümlesi kurun böyle  olabilmenin yolu kendinizi iyi tanıyıp anlamaktan gercek anlamdan geçer, hayatınızda tüm yaşananlar  yaşatanlar kim varsa ve onlara verdiğiniz tepkilerin yanısıra, kendinizi iyi anlatmak üzüntüleriniz ve sevinçlerinizde de hep yüzleşmek bazen kendinizden vaz geçmek kolay bir secim ola bilir ama kendi öfkenizden kendi korkularınızdan kendi negatif secimlerinizden vaz geçin.

Sizi yanlış yola sürükleyen, yanlış ilişkiler, yanlış dost bildiklerinizden vaz geçin. Yanlış olduğunu bildiniz halde vaz geçmemek sizi temizlemez arındırmaz. 

Allahtan başka hiç kimse sizi sizden iyi bilemez   tanıyamaz. gözle kendini bundaki amacınız sadece kendinizi tanımak olmalı. Yolunu seç ve kararını  ver. Doğru olan sen ol hiç kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. 

Hayat zaman zaman acımasız, yorgun ,bazen ağlatan bazen gülen bazen duygulu zaman zaman da güldürebiliyor. Zaman zaman sevdiklerimizle imtihana giriyor, imtihan ediliyoruz.

Bazen çok değer verdimizi sevdiklerimizi kaybediyoruz. Bu  hayatta son yolcusu olarak değil, ilk yolcusu olduğumuzu düşünerek yol almasını  bilmemiz gerek. Önemli olan kederli iken üzüntümüzü, mutlu olduğumuz anlarda da sevincimizi paylaşmak.

İşte bu Yeniay kendinle barışık olmak için yapman gerekenleri sizlere anlattım.

Yeni ayın bizleri uyardığı dört ana başlık.

1. Önceliği  kendinize verin!

Hayatınız iyisiyle ve kötüsüyle yüzleş size ait, olana sahip çık. Seni mutlu edecek değerini bilecek kişilerle bağlantıda ol. Her ne olursa olsun  olayları büyütme!

 Bencillik yapma, bencil olanlardan kendini koru sakın. Herkesin içinde öfke hırs kaygı acımasızlık olabilir, ama sen bu değilsin. İnsan öncelikle kendini geliştirmeli düşünmeli. Kendi isteklerinin doğrultusunda hayatına anlam katmalısın ve yön vermelisin.

 Hiç kimse kendini mutlu etmeden bir diğerini mutlu edemez.

2. Bakış Açını duruşunu değiştirebilirsin !

Hayata hep aynı yönden bakmak gelişiminizi baltalar, olayları ve insanları farklı

bakış açılarıyla ele almak incelemek ve değerli olduklarını anlamanızı sağladığı gibi kişisel gelişiminizi de engellemez aksine yüceltir.

3. Sınırlarınızı kendiniz belirleyin!

Yaşamın içinde kendi özgür iradenizi kullanmak için kendi deneyimlerinizi inceleyin. Sorumluluk sahibi olup sınırlarınızı belirleyin. Sınırlarınızı belirleyemediğiniz takdirde boşluk bıraktığınız alanların haddini bilmezlerle tamamlamayın. 

Eşiniz, dostlarınız ve çevrenizdeki insanlarla olan münasebetinizde de göstermiş olduğunuz davranış biçiminizle kişisel sınırlarınızın nerde başlayıp nerede bittiğine dair izlenimler bırakabilirsiniz.

Sevdiğiniz insanlara şefkat, sevgi ve özen gösterin. 

4. Yaşam alanınızı gözleme fırsatı verin 

Yeni ay büyüleyici bir yeni ay.  Yaşamınızın bir baş rolü sizsiniz, hayat film şeridi gibi gelip geçiyor. İnançlı olun,  neler hayal etmiştiniz, şu anda neler yaşıyorsunuz!  Mutlumusunuz yoksa mutsuzmusunuz? Sadece hayatta kalmak için mi çabalıyorsunuz?

  Anne olmak ne güzel bir duygu aynı zamanda da büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu üslendiniz istediniz, bu ama şu an sadece çocuk sahibimisiniz? Kocasına aşık bir kadın olmak istediniz, ama şu an sadece evli bir kadınmısınız yada evli bir adammısınız?

Gönülden kalpten sevip sevilmek istediniz ama şu an yalnız mısınız, şu an artık bir ihtiyar mısınız?

Bunlar gibi bir çok olumsuz duygularla mücadele etmek doğanım sırlarından faydalanıp kazanacaksınız yada kaybedeceksiniz.  Ancak hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsınız, yeniden çalışın üretin pes etmeyin.  Arzu, istek ve niyetlerinizin tohumlarını muhteşem büyüleyici bu yeni ayda  atın.

İnancınız ve zekanız ile başara bilirsiniz.  Her tohum yeniden olgunlaşır verim verir.  Ekin ve  biçin, sonra da hayata geçirin. 

Böylelikle hayatınızda yeniden harikalar yarattığınızı görme fırsatı yakalayacaksınız.

Yaşamın içindesiniz keşkelere değil iyiye olacaklara odaklanın.

Yeni ayda okumanızı tavsiye ettiğim esmalar.

 Ya Hayy Ya Kayyum esmalarını145 defa okuya bilirsiniz

 Ya Gani, Ya Hafiz, Ya Vedud ve Ya Vasi ya rahman ya vedüt da okunmasının çok uygun olduğunu düşünüyorum. İçlerinden birini (veya dilerseniz hepsini de olur dua gücü sizde, bağlantı sizde sevmek sevilmek sizde.

 Hilâl görülünce Resûl-i Ekrem’in belirttiği gibi tekbir aldıktan sonra şu şekilde dua etmek müstehaptır: “Allahım! Şu yeni hilâli bize iman, İslâm, güvenlik, bereket ve esenlik içinde mübarek eyle.

 Ey hayır ve rüşd hilâli! Senin de bizim de rabbimiz Allah’tır, bize hayır ve uğur getir”

 (Tirmizî, “Daʿavât”, 51).


Gelecek günlerin hepimizin hayrına olması dileklerimle.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder