, , , ,

Safer ayında nasıl ibadet yapılmalı?


Sefer ayında nasıl ibadet yapılmalı?


Safer ayı bu yıl 8 Eylül 2021 Çarşamba günü itibarıyla başlayıp, 6 Ekim'de sona erecek.

Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ekim ayı sonuna kadar ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul olunmalıdır.

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu:

 "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63

Sefer ayında her günün sadakasını 7 kişiye 7 ye bölerek verin.  Böyle günlerde ibadetlerimize daha fazla özen gösterir, hal ve hareketlerimizde daha dikkatli oluruz. Kap kırmayın, kimseyi kınamayın, bol bol dua edin tövbe istiğfar edin. Allaha çok yalvarın tevekkül edin, dualarınıza kalpten sarılın zikirlerinizi ihmal etmeyin. Sadakalarınızı verin namaza yönelin, namaz kılma sevgisini Allahtan isteyin. İbadetlerinizi dosdoğru yapın asla kin nefret gibi duygular içinde olmayın. Beddua değil dua alın, af edici olun bağışlayıcı olun korkularınızı düşünmeyin .Allah sırrı gören gizleyen saklayandır.  Kaza namazı kılmalı.

Dua:

  Rahman, Rahîm olan Allah'ın adıyla. Ey Rabbim Allah'ım, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı, bana ve onlara ihsan ettiğin âhiret ve dünyâya müteallik bütün nimetlere seni bırakıyorum ve onları sana emânet ediyorum.Amin

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder