, , , ,

Etkili dua dilek nasıl yapılmalı?


Etkili dua dilek nasıl yapılmalı?


 İnsan oğlu var olduğu sürece ismiyle yaşar.

İsmini güzel yaşa güzel iyi anılısın. İsminizdeki her bir harf ruhunuza nakş eder, her harfte yaşanmışlıklar vardır.  Ruhumuzdaki potansiyel gücünü keşfedin, yaratıcı enerjinizi kullanma zamanı.  Hepimizin bu dünyaya geliş bir sebebi vardır, kendi gücünü küçümseme, kendini küçük görme. içindeki gücün kilidi sende saklı.

Yüce Yaradan dan isminizin güzelliğiyle isteyin.

Yüce Yaradan keremi ve ihsanı bol olandır ve kullarının dileklerini yerine getirmeyi sever.

1-Dileğinizi dilerken şükrederek dileyin. 

2- Dilediğiniz istediğiniz şeyden emin olun.

3- Dileğinizi isterken hamd edin.

4- Her zaman sükunet minnettar tevekkül edin.

5- Hayrınıza gelişecek dileklerde bulunun ve aceleci olmayın. Zamanı gelince hayırlısı olur.

6- Dilediğiniz şeye odaklanın onun gerçekleşmesi için çaba sarfedin. Ne kadar çok  emek verirseniz o kadar hasat verim alırsınız.

Neler bildiğin, neler kaybettin, neler kazandın önemli olan sevgiyle hürmetle beklemek. İste, çok iste! Dilediğiniz her şeye ne kadar çok odaklanırsak, evrene yaydığımız enerji de bir o kadar güçlü olacaktır. Bu dileğiniz her neyse siz istediğiniz sürece olur .

Öfke nöbeti, nefret kine bulaştığında kıskançlık nefsi azdırdığında yine siz o enerjiyi çekmiş olursunuz. Her zaman iyi düşünün, iyi hayrınıza gelişecek dileklerde bulunun.

Her dilek evrene birer tılsım, birer mektup, birer taleplerden geçer. Geç olsa da zamanı vakti geldi mi olur.

 İste çok iste ama iradeli iste . Ulaşım isminde, sinyalini ver seni yükseltir. Bu yüzden en hızlı gerçekleşen şeyler, o sırada en çok ihtiyacımız olanlardır.  Bunu hepimiz deneyimleriz. Bir anlığına parasız kalırız, ihtiyacımız vardır, öyle bir gönülden geçiririz ki, mucizevî bir şekilde elimize para geçer. İhtiyacın fazla olması da, o şeyi derinden istememize neden olur. Bu da daha kolay evrene isteği taşır. Yada çok zahmet çekeriz aniden bir kişi seni destekler yada hiç ummadın zamanda her şey güzelliklerle müjdelenirsiniz. 

 Bakara Suresi, 186. ayet: Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.

Al-i İmran Suresi, 38. ayet: Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin" dedi.

En'am Suresi, 52. ayet: Sabah akşam -O'nun yüzünü (rızasını) dileyerek- Rablerine dua edenleri kovma. Onların hesabından senin üzerinde bir şey (yükümlülük), senin hesabından da bir şey (yükümlülük) yoktur ki onları kovman gereksin. Yoksa zalimlerden olursun.

En'am Suresi, 63. ayet: De ki: "Sizi karanın ve denizin karanlıklarından kim kurtarmaktadır ki, siz (açıktan ve) gizliden gizliye ona yalvararak dua etmektesiniz: -Andolsun, bizi bundan kurtarırsan, gerçekten şükredenlerden oluruz."

* Araf Suresi, 29. ayet: De ki: "Rabbim adaletle davranmayı emretti. Her mescid yanında (secde yerinde) yüzlerinizi (O'na) doğrultun ve dini yalnız Kendisi'ne has kılarak O'na dua edin. "Başlangıçta sizi yarattığı" gibi döneceksiniz."

Hz Mevlana ne demiş:  Kötülük insana tamahtan gelir. Kanaatten kimse ölmedi, hırsla da kimse padişah olmadı.

Sevgiler

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder