, ,

Kem gözden,nazardan korunmamız için, dualar ve tütsü

 

Kem gözden,nazardan  korunmamız için,  dualar ve tütsü


Yeniay balık burcunda gerçekleşti.

 Yeni ayda  yeni başlangıçlara adım  atalım.  Yeniden başlamak, yeniden köklenmek, yeniden ruhumuzu filizlendirmek, ileriye doğru  yürümek için. Arzularımızın gerçekleştirmek için ,yeniden yolumuzu bulmamız için, kalpten sağlımıza şükrederek, sevdiklerimizle sevinçlerimizi üzüntülerimizi paylaşarak. Var oluşumuza şükrederek, hayata karşı sımsıkı tutunarak.

Yeni ay bizlere başta sağlık, bolluk bereket getirmesini dileyerek niyet ederek başlıyoruz .

Her ne yaşanırsa yaşansın, her ne olursa olsun. Göğüs kafesimizde sıkışan derdimizi, kederlerimizi dualarımızla karşılıyoruz. Her ay bir musibet bir sıkıntı yaşayabilir, üzülüp kırılabiliriz. Şunu  unutmayalım ki  en büyük korku umutsuzluktur. Asla umudunuzu yitirmeyin, umut insanın  aynasıdır. Ruhumuzu zinde tutmanız için önce sevdiklerinize sarılın. Yeni ay bizlere iç huzura kavuşmamız için, iç benliğinizi ortaya çıkarmak  için bir fırsat veriyor.

Her zaman söylediğim gibi, günün sadakası çok önemlidir. Günün sadakası, iyi niyet iyi anlamak konuşmak iyilikle paylaşmak ,yetimin karnını doyurmak. Sevelim sevilelim ,sevindirelim.

Bu hayatı öfke kin nefretle değil, sevgiyle, barışla, güzel düşünce güzel kalple  huzurlu geleceğe doğru umutla adımlarımızı atalım.  Bize verilen bu yaşamı, bu mucizeyi değerlendirelim.

İnsan oğlu bir varmış bir yokmuş. Hiç bir şey baki kalmıyor, zaman gibi her şey akıp gidiyor.  Bu ay iyileşme ayı ,niyetlerinizi büyütün genişletin asla karamsar olmayın. Paylaşmasını bilin ,sözde değil gönülden olsun . Bilincinizi ilimle bilgiyle genişletin.

Kendi kandilinizi dualarla yakın. Sonsuz aşkla inançla yeni ayda dua edin. Her varlık göz alır, her canlı göze gelir.

 Bu ay ve gelecek aylarda kem gözlerden korunmamız için dualar önemlidir.

Sabah ezanıyla uyanın, dua edin. Allah için iki rekat namaz kılın,  bol bol salavat çekin.

Bol bol inşirah süresi okuyun, duanızı okurken önünüzde hurma şeker ,pirinç, sirke, tuz, zeytin, bir avuç buğday olsun. Okuyun!  Okunmuş olan sirkeli suyla abdest  alın. Şekeri sevdiklerinizle tüketin, buğdayın bir kısmını yemeğinize bir kısmını da  kuşlara atın.  Tuzun bir kısmını toprağa, bir kısmını yemeklerinizde kullanın.  Hurmayı 7 gün boyunca aç karnına niyet edip sevdiklerinizle yiyin.

Hurmanın çekirdeklerini asla atmayın, bir çekirdeği mutfakta saklayın, diğer çekirdekleri toprağa gömün. 

Yeni Ay Tütsüsü:

Defne yaprağı, tarçın ,çörek otu, ada çayını bir kasede yakın. evinizi  Tütsüyü özellikle sabah  yapın. Tütsüyü evinizin her köşelerinde dolaştırın. Dış kapınızı açın ,yenilikler isteyin duanızı bol bol okuyun.

 Okunacak Dualar:

7 nas, 7 felak, 7 ayetel kürsü,  7 ihlas, 7 fatiha suresini okuyun. Allah'ın 99 isminden ya Şafi, ya vedüt , ya kerim,ya rahman, ya rahim, ya kayyum, ya hayyü ,ya celli Celil ikram ,ya havle vela kuvveti 

Bu işlemi 7 gün boyunca yada 4 kez de yapabilirsiniz. İsminizle isteyin, isminizdeki her harfin birer titreşimi vardır. Tüm gücünüzle isminize sarılın, kendinize değer verin. İçinizde hissettikleriniz önemlidir. İyilik için, şifaya niyet edin. Kendi iç huzurunuza bir bir yansıması enerjisi verin.

Her şey sizlerin elindedir. Kendinize saygı duyun, özünüzü bilin özünüzden şaşmayın. Minnet duyacağınız kişilere şükredin.İyi dost iyi arkadaş dar zamanlarda belli olur, bu bir gerçektir, bunu bilin dost edinin.Dahası dostunuzu bilin ,ona göre değer verin. Sevgi af etmekle bağışlamakla başlar .

Bakara suresi ilk 5 ayeti okunuşu

1- Elif, lâm, mim.

2- Zâlikel kitâbu lâ reybe fîh (fîhi), huden lil muttekîn (muttekîne).

3- Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn (yunfikûne).

4- Vellezîne yu’minûne bi mâ unzile ileyke ve mâ unzile min kablik (kablike) ve bil âhireti hum yûkınûn (yûkınûne).

5- Ulâike alâ huden min rabbihim ve ulâike humul muflihûn (muflihûne).

Bakara suresi ilk 5 ayeti anlamı

1- Elif Lâm Mîm.

2- Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.

3- Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.

4- Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

5- İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder