, ,

Nisan ayının şanslı harfleri ve nisan ayından etkilenen doğum tarihleri.


MELİKE AYDIN


Soğuk Şubat, ayrılıkları fırtınaları getirdi geçti derken ,Mart ayı dert, keder, kazalar belaların üst üste yaşanan sıkıntılarla dolu bir ay oldu. Bu olumsuzluklar hala bir çoğumuzu etkileyebilir .

Kem göz nazar her şeyi yaşatır, hepimiz üstümüzden bu müspetlerin  kalkmasını diliyoruz.    

Tabana sağlam bas, ben hep şunu söylerim, kendi evin imanın olsun. İsminiz nazarınızdır, insan kendi kendine de nazar eder. İnsan kendi yaptığı güzel işleri övüp, ballandıra ballandıra anlatırsa, kendine nazar eder. Kendine yaptığı nazar karşısındakinin nazarının önüne de geçer.

Görmek istemediklerimizi göre bilir, duymak istemediğimizi duyabilir, yaşamak istemediklerimizi yaşayabiliriz. 

 Nisan ayına girerken, gökyüzü görülmeyen şimşeklerini çakıyor. Yoğun ve  hareketli bir gökyüzü bekliyoruz. Hayatımızı güzelleştirecek enerjileri sunabilir, evimize kalbimize mucizelerini gösterebilir. Camdan bacadan değil, çat  kapıdan girebilir. Nisan ayı ortasında başlayıp, ay sonuna kadar mucizeler oluşabilir. Gerçeklik enerjisi  diyebilirim, uzun yıllar soluksuz niyetlerin karşılığı. Hani derler ya her zorluğun ardından bir kolaylık vardır, buda bunun işaretidir.   

  Peki gökyüzü tüm bu güzelliklere, kimlere bu mucizeyi bu hareketleri Nisan ayında sunuyor?

Nisan ayında olumlu açılım yaşayacak harfler;

İsminizin ilk baş harfi A,H, Ş, İ, N, M,B, Z, O, Ü, T, Y, K, J, R olanlar maddi konular gündeme geliyor, yeni fırsatlar yeni kazançlar gündeme gele bilir. Özellikle iş yaşamınızda sorumluluklar arta bilir,   ilişkisi olanlar için olumlu açılımlar birleşmeler, uzlaşmalar yaşanabilir. Bekarlar için  yeni tanışmalar var olan bir ilişkiniz var ise olumlu kararlar alıp evliliğe adım atabilir ve duygularınızla hızlı   düşünüp, hızlı kararlar ala bilirsiniz Finansal açılım anlamında mucize gelişmeler,  destekleyici kişilerden yardım eli ve uzman kişilerle fikir alışverişleri yaşayabilirsiniz. 

Nisan ayından etkilen doğum tarihleri;

 1960-1961-1963-1966-1970-1971-1073-1985-1990-1991 bu tarihlerde   doğanlar mal ve mülkte yeni girişimlerde bulunabilirler. Ev, araba, toprak  almak için yeniden bir açılım yaşayabilir, banka kredisi başvurusunda bulunabilirler. İş, kariyer anlamında yeni açılımlar girişimler olabilir. İş sahibi iseniz, iş hayatınızda olumlu hızlı gelişimler yaşayabilirsiniz.

Yalnız şunu belirtmek isterim ki bu nisan ayı dönemin içinde ani  kararlar alabilirsiniz derken, hızlı ve aceleci davranmak pekte çözüm olmaya bilir. Önemli kararlar verirken, önce bir dur kendini dinle, fazla koştun yorulma. Çok iyi bir dinle, düşünmeden karar verme. İş anlaşmalar, firma, yeni sektör, atamalar ve sözleşmelerin gündeme gelebileceğine dair işaretler var.

Nisan ayı bakın  ne anlatıyor. Önce kendini dinle, hepimizin silahı ismimiz ve duamız. Mart ayında biriken,içimize atmış olduğumuz sıkıntılar gün yüzüne çıkabilir.  Depresyon aşırı üzüntü demektir ve günümüzün en yaygın psikolojik hastalıklarından birisidir.  Hazreti peygamber üzüntü keder ve stres e karşı tedavide uyguladığı zikir ve duaları bol bol okunması tavsiye edilir.  Bu zikir ve duaların bazıları şunlardır.

 Allah’tan başka ilah yoktur, büyük arşın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabbi yerin Rabbi ve arşın yüce Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Ey hay ve kayyum olan dili ve her şeyin idarecisi olan Allah rahmetinle senden yardım istiyorum. Ey hay ve kayyum olan derdimi derman veren Allah’tan başka yardımcı yoktur.

Nisan ayında ismimizi anne ismimizle zikredelim.

Nisan ayının ilk 10 gününde ;her gün 100 kere: [Ya Latîf] ("Ey (kullarına karşı lütufkar olan) Latîf!")

İkinci 10 gününde her gün 100 kere: [Ya Azîz] ("Ey hiç mağlup olmayacak yegane güce sahibi) Azîz!")

Üçüncü 10 günde  her gün 100 kere: [Ya Rezzâg] ("Ey (bolca rızık ihsan eden) Rezzâk!")diye zikredilir.

Ek olarak 100 kere çekilen bu zikirlerden sonra aşağıdaki dua okunur: 

[Allahümme yâ kâmilellutf, Yâ hafiyyeleltâf, Tedaraknî bilutfikelhafiyyi verhamnî veehlî velmü'minîne tehte sürâdigâti ızzik.] Bunu yapan kişinin isteğinin gerçekleşmesi hususunda Allah-u Te'ala ona yardım eder. el-Hâcce Dürriyye Halil el-Hurfân, el-Fevâidü'l-İlâhiyye el-vâride 'an Hayri'l-Beriyye)

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder