, , , , , ,

Eylül, Ekim ,Kasım bu aylara dikkat

Eylül, Ekim ,Kasım bu aylara dikkat

 


Şeytanın oyununa gelme!

 Şeytan aldatıcı cümleler kurmasını çok iyi bilir, çok konuşur, çok kibirlenir. İnsan ise inançlı, mütevazi saygılı, sevgiyle dolu, şefkat ve merhametiyle vicdan sahibi  olandır. Bilinçli insan ilminden şaşmaz, ilmini güzel yaşar. 

İnsan bilgide yükseldikçe eğilmeyi de bilenlerden olmalıdır.  Allah istemezse ilmi kimseye vermez, yaşatmaz.   İnsan halife bilincine varmalı, insan olduğunu hatırlamalı. 

 Allah herkese her şeyi gösteriyor. Rızkından korkma, rızık gelir. Allah  kimsenin rızkını kesmez, herkes yaşarken kendi rızkını alır.

İnsan nefsiyle mücadele verir, zorlukların üstesinden gelmenin yollarını bulur, tabi dua kapısını çalarsa. Duaların kapısını açanlara dua seslenir, yol gösterir. Öncü olacak kişileri gönderir.

Ebû Cehiller azalmıyor, aksine gittikçe çoğalıyor.  

 Bugünlere gelene dek çok eziyet çok sıkıntılara göğüs gerdik,  dua ederek kalpleri birleştirdik. Duanın gücünü gördük. Allah istemezse kullara yaşatmaz , kıyamet kıyam Allah'a saygı ve bağlılığı simgeleyen belli davranışlardan oluşur.

Bunlardan biri de Allah'ın huzurunda ayakta duruş. Yerini bil, kime boyun eğeceğini bil, bil ki kendine gel. Boyun eğeceğimiz yer Allah'ın huzurudur.


 Eylül, Ekim ,Kasım aylarına dikkat!

Yahudiler gündeme geliyorlar. İslam'da din adamları, gündem değişiyor. İnsanları mumya ya çevirecekler. Ne oluyor,  dini saptırmalar ortaya çıkacak ve en acısı ortaya yeni din atılacak.

Dört büyük fıkıh mezhebimiz var.

 Hanbeli mezhebi,

Hanefi mezhebi,

Maliki mezhebi,

Şafii mezhebi.

  Kalpler durun, daha  nelere şahit olup neler duyacağız. Çıkan çıban değil, bir sivilce.

İlerleyen tarihlerde maalesef bunlara şahit olacağız. Sadece bir gündem, bir yoklama, kapı çalma, tıklama bu.    Ortalık bir hayli karışacaktır.  Dua edelim dostlar.

İnsan kendi esmalarını isminde yaşar, biz her gece ölüyoruz ve diriliyoruz.

Uyuyoruz tekrar diriliyoruz.  Bu zamanda her sakallıyı ermiş sanmayın, her sakallıyı da dedeniz bilmeyeceksiniz.

  Fatiha'nın ilk ayetini dinleyin. Fatiha süresinin her harfi insanı anlatıyor.

Ayetel kürsi Fatiha'nın kardeşidir. Dua zamanında ve yerinde yapılmalı, şükretmeli isyanda kalmamalı. Olmadı deme, vakti zamanı gelince olur her şey.  Kıyamet insanın ruhundadır, insan haddini aşmadan yaşamalı. İslam dengeyi sever, İnsan neyi isteyip neyi istememesi gerektiğini iyi bilmeli. İyi olanı iyi geliştirerek yapmalı,  iyi olanı istemeli.

Gökyüzündeki dört elementi, gezegenleri suçlama!

Kendine bir bakacaksın, sana sunulan doğa, düzen, dua var. Gökyüzü  sadece uyarır, sen önlemini duayla alacaksın. Dinini güzel anlat güzel yaşamak için çaba sarf et. Dilini güzel cümlelerle döndür ,aklını diline yönlendir.  Diline ilmini anlattır, ilmin ve aklın bir yolda dilini konuştur.

   La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin 

Enbiya suresinde Yunus (a.s.)'ın bu duayı ettiği belirtilmektedir. Kim bir sıkıntı içerisinde ya da bir keder içerindeyse o kişi bu duayı ettiği takdirde içinde bulunduğu keder ve sıkıntılardan Allah'ın izni ile kurtulur.

İnsan kendi putlarını kırsın,  uyanma ve uyandırma zamanı.

 Türkiye bir İslam ülkesi, peygamberliğinin ülkesidir. Bu ülkede dökülen kan hiçbir ülkede dökülmemiştir. Bu ülke asla oyunlara kumpaslara hainlere boyun eğmez, fırsat vermez.

 Bizim ülkemiz korunaklı ülkedir, yine de önleminizi alın diyorum. Yüce rabbime güveniyoruz.

İnsanın meyvesi duasıdır, kendinizi ailenize çocuklarınıza maneviyata aşılayın.  Eylül, Ekim ,Kasım dikkat edeceğimiz aylar başlamıştır. Kendi gerçeklerimizle de yüzleşeceğiz. En derin duygularımızla dua edelim. 

Enfâl Sûresi ni,Yunus Sûresi ni bu aylarda bol bol okuyalım, dinleyelim.

Unutmayın gönül birliğiyle birlik beraberliğe  giden yol sadece inanç ve dua.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder