, , , , ,

Kim demiş? Merkür Retrosu yakar yıkar geçer.


Kim demiş?  Merkür Retrosu  yakar yıkar geçer.


Kim demiş Merkür Retrosu yakar yıkar geçer? 

Sen hayalini kur, umut et yeter.

Hayat beni yordu!

Evren seni yormadı sen evreni yordun!   Bu evren şükür edeni şefkatle sarar, bu dünya hay dünyası seni yorsa da sen hay de. İnsan pes eder ama dünya gezegenler asla pes etmez. Her şeyin bir düzende giden bir yönergesi var,  asla duandan vaz geçme, pes etme düzeleceğine inanarak dua et ve sabret.

Unutma! Bu üç şey her zaman seni en iyi sonuca ulaştırır. Sabır, tevekkül, şükür.

Seni sevene saygı duy değer ver,  gerçeklerden asla kaçma, gösterişli zengin olmaya asla özenme,  özgür olacağım diye tüm bağlarını kesme, ipin ucu kaçarsa tutulması zor olur.  herkesi memnun edeceğim derken kendini unutma. Her zaman  olduğun yerde ol ama sen ol. Evrene, dolunaya, güneşe aya yıldızlara suç bulma. Günah keçisi arıyorsanız o da sizin nefsiniz. Gezegenler saati saatine bir nakış gibi işler.

   İnsanın bilinci düşünceleri yorgun, halsiz. Kalp ne sisi kaldırır nede puslu ruh halini, ruhunu yoranda üzende sıkanda ne kadar olaylar olursa olsun elbet geçeceğini bilerek hareket et.

Sağlık sende, huzur sende, sabır sende, şükür sende. İnsan insanı yorar, insan insanın aynasıdır. Nasihatı doğru kişiden aldın mı asla tökezlemez insan.

 Nisa süresinde  (Sūratu'n-Nisā), Kur'an'ın dördüncü suresidir. 176 ayetten oluşur. 

 Bu ayetler ilk çiftin tek bir nefsten yaratıldığından bahsetmekle başlayıp İslam'da evlilik, kadın-erkek ilişkilerini ve miras hukukunu düzenlemektedir. Gerisini gayri sen düşün. bu süreçte insan insan olanı yormaz üzmez sağ duyulu olur sağlam karakteri özü sözünü temsil eder. söz kalbi doğru olanı taktim eder. İnsan beşeri duygularını rap der, iman der ,Allah var der, sabreder. Sabırsız kul kum tanesidir aktı mı akar. İnsan toprak gibidir, verdimi verimi verir. Hasadı beklemek önemlidir.

Bu günlerde hayalini rüyalarına taşı, gör bak Merkür retosu sana nasıl uyarıcı rüyalar gönderecektir. Rüyaların açık berrak temiz saf enerjiyle seni destekleyecektir.

Kırılma, üzülme, yönünü Allah çevir.

İsminizle sevilin, sevin. Harflerin korkusu olmaz, harfler konuşuyor, evren destekliyor. Harflerin gücü isminizle ruhunuzu sarıyor, besliyor.

Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

27 Eylül-3 Ekim haftası enerjileri bakın ne diyor?

27 Eylül-3 Ekim  haftası enerjileri bakın  ne diyor


27 Eylül-3 Ekim  haftası enerjileri bakın  ne diyor?

Merkür gerilemesi başlıyor!

Yorucu bir haftaya giriş yapacağımızı baştan belirteyim.

Canlı, enerjik, hareketli ve yeni bir şeyler yapma isteği içinde olacağımız bir hafta. Bu duygularımız baskınken aceleci olmamaya özen gösterelim. Hararetli tartışmalara girmemeye, üslubumuzda da kırıcı olmamaya dikkat edelim.


Bu hafta ilişkilerinizde özellikle tepkilerinize dikkat edin. Küçük kıvılcımlar büyük olaylara sebep olabilir. Sorumluluklarınızın ağırlığıyla ruhsal daralmalar hissedip akabinde telafisi zor  bazı pişmanlıklar yaşanabiliriz. Tez canlı adımlar atmayalım, ulaşabileceğimiz hedeflere odaklanalım. Bu hafta küçük kazalara ve sakarlıklara  açık olacağız, dikkatli olalım. 

Peygamber efendimiz Hz Muhammet (sav) efendimiz şu cümleyi çok  kullanırmış. ''Hak etmediğin bir muamele gördüğünde unutma o kişi senin değerini bilmeden ölmez'' Hırs yapacağımız konularda dikkat edelim, Bu hafta büyüklerimize daha şefkatle bağlanalım. İlgilenmemiz gereken durumları veya sorunları büyüte biliriz. İlişkimizde dengeyi bulmakta zorlanabiliriz. Sabırlı olmaktan başka çaremiz yok. Akışı bulmamız için tevekkül edeceğiz, dualarımızda sarılacağız. Sabırlı olmak akışı bulmak bir çok şeyi kolaylıkla atlatmamızı sağlar.

Çıkar çatışmaları yaşanabilir  aman dikkat! Bu haftanın enerjileri için rakamları incelediğimde daha çok kalp atışımın hızlandığını hissettim. Bu hafta doğum tarihlerine göre  son rakamları 5-6-7-8-3 ve 1  biten  rakamların çok  dikkatli olması gerekiyor. Dolunay sonrası bu hafta  dalgınlık unutkanlıklar yaşayabilir  veya net görmeme durumundan dolayı hatalar yapabilirsiniz. Önemli kararlardan kaçınmalı, sorumluluklarımız ve her şeyi boş verme arzumuz  arasında sıkışıp kalabiliriz.

Empati yeteneğinizle dikkat edin,  inatlaşmamaya özen gösterin. Kalp fakirleşmeyi sevmez, kalp zenginliği çok önemlidir. Yaptığınız dualar kalbinizi zenginleştirir. Bol bol maneviyatınızı güçlendirip dualara sarılın. 









Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , ,

Dolunay haftasında burç gruplarına öneriler

Dolunay haftasında  burç gruplarına  öneriler


Dolunay haftasında  burç gruplarına  öneriler

 Dolunayın gizli hançeri. Çember daralıyor. 

Bu hafta burç gruplarının mottolarına bir göz atalım.

Ateş Grubu:  Koç- Aslan-Yay

Kendini başkalarıyla  kıyaslama, kendin ol!

Başkalarıyla kendine kıyaslamak yine kendine verebileceğin büyük zararlardan biridir. En iyi kıyaslama  şu anki halinle önceki halini tartmak olsun.

Kendini sev ,ruhunu dinle. Bütüne bak kalbinin buna ihtiyacı var.

Bu haftaki mottonuz: Kendinle tartışma, kendine inan. Maneviyatın sağlamsa  korkma, kalpten seni kimse yıkamaz.

Toprak Grupları:  Boğa- Başak-Oğlak

Herkesten iyi olmak zorunda değilsin.

Kendin olmak adına bazen çatışmalar ve uyumsuzluklar yaşaman çok doğal. Senin de herkes gibi iyi ve kusurlu tarafların var, buna göre karar ver. Her zaman birbirlerini mutlu edemesin, seni sevende olacak sevmeyende bunu kabullen. Ruhuna iyi gelecek şifa verecek işler yap. yanlış işlere yönelme. Kendinle yüzleş, bak o zaman yarınların daha iyi olacak.

Bu hafta mottonuz: Ruhunu yorma,  korkularınla yüzleş kendinle istişare et .Ufuk uzak değil yakında. Tevekkül et asılına dön. 

Hava Grupları: İkizler- Terazi- Kova

Her şeyi kontrol altında tutamazsın. Sahip olduklarınla yetin. İnsanlar ve olaylara karşı katı olma olumlu yolları ara. Çok kontrolcü olduğunda üzülen sen olursun, bırak büyümelerine küçülmelerine izin ver.  Hayal etmek keyif vericidir, hayallerine odaklan o zaman kendini daha iyi hissedeceksin. Mükemmel bir yaşam seni bekliyor, unutma baharda açan çiçeklerin kokusuyla mutlu olan birisi her koşulda mutlu olmaya koşacaktır, sen de bunlardan bir tanesisin. 

Su Grupları: Yengeç- Akrep-Balık

En iyisi olmak için kendini bu kadarda yorma, üzme, yoksa sıkışıp  kalırsın. Bu zaman kendini hırpalama zamanı değil. Mükemmel ve en iyisi olacağım diye minik kusurlarından dolayı kendini cezalandırma. Eleştirenlere açık ol, o zaman önündeki engelleri anlayıp doğru kararlar alıp yanlışlarını telafi edeceksin.

Bu hafta mottonuz. Duygularında zalim olma. İyi düşün iyi kararlar al. İşini severek yapan insanlar mükemmelin peşinde koşmak yerine ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar, sende böyle ol.  Yetinmesini bil yoksa üzülen sen olursun.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Safer ayında nasıl ibadet yapılmalı?


Sefer ayında nasıl ibadet yapılmalı?


Safer ayı bu yıl 8 Eylül 2021 Çarşamba günü itibarıyla başlayıp, 6 Ekim'de sona erecek.

Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ekim ayı sonuna kadar ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul olunmalıdır.

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu:

 "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63

Sefer ayında her günün sadakasını 7 kişiye 7 ye bölerek verin.  Böyle günlerde ibadetlerimize daha fazla özen gösterir, hal ve hareketlerimizde daha dikkatli oluruz. Kap kırmayın, kimseyi kınamayın, bol bol dua edin tövbe istiğfar edin. Allaha çok yalvarın tevekkül edin, dualarınıza kalpten sarılın zikirlerinizi ihmal etmeyin. Sadakalarınızı verin namaza yönelin, namaz kılma sevgisini Allahtan isteyin. İbadetlerinizi dosdoğru yapın asla kin nefret gibi duygular içinde olmayın. Beddua değil dua alın, af edici olun bağışlayıcı olun korkularınızı düşünmeyin .Allah sırrı gören gizleyen saklayandır.  Kaza namazı kılmalı.

Dua:

  Rahman, Rahîm olan Allah'ın adıyla. Ey Rabbim Allah'ım, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı, bana ve onlara ihsan ettiğin âhiret ve dünyâya müteallik bütün nimetlere seni bırakıyorum ve onları sana emânet ediyorum.Amin

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

Dualarla kötü enerjilerden arınma olumlaması



Dualarla kötü enerjilerden arınma olumlaması/Canlı yayında isim analizi/Melike Aydın

Her hafta olduğu gibi bu akşam da Türkiye saatiyle 22:00 da İnstagram Canlı yayında sizlerle bir aradaydım.

Canlı yayınımda yine ücretsiz isim analizleri ve haftanın olumlaması ve dualarını yaptık.
Bu haftanın olumlama konusu:
Dualarla Kötü Enerjilerden Kurtulma ,
evinizde, çevrenizde, ailenizde, eşinizle çocuklarınızla iletişim sorunu yaşıyor,
işyerinizde sözünüzün geçmediğini düşünüyor,
kendinizi ifade etmekte güçlülük çekiyorsanız bu olumlamayı lütfen kaçırmayın.

Olumlamayı tüm enerjimizi hep birlikte birleştirerek yapıyoruz.
Lütfen yayını izlemeden önce  olumlama da kullanacağımız malzemeleri yayınınızda hazır bulundurmaya çalışın.

1 kase tuz,sirke, şeker, pirinç, bir tespih ,evinizin anahtarı ve 2 ayrı bardakta  su masanızda bulunsun.

Ayrıca 21 gün boyunca her gün aşağıdaki esmaları suya okuyun
7 Fatiha suresi, 3 İhlas ve aşağıdaki Esmaları 7şer kez lütfen okuyunuz.
Ya Hay,-Ya Halim-Ya Muksit- Ya Vedud -Ya Hakim- Ya Rauf- Ya Hamit - Ya Gani- Ya Şafi
21 defa okursanız her anlamda mucizeye ulaşır, içinizdeki sınırsız sevgiyi kavuşursunuz.
Evinizi olumsuz enerjilerden arındırın, taşıdığımız negatif duygular evimize de yerleşir.
O nedenle haftada bir evinizde enerji temizlemeleri yapın.



Sizler de ücretsiz isim analizi yaptırmak, harflerinizin enerjilerini, iş, aşk, finansal konularda uyarılarını öğrenmek isterseniz 
hesabıma beklerim.

Youtube kanalıma abone olup bildirim zilini açarsanız yeni yükleyeceğim videolardan anında haberdar olabilirsiniz.

Beni  aşağıya eklediğim sosyal medya kanallarımdan da takip ederseniz çok mutlu olurum.





#kötüenerjilerdenkurtulma
#melikeaydın #ücretsizisimanalizi
Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

21 Eylül balık dolunayı uyan diyor


21 Eylül balık dolunayı uyan diyor


Yine bir dolunay zamanı yaklaşıyor.

 21 Eylül Balık burcunda bir dolunay gerçekleşecek.  Aklın yolu birdir, nereye kadar görmezlikten geleceksin? Uyan önce bir kendine sonra etrafına bak, nelere kapıldın nelere kandın?

Biz halife kullar olarak artık  kumdan başımızı çıkarma zamanı geldi de geçiyor bile.

Görülmeyenlere şahitlik ediyoruz, görülenlere susuyoruz en kötüsü de böyle hallere  alışıyoruz.

   Evren uyan diyor, uyandırıyor !

Uyan ey insan oğlu! Bu ne uyku, bu ne derin gaflet! Bir bak ne haldesin!

Sevgili dostlar, sevgili arkadaşlar ,yüreği sevgi dolu güzel insanlar.

  21 Eylül e şimdi dikkatinizi çekmek istiyorum.

21 Eylül'de balık burcunda bir dolunayı karşılayacağız. (Güneş  ) Mars ve Ay-Neptün kavuşumu var.

Ani çıkışlar, hırs, öfke patlamaları, hırçın davranışlar, dikkatsizlik, ego, duygu boşluğu, yalnızlık, hayal kırıklığı, korku, içe kapanma, değersizlik, düşünmeden konuşmalar, kıskançlık gibi duygularımız ortaya çıkabilir.  Bu duyguları dolunay zamanı askıya alın, sonunda pişmanlık duyma olasılığınız çok yüksek.

21 Eylül dolunayı  harfleri  rakamları konuşturuyor adeta. Aldığımız kararlardan  her an pişmanlık duyma ihtimalimiz mevcut. Başarısına çok inandığımız bir işte sıkıntılar yaşayabiliriz. Önemli konularda yüzleşmeler yaşaya bilirsiniz. Böyle bir zaman içinde adımlarınızı çok çok dikkatli atmalısınız. Bu süreç biraz acımasız ve zorlu geçecek. Kimsenin vaatlerine iyice araştırmadan incelemeden kanmayın lütfen. Güvenilir kişilerle yolunuzu belirleyin, mevcut samimiyet ve iyi niyetinden emin olduğunuz kişilerle hareket edip kuvvet almaya çalışın. Finansal anlamda yeni tanıştığınız kişilerle yatırım yapmayın. Yanılma yanıltılma enerjisi yüksek zamanlar. 

 Dolunayın etkili olduğu  ilk 8 günlük dönemde her hangi bir konuda vereceğiniz kararlar çok önem taşımaktadır.  Duygusallıktan uzak mantıklı kararlar vermeye odaklanın. Zira kararınızdan pişman olma son anda cayma riski oluşabilir.

Özellikle  aile ve yakın çevre konularında problemlerle karşılaşa biliriz. Sakinliğinizi koruyarak olayları ele almaya çalışın. 

Zor zamanları üst üste yaşıyoruz maalesef. Sen aklınla bilincinle mantıklı kararlar vermeye odaklan.

Uyan, bu dünya uyku değil nefsi imtihan dünyası. Asıl uyuyacağın yeri unutma!

Eylül ayı sonuna kadar okumanızı tavsiye edeceğim duaları da paylaşmak istiyorum.

Karia suresi, 

Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. “Kâri’a”, vuran, çarpan, kapıyı çalan, yürekleri hoplatan şey demektir. Karia suresi kıyamet gününün dehşetini anlatmaktadır.

 Karia suresi ve Tekâsür Suresi  de insanların hayatın aldatıcı yönleriyle meşgul olmala­rından, dünya malını biriktirmeye olan düşkünlüklerinden ve âhiret hallerinden söz edilmektedir. 

Aynı zamanda Hucurât Suresi'nide okuyun dinleyin, meallerini de okumayı ihmal etmeyin.

Sûrede, müslümanların Allah’a ve resulüne karşı riayet etmeleri gereken edep, kendi aralarında ve başkalarıyla ilişkilerinde takınmaları gereken ahlâkî tavır konularında buyruk ve tavsiyelere yer verilmiş. Müminler arasında çıkacak ihtilâfların nasıl çözüleceği açıklanmış, insanların kök birliği ve eşitliği etkili bir üslûp içinde ilân edilmiş. Üstünlüğün fırsat eşitliği içinde yapılacak yarışla elde edileceği vurgulanmış, iman ve islâm kavramlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapılmıştır.

İçinde bulunduğumuz bu zor zamanda bizleri anlatıyor adeta.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

13-19 Eylül haftası enerjileri ve duaları


13-19 Eylül  haftasının enerjileri ve uyarıda bulunduğu konular. Haftanın Duları


 Yeni  haftaya merhaba

Pazartesi günü ay boşlukta, bu hafta Mars, Merkür , Jupiter gündemi belirliyor. Tüm harfler gezegenlerin etkisine kapıldı. Harfler  duygularımızı, bilinçaltımızda geçmişe ait sıkışmış kalmış konuları geride bırakmamız için  bir  düzen sağlıyor.  Harfler konuşuyor, isimler sizleri temsil ediyor, destekliyor.


Bu haftanın enerjileri hangi konuları öne çıkarıyor?

İncelemelerim sonucunda harfler anlattı, ben de sizler için yazdım. Hay diyerek başlayalım, hayatın içinde yoklukla varlıkla bazen de hiçlik duygusuyla kendimizi tamamlıyoruz. Nedenler niçin ler bilinç altımızda sıkışan sorularla kendimizi bir hayli yorgun halsiz ve gergin huzursuz hissediyoruz.

Bu hafta silkelen ve kendine gel. Ayağa kalk ve korkma. Hayat sende başlar sende biter. Sendeki yüksek yaşam gücünü hisset, bak dün çocuktun bugün büyüdün, belki de anne yada baba oldun. Hayat yolculuğunda rotanı çizdin, gücüne güç kattın. Bazen ağladın, üzüldün, kırıldın, incindin.  Yine de pes etmedin. Şimdi  pes etme değil daha güçlü olma zamanı.

Bu hafta kendimizle ve hayatın getirmiş zorlu şartlarıyla mücadele etme haftası. Ani öfke patlaması enerjileri yüksek. Söz sükunetten öte diyerek, sakin kalmaya gayret edin.

Gerginliklere kapılıp  pişman olacağınız  adımlar atmayın.

Bu haftanın duası:

Şifa niyetine Mücadele Suresi  Kur-anı Kerim’in 58. Suresi ilk ayetinden başlayabilirsiniz. Bu sure ismini ilk ayette geçen Tucadilu kelimesinden alır ve hakkını arayan kadın hakkını almak için mücadele eden kadın erkek anlamına gelir.  Bunu biraz daha net açıklayalım, cahiliye döneminde kadın açısından büyük haksızlıklara yol açan bir boşanma türü olan zıhai’rın yanlış bir telakkiye dayandığını ortaya konmakta. Gizli görüşme ve topluluk içinde birkaç kişinin baş başa verip fısıltıyla konuşması, selâmlama, toplantılarda uyulması gereken nezaket kuralları ve Resûlullah’la özel görüşmelerin belirli âdâb çerçevesinde yürütülmesi konularında uyarılar yapılmakta; münafıkların bazı karakteristik özelliklerine değinilmekte, müminlerin –en yakınları bile olsalar– Allah ve resulüne düşmanlık edenlerle ilişkilerinde daha dikkatli davranmaları istenmektedir.

1-Kocası hakkında seninle tartışan ve Allah’a yakınan kadının sözünü Allah işitmiştir. Allah sizin karşılıklı konuşmanızı işitiyordu. Çünkü Allah her şeyi işitmekte ve görmektedir.


Haftanın ilk günü mücadele suresini okuyun, dinleyin. Allah’a tevekkül de sarılın. Şeytanın oyununa gelmeyelim. 

İnşirah suresini de bol bol okuyalım. Derin bir nefes alın, ellerimizi semaya yüreğimizi rabbimize bilimcimizi Hazreti Muhammet (sav) çevirelim. Her şeyi bilen gören tamamına erdiren yüce rabbimizdir.



Bu hafta sevgiyle merhametle şefkatle konuşma haftası. Kendini arama kendinle konuşma zamanı. Nefsinin ve şeytanın oyununa gelmemeye dikkat edin.  Bu hafta ailevi konular, alışveriş işleri, duygusal konular ön planda. Aynı zamanda  kariyer ve yaşam amaçları, hedefler ve ikili ilişkiler ön planda olacaktır. Sağlıkla ilgili konularda yardım almak,  yeni atılımlar gündemde olacaktır.İlişkiler ortaklıklar, estetik ve güzellikle ilgili konularda ise daha dikkatli olalım. Maddi konular, banka, vergi kredi işleri yardım almak iletişim kurma haftası. Seyahat için planlar yapmak, eğitim, sınavlar, sporla ilgili konular, güzellikle ilgili değişimler,, iş ve kariyer, toplantılar ,yatırımlarla ilgili konular, yeni yatırımlar anlaşmalar söz konusu ve ön planda olacaktır.

 18 Eylül sonrası hareketlilik ve  hız zamanı.  Tevekkül et Allah’a sarıl.

Bu hafta sosyal ilişkilerimizde daha sağlıklı  daha mantıklı kararlar verelim ve olumlu gelişmeleri önce kendimizde sonra karşımızdaki kişilerle birlikte güzel adımlar atalım. Büyüklerimizi arayalım soralım, kabir ziyaretlerini yapalım, türbe ziyaretleri yapalım, bol bol dualar edelim. Bol bol salavat çekelim. Evinizin kapısı kapandığı gibi duaların kapısı da kapalı olur, dualarınızın kapısını açmanız için önce kalbinizi şifalandırmanız gerekiyor. Duaların kapısı kalpten geçer, kalbin kapısını  kapatmayın, kilitlemeyin. Ruhunuzu bugünlerde daraltmamaya dikkat edelim .


21 Eylül'de bir dolunaya  doğru yaklaşıyoruz.  Bilen gören tamamına erdiren Allah'ın sistemi vardır. Dolunay öncesi ve sonrası sabaha kadar hep birlikte lahavle vela kuvvete illahi billahil Ali’yil azim  dua edelim. Dolunayı güzel karşılayalım . Bu hafta başlayalım, cennet bilincine geçelim .

Kalbimizdeki sevgiyi herkese duyuralım, karşımızdaki insanlara sevgiyle seslenelim.  Bu hafta Yunus suresini de okumaya gayret edelim. Güzel olan her şey  güzel düşünerek başlar. Nur Suresi bunu anlatmaktadır. Kalbinizin nurlanması için kendi nurlunuzun penceresinden bakalım.

Sağlıklı mutlu bir hafta dilerim.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , ,

Eylül, Ekim ,Kasım bu aylara dikkat

Eylül, Ekim ,Kasım bu aylara dikkat

 


Şeytanın oyununa gelme!

 Şeytan aldatıcı cümleler kurmasını çok iyi bilir, çok konuşur, çok kibirlenir. İnsan ise inançlı, mütevazi saygılı, sevgiyle dolu, şefkat ve merhametiyle vicdan sahibi  olandır. Bilinçli insan ilminden şaşmaz, ilmini güzel yaşar. 

İnsan bilgide yükseldikçe eğilmeyi de bilenlerden olmalıdır.  Allah istemezse ilmi kimseye vermez, yaşatmaz.   İnsan halife bilincine varmalı, insan olduğunu hatırlamalı. 

 Allah herkese her şeyi gösteriyor. Rızkından korkma, rızık gelir. Allah  kimsenin rızkını kesmez, herkes yaşarken kendi rızkını alır.

İnsan nefsiyle mücadele verir, zorlukların üstesinden gelmenin yollarını bulur, tabi dua kapısını çalarsa. Duaların kapısını açanlara dua seslenir, yol gösterir. Öncü olacak kişileri gönderir.

Ebû Cehiller azalmıyor, aksine gittikçe çoğalıyor.  

 Bugünlere gelene dek çok eziyet çok sıkıntılara göğüs gerdik,  dua ederek kalpleri birleştirdik. Duanın gücünü gördük. Allah istemezse kullara yaşatmaz , kıyamet kıyam Allah'a saygı ve bağlılığı simgeleyen belli davranışlardan oluşur.

Bunlardan biri de Allah'ın huzurunda ayakta duruş. Yerini bil, kime boyun eğeceğini bil, bil ki kendine gel. Boyun eğeceğimiz yer Allah'ın huzurudur.


 Eylül, Ekim ,Kasım aylarına dikkat!

Yahudiler gündeme geliyorlar. İslam'da din adamları, gündem değişiyor. İnsanları mumya ya çevirecekler. Ne oluyor,  dini saptırmalar ortaya çıkacak ve en acısı ortaya yeni din atılacak.

Dört büyük fıkıh mezhebimiz var.

 Hanbeli mezhebi,

Hanefi mezhebi,

Maliki mezhebi,

Şafii mezhebi.

  Kalpler durun, daha  nelere şahit olup neler duyacağız. Çıkan çıban değil, bir sivilce.

İlerleyen tarihlerde maalesef bunlara şahit olacağız. Sadece bir gündem, bir yoklama, kapı çalma, tıklama bu.    Ortalık bir hayli karışacaktır.  Dua edelim dostlar.

İnsan kendi esmalarını isminde yaşar, biz her gece ölüyoruz ve diriliyoruz.

Uyuyoruz tekrar diriliyoruz.  Bu zamanda her sakallıyı ermiş sanmayın, her sakallıyı da dedeniz bilmeyeceksiniz.

  Fatiha'nın ilk ayetini dinleyin. Fatiha süresinin her harfi insanı anlatıyor.

Ayetel kürsi Fatiha'nın kardeşidir. Dua zamanında ve yerinde yapılmalı, şükretmeli isyanda kalmamalı. Olmadı deme, vakti zamanı gelince olur her şey.  Kıyamet insanın ruhundadır, insan haddini aşmadan yaşamalı. İslam dengeyi sever, İnsan neyi isteyip neyi istememesi gerektiğini iyi bilmeli. İyi olanı iyi geliştirerek yapmalı,  iyi olanı istemeli.

Gökyüzündeki dört elementi, gezegenleri suçlama!

Kendine bir bakacaksın, sana sunulan doğa, düzen, dua var. Gökyüzü  sadece uyarır, sen önlemini duayla alacaksın. Dinini güzel anlat güzel yaşamak için çaba sarf et. Dilini güzel cümlelerle döndür ,aklını diline yönlendir.  Diline ilmini anlattır, ilmin ve aklın bir yolda dilini konuştur.

   La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin 

Enbiya suresinde Yunus (a.s.)'ın bu duayı ettiği belirtilmektedir. Kim bir sıkıntı içerisinde ya da bir keder içerindeyse o kişi bu duayı ettiği takdirde içinde bulunduğu keder ve sıkıntılardan Allah'ın izni ile kurtulur.

İnsan kendi putlarını kırsın,  uyanma ve uyandırma zamanı.

 Türkiye bir İslam ülkesi, peygamberliğinin ülkesidir. Bu ülkede dökülen kan hiçbir ülkede dökülmemiştir. Bu ülke asla oyunlara kumpaslara hainlere boyun eğmez, fırsat vermez.

 Bizim ülkemiz korunaklı ülkedir, yine de önleminizi alın diyorum. Yüce rabbime güveniyoruz.

İnsanın meyvesi duasıdır, kendinizi ailenize çocuklarınıza maneviyata aşılayın.  Eylül, Ekim ,Kasım dikkat edeceğimiz aylar başlamıştır. Kendi gerçeklerimizle de yüzleşeceğiz. En derin duygularımızla dua edelim. 

Enfâl Sûresi ni,Yunus Sûresi ni bu aylarda bol bol okuyalım, dinleyelim.

Unutmayın gönül birliğiyle birlik beraberliğe  giden yol sadece inanç ve dua.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

Duanın kabul olması için ne yapılmalı

 

Duanın kabul olması için ne yapılmalı



Duanın kabul olması için ne yapılmalı?

Duanın kabul olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. 

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

Önce günahlara tevbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerinde kıbleye karşı oturup, duaya başlarken,'' Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab'' demeli.

Euzü besmele çekip (  Eûzübillâhimineşşeytânirracîm bismillâhirrahmânirrahîm.)   hamd ve salavat okumalı (Allahümme salli ala Muhammed", "Allahümme salli ala seyyidina Muhammed)     duayı üçten fazla söylemeli! 

Duam hala kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]

(Bid'at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz.) [Deylemi]

(Kızını fâsıkla evlendirenin duası kabul olmaz.) [Şir’a] 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Dualarla yeni ay olumlaması/Canlı yayında isim analizi

 



Dualarla yeni ay olumlaması/Canlı yayında isim analizi

Her hafta cuma geceleri saat 20:00 da instagram canlı yayınlarımda ücretsiz olarak isim analizleri yapıyorum.

Bu hafta canlı yayınımda 7 Eylül'de başak burcunda gerçekleşecek yeni ayın enerjilerini, dualarla yeni ay olumlaması ve canlı yayınıma katılan takipçilerime ücretsiz isim analizleri yaptık.

Yayınımın tekrarını bu videomdan izleyebilirsiniz.

Sizlerde ücretsiz isim analizi yaptırmak, harflerinizin enerjilerini, iş, aşk, finansal konularda uyarılarını öğrenmek isterseniz 

İnstagram: https://www.instagram.com/melikeaydinofficial

hesabıma beklerim.

Youtube Melike Aydın kanalıma abone olup bildirim zilini açarsanız yeni yükleyeceğim videolardan anında haberdar olabilirsiniz.

Beni  aşağıya eklediğim sosyal medya kanallarımdan da takip ederseniz çok mutlu olurum.

Facebook: https://www.facebook.com/melikeaydinofficial

Twitter: https://twitter.com/twitisimanaliz

Web Site:https://melikeaydinofficial.blogspot.com

Pinterest: https://tr.pinterest.com/melikeaydinofficial

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , ,

6-12 Eylül haftası burç gruplarının harf enerjileri

6-12 Eylül haftası burç gruplarının harf enerjileri

 

Yeni bir haftaya ve yeniaya giriş yapıyoruz.

6-12 Eylül haftası burç gruplarının harf enerjilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

TOPRAK GRUBU (Oğlak- Başak- Boğa)

 Canım yandı can yakarım deme! Yanan sen olursun sonra! Bu hafta uyuşuk isteksiz bitkin olabilirsin. Ruhsal anlamda kırılgan bir haftaya giriş yapıyorsunuz. Sorunları kafanızda büyütmeden sakin planlı hareket ederek, dingin bir düşünceyle ele almaya çaba sarf edin. Gerçekten sorunu çözmek istersen çözüm sende unutma! Sadece mutlu olacağına ve her şeyin düzeleceğine ve geçeceğine tüm kalbinle inan. Finansal konularda bu hafta oldukça dikkatli ol. Yüklü harcamalarda bulunma. İlişkilerde alınganlık enerjisi var. Tek bir noktaya değil bütüne odaklan.

HAVA GRUBU (Terazi- İkizler- Kova ) 

Kendinden emin ol! Başlattığınız işlerde yavaşlama, sonuca dolambaçlı yoldan ulaşma enerjisi bu hafta sizi zorlayabilir. Aile yakın akraba ilişkilerinde iletişime ekstra dikkat etmeniz gereken bir hafta. Ağzınızdan istemeden çıkabilecek sözlere karşı temkinli ve dikkatli olun. 

ATEŞ GRUBU(Aslan- Koç-Yay) 

 Elime gönlüme sağlık, hayatı pişirdim kurtardım artık dediniz. Fazla öz güven küçük detayları kaçırmanıza yol açabilir, aman dikkat. Bu hafta işlerde gecikmeler, dikkatsizlikten doğabilecek ufak kazalar olabilir. Parasal konularda istediğiniz sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. İlişkilerde desteklenen bir hafta. Sevdiklerinizle güzel vakitler sizi bekliyor.

SU GRUBU (Balık- Yengeç- Akrep) 

Haline şükret! Unutma ki beterin de beteri vardır. Sen daima şükredenlerden ol. İş ve kariyerde bir takım sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Maddi konularda dikkatli ol. Ev alma, taşıma, ev dekorasyonuyla ilgili konularda şanslı bir haftadasınız. Sosyal çevre ve aile ilişkilerinde keyif alacağınız bir hafta, iyi değerlendirin.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , , , , , ,

7 Eylül yeni ay bolluk bereket sağlık çorbası ve duaları/Melike Aydın

 


7 Eylül yeni ay bolluk bereket sağlık çorbası ve duaları

Yeni ay dönümleri yeni başlangıçları, doğumları, sürekli bir yenilenmeyi temsil eder. 

7 Eylül Başak burcunda karşılayacağımız bu yeni ayda hanemize bolluk bereket sağlık ve huzurun  gelmesi için niyet ederek dualarımızla bütünleştirip bereket çorbası pişirelim.

Yukarıya eklediğim videomda nasıl hazırladığımı anlattım.

Ben çorbamda buğday, mısır ve fasulye kullandım. Sizler evlerinizdeki farklı malzemelerle çeşitlendirerek  de pişirebilirsiniz.

Niyet dua çok önemli değerlidir sevgili dostlar.

Niyetler her zaman güzellikler olsun, her zaman hayrımıza niyetlerde bulunalım.

Çorbamızı pişirirken okuyacağımız dualar:

Çorbayı yapmadan önce niyetinizle birlikte aşağıdaki duaları okuyunuz.


25 salavat

25 Ayetel Kursi

25 Nas 

25 Felak

25  İhlas

25 Fatiha suresi

Sabah kalkınca çorbanızı pişirirken aşağıdaki duaları okuyunuz.

 7 Nas

7 Ayetel Kursi

7 Fatiha suresi

Çorbanızı hem hane halkınız hem de sevdiklerinizle paylaşın.


Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle

buyurur: 

“O memleketlerin ahalisi iman etseler

ve günahtan sakınsalardı, elbette onların üstüne

gökten ve yerden nice bereket kapıları

açardık.”

Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise bizi şöyle

uyarır: 

“Bu dünya malı göz alıcı ve tatlıdır. Kim

bu mala cömert bir gönülle sahip olursa, malı

bereketlenir. Ama kim de hırs ve tamah dolu bir

kalple bu malı isterse, malının bereketi kaçar.”


Ayet-i kerime ve hadis-i şerif bize bereketin sırrını öğretmektedir: Hayatına bolluk

gelsin istiyorsan, elindekileri biriktirmeye değil paylaşmaya bak! Çünkü mal, ilim, rızık ve sevgi

ancak paylaşınca artar. Bereket, gönül zenginliği ve cömertlikle gelir. İsraftan, hırs ve tamahtan, nimete

karşı nankörlükten ve cimrilikten uzak dur! Zira bereket, sahip olduklarına esir düşmeden yaşayarak

ulaştığın huzurdur. Yalan, riya, gösteriş, aldatma ve haksızlıktan kaçın! Çünkü günahlar ve ahlaki

zafiyetler bereketi yok eder. Bereket, Allah’a teslimiyetle, kanaat ve şükürle, doğruluk ve

dürüstlükle, tevazu ve tevekkülle elde edilir.


Bolluk bereket sağlık huzur hepimizle olsun inşallah.⁣

Bereket çorbamızı yapınca bizlere fotoğrafını 

İnstagram hesabımızdan özel mesajla yollarsanız storylerimizde paylaşmak isteriz.⁣❤️

İnstagram: https://www.instagram.com/melikeaydinofficial

Beni  aşağıya eklediğim sosyal medya kanallarımdan da takip ederseniz çok mutlu olurum.

Facebook: https://www.facebook.com/melikeaydinofficial

Twitter: https://twitter.com/twitisimanaliz

Web Site:https://melikeaydinofficial.blogspot.com


Youtube kanalıma abone olup bildirim zilini açarsanız yeni yükleyeceğim videolardan anında haberdar olabilirsiniz.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU