, , , ,

Rüyalar insanları kısmi olarak uyarır, rüyalarınıza dikkat edin!

 

Rüyalar insanları kısmi olarak  uyarır, rüyalarınıza dikkat edin!


Nimet sende nimet isminde!

 Bil ki Allah seni ismiyle, isminle seviyor.

 İsmi azam duası. Allah ismiyle kendi yolunuzu bulun.

 Bir deve çölde yolunu  kaybetmez bilir ki Allah var.

 Allah peygamberlerine gelecekten haber isterse verirdi, haberdar ederdi. Biz kullar geleceği çok merak ederiz ,o zaman kendi kendine cebelleşme, rüya var rüyalar var.  Hz Yusuf peygamber rüyalarla insanlara ışık olmuştur. 

  Rüyalar insanları kısmi olarak  uyarır, rüyalarınıza dikkat edin!

Yusuf Suresi, 4. ayet: Hani Yusuf babasına: "Babacığım, gerçekten ben (rüyamda) on bir yıldız, Güneş'i ve Ay'ı gördüm; bana secde etmektelerken gördüm" demişti.

 Yusuf Suresi, 5. ayet: (Babası) Demişti ki: "Oğlum, rüyanı kardeşlerine anlatma, yoksa sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. Rüyalarınızı iyi bildiniz kişilere salih kullara anlatın, salih rüya gördüğünüzde sizde saklı kalsın.

Kötü rüya gördüğümüzde suyu açın, bir avuç tuza 7 nas 7 felek 1/ ayetel kürsi okuyun.  Allaha anlatın, Allah korucu saklayıcı kötülükten koruyandır. Açıkça hadislerde de belirtilmiştir. 

Bu gökyüzü, yıldızlar, ay, güneş, insan  var olduğu sürece tüm bu gezegenler seni bedenini ruhunu şifalandırıyor.  Sen var olduğun sürece kendin ol, sen var olduğun sürece hep kalpten gülümse. Kalbi gülen şifa bulur, kalbi isyan eden asi olur ızdırap çeker, hiç bir şeyden memnun olmaz. 

Kalbi iyilikle şen olan mükafatlanır, kalbi  doğru olan yol haritasını şaşırmaz.

 Allah sevdiği kulu gece uyandırır uyutmaz, onu dinlemeyi sever. Duasını sever, zamanı geldi kulum der. Mükafatını fazlaca verir. Aciz asi kuluna derin uyku verir.

Her bir ayet ismiyle sizlere nakış edilmiştir. Kendi nakışını Allah ismiyle zikret ve kazan. Zikrin  çoğu makbuldür.   Ne kadar istersen iste, çok iste, iyi iste duayla iste .

 FURKAN: (Bakara,185 - Enfal,24-29) Bu ayetler Kur’an’ı “Furkan” olarak yani Hak ile batıl farkını anlatan ölçü ve mihenk taşı olarak tanımlar. Biz hadiseleri Kur’an-ı Kerim ile ölçeriz, çünkü Kur’an Furkan’dır, farkı belirtendir. Herhangi bir işe baktığımızda Kur’an’ın ölçüsü o işin Hak mı, yoksa batıl mı olduğu bizlere fark ettirir.

KUR’AN-I AZİMÜŞŞAN: Bu isim Kur’an’da açık açık yazmaz. Kur’an’a canı gönülden inanıp iman eden Müslümanlar, bu ismi saygıdan söylemektedirler. Azim; azmetmek, niyet etmek, kesin karar vermek anlamına gelse de azim; büyük ve ulu manalarına da gelir. Kur’an’ı Azimüşşan, şanı, şöhreti, şerefi ulu ve azametli; şan ve mertebesi büyük demektir. Bizler şan ve mertebesi büyük olan bu kitaba hürmeten O’na edep ve saygı ile yaklaşırız. Abdestli olarak okumaya gayret ederiz. 

KURAN-I ZİKİR: Sad,1 – Kamer,17-22-40. Zikir; anmak, hatırlamak, yad etmektir. Anlatmak, açık söylemektir. Yalnız dil ile değil, kalp ile ve gönül ile Allah’la (cc) meşgul olmak, Allah’a yakın olmaktır. Kur’an-ı Kerim’i okuyan kişi, Allah (cc) ile konuşan, kendini Allah’a daha yakın hissedendir. Bu manada Kur’an, Allah ve Resulûnü zikretmektedir. 

Her bir ayet insana hürmetle sunulmuştur ismini kendini küçümseme, senin görevin isminde saklı.

Saklı kutu Kur-an la zikrederek çöz, dünya sen ismin sen.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder