Ahlakı iyi olanın imanı güçlü olur, ibadeti güçlü olanın imanı zayıflamaz.

 

Melike Aydın


Ne göre acizim diyorsun ? Kendime  düşmanmısın? 

Allah kulunu sınar,  kendinden korkma ,ancak Allah'tan kork.

Kendinden kaçma imanına güven, Allahtan kaçma imanını yok edersin. Kendinden kaçma yoluna kapan kurarsın. Kimsesizim deme seni koruyan kollayan seni sarıp sarmalayan Allah'ın var .Geceyi gündüze katan rabbin  var .

  Sen onun yapacaklarından kork, Yalnız değiliz, yıkılan hayallerimiz ola bilir ,her şeyimiz altüst ola bilir. Kalpler köz köz yana bilir. Yetiş dediğimizde bize yetişecek Allah var .O verdimi fazlasıyla verir, azı çoğu  o bilir. Yetinen var yetinmeyen var ,daha çok isteyen var ,yada azıcık aşım dertsiz başım diyen var. Çokla yetinmeyen var, ne garip değil mi? Azı bilmeyen çoğu hiç bilemez yada bilmezlikten gelir. Maddi değere yani  paranın kaybına bakmayacaksın, imanın kaybolup gidiyor ona bakacaksın. Böyle insanlar ne hikmetse doymuyorlar ,ver Allah ver nerden gelirse gelsin. Şunu unutmayalım ki bu evrene gelirken tüm canlı varlıklar insanı hayvanı kimse yalnız doğmaz, ama yalnız gider. Seni bekleyen Allah var bu dünya ve ahirette. Önemli olan bu dünyayı mutlusuyla acısıyla göğüslemektir. Taktir edileceksen en yüksek mertebeden edileceksin. Sevildiğini bil sevgisiz yaşama, her şeye ezilip büzülme. İmanın gücü sadakat tır.  Allah aşkıdır, bu dünyada ağaç bile gövdesinden dallarından destek alır. İnsan da imandan güç alır. 

Bir düşünün, yıldızlar ve ay  bile geceyi beklerken gündüzden güç alır, zamanı bekler ve insana yön verir görevini tamamlar geriye çekilir. İnsan en acımasız, en doyumsuz, en sabırsız, en çok dert yanan, en vefasız,  en merhametsiz, en vicdansız, en aciz, en kötümser, en huysuz , inkarcı, fitneci , doyumsuz canlıdır.

 İnsan masum insanlara iftira etmemeli, onları  suçlamamalı. Kim bir hata  veya günah işler de sonra onunla bir suçsuzu itham ederse hiç kuşkusuz, büyük bir iftira ve açık bir günah yüklenmiş olur.” (Nisa 112) 

İnsan kibirli, gururlu olmamalı. İnsan dürüstlerle birlikte olmalı.

 Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve özü-sözü bir kişilerle beraber olun. (Tevbe 119) 

İnsan zalimlerle değil Allah ile dost olmalı,  mal, mülk budalası olup karunlaşmamalı. İnsan Allah ile aldatanlara aldanmamalı.

“Ey insanlar, Allah’ın vaadi haktır! O halde iğreti dünya hayatı sizi aldatmasın.! O aldatıcı, o çok gururlu, sizi Allah ile aldatmasın.”  (Fatır 5) 

İnsan para için hareket etmeyenlerin, paraya önem vermeyenlerin peşinden gitmeli, menfaatleri için dindar görünenlerden uzak durmalı.

“Sizden herhangi bir ücret istemeyenlere uyun. Onlardır doğruyu ve güzeli bulanlar.” (Yasin 21)

Mal mülk yığıp, yoksulları gözetmeyenlerden olmamalı. İnsan körü körüne iman etmemeli, boş boş oturmamalı, etrafına bakmalı, şüphe etmeli, araştırmalı, düşünmeli.

“Bu dünyada kör olan, ahirette de kördür. Yolca da daha sapıktır o.” (İsra 72)

İnsan kendini ve mensup olduğu her şeyi eleştirebilmeli.

“Kendisini ısrarla kınayan benliğe de yemin ederim.” (Kıyame 2) İnsan, hayvanların da bir ümmet olduğu bilinciyle haklarına uymalıdır.

İnsan aklını başkasına teslim etmemeli, İnsan sevgi şefkat merhametli, akıllı güçlü azimli sabırlı kalbi dili Allah zikir eden olmalı. Maneviyatı güçlü, yetimi mazlumu fakiri ayırt etmeden koruyan, yaşlıyı çocuğu kollayan, hayvanları  seven koruyan olmalı.

Allah'ın birliğini, var olan 4 kutsal kitaba, son Kuranı Kerim'e meleklerine, peygamberlerine  inanır güvenirse şart olsun ki dünyanın en büyük zenginliğine sahiptir.

Abdülkâdir Geylânî Hazretleri de bu hakikat le ilgili olarak şu nasihatlerde bulunur:

Ey oğul! Hü­ner-hik­met bağ­lan­tı­la­rın­dan ne za­man kur­tu­la­cak ve ilâ­hî kudret men­zi­li­ne vâ­sıl ola­cak­sın? Ame­lin, hik­met ile se­ni Azîz ve Ce­lîl olan Al­lâh’ın kud­re­ti­ne ne za­man ulaş­tı­ra­cak?


Sırf se­ni müp­te­lâ kı­la­bi­le­ce­ği be­lâ­la­rın­dan ötü­rü Allah’tan uzaklaşma! Allah se­ni bâzı be­lâ­la­ra dû­çâr eder. Bu­nun se­be­bi şu­dur: Aca­ba se­bep­le­re da­ya­nıp O’nun ka­pı­sı­nı terk mi ede­cek­sin, yok­sa O’nun ka­pı­sı­na mı ya­pı­şa­cak­sın? Aca­ba zâ­hi­re mi da­ya­na­cak­sın, yok­sa bâ­tı­na mı? Aca­ba id­râk edi­le­ne mi gü­ve­ne­cek­sin, yok­sa id­râk edi­le­me­ye­ne mi? Aca­ba gö­rü­ne­ne mi yö­ne­le­cek­sin, yok­sa gö­rün­me­ye­ne mi?.. Sa­na ve­ri­len mâ­ri­fet, hü­ner ve mu­vaf­fa­kı­yet­le­ri, nef­sin­den mi bi­le­cek­sin hak’tan mı?  Ahlakı iyi olan imanı güçlü olur, ibadeti güçlü olan imanı zayıflamaz, aksine güçlenir . Güç sende isminizle şanlanın, şahlanın. İsminizle yaşayın güzelliklerle, soy ağacımıza yatırım yapalım. Bu gün değil yarınlarınız sizlerin yolundan bir örnek çıkaracak ve alacaktır. İsminiz sizlerin tohumudur, güzel isminize tohum atın ve büyümenize yol açın.

Sevgiyle kalın

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
,

İsminle yüzleş ve kendini iyileştir.


melike aydın


 İsminle yüzleş ve kendini iyileştir. 

Bazı harfler iç içe sıkışmış ve kendi içine kapanmış  her şeyden korkar olmuş.

1-Malı mülkü gerektiği kadar zamanında harcamaya kıyamayıp, elde tutarak cimrilik eden harfler.

İsmin  baş harfi, soy isminin ilk baş harfi;

 İ P B A Ç Z G Ü Ö R E N Ş  olanlar. Artık kaybetmekten korkmayın, korkularınızla ara sıra yüzleşmeniz gerekmektedir . 

2-Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların baş vurdukları gizli işlem ve davranışları yapmak.

İsmin baş harfi ? Soy ismin baş harfi S Ş J I Y T Ü V R A Ö Ç D B  Aşırı temkinli tedbirli olmaları gerekir,  huzuru manevi yolda bulabilirler.

3- Alkollü içki veya keyif verici madde kullanarak ve bu sebeple kendini bilmeyecek durumda olmak sarhoşluktur. Bu etkinin içinde olan ve kurtulmak isteyen harfler;

 İsmin baş harfi  H K Ş İ Ü Ö V S Ş Y Ç  Ğ D R 

Aşırıya kaçmamak yanlışa yönelmemek, yanlışı doğruyla düzeltmek, aksi taktirde uçuruma doğru giden olur . Maneviyatı daha baskın, olumlu düşüncede olmaları gerekir.  Negatif insanlardan uzak kalmalılar.

 4-Yaptırılmak istenen bir işte yasa dışı kolaylık ve çabukluk sağlanması ya da hak edilmeyen şeyin elde edilmesi için bir kimseye mal veya para olarak sağlanan çıkar RÜŞVET!

 Etkisinde kalan harfler; İsmin baş harfi O Ö M T Y Ü B A H K İ L 

 Daha temkinli sabırlı kolaya kaçmadan doğru yoldan şaşmadan gidilmeli, aksi taktirde sürekli imtihana tutulurlar, farkına varıp dönüldüğünde ödülleri büyük olur. 

Nisan ayını hafife almayın!

 Özünü sözünü ilmini bilgisini aktaran büyük ödüllere ulaşır. İnsan bilgili olabilir ,bilgisini incitmeden kırmadan üzmeden severek özününden şaşmadan aktarmalı.

Üstünlük taslamadan, ben her şeyi gördüm bildim ben bilirim demeden yapmalı.

Nisan ayı bizlere yolundan şaşma diyor. Yapılan iyiliği muhatabın yüzüne vurmak, başa kalkmak, karşısındakinin değer ve şerefini sarsmak, küçük düşürmek, başkalarını aldatmak, şaşırtmak, korkutmak veya  yalan söylemek. Çekememezlik, kıskançlık, haset, ilahi iradeye uygun olan düzeni bozgunculuk, iftira, gıybet, kendini  başkalarından üstün tutmak, büyüklük taslamak, böbürlenmek, kibir, birine kasıtlı olarak asılsız yere bir suç yüklemek, kara çalmak, iftira. Başkasına ait mal değer ve imkanı çalmak, kendine mal etmek, hırsızlık.

 İslam ahlakında kötü ve yerilen ahlaki özellikler dünya ve ahiret dengesini kuramamış, heva ve hevesinin emrine girmiş, iradesine hakim olmayan insanların özellikleridir. Bu durum Allah‘ın emir ve yasaklarına gereği gibi uygulanmamasından kaynaklanır.

 İslam da bunları çirkin, yenilmiş ,kınanmış ve sevilmeyen davranışlar olarak görürüz. Bunların birey ve toplum hayatında bir çok olumsuz sonucu görülür, bu sonuçlardan bazıları şunlardır.

Bir kişi Rabbinden uzaklaşırsa ,insanlık onuru ve şerefi zedelenir. İnsanın kendini kontrol melekesi zayıflar, zamanla yok olur. Sonunda kişi zelil bir duruma düşer, insanlar arasında saygı sevgi ve güven azalır. İnsanlar arasında kin ve nefret duyguları doğar. Günden güne düşmanlıklar körüklenir.  İnsanların sağlıklı ve samimi ilişkiler kurma imkanı ortadan kalkar, kardeşlik bağları kopar .

Toplumsal huzur ve düzen bozulur, kişinin yaptığı iyi amelleri boşa çıkar. İnsanın maddi ve manevi sağlığı zarar görür, bu özellikleri gösteren kişi çevresinde güvenilen fikirlerine itibar edilen insan olma özelliğini kaybeder. Kötü ahlâkın hiçbir övünülecek tarafı yoktur,

Cimrilik: Ali İmran 180 ayet

 İftira: Nisa 112 

Gıybet hucurat süre 49. 12. ayet 

Kibir lokman 31. 18. ayet

İftira: Araf yedinci 56. ayet 

Haset: Nisa dördüncü 32. ayet 

Büyü: bakara ikinci 102. ayet

Rüşvet:  bakara 188. ayet 

Kumar: maide beşinci 91. ayet

Sarhoşluk: maide beşinci 90 ayet

Zina: İsra 17. 32. ayet ya Nisa dördüncü 38. ayet 

Gösteriş: Nisa dördüncü 38. ayet

Küçük düşürmek: hucurat 49. 11. ayet 

Hırsızlık: maide beşinci 38. ayet

Yalan söylemek: nahi 16. 105. ayet 

Adam öldürmek: maide /532/ ayet 

 Yardımlaşmak zamanı

 Yardımlaşmadan söz açınca çoğunlukla ilk akla gelen zekat sadaka infak ihsan gibi kavramlar da ifade edilebilecek maddeyi yardımlaşmadır. Ancak yardımlaşma, gerek maddi gerekse manevi her türden desteği ifade eder ,mesela fikir danışana doğru ve uygun görüş bildirmek. Zülüm ve haksızlığa uğrayan kimseyi zalimin zulmünden kurtarmak ve korumak. Zalim bir insanın zulmüne engel olmak, hata yapan bir kişiyi affetmek. Arası bozuk kişilerin arasını yapmak, güzel sözlerle kalpleri fethetme, kederli kişilerin kederlerine teselli bulmaya çalışmak. Hastayı ziyaret etmek, kısacası yardım insanlar arasındaki tarafların ayakta kalmalarına ve hayatlarını sürdürmelerini küçük ya da büyük her türlü desteği vermektir. Yardımsız kalmak her bir sorunla ve düşmanla tek başına karşılaşmak anlamına gelir. Yardımlaşma toplum halinde yaşamanın tabii bir sonucudur. Hem başkaları ile yaşamak hem de yardıma ihtiyaç duymamak imkansızdır. Komşu komşunun külüne muhtaçtır.Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için yardımlaşan müslümanlar, yaptıkları yardım karşısında muhataplarından bir şey beklemezler . Yardımlarını başa kalkmazlar ,yardım olarak sundukları şeyin kendileri için de değerli olmasına özen gösterirler. Yardımlaşmanın hem bu dünyada hem de ahirette güzel sonuçları vardır. Yardımlaşma sayesinde birlik ve beraberlik duyguları gelişir, nefret ve düşmanlık gibi kötü duygu ve düşünceler engellenir . İş bölümü yapılarak toplumsal dayanışmaya hizmet edilir.  İşte insan oğlu fıtratında iyi kötü duygularla yaşar, yaşatır . Kötülüklerden, kötü düşünceli insanlardan uzak duralım. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Nisan ayının şanslı harfleri ve nisan ayından etkilenen doğum tarihleri.


MELİKE AYDIN


Soğuk Şubat, ayrılıkları fırtınaları getirdi geçti derken ,Mart ayı dert, keder, kazalar belaların üst üste yaşanan sıkıntılarla dolu bir ay oldu. Bu olumsuzluklar hala bir çoğumuzu etkileyebilir .

Kem göz nazar her şeyi yaşatır, hepimiz üstümüzden bu müspetlerin  kalkmasını diliyoruz.    

Tabana sağlam bas, ben hep şunu söylerim, kendi evin imanın olsun. İsminiz nazarınızdır, insan kendi kendine de nazar eder. İnsan kendi yaptığı güzel işleri övüp, ballandıra ballandıra anlatırsa, kendine nazar eder. Kendine yaptığı nazar karşısındakinin nazarının önüne de geçer.

Görmek istemediklerimizi göre bilir, duymak istemediğimizi duyabilir, yaşamak istemediklerimizi yaşayabiliriz. 

 Nisan ayına girerken, gökyüzü görülmeyen şimşeklerini çakıyor. Yoğun ve  hareketli bir gökyüzü bekliyoruz. Hayatımızı güzelleştirecek enerjileri sunabilir, evimize kalbimize mucizelerini gösterebilir. Camdan bacadan değil, çat  kapıdan girebilir. Nisan ayı ortasında başlayıp, ay sonuna kadar mucizeler oluşabilir. Gerçeklik enerjisi  diyebilirim, uzun yıllar soluksuz niyetlerin karşılığı. Hani derler ya her zorluğun ardından bir kolaylık vardır, buda bunun işaretidir.   

  Peki gökyüzü tüm bu güzelliklere, kimlere bu mucizeyi bu hareketleri Nisan ayında sunuyor?

Nisan ayında olumlu açılım yaşayacak harfler;

İsminizin ilk baş harfi A,H, Ş, İ, N, M,B, Z, O, Ü, T, Y, K, J, R olanlar maddi konular gündeme geliyor, yeni fırsatlar yeni kazançlar gündeme gele bilir. Özellikle iş yaşamınızda sorumluluklar arta bilir,   ilişkisi olanlar için olumlu açılımlar birleşmeler, uzlaşmalar yaşanabilir. Bekarlar için  yeni tanışmalar var olan bir ilişkiniz var ise olumlu kararlar alıp evliliğe adım atabilir ve duygularınızla hızlı   düşünüp, hızlı kararlar ala bilirsiniz Finansal açılım anlamında mucize gelişmeler,  destekleyici kişilerden yardım eli ve uzman kişilerle fikir alışverişleri yaşayabilirsiniz. 

Nisan ayından etkilen doğum tarihleri;

 1960-1961-1963-1966-1970-1971-1073-1985-1990-1991 bu tarihlerde   doğanlar mal ve mülkte yeni girişimlerde bulunabilirler. Ev, araba, toprak  almak için yeniden bir açılım yaşayabilir, banka kredisi başvurusunda bulunabilirler. İş, kariyer anlamında yeni açılımlar girişimler olabilir. İş sahibi iseniz, iş hayatınızda olumlu hızlı gelişimler yaşayabilirsiniz.

Yalnız şunu belirtmek isterim ki bu nisan ayı dönemin içinde ani  kararlar alabilirsiniz derken, hızlı ve aceleci davranmak pekte çözüm olmaya bilir. Önemli kararlar verirken, önce bir dur kendini dinle, fazla koştun yorulma. Çok iyi bir dinle, düşünmeden karar verme. İş anlaşmalar, firma, yeni sektör, atamalar ve sözleşmelerin gündeme gelebileceğine dair işaretler var.

Nisan ayı bakın  ne anlatıyor. Önce kendini dinle, hepimizin silahı ismimiz ve duamız. Mart ayında biriken,içimize atmış olduğumuz sıkıntılar gün yüzüne çıkabilir.  Depresyon aşırı üzüntü demektir ve günümüzün en yaygın psikolojik hastalıklarından birisidir.  Hazreti peygamber üzüntü keder ve stres e karşı tedavide uyguladığı zikir ve duaları bol bol okunması tavsiye edilir.  Bu zikir ve duaların bazıları şunlardır.

 Allah’tan başka ilah yoktur, büyük arşın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabbi yerin Rabbi ve arşın yüce Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Ey hay ve kayyum olan dili ve her şeyin idarecisi olan Allah rahmetinle senden yardım istiyorum. Ey hay ve kayyum olan derdimi derman veren Allah’tan başka yardımcı yoktur.

Nisan ayında ismimizi anne ismimizle zikredelim.

Nisan ayının ilk 10 gününde ;her gün 100 kere: [Ya Latîf] ("Ey (kullarına karşı lütufkar olan) Latîf!")

İkinci 10 gününde her gün 100 kere: [Ya Azîz] ("Ey hiç mağlup olmayacak yegane güce sahibi) Azîz!")

Üçüncü 10 günde  her gün 100 kere: [Ya Rezzâg] ("Ey (bolca rızık ihsan eden) Rezzâk!")diye zikredilir.

Ek olarak 100 kere çekilen bu zikirlerden sonra aşağıdaki dua okunur: 

[Allahümme yâ kâmilellutf, Yâ hafiyyeleltâf, Tedaraknî bilutfikelhafiyyi verhamnî veehlî velmü'minîne tehte sürâdigâti ızzik.] Bunu yapan kişinin isteğinin gerçekleşmesi hususunda Allah-u Te'ala ona yardım eder. el-Hâcce Dürriyye Halil el-Hurfân, el-Fevâidü'l-İlâhiyye el-vâride 'an Hayri'l-Beriyye)

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Bir başkası için dua etmek, Allah’ın hoşuna giden bir davranıştır


Melike Aydın


Sıkıntıya düşen ve karşısında ki kişiden iyilik görenlerin duaları kabul olur.


Bir kimse sıkıntılı müşkül durumunda bir kimseden iyilik görür de o iyiliğe karşılık dua ederse, işte o dua Allah katında kabul olur .

Kalpten edilen dua süratle iyilik yapan kişiye ulaşır ve o kişi Allah katında güçlenir güç kazanır.

Maddi yada manevi sıkıntıya düşenlerin bu durumundan kurtulmak için kalpten samimiyetle yaptıkları dualar Allah karşısında makbul görür.

Şunu da iyi bilelim ki, dua sadece sıkıntı anlarında ve darlık zamanlarında değil şen şakrak ve neşeli zamanlar da bolluk ve ferah zamanlarda şükür için her zaman candan yürekten sımsıkı ihlas ile edilmelidir ki herhangi bir darla düşüldüğünde zaman faydası olsun.

Bir hadisi şerif de ''sıkıntı ve darlık zamanlarında duasının kabul olunmasını isteyen kimse refah ve saadet içerisinde olduğu zamanlarda çok dua etsin'' buyrulmuştur.

Bir kimse bir dostuna bir arkadaşına haberi olmadan dua ederse, süratle Allah katında karşı iki kişinin duasını kabul eder ve karşıdaki kişinin sıkıntısını da giderir. Bir mümin kul olarak görülmeyen tanınmayan bir kişiye bolca duayı canı gönülden yaparsa, Allah melekleriyle hızla karşı ki tarafa ulaştırır. Bu yüzden dualar hepimiz için önem taşımaktadır.

Kim kime dua ediyorsa hak yerine ulaştırır. Bu yüzden dua ettiğiniz kişide önemlidir. O kişiyi de Allah sever, Allah'ın seveceği vicdanlı merhametli olmalıdır.

Niyet etmek bütün ibadetlerde olduğu gibi, dua dada niyet esas bir ibadettir.

Dünyevi ve uhrevi ,zahir’i ve bâtınî her iş niyetle başlar her kelam hamdi olunduğu niyete göredir. Niyetsiz fil kanatsız kavil ihmal olunan herhangi bir şey gibidir ki, hiçbir mana ve hiçbir fayda görülmez.

Bu yüzden hayat için nefes gibi su gibi dua et etki , derdin kederinde su gibi aksın gitsin temizlensin. Dualarla buluşmak üzere, isminizle güzel yaşayın.


Allah sizi isminizle sever anar.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Her güne mucize dualar!


melike aydın



 Yeni bir haftaya dualarla başlayalım.

Her günün duasını bu yazımda sizlerle paylaşacağım.

Pazartesi gününün  sırrı duası:EŞ-ŞEHİD ESMASI

Asi olan çocuğunuz yada etrafınızdaki asi insanların  üzerine “Ya Şehid Celle Celalühü” diyerek okunduğunda, o kişiye sakinlik verir. 

 Ana babaya karşı gelen evladın veya eşine karşı isyan eden kadın yada erkeğin üzerine  Eş-şehid esması okunursa isyanları ve asilikleri geçer.

Bir çay bardağı sirke içine bir tutam tuz ve bir kaç damla gül suyunun  üzerine 100 defa Ya Şehid ismi okunup, yatsı ezanından sonra duş alıp Allah için iki rekat namaz  kılınıp bunu bir ay süreyle yapılırsa mükafatını görür.  

Allah’a itaatli olmasını istenirse o kişi itaatkâr olur. 

Ya şehid ismini zikreden kişi nefis ahlakının kötülüklerinden kendini korumaya alır. 

Her gün sabah namazlarının ardından 122 defa ya şehid ismini zikreden huzura kavuşur.

İftiraya uğrayan ya Allah ya şehid isimlerini gece yarısında 329 defa okumaya devam ederse iftiradan kurtulur.

Zulme uğrayan kişi bir ay süreyle 319 defa ya şehid ismini zikredip o kişiyi Allaha havale ederse zülmünden kurtulur.Zulmeden de cezasını bulur .

Salı gününün  sırrı duası: EL HAK 

 O el hak ya hak ismini zikreden kişi gizli sırlara vakıf olur ,halk arasında sözü geçen dinlenen bir kişi olur.

Kulluk görevlerini yerine getirme de zorlanmaz, ahlakı ve durumu düzelir.

Batıldan uzak olur, düşmanından korunur ,saklanır. 

122 bu duayı bir ay süre içinde her salı günü sabah akşam okunursa şerden korunur, kollanır, saklanır.

Çarşamba gününün sırrı duası: EL VEKİL

El vekil kendisine tevekkül edenlerin işlerini en iyi neticeye ulaştıran günde 72 defa ya da 66 defa Allah’tan her türlü yardımı görmek için okunur.

Ya vekil ismini zikreden musibetlerden korunur .

Rüzgâr ve gök gürültüsü  korkularından emin olur. 

Her gün sabah vakti 66 defa ya vekil ismini zikredenin rızkı artar.

Düşman üzerine zühre saatinde (Çarşamba günleri akşam vakti)   66 defa ya vekil ismini  okuyarak düşmanını Allah havale edilirse ,düşmanından kurtulur, düşman kendi derdine düşer.

Bu duayı bir ay süreyle saati saatinde okunur ise kişi mükafatlandırılır.

 Perşembe gününün sırrı duası: EL KAVİ 

Günde 226 defa kansızlık ve vücudun güçlü olması için ya kavi ismini zikredenin himmeti artar, kuvvetlenir.

Okuyan yolculuk sırasındaki kaza bela ve hastalıklardan korunur.

Günde 226 defa ya kavi ismini zikredenin kalp ve ruh kuvveti artar.

Ağır bir yük kaldıranlar gel ya kahve ismi zikrederse zorluk çekilmez.

Bu zikri perşembe günü sabah akşam okunursa daha da güçlenir kuvvetlenir .

Perşembe günü El metin 250 defa ya da 500 kere zikredilirse maddi ve manevi sağlam olur.

Ya metin ismini her gün 500 veya 250 defa  zühre saatinde okuyanlar fakirlikten, hırstan, zulümden Zulüm eden kişilerden, kötü ahlaktan kurtulur .Zayıflığa düşmezler, maddi ve manevi kuvvete ererler.

Bir ay süreyle günde 100 defa okuyanlar bazı sırlara vakıf olurlar.

Kötü işlerle uğraşan kişinin o huylarından vazgeçmeleri için ya kavi ya metin isimleri 25  defa aile büyükleriyle çocuklarıyla el birliği gönül birliği kalple okunursa, birlikte kuvvet doğar  ve Allah’tan o kişinin huzura mutluluğa hidayete ulaşır.

Cuma günün zikri sırrı:  EL VELİ

Cuma günü 326 kez her şeyden Allah'ın yardımı için ya veli ismini zikreden kıyamet gününde hesabı kolayca görülür. Okuyanın derecesi Allah katında artar içi ve dışı temizlenir, kötülüklerden uzak olur.

Gece ve gündüz her gün 100 defa okuyan Allah’ın veli kullarından olur .

Cumartesi günün sırrı duası : El HAMİT

 Hamit ancak kendisine hamt edilen bütün varlığın diliyle yegane üzülen anlamına gelir.

Kazancın genişlemesi için  384 defa okunması gerekir .

Ya Hamit ismini zikredenlerin ahlatı amelleri ve sözleri güzel olur, sevilir sayılır saygı görülür sevgisini her yerde kazanır. Maddi ve manevi olarak güçlenir, bütün zor işleri kolaylaşır.

Beş vakit namazlarının arasında 100 defa okuyan salih kullardan olur, dünya okulun hizmetçisi olur.

Bolluk ve bereket şanını ve şöhretini sağlığını ve huzura kavuşturur.

Her ay bu duayı sabah akşam aksatmadan okunursa, her zorluğun üstesinden gelir .

Pazar günün sırrı duası:  EL KAYYUM

Kayyum; gökleri ve yeri her şeyi tutan.

Günde 156 ya da 226 defa okunursa Allah'ın izniyle her istekleri olur .

Ya kayyum ismini zikreden kişinin tüm işleri zahmetsizce hallolur, teşebbüs ettiği her iş başarılı ve hayırlı olur.

Uykusu hafifleşir, unutkanlıktan kurtulur, ezber gücü artar. Manevi yönü genişler, bilinci geçmişle ait sorunlardan temizlenir arınır.

İsteklerine zorlukla değil, kolaylıkla ulaşır. Ailesinin başına bir musibet  geldiğinde, Allah o sıkıntıları giderir, azaltır ,mucizesini gösterir.

Dualar sizlerle kalbinizle yeşerir, filizlenir ,meyve verir. Zikirleriniz yolunuza ışık olsun.

Dualarımızla buluşmak üzere sağlıkla huzurla kalın .

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Nisan ayı bizlerin korkusu mu olacak, yoksa huzurumu sunacak?


Melike Aydın


Tatlı yılanın zehri ağır olur! Nisan ayı bizlerin korkusu mu olacak, yoksa huzurumu sunacak?

Tüm elementlerin dikkatine!

Elementlerin kış uykusundan uyanışı, gezegenlerin burçlarımızdaki hareketi ,dikkat etmemiz gereken alanlar ve günler. Şanslı hissedeceğiniz aylar. 

Burç burç hepsini sizlerle paylaştım.

Ateş Elementi: Aslan, Koç, Yay.

Koç: Jüpiter ve Merkür'ün etkisinde dikkatli olmanız günler. Nisan ayının 13- 22-28.

Bu tarihlerde alile, sağlık, para ön planda olacaktır. Bu süreçte sizlere tavsiyem temkinli, daha duyarlı ve sakinliğinizi korumanızdır.

Mayıs ayının 7.sinden sonra daha rahat bir nefes alacağınız, şansınızın açılacağı günlerin müjdesini de vermiş olayım.

Yay: Nisan ayında Uranüs ve Marsın etkisi altında olacaksınız.

Para, çevre ve yatırım konularında bu dönemlerde ani kararlar vermeyin. Asla hiçbir yere de imza atmayın ani kararlar vermeyin. Dikkat gereken günleriniz Nisan ayında 12-14-23 tarihleri.

Mayıs ayının başından itibaren Temmuz ,Ağustos ayları güzel açılımların etkisine gireceksiniz.

Aslan: Nisan ayında Venüs, Mars ve Güneş ve Merkür ün etkisi altında olacaksınız.

Dikkatli olmanız gereken günler Nisan 16-20-28 tarihleri. Dikkat etmeniz gereken alanlar ise, sağlık ,aşk ve ilişkiler. Acele etmeden temkinli ve sabırlı olun. Aksi taktirde geri dönüşü olmayan zor süreçlere girebilirsiniz.

Mayıs, Haziran, Temmuz olumlu açılımlar için şanslı aylarınız.

Toprak Elementi: Oğlak, Boğa, Başak.

Boğa: Nisan ayında 13-20-21 günlerinde dikkatli olun. Bu tarihlerde yaşamınızda her ne olursa olsun acele karar vermeyin. Merkür, Satürn, Uranüs'ün etkisinde olacaksınız.

Şansınızın döndüğü aylarınız ise; Haziran, Temmuz Eylül.

Oğlak: Nisan ayının ortalarında dikkatli olacağınız günler 21-23-28.

Etkisinde kaldığınız gezegenleriniz Merkür ve Mars.

Olumlu yönden yeni gelişimlere açılımı Mayıs, Haziran ,Temmuz aylarında sağlayacaksınız.

Başak: Nisan ayında 4-18-20-28 tarihlerinde yeni girişimler yeni kararlar için aceleci olmamanız yönünde sizleri uyarıyor. Etkisinde kalacağınız gezegenleriniz Neptün, Merkür.

Şanlı aylarınız ise Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos.

Hava Elementi: Terazi, Kova, İkizler.

Kova: Nisan ayında etkisinde kalacağınız gezegenleriniz Venüs, Ay, Mars.

Nisan ayında dikkat etmeniz gereken günleriniz ise 6-20-28.

Bu tarihlerde sağlıklı mantıklı düşünmeye, ani kararlar vermemeye dikkat edin.

Olumlu gelişmelere açık aylarınız ise Mayıs, Haziran. Sizi destekleyen gezegeniniz Uranüs.


İkizler: Nisan ayında Güneş, Mars, Merkür ün etkisi altında kalacaksınız.

Nisan ayında dikkat etmeniz gereken günleriniz ise 6-20-28:

Rahat bir nefes alacağınız aylarınız: Mayıs, Haziran, Temmuz.

Terazi: Nisan ayında etkisinde kaldığınız gezegenleriniz Uranüs ve Mars.

Nisan ayında dikkatli olmanız gereken günler 6-10-13-20 -28.

Şanslı olumlu huzurlu aylarınız, Mayıs, Temmuz.

Su Elementi: Yengeç, Akrep, Balık.

Yengeç: Nisan ayında etkisinde kaldığınız gezegenleriniz: Venüs, Jüpiter, Merkür, Uranüs, Mars.

Nisan ayında dikkat etmeniz gereken günler 2-8-10-16-26.

Bu tarihlerde iletişim sağlık, ikili ilişkilerde sakin tedbirli olun . Ani girişimlerde bulunmayın, yatırım yapmayın.

Şanslı aylarınız, Haziran, Temmuz, Ağustos. Sizi destekleyen gezegeniniz ise Güneş.

Her ne olursa olsun şansınız açılıyor, yeni girişimlerde kendinizi bulabilirsiniz .

Akrep: Nisan ayında etkisinde kalacağınız gezegenleriniz ise, Mars, Uranüs, Neptün, Jüpiter.

Nisan ayında dikkatli olmanız gereken günleriniz 5-7-9-10-21. Bu tarihlerde aile ,arkadaş, sağlık konularında hassasiyet önemli. Ani öfke ani sinir her şeyi tersine çevire bilir. Parasal konular ve yatırımlarda dikkatli olun lütfen. Temmuz, Ağustos, Eylül ayları sizin için şansınızın açıldığı ve uzun süreli yatırımlar kalıcı girişimlere açık olacağınız bir süreçtir. Destekleyen gezegeniniz Merkür.

Balık: Nisan ayında etkisinde olacağınız gezegenleriniz: Merkür, Neptün, Satürn sizleri uyarıyor.

Aile, çevre, iş ve sağlık konularında hassas ve hassas ve gergin olabilirsiniz. Nisan ayında dikkat etmeniz gereken günler ise 8-10-16-20.

Yatırım, yeni girişimlere, ortaklıklara, yeni ilişkilere açık aylarınız ise Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

26 mart - 23 Nisan yeni başlangıçlar ve bitişlere işaret ediyor.

26 mart - 23 Nisan yeni başlangıçlar ve bitişlere işaret ediyor.


 

  26 mart - 23 Nisan yeni başlangıçlar ve bitişlere işaret ediyor. 

Oldukça dikkat etmemiz gereken bir sürece giriyoruz. Zaman tüneli geçmişten, geleceğe doğru işaret ediyor.  Yeni bir döngüye hepimiz açık olalım. Bu güne kadar geçirdiğimiz zorluklarda kırıldık, incindik, üzüldük, canımız yandı. Ama öyle ama böyle sarsıla sarsıla her birimiz  birlik beraberlik içinde dualara sığındık, bir birimizin dert ortağı olduk.

Sevenimizde var sevmeyenimizde, kimse kimseye kendini zorla sevdiremez, zorla da sevemez .

İşte şimdi bu zaman tüneline kimlerle girip kimleri geleceğimize doğru taşıyacağız bunu sorgulama zamanı. Sizi aşağı çeken, riyakar olup kötü niyeti huy edinen, yakan yıkan yalanı diline ortak eden kişilerle bu yolu devam ettirirseniz  vay halinize. İnşallah gözünüze gönlünüze perde inmez.

Hani derler ya   gözüme perde indi, ben nasıl görmedim, basiretim bağlandı, anlayamadım eyvah! İşte tam böylesi bir zamanın ortasındayız aman dikkat!

26 Mart'ta başlıyoruz 23 Nisan'a  kadar çok seçici, ince düşünerek hareket etmeniz gerekiyor. 

Haset eden kişiler çevrenizde var ise  uzak durun, bu kişilere bütün dünyayı verseniz gözü gönlü asla doymaz. Allah şükretmezler, devamlı hata kusur arar karşısındaki kişinin  en ufak kusurunu bile toplum içinde rezil etmek için kullanırlar. Devamlı gülerek, dalga geçerek konuşurlar, gözlerinin içi bakışları kin doludur.   Her fırsatta karşısındaki kişiye zarar vermek için açık ararlar.

Fevri çıkışları ,ani sözleri vardır. Pişmanlık asla duymazlar. Bu karakterde insanlar Mart ayının sonlarında çoğalacak, Nisan ayı sonuna doğru daha kendilerini belli edeceklerdir. Kendinizi böylesi kişilerden koruyun, testten geçiyorsunuz. Sevdiklerinizle huzurlu bir şekilde geleceğimize doğru adım atın kendi kalp göz kanalınızı  tıkamayın. Kalbiniz aynanız olsun ,gözünüz nur , diliniz kelam, aklınız bilinciniz ilim bilgi ile dolsun.

Her günün sadakası bin musibetten geçer. Şimdi  mart ayı haberin gündemin tam ortasına düştü. Döngüler tekrar tekrar tevekkül etti, hayat tekamülden ötürüdür diyoruz.  Her acının, her sınavın  başlaması gibi sonu da vardır. Acıyı tatmayan yolunu bulamaz. Biraz daha sabır ,bizlerin emniyet kemeri dualar. 

Ailemiz, çocuklarımız , arkadaş çevremiz, dostlarımız, dost bildiklerimiz kimler  bu yolculuğumuzda bizlere eşlik edecek. Kimlerle karşılaşacağı? Bizleri neler bekliyor? İş aşk sağlık hepsi kafamızın içinde hepsi beynimizde zihnimizde evirip çevirip duruyoruz. Bedenimizi ruhumuzu dönme dolap gibi bazen ruhumuzu daraltıyoruz, göğsümüz sıkışıyor nefes alamayacak gibi hissediyoruz. Bir çoğumuz aşa yukarı böyle. Az kaldı biraz daha dişlerimizi sıkalım. Azmi gücü veren Allah, az kaldı müjdesini  yılın ilk başından beri veriyorum. Her ayın enerjisini sizlerle paylaştım, Şunu da belirtmek istiyorum, hepimiz acılarla zorluklarla karşılaşmayacağız,  şanslı olanlarımızda vardır.

Önlemini alan şanslı olur, tüm bunları bile bile önlem alamıyorsa  karşılaşacağı yaşayacağı her şeye de razı gelir, benden söylemesi .

Mart ayı boyunca dünyada  ve ülkemizde toplu kitle hareketlere dikkatinizi çekeceğim. Toplum içinde sözlerimize dikkat edelim. Dünyaca  hepimizi ilgilendirebilecek olaylara dikkat edelim, özellikle finans konularına,  yatırımlarımıza dikkat edelim.  Bu aydan sonra kriz başlıyor, yani ayanızı yorgana doğru uzatın derim. Borç alış verişlerinize aman dikkat. Sahte insan avcıları çok artacak ve iş adamları büyük firma sahipleri fabrika küçülmeleri belirli bir noktaya gelene kadar saklanacak, sonra iç yüzü ortaya çıkacaktır .

Bazı ülkelerde büyük krizler kayıplar olacak. Yurt dışında yatırımları olanlar aman dikkat, ciddi ama ciddi sonuçlar gündeme gelecektir. Her şey mercek altına alınacak, elinizdeki paranızın değerini bilin. Yatırım planlarınız varsa erteleyin derim. Borsa ya dikkat!

2021 başında da çok yazdım söyledim, borsa yatırımcıları çok dikkat edin ava giden avlanır misali gözünüz açık derken eliniz açık olacak .   İnternet üzerinde alış verişlere dikkat, bir hata bin  pişmanlık getirir. Dolar ve Euro da sıkıntı bekliyorum. Yani Oldukça sıkıntılı adı gibi dertli riskli bir  28 Mart var önümüzde.

Patronunuzla, iş arkadaşlarınız, çevrenize çalışma koşulları her ne olursa olsun iletişiminize dikkat etmenizde fayda var.

Mart ayı 19/20/23/26/27/ 28 tarihlerinde üzerimize sinmiş olan dert, keder, gözyaşı, korkular, bilinç yorgunluğu , yetersizlik sendromu duygusundan arınıp temizlenip kıyısından köşesinden sıyrılıp çıkacağız inşallah.

Ve baharın kokusu, ağaçların yeniden yeşermesi , yağmurun  toprağa kavuşması içimize ruhumuza  Nisan yağmurları şifa kaynağı olacak.

Nisan ile birlikte bolluk, bereket sağlık huzur şimdiden hoş geldin ramazan ayı diyeceğiz.

Nisan bir su damlası, Nisan ayı şifa lanma ayı.


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
,

İyiliğin kanatları vardır.


İyiliğin kanatları vardır.


Her canlının bir gölgesi vardır. Kimse kimsenin gölgesi olamaz ve önüne geçemez, geçmek isteyene de izin vermeyin. Kendinize zaman ayırın, asla kendi gölgenizden korkmayın. Başaramadığınızı düşündüğünüzde ve bir şeyleri sonuca ulaştıramadığınız zaman gölgenizin altına sığınmayın, kapanmayın. Mücadelenizden asla vaz geçmeyin. Her seferinde daha yolun başındayım diyerek, emeklemeye sonra ayağa kalkmaya devam edin. Ayağınız bir taşa geldiğinde, canım yandı demeyin. Yolunuza çıkan engelleri gücünüzle azminizle kendi iradenizle aşmaya gayret edin. Yaşam o kadar güzel ki hiçbir şey için üzülmeye sıkılmaya dert etmeye değmez inanın. Ruhunuza bedeninize sadık kalın, kendinizi sevin. Bizlerin sahibi Allah'tır. Derdi veren dermanı tezden verir . Başınıza bir musibet geldiğinde, canımız yandığında bir öksüz gibi boynumuz büküldüğünde, Allah var o bilir deyin. O kulunu çekemeyeceği yükün altına koymaz ,o merhametlidir. Allah insana tırnak arası kadar merhamet verdi ,onun merhameti ölçülmez tartılmaz. Onun tartısı şaşmaz eşittir . Kendi kendinize acımaktan, acındırmaktan vaz geçin. Hata yaptığınızda kendinizle yüzleşmekten korkmayın. Yapacağınız işlere, güzel günlere, geleceğinize odaklanın. Bunu yaptığınız sürece hayatta başarılı olursunuz.

İyiliğin kanatları vardır.

İçinizde bir nohut tanesi kadar vicdan merhamet varsa ,yaptığınız her iyiliğin karşılığını mutlaka alırsınız. Sevginizi büyütün genişletin, kendinizi her konuda teselli verin . Bildiğiniz gibi bu evren, nazarın gözün üstüne kurulmuştur . Yapacağınız işleri samimi iyi niyetli sizi anlayan size destek olacağına inandığınız kişilerle sadece paylaşın. Sırrın otağı çoktur, bırakın sır gerçekler sizler de kalsın . Dolaysıyla kendinizle sadık olun. Gölgenizden korkmayın , korktuğunuzda Kur'an-ı Kerim'e Allah sığının.

 A‘râf sûresinin 91. âyetinde Medyen halkının şiddetli bir depremle cezalandırıldığı bildirilmiştir. Âyette belirtilen “gölge günü”nden maksat bu deprem sebebiyle gökte oluşan toz ve duman tabakasının güneş ışınlarını engellediği gündür. “Gölge gününün azabı” tamlamasının mecazi anlamda “geç kalınmış bir pişmanlıkla birlikte baş gösteren ruhsal bir karanlığa ve kasvete işaret” olarak da yorumlanabileceği söylenmiştir (Esed, II, 757; Şuayb ve Eyke halkı hakkında bilgi için bk. A‘râf 7/85; Hûd 84-95; İbn Âşûr, VIII, 239 vd.).

Kur’an’da farklı bağlamlarda değişik üslûpla anlatılan bu kıssalar, tarih boyunca insanlığın temel yanlışlarının değişmediğini, hakkı tebliğ eden peygamberlerin ise her çağda insanların akıl ve basîretlerini bağlayan hırs ve tamahkârlıklarına, nüfuz ve iktidar tutkusuna, kendini beğenmişliğe karşı mücadele verdiklerini bildirmektedir.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

İsimler bu kainatın kandilidir.

 



İsminle ruhunun derinliklerine in ,o zaman neler yapacağına yada neler yapamayacağına karar verebilirsin .

İsminle kendinizi keşfedebilirsiniz. İsminize odaklanın, isminizle büyük fırsatları yakalaya bilirsiniz. İsminiz ruhunuzun derinliklerinde sizi destekleyip bir taraftan da ders veriyor. Hepimizin isminin  gizemli gizli bir tarafları da vardır. Yaptığınız her şeyde iyiye odaklanarak hareket edin ki iyilikler sizlere geri dönsün.

İsminizde özgürlük meşalesini tutun ve ilerleyin. Ağzınızdan çıkan her kelimeyi isminizdeki harfler destekliyor. O zaman iyi düşünelim ve ismimizle günün sadakasını verelim.

İyilik güzelliklerle buluşalım, karşılaşalım, karşılık alalım.  İsimler ruhun temsilcisidir. İsimlerimizle deneyimler yaşar ,atlatırız. İsminizle düne değil yarına odaklanıp hareket etmeliyiz . İsimlerinizi önemseyin, isimleriniz sizin iç huzurunuzdur.

Şu kişilerden uzak durun.

 1. Size yanlış yapan, kin tutan. 

2.Hakaret eden.

 3.Kalbi fesatlığa çalışan, kıskanç olan.

 4. Haset nefret taşıyan.

 5. Nazar gözü  olan, nazar ettiğini biliyor anlıyorsanız.

6.Sürekli kendinden bahsedir, sürekli ben bilirim diyorsa

 7. Aşırı negatif düşünceliyse 

8.Ruhsal bozukluğu olduğunu fark ediyorsanız.

9. Bende bir şey var, üç harfliler etkisindeyim diyorsa

Aman aman ,bu yapıda kişiler etrafınızda yakınınızda sizinle sürekli bağlantı halindeyse ,uzak durun.    Bu tarz kişilik yapısına sahip kişilerle ilişkiniz sonucu sizin yaşamınıza da olumsuz etkileri olacaktır.  İsminizle güzel olumlu pozitif iyi düşünceli merhametli kişilerle görüşün. Kişilerin kendi çıkarları için sizleri kullanmasına asla izin vermeyin.

 Allah hepimizi merhametli kişilerle karşılaştırsın. İsimler bu kainatın kandilidir, kendi isminizin kandilini yakın, manevi enerjilerle dualarla isminizin yolunu bulun.

İsminiz sizlerin birer yol pusulasıdır, kendi pusulanıza odaklanın. Zaman zaman zorluklarla da elbette karşılaşacağız. Neden böyle oluyor, dayanamıyorum yapamıyorum demeyin. İsimler belirli bir yerde durur sonra harekete geçer yeter ki azimle sabırlı bekleyin.

İsimler ayların günlerin sayıların etkisinde kalabiliyor, bu yüzden vakti zamanı geldiğinde daha güçlü daha kuvvetli daha başarılı olumlu açılımlar sağlarsınız. Hiç kimse yarınların neler göstereceğini, neleri alacağını bilemez. Bizler ismimizle barışık olalım. Allah isimlerinizi kendi ruhundan üfleyip göndermiştir, kim koydu demeyin o ismi de o kişiye Allah nasip etti unutmayın.

İsminizle ismi azam duası bol bol okuyun. İsminizle Esma'ül Hüsna Allah`ın (c.c) en güzel isimlerini okuyun. zikredin. Bakın görün nasıl bir mucize oluyor, nasıl kapalı kapılar ard arda açılıyor.

Nasıl şifalanıp iyileşip hayata güzel bakıyorsunuz. Her acı her musibetin ardında  daha  güzellikler vardır. Unutmayın bu dünya ismimizle tutulan bir imtihan yeridir.

Öyleyse güzel düşünelim, güzel olsun diyorum.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Kem gözden,nazardan korunmamız için, dualar ve tütsü

 

Kem gözden,nazardan  korunmamız için,  dualar ve tütsü


Yeniay balık burcunda gerçekleşti.

 Yeni ayda  yeni başlangıçlara adım  atalım.  Yeniden başlamak, yeniden köklenmek, yeniden ruhumuzu filizlendirmek, ileriye doğru  yürümek için. Arzularımızın gerçekleştirmek için ,yeniden yolumuzu bulmamız için, kalpten sağlımıza şükrederek, sevdiklerimizle sevinçlerimizi üzüntülerimizi paylaşarak. Var oluşumuza şükrederek, hayata karşı sımsıkı tutunarak.

Yeni ay bizlere başta sağlık, bolluk bereket getirmesini dileyerek niyet ederek başlıyoruz .

Her ne yaşanırsa yaşansın, her ne olursa olsun. Göğüs kafesimizde sıkışan derdimizi, kederlerimizi dualarımızla karşılıyoruz. Her ay bir musibet bir sıkıntı yaşayabilir, üzülüp kırılabiliriz. Şunu  unutmayalım ki  en büyük korku umutsuzluktur. Asla umudunuzu yitirmeyin, umut insanın  aynasıdır. Ruhumuzu zinde tutmanız için önce sevdiklerinize sarılın. Yeni ay bizlere iç huzura kavuşmamız için, iç benliğinizi ortaya çıkarmak  için bir fırsat veriyor.

Her zaman söylediğim gibi, günün sadakası çok önemlidir. Günün sadakası, iyi niyet iyi anlamak konuşmak iyilikle paylaşmak ,yetimin karnını doyurmak. Sevelim sevilelim ,sevindirelim.

Bu hayatı öfke kin nefretle değil, sevgiyle, barışla, güzel düşünce güzel kalple  huzurlu geleceğe doğru umutla adımlarımızı atalım.  Bize verilen bu yaşamı, bu mucizeyi değerlendirelim.

İnsan oğlu bir varmış bir yokmuş. Hiç bir şey baki kalmıyor, zaman gibi her şey akıp gidiyor.  Bu ay iyileşme ayı ,niyetlerinizi büyütün genişletin asla karamsar olmayın. Paylaşmasını bilin ,sözde değil gönülden olsun . Bilincinizi ilimle bilgiyle genişletin.

Kendi kandilinizi dualarla yakın. Sonsuz aşkla inançla yeni ayda dua edin. Her varlık göz alır, her canlı göze gelir.

 Bu ay ve gelecek aylarda kem gözlerden korunmamız için dualar önemlidir.

Sabah ezanıyla uyanın, dua edin. Allah için iki rekat namaz kılın,  bol bol salavat çekin.

Bol bol inşirah süresi okuyun, duanızı okurken önünüzde hurma şeker ,pirinç, sirke, tuz, zeytin, bir avuç buğday olsun. Okuyun!  Okunmuş olan sirkeli suyla abdest  alın. Şekeri sevdiklerinizle tüketin, buğdayın bir kısmını yemeğinize bir kısmını da  kuşlara atın.  Tuzun bir kısmını toprağa, bir kısmını yemeklerinizde kullanın.  Hurmayı 7 gün boyunca aç karnına niyet edip sevdiklerinizle yiyin.

Hurmanın çekirdeklerini asla atmayın, bir çekirdeği mutfakta saklayın, diğer çekirdekleri toprağa gömün. 

Yeni Ay Tütsüsü:

Defne yaprağı, tarçın ,çörek otu, ada çayını bir kasede yakın. evinizi  Tütsüyü özellikle sabah  yapın. Tütsüyü evinizin her köşelerinde dolaştırın. Dış kapınızı açın ,yenilikler isteyin duanızı bol bol okuyun.

 Okunacak Dualar:

7 nas, 7 felak, 7 ayetel kürsü,  7 ihlas, 7 fatiha suresini okuyun. Allah'ın 99 isminden ya Şafi, ya vedüt , ya kerim,ya rahman, ya rahim, ya kayyum, ya hayyü ,ya celli Celil ikram ,ya havle vela kuvveti 

Bu işlemi 7 gün boyunca yada 4 kez de yapabilirsiniz. İsminizle isteyin, isminizdeki her harfin birer titreşimi vardır. Tüm gücünüzle isminize sarılın, kendinize değer verin. İçinizde hissettikleriniz önemlidir. İyilik için, şifaya niyet edin. Kendi iç huzurunuza bir bir yansıması enerjisi verin.

Her şey sizlerin elindedir. Kendinize saygı duyun, özünüzü bilin özünüzden şaşmayın. Minnet duyacağınız kişilere şükredin.İyi dost iyi arkadaş dar zamanlarda belli olur, bu bir gerçektir, bunu bilin dost edinin.Dahası dostunuzu bilin ,ona göre değer verin. Sevgi af etmekle bağışlamakla başlar .

Bakara suresi ilk 5 ayeti okunuşu

1- Elif, lâm, mim.

2- Zâlikel kitâbu lâ reybe fîh (fîhi), huden lil muttekîn (muttekîne).

3- Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn (yunfikûne).

4- Vellezîne yu’minûne bi mâ unzile ileyke ve mâ unzile min kablik (kablike) ve bil âhireti hum yûkınûn (yûkınûne).

5- Ulâike alâ huden min rabbihim ve ulâike humul muflihûn (muflihûne).

Bakara suresi ilk 5 ayeti anlamı

1- Elif Lâm Mîm.

2- Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.

3- Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.

4- Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

5- İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Mart ayında rüyalarımıza dikkat edelim.

Mart ayında rüyalarımıza dikkat edelim.


Yeni bir haftaya güzel niyetlerle başlıyoruz.

Mart ayı zorlu ve sıkıntılı. Dert keder gözyaşı akıtarak, kalp kafesimiz sıkışarak,  bir musibetti başımıza gelen.

Derdi veren dermanı da verir diyerek, şükrederek hamt ederek, Allah ismi azam duasını zikrederek, bedenimize ruhumuza şifa dileyerek dualara sığındık.

O Allah ki bizleri dener, derdi sevdiği kuluna verir . İçimdeki acıyı kimseye ortak tutmadan, sadece  benim rabbim var, o beni görür korur kollar diyerek ,şükrederek yoluma devam ediyorum.

Acının gözyaşının ardından, hamd ederek , şükrederek, ellerim semadan kalbimi  Kur-anı Kerim ve Allah'a, onun  meleklerine, peygamberlerine, son peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) efendimize sığındım. Salavat çekerek, gücümü kaybetmeden yılmadan yıkılmadan, pes etmeden, şerden uzak diyerek, nazar göz edenlere benim rabbim var, onun ayetleri Nas, Felak, Ayetelkürsü ,Fatiha süresiyle ben ördüm duvarımı.

Mart ayı musibetlerin üst üste gelmesine işaret  ederken, yaşadığımız her aylarımız bizlere işaret yol pusulası göstermektedir.

Rüyalarımıza çok dikkat edelim.  Salih uyarıcı rüyalar bizleri aydınlatmaktadır .

Sürekli sizlere de anlattığım gibi, ayların gezegenlerin harflerin doğum haritamızdaki işaretlerini dikkate alalım. Ne kadar önlem alırsak o kadar gelecek sıkıntıları atlatabiliriz. 

Sevgili okuyucularım, bu hafta yeniden uyanalım, yeniden yeni başlangıçlara açık olalım. İsmimizin hürmetine şifa isteyelim. Kazadan beladan gelecek musibetlere dualarımızla engel olalım.

Olmadı deme, bu hayatta her şey olur, yapamam deme yaparım de, başaramam deme, başarırım de. Hastayım deme, çok iyim de. Gözüm görüyor, dilim konuşuyor, elim  ayaklarım tutuyor, benim rabbim var de.

Bu dünyada en zengini de en fakiride  Allah der. Kimse kimseden üstün değil, büyüklük tek Allah'a aittir. Şükret gerisini Allah bırak. Kimsem yok deme, Allah var, sevenlerin var.

Karşılık beklemeden yaptığın her iyiliğin beklemedin anda  karşılığı gelir. En çaresiz en zor anım dediğinde,  mucize kapıların açılmayacağı ne malum. Ne şöhret ,ne şan ne mal mülk, en büyük zenginlik sevenlerinin duası. Mutluyum huzurluyum de, yaşarken şükrünü bil.

Allah'a onun dualarına sığınalım, okuyalım isteyelim dileyelim . O en büyük en kudretli olandır.

 99 defa Lâ Havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

 6 defa Fatiha

 125 Eüzü besmele

 99 defa  Euzübillahimineşşeytanirracim     Bismillahirrahmanirrahim  

100 defa Bismillah ve bismillâhillezî lâ yedurru measmihî şeyun fil ardi velâ fissemâi. Ve huvessemîul alîm ( her gün sabah akşam yatsı ezanından sonra okuyalım. Sevdikleriniz içinde  mutlaka  okuyun. 

 100 kere la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.

27 kere kadir suresi. Bismillâhirrahmânirrahîm. İnnê enzelnâhü fî leyletilkadri Ve mê edrâke mê leyletülkadri.

Leyletülkadri hayrun min elfi şehrin. Tenezzelülmelêiketü verrûhu fîhê biizni rabbihim min külli emrin

Selêmün hiye hattê matla’ıl fecri

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sellim teslima.

Fazileti: 1 senelik şerler belalar musibetlerden korunuruz.  Şifa niyet edelim her günün sadakasını verelim .



Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

İsminiz emniyet kemerinizdir

İsminiz emniyet kemerinizdir!


İsminiz emniyet kemerinizdir!

İnsan kendi yolunu ismiyle karakteriyle kendi kişiliğiyle bulur. İnsan var olmak demektedir, insan kendi mumunu kendisi yakar kendisi söndürür. Bizler ismimizi kişiliğimizi kendi iç güdülerimizle, ismimizdeki harfleri harekete geçiririz. İnsan yok olabilir, ama ismi her zaman bu evrende tanınır, bilinir ismi unutulmaz. Mahşere kadar isminiz bizlerin var oluşudur . İnsan kendini ismiyle ifade eder, bedenen ruhen kendisini benimser tanır. İsminiz bir başkasıyla aynı olabilir, ama ruhunuz aynı olamaz. İnsan ismini güzel taşırsa güzel huzur dolu bir yaşam elde edebilir.
İsimler bizlerin bir yol haritasıdır. İsmimiz bizlerin iyi kötü yolumuzu çizer, bizleri uyarır. Her harf kendisine göre bir yol haritası belirler ,bizler bu yaşam alanımızda yolumuzu iyi yönden belirlememiz için ismimizdeki muhteşem akışımızı görebiliriz. İsimlerimiz aile ortamımızı, arkadaş çevremizi, iş hayatımızı her anlamda uyarır. Kimilerimiz erken uyanıp, gelecek negatif enerjileri anlayıp ,elimizi ayağımızı çekeriz. Kimilerimiz hiç uyanmak istemeyiz. Kendi seçimlerimizin doğrultusunda gideriz. Kimilerimiz ara verip, tekrar aynı kaldığımız yerden devam ederiz. Yani seçimlerimiz her ne olursa olsun isimlerimiz bizi isteklerimizi ne kadar uyarsa da karar sizin, nefsiniz sizlersiniz.
İsimlerinize dikkat edin, bir yerde anlaşmazlık var ise sürekli sorunlar kişilerle yaşıyor yaşatıyorsanız, kendinizi ve isminizi sorgulayın. Bazen de isminizde değil nefsi iradenizde bağlıdır. İsminizle hareket ederken, önce karşınızdakini sorgularken, biraz olsun kendinizde sorgulayın. İsimlerimiz bizlerin kişiliğini karakteristik özelliklerimizi de belirler. Özünüzü biliyorsanız hata yapmazsınız. İsimlerimiz ayları günleri saatleri ve senemizi tetiklemektedir. İsmini bilen kendini bilir. İsimlerimiz bizleri saygı sevgi merhamet vicdan hesabına tutar. Ben hep derim, isminize göre güzel yaşayın güzel anılın. İsimler bazen negatif duyguları ruhumuza verebilir. Aslında bu bir sınav denebilir. Her harfin birer açılımı frekansı, bir uyarısı vardır. Her harfin içinde gizli bir çıkış gizli bir ana yolu belirler. Bu yolu geçmek için, isminizdeki negatif harflerle önce boğuşmak gerekebilir .
Her harf bizler için gizli bir ana planı var. Allah ismi azam duasında gizlilik vermiş ve duaların kabulü o ismi azam duasındaysa bizlerin isimleri de bu sırın içindedir. Her şeyi kötümser görmemek, kötü tarafından değil iyi tarafından gözlememiz gerekmektedir. İsminizin sırı siz de saklı, ismini nasıl taşıyorsunuz iyi mi kötümü yoksa kendinizi iyi tanıyorsanız isminizde iyi tanırsınız. İsimlerimiz kaderimizi fazlasıyla etkiliyor, İsimlerdeki şifre hayatınızın içinde. İsimlerimiz kendimize duyulan saygıdır, isimlerimiz bizlerin şerefidir, duygularımızdır. İsimlerimiz hassasiyet izzeti nefistir. İsimlerimiz evrenin tek yegane emniyet kemeridir. İsimlerimizle itibar görelim.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Mart ayı burçlar ve isimlerin negatif pozitif çatışması


Mart ayı burçlar ve isimlerin negatif pozitif çatışması


Mart ayı burçlar ve isimlerin negatif pozitif çatışması

 Yalnız kaldığınızda ruhunuzu dinleyin istediğiniz ritüelleri yapabilirsiniz.Böylelikle kendinizi daha iyi hissedersiniz.

 Yalnızlık sadece Allah ile kul arasında kurulan bir bağdır ,kurduğunuz bağı dua ile güçlendire bilirsiniz. Kendinize iyi gelecek tütsüler yapa bilir, evinizi sirke gül suyu ile silebilirsiniz.

Sirkeli su ile duş alabilirsiniz.  Nas ,felak, ihlas ,fatiha, ayetelkürsi dualarını okuyabilirsiniz. Ne mutluki Allah bu duaları biz kullara göndermiş. Yalnız değiliz ,bizleri koruyan saklıyan sakınan meliküt meleklerimiz var. Ne büyük bir mucize. Kendi kendimize yolumuzdaki tüm engelleri kaldırabiliriz. İsminiz ve doğum haritamız yolumuzu belirler, her şey isminizde ve anne baba isminizde saklıdır.

Hayatınızın ana damarı isminizdir ,doğum haritanızdaki rakamlardır .Günü ayı saati belli bir noktada durur ve tekrar harekete geçer. Bizler özgür irademizle hareket ederiz, isminiz sizleri negatif pozitif destekler. Mutlu mutsuz olmanız sizin iradenize bağlıdır. İsimlerimiz arkadaş secimlerimizi    bile etkiler. İyi kötü beklentiler ve tepkiler verir. İsminizde olumlu mucizeler vardır, yeter ki kendinizi kötü düşüncelerden kötü seçimlerden sakının.

 12 evren 12 burç Boğa: Özgürlük ister sıkılmaya gelmez, araştırmayı sever, eleştiriye gelemez. Seçimi kendi iradesine bağlıdır  ve eğitimli insanları hedef alır. İyimi kötümü yargılar, ön yargı muhasebesi yapar öncülük eder iyilik yapar ve pişman olur .

İkizler: Macera,  tutku, para odaklıdır. Her işe atılır, para nerde o akıma doğru adım atar. İyi kötü seçimi kendisi yapar. Aile ön plandadır. Her şeyi kendisi kontrol etmeye çalışır sonra ikilem yaşar .Dost arkadaş seçimde aceleci olur ,isminle tüm duyguları onu destekler.   

Yengeç: Aile, arkadaş,ilişkiler içinde ayrım yapamaz. Kıskanç, inat, öfke onları yer bitirir. Her zaman içine kapanır, dert yanar. Acı çeker belli etmez, kızılcık şerbeti içer yine içtim demez. Sadece kendinden ödül verir, bu ismini kaderini etkiler.     

Aslan: Başta sağlık der ,insana içten  yardım eder. Kendi sağlını arka plana atar ,sonra içene kapanır, kendini kilitler ve açılması zor olur .Kariyer iş derken hepsini kendi eliyle teper, yani armut piş ağzıma düş der. Kendi kendini zayıflatır buda ismine yansır.Var sayım derken, kış uykusundan uyanır tekrar atağa geçer. İsmi yine onu verdiği karlarını destekler.     

Başak: Çocuk ruhludur asla yaşlanmayı sevmez, kendine yakıştırmaz . Her zaman pozitif tarafını kullanır, negatif görüşlü değildir. Yardım severdir ,aileye çocuklara bağlılığı sağlamdır. 

Terazi: Aile ve ev yaşamını sever. Yatırım yapmaktan hoşlanır, akıllı başarılı olur. Yalnızlığı sevmez, iç huzurunu tamamlayan kişilerle birlik beraberlik kurar . Maddiyata yatırım yaparken asla hataya gelemez, aksi taktirde yaşamı zorlanır, içine kapanır . Ortak işlerde başarı elde eder, ortağına güveni olmalı, aksi taktirde negatif davranıp hareket ederse sorunlarla boğuşur.    

Akrep: İletişim başarı güç aile arka plandadır. Her işi tek başınayüklenir. Sorumluluğu fazla alır, akıllı mantıklı kişilerle hareket eder, atılımcıdır .  Girişkendir, elini ne işe atarsa başarır.İsmini enerjisiyle hareket ettiğinde, zorluklarla bazen pişmanlıkla imtihana tutulur . İçine kapanıp kendini kitlerse, sorunların uzun sürede halledemez, mutlak destek bekler ve yavaş yavaş düzelir. 

Yay: Güçü, azmi, başarıyı temsil eder. Yeteneklerini kullanır ,paraya odaklıdır. Aşkta şansını zorlar, bir kere aşık olur ikincisi zordur. Elindekinin fazlasıyla değerini bilir, yardım eder , destek alır.İsminin burcuyla çatıştığında pozitif olması akışa bırakması gerekir, yoksa sürekli aşkta işte sorunlarla boğuşur . 

Oğlak: Ticaret,huzur,neşe, mutluluk. Yaşamın içinde kendisini bulmak ister,  tüm gücünü aile içinde gösterir. Ailesinin sorumluluğunu üstlenir, çocuk yaştan beri saflığını kullanır. Yeri gelir kurna,aklılı mantıklı olur. İlmi bilgisi araştırmacı olur, aksi taktirde negatif ismiyle çatışırsa zorluk sıkıntı  çeker. İsmiyle imtihan yaşar, burcuyla çatışır, yine de kazanır. 

Kova: İlim ,bilgi, maneviyat ön plandadır. Mutlu neşeli olur.Asla eleştiriye gelmez ,mutlak kendisi araştırır öyle konuşur.Asla fazla dostu olmaz, hırs öfke kin nefret böyle insanlar ile imtihana tutulur. Anne aile onun için önemlidir, aşkta zorlanır. Doğru dürüst aşkı bulamaz. Aşk güven sadık tek eşliği sever ,aşırıya kaçmaz. Sevgili olur tanır, bir hatada bırakır şans tanımaz. Olumlu yönden ismi onu yönlendirir, her şeyi fark etmesini sağlar. Huzur kaynağı isminin burcuyla titreşimi sağlar,  ihtiyacı olan dua ve maneviyat . 

Balık: Toplum içinde sevilmek sayılmak, anılmak ister. Gücü kuvveti sever, yüksek mevkili insanlarla iletişime geçer. Akıllı mantıklı adımlar atar, evlilikte kadın olsun erkek olsun hassasiyetini korur. Sadıktır şıp sevdi değildir. Giyinmeyi, konforlu yaşamayı sever. Yardımcıdır etrafında yardıma muhtaç kim varsa koşar yardım eli uzatır, destek olur. Zengin ünvan sahibi olur. Emekleyerek mücadele eder, zor süreçten geçer, ağır imtihanlar yaşar yaşatır. Özellikle aile arkadaş iş bu süreçte akıllı mantıklı kişilerle yolunu seçimini belirler. Cimri kibirli olursa, ismi titreşimi negatif adımlar atarsa şansını  zorlar.

Koç: İsminiz ve soyadınız koç harflerini tetikler. Eğer isminizde koç harfleri geçiyorsa, dikkatli olun. İsminizin yada soyadınızın ilk harfi sesli harfle başlıyorsa, yeni girişimlere açık olacaksınız.

Kendinizi yeni uğraşlara açık hissedin.  Her harf bazen kötümser enerjiler salgılar, inat öfke size hiç bir şey vermez. Bu ay temeli sağlam adımlar atın, kafanızın yatmadığı ruhunuza sinmediği işlerle  uğraşmayın derim. Manevi enerjilerinizi ortaya çıkarın, manevi akışta kendinizde bulun. Kırıcı olmayın, enerjik yapılarınızı olumlu kişilerle kullanın.  Sizler burcunuz gereği sabırsız tarafınız var ve asla acele etmeyin bilgili olumlu kişilerle fikir alış verişlerde bulunun. Kendiniz dinleyin, dinletin, yüzünüzün gülmesini istiyorsanız kısa yollardan gitmeyin. Kendinizi arındırmak istiyorsanız, vicdanınız rahat olmasını istiyorsanız, doğru olun. Kendinize onaylamadınız hiç bir şeyi başkasına yapmayın. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayın, asla hiç bir şeyi abartarak yapmayın. Bu ay özellikle gerçeklerle yüzleşe bilirsiniz,değişime açık olun.   Koç'lar yaşam size yeni fırsat sunuyor, isminiz soyadınız sizin iç duygularınıza sesleniyor .Burcunuzu isminizle harekete geçiriyorsunuz, artık bu ay bu sahne sizin iyi kötü siz kendinizi sergileyeceksiniz. Bu ay aşırı kıskançlık yapmayın ve aile büyüklerinizle aranızı sıcak olumlu iletişim kurun. Sorunlarınız var ise üstüne  gitmeyin, tehlikeli işlerden sözlerden uzak durun sakının. 13 mart yeni ayda  aşırı harcamalar yapmayın ,yatırımlarınıza dikkat edin iyi düşünün derim.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

13 Mart Balık burcunda yeni ay

13 Mart Balık burcunda yeni ay


13 Mart Balık burcunda yeni aya hazırmısınız?


Ben şahidim kime?
Ben bilirim!
Ben derken neye göre tanıklık ediyoruz?

Yeni ay çok bilmiş, çok gezmiş , çok görmüş. Bizlere şans yaratabilecek, gücümüzü tekrar toparlamamıza yardım edecek, uykumuzdan yavaş yavaş uyanmamızı sağlayacak enerjiyi veriyor.

Yorgun bedenimize, yorgun ruhumuza, acılarımıza ses verecek. Bizlere yeniden eşlik edecek.

Bükülmüş boynumuza, hatalarımıza, öksüz duruşumuza ,elimizi kalbimize koyarak bizlere ses veriyor.

Yardım dilediğimiz, ses gelmeyen eşten dosttan bir şans derken, işte Allah bu sesleri duyar .

En âciz ,zavallı kimsesiz hissettiğimiz günler aylar seneler sürer gider derken ,Allah hiç unutmaz. Sabredene, vakti zamanı gelene, şifa edasıyla bizlere bu yeni ayda şifa veriyor.

Ne mutlu ki sabredip mükâfatını alana. Şükür edasıyla sabredene. Ne mutlu Allah ismini zikredip boyun eğene!

Azminin mücadelesinin Allah katında kurtuluşu bilene. Allah isminin hürmetine kudretine sabırla sabredene!
Bu yeni ay, yenilenenin, arınanın, temizlenenin, beklentilerinin karşılıksız kalmayacağı bir aydır.
Allah kullarının ismiyle, anne baba ismiyle anar, dileğinin er geç karşılığını verir.
Yeni ay da manevi duygularımızın karşılığını alma zamanı. Kalplerimizi konuşturma zamanı.
Hiçbir şey için geç değil! Hadi kalbine dilinle söyle, söyle ki kalbin tasdiklesin. Derdini söyle, sevgini söyle. Kendini severek, var oluşumuza şükrederek söyle. Cevabınızı yeni ayda alacaksın. Yeni ay dualarımızın cevabını alacağımız zaman.
Yeni ayda kendinizle barışık olun ,yeni ayda hiç kimseye yalancı şahitlik etmeyin. Kimsenin hakkına girmeyin, kimsenin kaderiyle oynamayın.

Önemli açılar bizlere eşlik edecektir, yeni ay kalbi şifa ile besleme ayı . Yeni ay tevekkül,tekâmül ayı.

Her aylarımızı dolu dolu acısıyla tatlısıyla geçiriyoruz.

Yeni ayda,üstüne basa basa söylüyorum, her kez kısmetini rızkını alacaktır. Bu yeni aydan her kez payına düşeni alacak . Yeni ay ,dersini iyi çalışıp emek vererek bekleyenlerin karşılığını alacağı bir aydır.

İsminizdeki harfler, her şeyin fazlasının azının titreşimini etkilerini nefsinizin arzularınızın karşılığını veriyor .

Yeni ayda ilk olarak isminizin ilk baş harfi harekete geçti.

A -İ -B- P- D- T- N- K- S- L- Z- E- Ş- O- Ü- F -R- Y- Ç- G

Mart ayında yukarda belirttiğim harfler, duygusal gelgitler, haksızlıklar, iftiralar, geçmişle yüzleşmeler, tekâmüller, gerçeklerin er geç ortaya çıkma ayıdır. Konuşulan konuşulmayan ne varsa ortaya dökülecek. Haklı haksız kim var ise ,yeni ay sürecinde etkilerini gösterecektir. Adalet ,er geç tecellisini verecektir.

Etkilen elementler.
Su gurupları:Balık yengeç akrep.

Ateş gurupları: Aslan, koç, yay

Bu iki elementler için, askıda tozlu raflarda kalmış dosyalar, duygular, alacak verecek, haksız yere suçlanıp karşılığını göremeyenler, uzun zamandır sorunları olanlar, suçsuz yere adalet kapısında hakkını arayanların ayı.

Yeni ay, gök kubbelerin açılışı ,dualara ses veren ay. Kin, nefret, tartısı şaşmış, yol pusulasını şaşırmış kişiler ,cevabını her kez alacak.

Vay zalimlerin haline, vay vicdansızların haline!

Öksüz yetim demeden, kadın kız çocuk demeden, hak hukuk bilmeden, kendini nefsin ateşine teslim edenlerin vay hallerine.

2021 senesi bir uyanış yılı. Bunu her yazımda üstüne basa basa belirttim. Bu ayın önemi nedir derken bir düşünün derim.
Bizim seçimlerimiz, bizim düşüncelerimiz, bizim yaptıklarımız, yapmak istediklerimiz ve yapmamıza olanak veren yeni ay zihinle ilgili ve alakalıdır.

Bu aynı zamanda bizim yükselişimizin yeni ay cevabını veriyor.
27 Şubat dolunayının ardından bizlere işaret pusulasını göstermiştir.
Yeni ay beklentilerin karşılığı, tekâmülümüzden sorumlu olan irademizin karşılığı.
İrade, Allah'ın bize verdiği en büyük hediyelerden biridir. Çünkü biz irademizle kararlar vererek tekâmül ederiz. Bu irademizi, zihin ve mantık çerçevesinde kullanarak sürekli yolumuzu aydınlatırız.
Kuran’da bolca geçen “ bakara süresi /231: Düşünmez misiniz? ” veya Şüphesiz bunda, düşünenler (akıl sahipleri) için ibretler vardır.

Yeni ay iyimserliktir. İyi olan bu düşünceyle hareket edenler karşılını alır.
İyimser olana, en kötü anda bile pozitif olana odaklanabilmek cesaretini , içsel huzurunu verecek. Yeni ay su elementinde oluştuğu için, yeni ayı martta karşılamamız ne büyük bir nimet. Su bize akışta olmayı öğretir. Hayatın gidişatına direnmeden, ruhumuzun özgürce serbest kalması demektir. Bunu hızlı akan bir nehire de benzetebiliriz, istediğimiz kadar ters istikamete yüzelim bu sadece kendimizi yormak demektir. Bizler bilinmezlikten korktuğumuz için akışa uymak yerine akışı kendimize uydurmaya çalışırız. Hâlbuki bu gereksiz bir strese sebebiyet verir. Bırakın duygularınız ve ruhunuz bu muhteşem nehirde yüzsün ve o nehirle uyumlu olarak aksın. Kollarınızı açın ve değişimi, kaderin sizin için seçtiği yolu kucaklayın.

Sükunetle şükür ederek.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU