, ,

Bir başkası için dua etmek, Allah’ın hoşuna giden bir davranıştır


Melike Aydın


Sıkıntıya düşen ve karşısında ki kişiden iyilik görenlerin duaları kabul olur.


Bir kimse sıkıntılı müşkül durumunda bir kimseden iyilik görür de o iyiliğe karşılık dua ederse, işte o dua Allah katında kabul olur .

Kalpten edilen dua süratle iyilik yapan kişiye ulaşır ve o kişi Allah katında güçlenir güç kazanır.

Maddi yada manevi sıkıntıya düşenlerin bu durumundan kurtulmak için kalpten samimiyetle yaptıkları dualar Allah karşısında makbul görür.

Şunu da iyi bilelim ki, dua sadece sıkıntı anlarında ve darlık zamanlarında değil şen şakrak ve neşeli zamanlar da bolluk ve ferah zamanlarda şükür için her zaman candan yürekten sımsıkı ihlas ile edilmelidir ki herhangi bir darla düşüldüğünde zaman faydası olsun.

Bir hadisi şerif de ''sıkıntı ve darlık zamanlarında duasının kabul olunmasını isteyen kimse refah ve saadet içerisinde olduğu zamanlarda çok dua etsin'' buyrulmuştur.

Bir kimse bir dostuna bir arkadaşına haberi olmadan dua ederse, süratle Allah katında karşı iki kişinin duasını kabul eder ve karşıdaki kişinin sıkıntısını da giderir. Bir mümin kul olarak görülmeyen tanınmayan bir kişiye bolca duayı canı gönülden yaparsa, Allah melekleriyle hızla karşı ki tarafa ulaştırır. Bu yüzden dualar hepimiz için önem taşımaktadır.

Kim kime dua ediyorsa hak yerine ulaştırır. Bu yüzden dua ettiğiniz kişide önemlidir. O kişiyi de Allah sever, Allah'ın seveceği vicdanlı merhametli olmalıdır.

Niyet etmek bütün ibadetlerde olduğu gibi, dua dada niyet esas bir ibadettir.

Dünyevi ve uhrevi ,zahir’i ve bâtınî her iş niyetle başlar her kelam hamdi olunduğu niyete göredir. Niyetsiz fil kanatsız kavil ihmal olunan herhangi bir şey gibidir ki, hiçbir mana ve hiçbir fayda görülmez.

Bu yüzden hayat için nefes gibi su gibi dua et etki , derdin kederinde su gibi aksın gitsin temizlensin. Dualarla buluşmak üzere, isminizle güzel yaşayın.


Allah sizi isminizle sever anar.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder