, ,

Mart ayı iç ruhumuza sesleniyor.


Mart ayı iç ruhumuza sesleniyor.Mart ayı iç ruhumuza sesleniyor.

Her cefanın bir ferahı vardır. Her acının bir sonu, her sıkıntının ardından bir aydınlık vardır.
Her yalnızlığın bir sonu vardır, önemli olan kendinle barışık olmandır. Kendinizi yalnız kimsesiz hissetmeyin, kendinize zaman ayırın ,kendinizi sevin, acımayın. Kendinizi sıkmayın, kendinize sarılın, aştığınız her zorluğun ardından gücünüzü hissedin. Kendinizi pozitif akıma bırakın, kendinizi umutsuz vaka gibi görmeyin.
Mart ayı bizlere, biraz hassasiyet ve duygusal benliğimizi hissetmemizi vurguluyor. İnsan olmak, affetmek, keşke demeden yaptığının daha iyisini yapabilmek için çaba sarf etmektir.
Affedebilmek, içimizdeki öfkeyi kızgınlığı, intikam arzusunu ve içinizdeki zindandan kurtulmak için önce kendinizi bağışlayın. Kendinizi özgür bırakın. Hayatınızın içinde lütfen kendinizi sıkıştırmayın. Size yapılanı Allah'a arz edin. Bu evreni tanımak benimsemek, var oluşumuza kucak açmak sizleri içsel huzura kavuşturur. Bu mart ayı biraz af etmekle ilgili, kendinizle kavga halindeyseniz bütün insanlarla da kavga halinde olursunuz. Kendinizle barışık olun. Geçmişi af edin, insan hata yapabiliyor. Hayat akıp gidiyor,bir saat sonra ne alacağınızı bilemezsiniz. Doğruyu yanlışı yaşayarak yaşatarak görürüz. Mart ayı af etme bağışlama ayı. İstemeden yanlışlıklar yapabiliriz bunun tekrarlanmaması için kendinizi sevin, kendinizi azat edin. Hataları fark edip bir daha yapmamak için kendinize söz verin. Size yapılan hataları bazen görmezden. Önemli bir ayın içindeyiz, yarınlarınızın güzel olması için kendinizi hazırlayın. Allah güzel düşünen kişileri mükâfatlandırır. Mart ayı sert rüzgârlı, hatta fırtınalı bir ay .
İyi düşünerek önce geçmişte size yapılanı af ederek ,sonra bunu kendinizi inandırarak atlata bilirsiniz. Bizler bu dünyada dikilen fidan bir ağacız, bırakın kökümüz çürümesin, olumlu güzel manevi enerjimizle sağlamlaşsın. Uçsuz bucaksız geleceğe kök salsın. Bizler ismimizle köklenelim ve sağlam meyvesinden beslenelim.
Mart ay af etme bağışlanma ve azat etme ayı. Kendimizi yenileme yeniliğe acık hissetme ayı.
Kalbinizdeki manevi kandillerinizi yakın ,o zaman kendi yolunuzu bulacaksınız . Mart ayı şifa ayı, sevgiyle içtenlikle oku. Nas, felak, ihlas, fatiha suya okuyun. 41 bir gün aç karnına sabahın ilk ışığıyla suya okuyun ve için.
Şifa sizlerin niyetinde gizlidir, isminizle güzel yaşayın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Kulağın duyuyor, ağzın konuşuyor, kalbin doğruluyor mu ?

Kulağın duyuyor, ağzın konuşuyor, kalbin doğruluyor mu ?


Kulağın duyuyor, ağzın konuşuyor, kalbin doğruluyor mu ?

Gözlerin seni tastik ediyor mu ? Her şey görüldüğü gibi, duyduğunuz gibi olmaya bilir. Bazen gördükleriniz duyduklarımız bizi yanılta bilir, önemli olan kalpten duamızı desteklemek .

Kalbimizin iç derinliğine, saf güçle kendimize inanmak , her şeye iyi odaklanıp güzel olanı idrak etmektir. Bazen dualar ses vermeye bilir, yada geç olabilir . Her şey hayrımıza diyerek, bunun bilincinde olmalıyız. Öncelikle kendinize dürüst olmalı, yaptıklarımız iyimi kötümü , iç sesimizle analiz etmeliyiz. Her insanın mutlak bir yeteneği gücü, her insanın bir saklı sır dolu gizliliği vardır .

Hiç kimse bir sırının ortaya çıkmasını istemez, ama şunu unutmayalım ki Allah her yaptığımızı her anımızı her saniyemizi görevli meleklerinden an an bilir, haberdar olur.

Pişmanlık ,vicdan rahatsızlığı, yaptığından utanıp sıkılıp, tövbe ettiği sürece , bağışlanıp bağışlanmamak Allah ile kul arasındadır. Bizler yeter ki pişmanlıklarımızdan arınıp temizlenip yolumuzu güzel insanlarla devam etmeye çalışalım.

Hz. Musa, Firavun’un sarayında yaşamaya başlamıştır.

Hz. Musa büyüdükten sonra yanlışlıkla bir adamı öldürmüş ve bunun cezası olarak da Mısır’dan ayrılmak zorunda kalmıştır. Medyen’e giden Hz. Musa burada Şuayp peygamberin kızı ile tanışmış ve onunla evlenmiştir. Uzun yıllar boyunca Medyen’de kalan Hz. Musa, Firavun’un İsrailoğulları’na zulüm etmesi üzerine Tur Dağı’nda peygamberlikle görevlendirilmiştir. Yani bur dan şunu anlıyoruz ki kazayla olmuş bilerek bilinçli değil işte duaların sırrı isminizle sizi destekler. Her insanın ismi  kaderine yansır, harf harf en ince ayrıntıyı belirler.

Dualar isminizi destekliyor, dua ederken ağzınızdan çıkan dualarınıza dikkat edin. Dualar her bir kelimenizi destekliyor. Dua ederken hayrınıza oluşum yolları açacak dileklerde niyet edin.

Dua gününü ayı senesi isminize doğum tarihinize denk geldiği anda ışık hızıyla gerçekleşir. Şerre değil hayra dua edin. Allah taktiri ilahesi büyük diyerek aydınlanın.  Allah isminizin her harfini sizlere geleceğe doğru yansıtıyor, isminizdeki harfler sizin hayat devrinizdir.

Harfler her anı besler, öfkeyi kızgınlığı acımasız tarafınızı ön plana çıkardır. O yüzden de iye odaklanmak iyi düşünmek iyi adımlar atmak hepimiz için önemlidir. İsminiz soyadınız sizin kimliğinizdir, harfler olduğunuz yeri doğduğunuz şehri destekler. Harfler ikili ilişkilerinizi, arkadaş çevrenizi de destekler. Eşiniz, çocuklarınız anne baba isimleriyle iletişimi akışı sağlar. Kim olduğun kim olmak istediğiniz önemlidir, harfler almakla vermek arasında bir bir bağlantı kurar. Önemli olan harflerin hızlı geçişlerine tanık olmaktır, harfler lazer ışını gibi kimliğinize yansıyor.

İsminizi küçümsemeyin, isminizi yapacaklarınızla büyütün büyüyün genişleyin. Hiç kimse değersiz değildir, değerinizi bilin.

İsimleriniz yaşam hikayenizdir, kendi hikayenizi hayatınızı güzel kaderinize geleceğinize yazın. Kötü tarafınızı iyileştirin, düzeltin. İsminiz sizin yaptıklarınızı yapacaklarınızı destekler.

İsimler sabır ister, sabır nefsinizdir.

İsminiz bir mucize, her harf her kelime sizi isminizi destekler. Hicran, duygu ,özlem, kader ,kıymet, kelime harfler isimlerle sizi yüzleştirir. Tüm zamanınızı, enerjinizi yüksek iç bellinizle destekleyin. Siz kendiniz olmak, olumlu yönden kendinizi geliştirmek istiyorsanız, isminizde yaşama gücünü bulun. İsminizdeki harfler aldatılmaya gelmez, gerçeği yaşar. İsminiz deki harflerle yeniden doğuş yaşayın. İsminiz soyadınız parmak izinizdir.


Sevgiyle kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!


Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!


 Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!

Sen isminle yaşamasını biliyorsan, korkularınla yüzleş.

İsimlerimiz nakış nakış manevi duygularla işlenmiştir. Allah ismimizi kendi ismiyle ruhuyla işlemiştir. Olumlu bilgili ilimli insan, isminin değerinin farkına varsa ona göre sağlam adımlar atar. İsmini güzel taşıyan, Allah lütfundan şaşmaz. İsimler bedenen ruhen vereceğimiz kararları destekler. Allah'ın birçok ismi vardır, Allah'ın güzel isimlerinden Es-Samed ismi hiçbir şeye muhtaç olmayan, herkesin muhtaç olduğu manasına gelmektedir. Öyleyse bizler de isimlerimizi güzel anlayıp güzel taşımamız gerekmez mi? İsmimizin manevi boyutunun farkındalığına vardığımız sürece, maddi manevi sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. İsimlerimizle Allah katında sorgulanacağız. İyi kötü ne var ise ismimizle hesap vereceğiz. Öyleyse isimlerimizi güzel taşıyalım.

Kaderimiz Allah ismiyle saklıdır. İsimlerimiz bugünden yarından mahşere kadar bizimledir, ismiyle çelişkili insan varsa bilsin ki nefsiyle çelişkilidir . İsimlerin çirkini olmaz, isimleriniz sadece sizi destekler . Kötü anlamlı isimlerden kaçının, kötü isim nefsi zayıf olanı daha çok zorlu sınava tabi tutar.

İsimlerimiz bazen durağan bekleyişe girer, sabır göstermeli belki daha iyisi olacaktır. Hadisler şerde hayır, hayırda şer ara der. Kur-anda furaun ismi de geçiyor, bu isim iyi mi hayır ? Asiye Kur’ân-ı Kerîm’de ondan adı verilmeksizin “Firavun’un karısı” diye söz edilmektedir (el-Kasas 28/9; et-Tahrîm 66/11)


Hz. Peygamber ise “Firavun’un eşi Âsiye” diyerek adını açıkça belirtmiştir (Buhârî, “Enbiyâʾ”, 32, 46). “Cennet kadınlarının en iyisi şu dördüdür: Firavun’un hanımı Müzâhim kızı Âsiye, İmran kızı Meryem, Huveylid kızı Hatice ve Muhammed (s. a.a) kızı Fâtıma. Bunların en üstünüyse Fâtıma’dır. ”[2]

Böyle güzel isimleri örnek almamız gerekmez mi? İsimlerimiz imtihan sürecidir, sabırdır, sabır şerbetine nail olan her kez bu güzel muhteşem sona erer ve kazanır . Sizler isminizi güzel tanıyın güzel anılın, övünün. İsminizdeki harfler her anınızı her adımınızı size işler ,siz kendi işleminizi kendiniz ilmek ilmek söker, tekrar işlemeye başlarsınız . İyi niyet iyi düşünme güzel ılımlı bilgili insanlarla kendinize yol belirlerseniz, her zorluğun üstesinden gelirsiniz. Kendinize isminize güvenin, ismimiz sizin yol pusulanızdır. İsminizle şeytanla iş birliğine girmeyin, şeytana teslim olmayın.

İsimler belirli bir noktada sizleri harekete geçirir. 12 ay değişimdir. 12 gezegen sizlere hizmetle hürmetle çalışır ,sistemi asla bozulmaz. Yeter ki siz değişime hazır olun, isimler haktır yolu haktır yolu ilimdir isminizle ilme kavuşun.

Sevgiyle kalın.

Melike Aydın

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU

Adınız sadece isimden ibaret değildir.

Adınız sadece isimden ibaret değildir.


Adınız sadece isimden ibaret değildir.

Kendin için ne yapmak istiyorsun?

Kendini değersiz kılıp, tüm varlığını hiçe sayıp, hayata küserek ruhunu yaşama sevincini kilitleyip öylece izlemek mi?

Kendine acımayı bırak, tekrar gücünü cesaretini toplayıp hayata karşı dimdik ayağa kalkmak için ne bekliyorsun?

Kendin için, ailen sevdiklerin için sevgi şefkat ve merhamet duygularıyla elinden ne geliyorsa yapmalısın.  Bu dünyada ,birlik beraberlik için gerekli olan sadece sevgi ve şefkat.

En güzel nimet, aile değerleri ,birlik olmak sahip olduklarına şükredip sevgiyle sahip çıkmak. Anne ve babalar,  çocuklarınıza öfkeyi öğretmeyin. Çocuklarınız sizlerin hayal ettiği gibi değil yetiştirdiğiniz gibi karaktere sahip olurlar.

Evlatlarınızı Allah sevgisi onun kelamıyla yetiştirin.

Ayşe olmak zordur, Fatma olmak  Hatice olmak daha da zordur. Ali olmak ilim ister, Hamza olmak güç ister gücünü aktarır çünkü, Ömer cömertlik ister, zenginlik aktarır başarı ister. Yusuf saf temiz manevi bağlantı ister. Meryem iffetli temiz kadın, imtihan süresince sabır ister.

Elif açılım, huzur ister, öğreticidir. Eyüp sabır azim, aile dost çevreyle imtihandan geçer. Sonunu ise huzur yolu belirler. Sadık güç ister.

Görüyorsunuz her harf sizleri temsil eder. Hayat yolunda iyi kötü vereceğiniz kararları temsil eder.

İsimleriniz sizde saklı birer hazinedir, kendi hazinenizi keşfedin. İsminizle bağlantı kurun. İsminizdeki harflere izin verin manevi anlamlarıyla bağlantı kurup yolunuza ışık tutmalarını sağlayın. Kendi yolunuzu nefsinizle aydınlatın, harfler size ayettir.

Zor deme, pes etme. İye odaklanarak yoluna devam etmek senin elinde. Hayatı boş verme, eninde sonunda her harf haksızlığa karşı sizi destekler. Her harf vereceğiniz kararları destekler.

Çok kötü deme, çok kötüyüm deme her olumsuzlukta isminizdeki harfler titreşime geçer neyi düşünüyorsanız onu önünüze getirir.

İyiyi istemek, yaptıklarınızda sonunu güzel bitirerek hak yerini bulmasına kapı açmaktır.

İsimler haktır boynunuzda bir fermandır. İsimler hakkın belirlediği bir yoldur ve isminiz soyadınız sizin künyenizdir.    İsminizdeki her harfler sizin vereceğiniz kararların sonucunu tamamlar.

Bu evrende çisimler isimlerle hareket eder, her cismin isimleri vardır. Evren isimleri temsil eder, iyi düşünüp iyiye odaklanıp yolumuzu belirler. İsimlerimiz bu hayatta emeklemek yürümek ve koşmaktır. İsminizle mutlu huzurlu bir yaşam, merhamete iyiye işaret eder.

İsimlerin anlamı bir çok ayetlerde ve hadislerde belli bir noktada anlatılmış, bu zamana kadar bizlere ulaşmıştır.

İsminize  şükredip yolunuza ışık tutabilirsiniz.

İsimler belirli bir zamanlarda kendini kitler, kimi zaman aylar yıllar zaman alır, kimi zaman ani açılım ani ilerlemeyle harekete geçer . Önemli olan isimlerdeki gücün farkındalığa varıp pes etmemek.

     İsimlerinizle tartışmayın, isminizle kendinizle empati yolunu kurun. İsminiz sizin nefsinizle yarışır,  nefsinizle harekete geçer .

İsminizle bağışlanmayı öğrenin, isminizle boğuşmayı  bırakın. İsminizle soyadınız künyenizle yarışa geçinizde iye odaklanıp kazanma şansını verir. isminiz anne karnında birinci evrede, dünyaya geldiğiniz anda ikinci evrede, Allah katına çıktığınızda üçüncü evresini tamamlar.

İsimleriniz ölümsüzdür, beden yok olur, ruh yok olur ama isminiz yaşar. İşte zorlu uzun bir yol, tabiki yarışı kazanmak güzel anılmak sizin elinizde.

İsminiz nefsinizle birleşik yapışık kardeştir .Hayat yolculuğunuzda seçiminizi iyi düşünüp iyi karar vererek hareket edin.

Sarf ettiğiniz her söz ,her kelime size ait, isminizde size ait .Sonsuza kadar iyi taşıyın. Nesliniz isminizi taşır, en önemlisi isimlerin gizlisi saklısı yoktur .Tek başına değildir, saati saati sizin vereceğiniz kararları temsil eder ve onaylar. Doğum tarihlerinizdeki rakamlar isminize uyarı verip zamanı kısıtlar zamanı uzatır. Hayat tekamülden ötürüdür, isimlerinizden emin olun. Tüm güzellikler isminizde saklı, ismi azam duasında saklı  olan bir gizlilik gibi. İsminizdeki saklı her şey sizi destekler, hayat boş değil doludur . Hayata boş veren insan en aciz insandır. Hayata isminizle tutunun, isminizle hayata tutunup kendi yolunuzu bulabilirsiniz. İsminiz sizin geleceğinizdir, isminizle kazanın isminizle kaybetmeyin. İsminizle yaşayın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

İsimlerimizdeki harflerin, yaşamımızda vereceğimiz kararlara etkisi var mıdır?

 

İsimlerimizdeki  harflerin, yaşamımızda vereceğimiz kararlara  etkisi var mıdır?


İsimlerimiz ve soyadımız  yaşamımızda her şeyi etkilemektedir.

İsimlerimiz kaderimizde bizlere verilen bir yol haritasının pusulasıdır.

İsimlerimizdeki her harf evrene ve gezegenlere birer titreşimi gönderir. Gezegenlerinde doğum haritamızdaki  rakamlara etkileri vardır.

İsimlerimizdeki harfler,  yaşamımızda vereceğimiz kararları harekete geçirmektedir.

Her harf içimizdeki ruhsal bedende ve nefsimizde belirli bir noktada titreşime geçer, bu yüzden  kaderimizde geleceğe doğru işaretleri göstermektedir.

Bir harfin işareti, en az iki ay insanın karakter özelliklerini ve yapısını düşüncelerini etkiliyor. İş alanınızda, yeni başlangıçlarınızda veya bir şeylere karar vereceğiniz zaman, isminizdeki harfler hemen titreşim haline geçer.

Örnek olarak Ayşe ismini ele alalım. Son harfi Ş harfiyle  titreşime geçiyor. Ayşe’nin vereceği kararlarda tamamen etkisini alıyor. Bu kararlar olumlu yönde yada olumsuz yönde mi ona göre  etkiye giriyor. Ayşe, olumsuz düşüncelere girdiği zaman,  harfi hemen olumsuz etki de harekete geçiyor ve dönüşü olmayan sebepler önüne çıkarabiliyor. Ayşe olumlu düşündüğü zaman son harfi tamamen olumlu yönde muhteşem kapıları da açabiliyor. Ayşe’nin durağın enerjisi dört ayda bir, 2. ay  ve son olarak 5.ayın içerisinde olumlu etkilere işaret gösterir.  Unutmayın ki tüm gezegenler Ayşe isimlerini çok etkiler.

Rakamlar ve sayılar isimlerimizde de barındırmakta ve eşleşmektedir. Bu yüzden her harfin  6 ay içerisinde olumlu olumsuz etkileri bedenimizi ve ruhumuzu etkiliyor.

Kur’an-ı Kerim Allah’ın kutsal kitabında, insan oğlunun isimlerinin her harfi hadislerde ve Allah’ın 99 isminde geçmektedir .

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem çocuklarınıza isim verirken dikkatli olun demiştir. Mahşerde  anne babamızın ve kendi ismimiz ile çağrılacağımız hadislerde belirtilmiştir.

 Kur’an-ı Kerim de geçen  harfleri incelediğimizde, elif lam mim’nun  ismini kullananlar  bunun etkilerini görmekte ve almaktadır .Çünkü manevi değerleri yüksektir, açılımları muhteşemdir.

 Kur’an-ı Kerimdeki harfler titreşime geçer ve olumsuz yönden de etkisini gösterebilir.

Yani Kur'anda geçen her isimi çocuğa koymak şart değildir. Güzel anlamlı manevi akışa kavuşmak için peygamberlerin isimlerini çocuklara konmuştur. Bu  isimler çok önemlidir, ecdatlarımızın ismini çocuklarımıza verirken çok dikkatli verilmesi lazım .

Mesela; Ahmet ,Mahmut, Osman, Hasan, Ali, Hamza, Ömer ,Yusuf, İbrahim bu isimleri kullanan kişiler özellikle maddi ve manevi zorluklar sıkıntılar yaşamaması gerekiyor.

Olumsuz yönden, negatif duyguları yüksek, fesat, hak hukuk adaletsiz davranıp vicdansız olanlar bu isimleri taşıyorsa, isimler negatif  nefsi yönden harekete geçer ve huzursuz tatsız olumsuz  büyük sıkıntılar yaşatabilir. Hem bu dünya üzerinde, hem Allah’ın karşısında huzuruna çıkıldığında bu isimlerin çok tedbirli olması gerekir .  Her zaman dediğim gibi, isminizin güzelliğinin, bilincine farkındalığına varmanız önemlidir.

Her ismin rakam sayısı  var demiştim. Özellikle 1:2:3:4 :5:6:7:8:9:10:11:12:: bu rakamlarda Merkür, Satürün,Uranüs, Neptün ,Venüs ve  Ay   tarafından çok büyük etki altında kalabiliyor. Birinci, ikinci, üçüncü,dördüncü ayda doğanlar, bu gezegenlerin etkisinin altında kalabiliyor. Bu gezegenler kilit noktası aylara denk geldiğinde ve birinci,ikinci ,üçüncü,dördüncü eve denk gelip, kendi burcuyla eşleştiği zaman, dolunay zamanında özellikle maddi ve manevi sıkışmalar yaşayabilir.

Dolunay zamanında  bir çok enerjinin etkileşimiyle harfler hareket geçer.


Her zaman söylüyorum insanoğlu ne istediğini iyi bilmesi gerekiyor. Kendi benliğini, kendi yolunu ismiyle yaşayacak, ismindeki harfler bağlantıda olacaktır.

Bize verilen isimlerimiz birer ateşten gömlektir, diğer taraftan da olumlu ve güzel içimizi sıcak tutar ve kendi iç ruhumuzu  simgeler. Yani isimlerimizdeki harfler, hayatımızda yaşayacaklarımıza birer anahtar kelimedir.

İsminizi güzel yaşayın, isminizle güzel anılın.  İsminizle şan şöhretinize bereketinize kavuşun.

Bazı isimler anında şanına şöhretine bolluk bereket kavuşabiliyor, bazı isimlerde zorluklarla imtihanı tutulup kendi mücadelesiyle açabiliyor. En mükemmel olan kendisi ismi ile mücadele vermesidir.

Dünya evren bize verilen bir ödüldür, isminiz gezegenlerin zil sesidir . İsimleriniz Allah katında bir güçtür, isminizin gücünü bilin .

Kendi yaşam alanınızı ,bu dünyada var oluşunuza, isminizle şükredin .

Sevgiler

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU

Aile ve sevgi bağlarımız

Aile ve sevgi bağlarımız

 


Aile ve sevgi bağlarımız

Bir anne babanın kökü sağlam olmalı. Gövdesi eşi , dalları gelecekteki açacak çiçekleri evlatları olmalı. 

Meyve vermeli olgunlaşmalı .Sevgiyle aile içinde çocuklarımızı büyümeliyiz.

Geleceğimiz çocuklarımıza  manevi değerlerimizi anlatmalı öğretmeliyiz.

Sevgi’yi bilmek, sevgiye odaklanmak, sabır güç ister. İstekle, severek her zorluğun üstesinden geliriz. Şunu bilmeliyiz ki  sevgiyi satın alamayız, sevgi kendiliğinden doğar, büyür,verimini verir.

Sevgiyle içtenlikle sarılmalı, sevgiden uzak olmamalı. Sevgisiz duyarsız insan , geleceğe doğru sağlam adımlar atamaz, evrendeki muhteşem güzelliğe ulaşamaz. Sevgi kıymetli bir hazinedir, onu kazanmak içinde emek verin.

Sevgimize ,sevdiklerimize değer verelim, sahip çıkalım. Sevgi çıkarlar üstüne kurulmaz,  sevgi hakkaniyetli olmaktır. Sevginin hakkını verebilene ne büyük bir nimettir.   Sevgi güven ister, saygı ister. Çocuklarınızı sevgiyle büyütün. Onlara öfkeyi,kini, nefreti aşılamayın. Sevgi, kaygılarınızla korkularınızla büyümez, aksine küçültür.

Sevgiyle sağlıkla kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

27 şubat dolunayı nelere işaret ediyor


27 şubat dolunayı nelere işaret ediyor


27 Şubat Başak Dolunayı 

Toprak gurubu, Başak burcunda oluşacak bir dolunayı karşılamaya hazır mıyız?

Dikkatimizi toplamanın zamanı. Duygu ve düşüncelerinizi toparlayıp, yapmak istediklerimiz için sözlerimizle desteklememiz gerekiyor.

Ağzınızdan çıkacak en küçük pozitif kelime bile sizi destekliyor .Olumsuz bir kelime  bile en acımasız tarafını cımbızla çeker. Bu yüzden varlığımıza şükür ederek, beynimize pozitif hormonları yükleyip beyin jimnastiği yaparak düşünce mekanımıza pozitifi empoze edelim. Doğru niyet, doğru zaman doğru düşünce size aydınlığa ulaştırır. Bu dolunay zamanında şikayet etmeyelim, bizler kimsesiz değiliz. 

Allah var , Allah yar. 

27 şubat dolunayı nelere işaret ediyor?

Bu dolunayda çok dua etmemiz gerekiyor. Öfke kin ve fesat düşüncelerden uzak durmamız gerekiyor.

Olumlu düşünerek işlerimizde ve ilişkilerde Allah’ın sonsuz kudretine ulaşırız.

Bol bol salavat edelim. Kendimize iç dünyamızda huzuru bulmak için öfkeden, kin beslemekten uzak duralım. Bu dolunayda  aile ilişkilerini, aile  içi sorunları ön plana çıkarıyor.

Aile içerişinde şiddet öfke artışını tetikliyor. Ani şuur kaybı, hastalıklar gündeme gelebilir. Anlayışlı sevecen sükûnetli olalım. Vermiş olduğunuz kararlar her ne olursa olsun arkasında durun kararlı olun. 

İyi olanı düşünüp, içinizdeki cevheri ortaya çıkarıp doğru olanı  kedinizde olumluya bilirsiniz.

Dolunay pozitif düşünceleri, iyi güzellikleri çeker. Çekim gücü  kuvvetli olduğu için hızla ilerler.

Yeni ay zamanı da  bu gücü hisseder görüsünüz.

Kadın erkek ilişkileri ön planda olacak. Aile içerisinde geçimsizlikler de zor süreci tamamlamak sonlandırmak adına destekliyor . 27 şubat dolunayı ilişkilerimizi gözden geçirme zamanı.

 Dolunayda duygularımızı, nefsimizi korumada daha sabırlı olmalıyız.

Dolunayın etkilerini kuvvetli olarak hissetmeye  1 Mart'da başlıyoruz. Sabır önceliğiniz olsun. Sabır verilen  emeklerin sonunda meyvesini yemektir.

Şunu unutmayınız , dolunayların  enerjisi tam üç ay sürmektedir. Şubat, Mart, Nisan ayların enerjisi birbirine zincirdir. 

Bol bol  Tebareke suresini okuyabilirsiniz. 

Yalnız değiliz güç kuvvet sizin ilminizde, bilginizle ortaya çıkaran.

Sevgiyle sağlıkla kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Regaip kandilimiz mübarek olsun






Regaip kandilimiz mübarek olsun.

 Bu akşam ellerimizi Allah'a açarak kalpten isteyerek dua edelim, Kur'an-ı Kerimi okuyalım.   

Peygamberimiz (a.s.m)'ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyalım.

Allah rızası için namaz kılalım, geçmişte yaşanmış tüm kötülüklerden arınalım, geçmişe karşı bizlere karşı yapılmış kötülükleri Allaha havale edelim. Allahın nuru bereketi üzerimizde olsun, bizleri doğru yolu doğru olanı versin. 

Hayatımızda yaptığımız hataların,günahların bilincine vararak günahlarımız için af dileyelim, arınalım. Bir daha kötü musibetlerle karşılaşmamak üzere af dileyelim.

Bu akşam muhasebe yapma günü, günahlarımızdan arınma temizlenme fırsatı.Bu ne büyük nimettirki, yüce yaradan bizlere bu fırsatı tanımış.Yanlış yaptıklarımızı düzeltmemiz için,hakka varmamız için, hak olanı almamız için, yeniden filizlenmemiz için, yeniden ruhumuzu yeşertmemiz için bu büyük ödüldür. Bizler bağışlanmak istiyoruz, istiğfar etmek istiyoruz,  Allah'tan af af dilemek ,  tövbe etmek için bu ne büyük fırsattır. Allah bağışlayıcı, affedicidir.

Sevgili Hz Muhammed efendimiz, gönüllerin sultanı, evrenin efendisi. Peygamber efendimize  bol bol salâvat getirelim ve selâm gönderelim. O  mahşerde mümin kullarına kucak açacaktır, ismimizle bizlere seslenecektir. Bu gece Kuran okunmalı,bol bol dua edilmeli.

Dünya ve ahiretimize,  cennetin güzelliğine, bu dünyanın güzelliğine varıp   dileklerimizi iletelim .Her zaman her an dua ediyoruz ama, bu gece bizim en önemli gecemizdir.

Kendimiz için,ailemiz, kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız, hastalarımız ve  yaşlılarımız için dua edelim. Allah yatağında hasta olup dua bekleyen şifa bekleyen tüm hastalarımıza  şifa versin.

Bu pandemiden dolayı ailemizi büyüklerimizi ne yazık ki ziyaret edemiyoruz, sarılıp ellerini öpüp gönüllerini dualarını almak isteriz  ama yapamıyoruz. Çok büyük bir imtihanın içerisindeyiz.  Allah tüm insanlığı bu kötü günlerden, bu eziyetten hepimizi kurtarsın ,bizleri feraha kavuştursun.   

Bu günlerde  büyüklerimizle iletişim kuralım,onları sık sık  arayalım hal hatırlarını soralım, dua isteyelim. Dua gönderelim, dua isteyelim. Dua duadan üstündür, her kez bir birine dua etsin. Toplu duanın gücü çok kuvvetlidir. Ezanlar Allah Allah bizlere vakti zamanı seslenirken ,Allahtan istememizi, Allahtan merhamet dilememizi, boyun etmemizi ,istiğfar etmemizi bizlere bildiriyor.  Yoksullarımıza el uzatalım. Allah fakir zengin ayrıt etmedi, insanın kalbi fakir olmayan, duası zengin olan en güzel insandır. Dünyalık mülkle değil, kalbi duası zengin olan zengindir. Bu dünya imtihan dünyasıdır, kalpten duasını eden en büyük zenginliği alır anneden babadan  ve yetim öksüz onları sarılalım  sevindirelim  kimseye küsmeyelim, küstürmeyelim. Sevgiyle merhametle aracı olalım. Allah dargınlık küskünlük istemez. Peygamber efendimiz  Hz Muhammed  küskünlüğü şöyle açıklamıştır: bir yaşmağın kuruyana kadar küskün kalın, sonra hatalarınızı her iki taraf anlayıp buna son verin.

Sevin, barışın küskünlük iyi bir şey değildir. Bu zamanda kin olmaz, kin tutulmaz. Sen barış için çabala gayret göster, gerisini Allah bilir.  Bizi sarıp kollayan, maddi manevi hakkı olan kişileri düşünüp arayın. Hal hatırlarını sorun bize yakışanda bu olur. 

Dualarımızı yapalım istediğiniz kadar okuyun 

La ilahe illallah",

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed",

Estağfirullah",

Sübhanallah",

Elhamdülillah",

Allahu Ekber",

La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim Allah (99) 

İsmi azam duasını okuyalım, çok çok isteyelim .Sağlık huzur mutluluk tüm nimetlerden faydalanmamız için bugün çok özel bir gün .Bu mübarek  günlerimizi iyi değerlendirelim.

    Allah ismi azam duasını isminizle isteyin. Sen ya azimsin sen ya alemsin. İsmimi hayra güzelliğe, ılımlı bilgili insan olmama yardım et. Ya Rezzak sen rezaksın ismime bereket ver, rızıklandır. 

Allah ismini öncelikte bulunun, onun ismi şifa kaynağıdır. Şifanız bol olsun.

Hayırlı kandiller diliyorum. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , , ,

Üç Aylarımız mübarek olsun


Üç aylar tespihi nasıl çekilir?



Üç aylarımız mübarek olsun! 

İslam alemi için oldukça önemli yeri olan üç aylara girdik çok şükür . Recep, Şaban ve Ramazan ayını karşılıyoruz. Üç aylarda  ibadet ve günahlarımızdan uzak durmamız arınmamız için en güzel zaman. Bu güzel dönemin başlamasıyla birlikte biz Müslümanlar üç aylar tesbihine şimdiden başlıyoruz. Peki neler dikkat etmemiz gerekiyor ,öncelikle kendi iç dünyamızı temizleyip, günahlarımızdan arınmamız için manevi huşa varmamız için, kötü düşüncelerden arınmamız için, bolca salavat estağfurullah 140 defa çekelim.

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir?

Recep ayı başlangıcıyla beraber üç aylar tesbihine başlıyoruz. Dertlerimiz, sıkıntılarımız, kötü müspetlere, karşı  nazardan, korkularımızdan ,kötü niyetli insanlardan, kapalı rızkımızın açılması için, bereketimizin artması,  bedenimize şifa gelmesi, sağlık sorunumuz varsa niyet edelim. Dar kapılarda mücadele eden kimsenin feraha çıkmasın için, devlet kurumunda sıkıntıyla uğraş verenler için, haksız yere yargılananlar için, tam bu zamanda niyet ediyoruz.

Üç aylarda okunacak tesbih dualarımız :

Recep Ayı 

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- hayyil- kayyum

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- gafuri'r- rahim

Şaban ayı:

10 gün 100 defa Ya latifu celle şanühü 

10 gün100 defa Ya rezzaku celle şanühü

10 gün 100 defa Ya azizü celle şanühürikab


 Üç aylarda nasıl ibadet edilir?

* Selman-ı Farisi sorar:

* -Ey Allah'ın Resulü! O namazı ne şekilde, ne zaman kılayım?

* Efendimiz (sav) :

* -''Ey selman! Ayın evvelinde on rekat kılarsın. 

ALLAH (cc) rızası için niyet edilir. İki rekatta bir selam verilir. Bir Fatiha, Üç İhlas ve Kafirun duaları okunur. Namaz tamamlandıktan sonra eller kaldırılıp şu dua okunur:

 La ilahe illALLAHü vahdehü la şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit,biyedihil hayr,ve hüve ala külli şey'in kadir,ALLAHümme la mania lima e'tayte ve la mu'tıye lima mene'te ve la yenfeu zel ceddi minkel ced''

Sonra iki elini yüzüne sürersin. Ayın ortasında da on rekat daha kılarsın (yukarıdaki tarifteki gibi). Bu kez namazdan sonra şu duayı okursun;

 La ilahe illALLAHü vahdehü la şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit,biyedihil hayr,ve hüve ala külli şey'in kadir,ilahen vahiden ehaden ferden sameden vitran ve lem yettehiz sahibeten ve la veleda' 

Ayın sonunda da on rekat kılarsın. Namazdan sonra şu duayı edersin;

 La ilahe illALLAHü vahdehü la şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit,biyedihil hayr,ve hüve ala külli şey'in kadir,ve sallALLAHü ala seyyidina MUHAMMEDin ve ala alihit tahirine ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim''

Bu duadan sonra istek ve dileklerinizi iletip özel duanızı yaparak bitirirsiniz. Şimdi tesbih duamıza başlamadan önünüzde bir vazo su, bir bardak gülsuyu, şeker, tuz, hurma, 1 bardak sirke suyu bulunsun .

 125 besmele ya Rezzak 

125: ya Kudüs 

125: ya rahman ya rahim

 125: ya şafi ya baki ya hakim 

125: el melükül hakkın mubin  

 125: ya kayyum ya hayyü ya mümin 

125: ya fettah   

125 Ya alim ya halim 

Son olarak

 15: ayetelkürsü 

125: fatiha

 125 ihlas

 125 nas 

125 felak  ve  Allah için 2 rekat namazla bitirip ve dileğinize saf duygularımızla hayrınıza gelişmesi için dua ediyoruz. Sonra evinizi, işyerinizi ,sirkeli suyuyla silin. Ev yada iş yerinize gülsuyu serpin. Duş alın ve hurmayı 10: gün içinde sabah aç karnına birer tane siz ve evinizdeki bireylere paylaşın. Şekeri sevdiniz tatlıya kata bilirsiniz, tuzu yemeklerinizde  kullanabilirsiniz.

Allah dileklerinizi dualarınız kabul etsin.

Üç aylarınız mübarek olsun sevgiler.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Duygularını zor ifade eden harfler

 

Duygularını zor ifade eden harfler


Kendimizle ve dünyayla kurduğumuz ilişki hakkında ismimiz ve soy ismimizdeki harfler bize çok şey söylerler.. Bazen sorunlarımızın habercisi harflerimizde saklı gizlidir. Bizlere  birer bir tılsım, bir mucize gibi yönümüzü bulmamıza yarayan pusulamızdır adeta.  Davranışlarımızı, kişiliğimizi, hal ve hareketlerimizi, duygularımızı etkiler. Harfler atacağımız adımlar konusunda  bizlere  birer rehberlik ederler. Bizi biz yapar insani duygularımıza bir ayna olurlar. Harfler hayatı yaşama enerjimizi hissetmemizi sağlarlar. Adımız ve soyadımız tüm benliğimize dokunur, buna ruhumuzla ve   duygularımızla eşlik ederiz. İsimlerimizdeki harfler içsel deneyimi bizlere yaşatır.

 Bedenimizde ruhumuzda manevi titreşimleri harflerde arayıp bulmak isteriz. Tıpkı gezegende olduğu gibi, harfler rakamlar ve sayılar eş değerdir. Somut bir genetik ortaya dökülür. Şimdi gelelim harflerdeki enerjiye.

 Örnek bir isim soy isimle bunu anlatmak istiyorum.

Arzu Demir Doğum 01.13.1977

 Bazen ağlayarak, dert yanar, bazen insanlara karşı gülerek iç fırtınasını bastırır. Bazen de içindeki  duyguları bastırıp kimselere açılamaz. Bazen yüzü asık, bazense aşırı neşeli olur.

Sinir sistemi zayıf,  el ve ayak  titremesi ,baş ağrısı ve mide problemi yaşar.  Sürekli dile getirmeyi, kendi kendine ağlamayı sever, zor dönemlerden geçer, acımasız taraflarıyla yüzleşir.  

Arzu, ismindeki ve soy ismindeki harflerinin vermiş olduğu titreşimler doğrultusunda kendini zor ifade eder.

Yukarıda da bahsettiğim gibi olumsuz kararsız duygu ve düşüncelerinden sıyrılıp pozitif yönde düşünce ve davranışlara yönelirse  çok daha başarılı olur. Hayata karşı daha iyi tutunur ,mucizevi gelişimler açılımlar yaşar. İsimlerimizdeki harfler bizlerin duygularını ve düşüncelerini harekete geçirir.

Her harf duygularımıza seslenir. Bir düşünün, sürekli bir arkadaşınıza sürekli çok hastayım, elim kolum tutmuyor, migrenim tuttu, depresyon içerisindeyim, kendimi iyi hissetmiyorum gibi  dert yanıp ağlarsanız, arkadaşınız ve çevrenizdeki insanlar şöyle düşünürler. Arzu çok hasta, iyi değil, çok kötü, dertli insan gibi söylemlerde bulunurlar.

Olumsuz düşünceleri siz onlara aktardınız onlarda sizin yansımanız sonucu sizin hakkınızda bunları düşündüler. Sonucunda dertler kapıyı çalar, harflerde bir birini kovalar.

Hep diyorum ya isminize yakışanı yaşayın, ama iyi yaşayın. Şunu da unutmayın her harf kötü değildir. Sadece belirli zamanda belirli günlerde durağan dönemine girip bir duraklama oluşur. Duygularımızı harfler yoklar ve harfler sizlerin enerjisinde yer alır. Var olan gizli saklı güçlerinizi ortaya çıkarır. 

Bizlerin yapması gereken kendimizi geliştirip ileriye hedeflerimize doğru mutlu ulaşabilmek ve hayatımızda güzel anlamlı değişimleri yakalayabilmemiz için ismimizdeki harfleri tanımalıyız.

Harfler  negatif yükü sevmez, o yüzden daima pozitif düşüncelerde olmaya çalışalım.


A :B :C :D E :G :F :L  DİKKAT etmesi gereken harfler .

Duygularınızı fark edin, kendinizi tanıyın. Anda kalabilmenin değerini bilmek, duygularınızı da fark etmenizdir. Ne istiyorum ve ne hissediyorum?

Duygularınızı ruhunuzda hissedebilmek için benzer soruları kendinize sorarak, duygularınızla pozitif düşünerek olumlu yapılar kurarak, pozitif düşüncelerin  önünü açabilirsiniz. Negatif düşünce akışını kesebilmek sizin elinizde.

Negatif düşüncelerle mücadele etmeyin, onlara izin verin ve arının .

Pozitif düşünce sizin düşmanınız değil. Pozitif manevi duygularınızı arka planda tutmayın, kendinizle   kavga etmeyin. Kendimi neden hep kötü hissediyorum diye kendi kendinize sürekli telkinde bulunmayın. Kendinizi hastalık hastası ilan etmeyin. 

 V :N:  M :A :D Y T :Ü :Ş :R :E   Her zaman iyi hissetmek zorunda değilsiniz. Bırakın duygularınızla kavga etmeyi. Enerjinizi size böyle hissettiren sorunları çözmeye harcamayı deneyin.

Duygularınızla empati kurun ,düşüncelerinizi keşfedin.

Duygularınızı  (çoğunlukla) çevrenizi mutlu  etmeye çapa sarf ederek harcamayın  Düşüncelerinizi kendinize eşlik etmesi için zaman tanıyın . Düşüncelerinizin ve zihninizin sizlere neler söylediğini duyun. Sizler bütününe hayrı olacak enerjilerde bulunun. Zihnimizden olumlu yönlerinizi ortaya çıkarın, geçmişler üzerine düşünmekten kaçının. Asıl ihtiyacınız olan şey hakkında olumlu yönde zihnimizi ilminizi bilginizi geliştirip aktarın.. Ne söylediğinizi bedenen ruhen hissedin duyun bu sizin  can simidi kurtarıcınız  olabilir.

Ne kadar çok olumsuz olaylarla yüzleşmiş olsanız da,  ne  olursa olsun büyük dertler acılar darbeler arkasında büyük birikmişlikler barındırır. Ne yaşadım, neler yaşıyorum, daha çok nelere ihmal ettim, ben kimim, bu yaşamımda ne kadar öz vericiyim,  olmak istediğim kişi için yeterince emek veriyor  muyum gibi sorularla boğuşup duruyorsunuz. Duygularınızın size ne kadar çok mesaj verdiğini unutmayın.Kendi pozitif duygularınızı kullanırsanız ,kendinizi daha net daha iyi duyacaksınız.

Evet iç sesimizi ve duygularımızın hayatımızı nasıl etkilediğini bir düşünün.

1: Duygularınız hayatınızı nasıl etkiliyor? Duygularınız nelere engel, nelerden kaçınmanıza sebep oluyor? 

Olumsuz duygularınızı azaltmak için  neler yapıyorsunuz?

Kendinizi işe yarar görüyor musunuz?

Harflerin vermiş olduğu   sorunlarımızı çözebilmek için harekete her yönden geçiriyor ihtiyacımız olan enerjiyi bizlere veriyor. 

Unutmamamız gereken en önemli şey, hayatımızın bir negatif duygularımızdan arınmaya ve kurtulmaya çalışmak yaşamak istediğimiz hayat için mücadele etmeliyiz Duygularımızı sorun veya engel olarak görmemeye gayret etmeliyiz.

Her duygu bizlere bir ilaç şifadır, duygusuz insan yaşayan bir soğuk cesettir. Hiç bir duygu boş, işlem yapmaz. Yeter ki anlamaya çalışmaktan vazgeçmeyelim. İsminize göre yaşamı güzelleştirin, çirkinleştirmeyin. Çirkinden güzellik çıkarın, güzelden çirkine dönülmez, dönen varsa aklı melekesini kullanamaz hale gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (sas.) buyuruyor:

Gerçekten zeki ve akıllı kişi, nefsinin kötü arzularına hâkim olup ahireti için çalışandır. Aciz kişi ise, heva ve heveslerinin kurbanı olup Allah’tan olmayacak şeyleri isteyendir. İşte Allah, size ayetlerini böyle açıklar; ki akıl erdiresiniz. 

(BAKARA SURESİ / 242)

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Kendini bilmeyen insan kâinatı da Allah’ı da tanıyamıyor.


Kendini bilmeyen insan kâinatı da Allah’ı da tanıyamıyor.


 Hayat bir yolculuk, yaptığımız yolculukta bazen kısa bazen uzun verdiğiniz kararlar kaderimizi etkilemektedir. Önemli olan, verdiğiniz kararların olumlu yönden arkasında durmaktır. İnsan BİZ demeden önce BEN diyebilmeli, önce kendini sevmeli, kendine değer vermeli, içindeki BEN’i olumlu yönden ortaya çıkarmalı.

Varlığına, maneviyatına  iyice sarılmalı, kendini tanımalı. İnsan ne kadar kendini sever tüm benliğiyle sarılırsa, o kadar yaşamı da  kucaklar. Hayatımız pamuk ipliğine bağlı, bu yüzden insan kendini bilmeli. Tabi bunun aynısını beraberlik yaşayacağımız kişi de yapmış olmalıdır. Bunun farkında olarak birlikte hareket edildiğinde BİZ kavramı daha kuvvetli olur.

 Hayat mucizelerle dolu bir yolculuktur. 

Bu yolculukta bize eşlik eden ailemiz sevdiğimiz sosyal çevremiz ve bir sürü insan olacaktır. Siz bu yaşam yolunda  sessiz sakin yürürken birileri gelip size seslenecek ve size el uzatacak. Kalbinize ruhunuza  dokunacak, belki sizin ummadınız girdaplı bir yolda onun size aktardıklarıyla   sağlıklı adımlar atmanızı sağlayacak. Belki hayat yolunuzda vesile olacak, kim bile bilir belki.

Siz birilerine destek olacaksınız belki, siz iyi anlamda manevi dokunuşlarla karşınızdaki kişilere yada kişiye bir yol göstereceksiniz. Belki o kişiyi gittiği yanlış yoldan, yanlış düşüncelerden arındırıp kişiye farkındalık yaratacaksınız.

Hayat paylaşınca güzeldir. Dost dediğiniz gönülden desteklediğiniz kişileri yanlış yoldayken olduğu yoldan döndüre bilirsiniz. Seyirci kalmayın, ilminizi bilginizi doğru bildiklerinizi aktarın.

Herkes  yaşadıklarından bir ders çıkardır. Komşumun başına geldi benim başıma gelmez düşüncesinden kurtulalım.   Hayat bizlere bir şeyler yaşayıp öğretiyor.

 Kendimizi olumlu yönden geliştirmek, öğrenmemiz ve öğrendiklerimizi çevremize aktarmamız için bir fırsat veriyor. 

Şimdi gel kendi mucizeni kendini severek yarat.

İçin için ağlama, yanlış insanlara bel büküp boyun eğme.  

Maneviyatını güçlü tutarak ruhsal boyutun enerjisine katıl. Duanı kalbinle birleştir.

Kalbini kapalı paslı tıkanmış kötü düşüncelerden arındır.  Geç kaldım yada çok erken geç deme. Şeytanla   yapılan anlaşma kalıcı değildir, nefsinin imanının önüne geçmesini müsaade etme!

Hayat  tesadüflerle doludur, belki bu yazımı okuyan bir kişiye bir yol pusulası belirleyip yolunu aydınlatacaktır.  Hayat asla pes edeni sevmez, hayatı sevmek için önce kendinden başla.Bu yolculukta ektiğin tohumları ilmek ilmek işleyerek yolunu çizeceksin. Hepimiz bu yaşam çarkın içindeyiz , hayat bize verilen bir emanettir. Bunun değerini bilelim. Maalesef ki  bazı insanlar doyumsuz, her şeyi olduğu halde hala isyan ediyor ,ağlıyor şükür kelimesi ağzından nadir çıkıyor. Bazıları ise elinde olanla yetinip azıcık aşım kaygısız başım der. İsyan içerisinde olmayalım. Her anımıza bir nefese bile, şükür diyelim    yolumuza devam edelim. Tabi ki çalışıp emek vereceksiniz, ama kendinden nefret ederek isyan ederek olmaz ki. O zaman hayat sana öyle bir tokat atar ki ne olduğuna şaşarsın. Hayata karşı  BEN olmadan, BİZ olmaya çalıştık hep.Önce kendini tanı ,kendini sev. Hayat yaşamaya gebedir ,iyi kötü yolunu seçmek, yanlışı fark edip, biran önce doğru yola dönmektir. İnsan asla mutlu  yuvasını terk etmez, vaz geçmez.  Yaşanan bazı sağlıksız evliliklerin ve uzun süreli ilişkilerin içinde cebelleşip duruluyor. Hangi tarafını tutsak sökülüyor, yamamaya çalıştıkça bir tarafı yıpranıyor. Oysaki  insan sona geldiğini bir fark etse, her iki tarafta rahat bir nefes alacaktır. Bazı ilişkilerde uzun yıllar geçse de emek verdiği sıkıntılara karşı göğüs gerdiği zaman sevgi saygısını sonucunu alıp  mutlu sona ulaşıyor. Bu dünyada ilim bilim özgür irade yasası gereği, senin benim bizlerin seçimlerine müdahale etmiyor, bizler istemediğimiz sürece. 

Peki bu zaman israfını önlemek için ne yapmalıyız?

 Bazen düşünüyorum da şu sınırlı aklımızla ne kadar da çok şeyle müdahale ediyoruz. Sürekli düşünceler üretiyoruz. Oysa ki evrende işleyen ilahi bir mekanizma var, evrensel zeka. Bizim küçük bir bakış açısıyla gördüğümüz bir olayı, alıp evirip çevirip tüm boyutları ile görebilen, olabilecek tüm olasılıkları hesaplayan. Sonunda bizim en yüksek hayrımız için olanı bize sunabilecek bir potansiyel. Bu potansiyele güvenmenin adı ise teslimiyet. Teslim halinde olduğumuzda akış halinde oluyoruz ve karşımıza çıkan her şeyi sonsuz bir güven ve sevgi ile kabul ediyoruz. Tabi teslimiyet denildiğinde bu kelime bazı kişiler tarafından yanlış da yorumlanabiliyor. Otur bekle hiçbir şey yapma gibi.

 Ama hayır bu böyle bir şey değil. Gerçek teslimiyet sana şunu anlatıyor;

 İsrâ Suresi - 85 . Ayet Sözlükte ruh “can, nefes, güç” gibi anlamlara gelir. Kim iyi bir iş yaparsa, bu kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa aleyhinedir. Rabbin kullara asla zulmedici değildir." (Fussilet, 41/46) İnsana ait olan iradeden bahseden ayetler ise, insanın sınırlı ve cüzi olan iradesini ortaya koyar. Yani insan bir şeyin olmasını ister, Allah yaratır 99﴿ And olsun ki sana apaçık âyetler indirdik. Onları ancak fâsıklar inkâr eder.


Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Benim büyük derdim var deme!


Benim büyük  derdim var deme!


 İsimlerimiz imtihan sürecidir. Üzülme seni seven Allah var.

 Derdim var diye isyan etme ,seni seven Allah var. Biz Allah'ın en güzel halife kullarıyız, ne büyük nimetlerle ödüllendirildik. Bu bir imtihan süreci, belki kısa sürecek belki uzun yıllar sürecek.

 Allah  bizlerin çekemeyeceği derdi vermez. Bilin ki  imtihanı sevdiği kullara nasip eder.İmanı güçlü olan sabrı tevekkülle karşılayan kullardan olalım. Allaha inançlı sabırlı kul ,her derdi sıkıntısını fazlasıyla atlatmış ,tevekkül etmiş onun emriyle en güzel nimetleriyle mükafatlandırılmıştır. Biz neyiz ki Allah en sevdiği ve imtihanların en büyüğünü önce Peygamberlere, sonra Allah’ın veli kullarına sonra diğer insanlara gelir. Kur’an-ı Kerim’de Yusuf suresinde hakikaten Vezir hanımın Yusuf a.s. ile zina yapmak için niyetini bozduğunu ,O’na(Yusuf)  kavuşma planı yaptığını bildirmektedir. (Yusuf suresi ayet 24) Bütün Peygamberler en ağır imtihanlardan geçmişler, bu imtihanlarla savaşırken kayırılmamışlardır. Unutmayalım ki bu dünya savaşa giden zırhını döşer, sırrını iman, sabır, dua, ilim, tevekkül  sonra teşekkür ödülü büyük olur. Bu dünya imtihan yeridir.

 biz halife kullar olarak insanlarda imtihan için yaratıldık.

Üzülme, incitme, incinme, seni seven Allah var. Senin her an, her zaman, her saniye yanında.  Biz insanlar da imtihan olmak, ve denenmek için bu dünyaya gelmişizdir. Kimilerimiz malımızla, kimilerimiz canla, kimilerimiz eşimizle evlatlarımızla, kimilerimiz anne baba kardeşlerimizle, kimilerimiz sağlımızla, kimilerimiz işimizle, kimilerimiz dost bildiklerimizle imtihana tutuluruz. İmtihanın türlü türlü süreçleri vardır, bilgilenmek ilim okumak, gelişmek mücadele vermek, aklı  melikeleri kaybetmemek, nefsimize iç sesimizi rahmani tarafını dinleyerek kalpten isteyerek tahammül gücümüzü kullanarak, azmimizle tüm zorlulukları aşabiliriz. Her zorluğun bir kolaylığı vardır.

İmtihan Yüce Rabbimiz Bakara suresinde söyle buyurmuştur: “Andolsun biz sizi bir parça korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. Onlara bir musibet isabet ettiğinde, derler ki: “Şüphesiz ki biz Allah için ve mutlaka O’na döneceğiz /1 

Nihayet Peygamber ve beraberindeki mü’minler: Allah’ın yardımı ne zaman! dediler. Bilesiniz ki Allah’ın yardımı yakındır.”2 

Dünyada insanların hayatları hep aynı çizgide devam etmez. Mutlu, sevinçli ve mesut günleri olduğu gibi, mutsuz, üzüntülü ve kederli acılı günleri de olur. Biz insanız ,mutlu ve sevinçli günlerimizde şımarmamanız azgınlık göstermememiz, mutsuz günlerimizde de başımıza gelen musibetler karsısında bile metanetimizi kaybetmeden sabrederek ve bütün bunların Allah’tan olduğunu bilerek harekette bulunmalıyız. Yüce Rabbimizi bilen asla karaları bağlamaz, isyanlarda bulunmaz, aksine Allah'n kendisini sevdiğini bilir. O her şeyi santim santim ölçer biçer. Ne mutlu bunun bilincinde olana.

  ''Ya Rabbî, senin nârın da hoş, nûrun da hoş; lütfun da hoş, kahrın da hoş" der. Büyük düşünür Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş:

Hak serleri hayreyler

Zannetme ki gayreyler

Arif anı seyreyler

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Allah bilmeden imtihanı bizlere vermez. Biz malımızla, mülkümüzle, makam ve mevkide, güzellik ve çirkinlikte, akıl ve zekada insanların bazılarını diğer bazılarından üstün kılmıştır. Gerçekten insanların kimi zengin, kimi fakir; kimi makam ve mevki sahibi, kimi değil; kimi güzel, kimi çirkin, kimi akıllı, kiminin aklı kıttır. Allah bütün bunları insanları denemek için yapmıştır. Aslında Allah biz insanları denemeden de ne yapacaklarımızı bilir. Ama İlâhî hikmet gereği, sorumlu olmaları için insanların denenmeleri istenmiştir. Bakın Hûd suresinin yedinci ayetinde söyle buyrulur: “O’nun arşı su üzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O’dur.”

Âyet-i kerimeden öyle anlaşılıyor ki Allah gökleri ve yeri insanı yaratmak için, insanı da imtihan edip denemek için yaratmıştır. Böylece yaratılışın bütün amacı insanın mükellefiyyetleri- ni yerine getirip getirmeyeceği hususunda imtihana tabi tutulmasıdır.

Kehf suresinin yedinci ayetinde de yeryüzü üzerinde bulunan bütün güzelliklerin, insanların denenmesi, hangilerinin daha güzel amel ve davranışlarda bulunacaklarının ortaya çıkması için yaratıldığı belirtilerek söyle buyrulur:

“Şüphesiz biz, yeryüzü üzerindeki şeyleri ona bir süs kıldık; insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini, daha güzel davranışta bulunacağını deneyelim diye''

Allah kuranı kerimde bizlere en  ince ayrıntısına kadar anlatmıştır o yüzden üzülmeyelim kırcı olmayalım kırılmayalım. Biz halefe kullar her acıyı atlatırız yeter ki imanın güçlü olsun sonu ferahtır, sonu aydınlıktır, sonu güzelliğe ulaşmaktır . İman ateşten giyilen gömlektir, iman ateşi ferahtır ,nefis ateşi dünya ateşinden geçmektir, yeter ki imanın nefsin  kölesi olmasın. Üzülme seni seven Allah var, bil  yeter!

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Şubat ayı hesaplaşmada


Şubat ayı hesaplaşmada



Şubat ayı

Yalancı şahitlik verenlere, 

Evlilik kuralarını hiçe sayanlara, 

Aç gözlülük yapanlara,

Haksızlık yapıp, şiddet uygulayanlara,

Kıskançlık krizine girenlere, 

Sevgiyi saygıyı hiçe sayanlara, 

Aile temelini sarsanlara,    

Evli adamlarla kadınlarla birlikte olup yuva yıkanlara, 

Aldatan erkek kadınlara, 

Yalancılar yalan söyleyenlere,

Hırsızlara katillere, can yakanlara, 

Dünyanın en dip çukuru çekime girdi.

işte ocak ayın enerjisi, şubatın sonu martın 20 sine kadar bu sürenin içinde hesaplaşmada.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Ocak kapıdan baktırır,şubatta patırtı, gümbürtü koparttırır.

 

Ocak kapıdan baktırır,şubatta patırtı, gümbürtü koparttırır.



Neler oluyor kendinize gelin!

Bu dert keder neden? Neden  acı çektiriyorsunuz ruhunuza. Kime inat , kime bu öfke. Kendine güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.

Bu evlilikler bir şaşı oldu, kör oldu kalpler.

Zamanında böyle değildi değişti, bize ne oldu? Eşim çok iyiydi şimdi ne oldu diyenler.

Hayat bir sınavdır ,yaşam bir imtihandır. Evlilik emek ister, saygı ister, güven ister, sevgi ister .

Her küçük tartışmanızda hemen büyütmeyin. Tabi ki sorunlarımız olacak, tabi ki tartışa biliriz ama her iki taraf bir birlerini sakince empati kurarak sorunlarını aşabilir . Sorunsuz veya tartışmasız bir ilişki olmaz buna hem fikiriz ama bu tartışmalar alışkanlık haline getirirsek, kronikleşir ve sonu aile faciası olur. Biten evliliklerde, maddiyat, ihanet, aşırı kıskançlık ya karşıki tarafı değersiz duyarsız kılma, ya aileler söz konusu olur. Aşk bitti, saygı bitti sevgi bitti derler. Ben hep şunu derim, elindekinin değerini bilmesen gelir bir başkası değerini bilir .Bir evlilikte aşırı stres aşırı şiddet ve manevi bir baskı varsa sağduyusunu kaybetmişse hiç uzatmayacaksın.        Bırak yol ver gitsin, birde aşırı şizofren derecesinde bağımlılık korku baskı bunlar aciz zavallı cahil insanlar derim.   


"Evlilik nedir?" "Mutlu evliliğin sırları nelerdir?" "Evlilikte sıkça görülen sorunlara ve tartışmalara hangi gözlükle bakılmalıdır?" "Evliliklerdeki sorunları ve tartışmaları sertleştirip, yumuşatan faktörler nelerdir?

Evlilik birlikte bir ömür boyu acısıyla tatlısıyla yaşamaktır .

Bu açıdan bakıldığında evlilik bir kadın ve bir erkek arasında geleceğe doğru atılan adımdır. Birlikte yaşam ve toplum düzeni. Eşlerin ve doğacak çocukların bakımı ve yetiştirilmesi yönünden evlilik bir düzenlilik ister .

Evliliklerde mutluluk sırrı nedir ?

Sevgi, saygı, paylaşma ve hoşgörü ile yürütülürse mutluluğa ulaşır. Çünkü evlilik sabır, sadakat, koşulsuz sevmek, samimiyet, tutku ve saygı olursa mutlu bir birliktelik ve sağlıklı bir hayat yaşanır.

Şubat ayı ocak ayının enerjisini şubatın son gününe kadar taşıyacaktır.

Tartışmalarınızda pimi çekilmemiş canlı pompa elinizde duruyor. Sadece  pimine basmak kalmış, aman aman nereden bileceksin belki bundan sonra daha iyi olacağını, yada daha kötüsü olacağını.O zaman sakin ol, daha kötüsüne engel ol.  Siz evli çiftler iletişim bir ilişkinin ana temelidir.Sakin olup konuşarak bir birinize destek olarak sorunlarını aşmaya gayret edin. Bol bol dua edin,duanın açamayacağı kapı yoktur. Kuranı Kerim de Nisa 4/21.) Kur’an, evlilik akdini kavlen ğaliza” ağır söz, sağlam söz olarak tavsif etmiştir. Üzüntüde ve sevinçte, varlık ve darlıkta, hayatın zorluklarına ve geçim sıkıntılarına beraber göğüs germeyi tavsiye eder. Evlilik bir sözdür, sözleşmedir, akittir, anlaşmadır. En basit sıkıntılarda bu sözün, anlaşmanın ve büyük sorumluluğun unutulmaması gerektiğini hatırlatır. Aile büyükleri, sorunlara dikkat .Geçmişte size yapılan ne var ise  ön plana çıkarmayın. Birlik içinde aile büyüklerinin yanında oturan ve aynı evde paylaşım içinde sizler sözlerinize ağızdan çıkacak acı kelimelerinize dikkat edin. İtikatı tehlikeli bir ay söz konusu diye bilirim.   Eşler arasındaki cinsel soğukluk sorunları,  aşırı negatif soğukluk gerginlik isteksizlik söz konusu olabilir .Akraba ilişkilerinde sorunları olanlar, alacak verecek  konularında tartışmalardan uzak durun ,karşı tarafı anlamayı empati kurmayı zaman tanımayı deneyin. Biraz beklemeye ne dersiniz, kısa süreline aksıya alın derim.  Toplumsal olaylara, sosyal yazışmalara, paylaşımlarınıza  dikkat edin. Hayata yönelik yeni planları şimdilik askıya alın.  Davranışlarınızı pozitif yönden kullanın ve hislerinizi pozitif yöne çevirin, iç sesinizi pozitif kullanın negatife yönlendirmeyin.   İş ortamında yoğun stresli çalışanlar,  sorunlarınızı çözmeden bir başkasına yardım etmeyin. Öncelik kendi yaşamınız kendi duygularınızı iyileştirin. Yardım edeyim derken çıra gibi yana bilirsiniz. Biraz duyarlı , temkinli anlayışlı olun ve kavgalı tartışmalı ortamlardan uzak durun.  Hatalı yolları seçmiş insanlardan kendinizi koruyun, kendinizi sakının. Size yanlış bilgi verebilir yanlış yönlendirebilirler.  Çocuklarınıza bu dönem destek verin, onlarla iletişime geçin onların iç dünyalarını ve gizliliklerini keşfedin. Dertleşin onlarla, aynı yaşta olun onlarda sizin yaşta olsunlar olgunluğu tatsınlar sizde çocukluğu tadın her derdine ortak olun sizlerden kaçmasınlar. Asla negatif, agresif yaklaşmayın. Şubat ayı aile iç kavramı, iç düzeni anlatıyor. Geçmiş gelecek yönergesi çiziliyor, bizler geçmişteki üzücü, acı ,keder ,gözyaşlarımız adeta gözümüzün önünden filim şeridi gibi geçecek. Nereden nereye geldik, neler yaşadık neler atlattık. Yaşadıklarımıza yaşamımıza şuan ki halimize şükredeceğiz. Yani bu süreç geçmişimizi hatırlayıp geleceğe doğru bir aydınlanmaya işareti veriyor . Geçmişten ders çıkaran yol pusulasından şaşmaz .        Bakıma muhtaç olanlara elinizden geldiği kadar  yardım edin ve kendi farkındalığınıza   varın.

Din ilim manevi yönünüzü genişletin, şükür edin .Alkol kullananlar, alkolü çok kaçırmayın hatta bırakmaya deneyin. Şubat ayı bu konuda sizleri uyarıyor, alkol sorunu olanlar, tedavi girişimlerini olumlu yönden bırakmayı destekliyor . Kumara düşkün olanlar,  şubat ve mart ayları sizin bu kötü alışkanlığı bırakma, tövbe istiğfar etme ayı. Şanslı olumlu bir ay sizleri destek verecektir aksi taktirde sorunlar büyüye bilir sonu vahim olabilir. Şans oyunlarını sürekli oynayanlar, şubat ayı şans oyunları mucizevi bir yönden açık olacaktır, bu ay şansınızı deneyebilirsiniz .Bebek bekleyen anne adayları bu ay çok hassas bir ay, ani hareketlerde ve ani fevri çıkışlarda bulunmayın. Stresli ortamlardan stresli düşüncelerden uzak durun. Şubat ayı düşük ayı ,aman aman sağlınıza dikkat edin. Ocak ayı başı eşin evi terk etme ayı derken, şubat ayıda aynı enerjisini takip ediyor. Şubat ayı evi terk etme, ayrılma, eşime bir ders vereyim derken incine bilirsiniz. Şubat ayı küçük kavgalardan, bavulu toplayıp gidiyorum demeyin. Sonucu kötü bitebilir, benden söylemesi. Kadersel açılımı başlatıyorsunuz, nefsinize yenik düşüyor ve pişmanlıklar içinde olabilirsiniz. Sen istersin Allah verir, hiç bir kulun isteğini geri çevirmez. Sadece imtihan verir sabırla bekler .  Şubat ayı sosyal medya üzerinden yapılan tanışmalar çok gündemde olacak, eyvah eyvah dikkat edin yanılmayın kimselere güvenmeyin.  Aldatmalara, aldanmalara açık bir aydır. Şiddet dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketlere açık bir ay. İş kolik eşler sizler biraz eşinize dostlarınıza zaman vakit ayırın ve sağlığınıza dikkat edin.

Bu ay gözünüzü açık tutun, uyuma ayı değil. Şubat ayı aşırı kıskançlık yapmayın, birbirinize yeterlisiniz. Zaman her zorluğun ilacıdır, her hastalığın bir şifa kaynağı vardır. Buda sevgi sabır tevekküldür . Unutmayın önce kendi nefsinize kefil olun, o zaman doru yolu bulursunuz. Adaletli olun, haksız yere yalan yere şahitlik verenlerden olmayın.  

   Dürüstlük; her yerde, her zaman ve her konuda, kendi aleyhimize de sevdiklerimizin aleyhine de olsa, sadece doğruların ve dürüstlerin yanında, yanlışların ve yanlış yapanların karşısında yer almaktır. 4Nisa/135

En yakının bile olsa adam kayırma, şahitliğini dürüstçe yap.

Sevgiyle huzurla kalın.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

11 Şubat da gerçekleşecek yeni aya hazır mıyız?


11 Şubat da gerçekleşecek  yeniaya hazır mıyız?


11 Şubat da gerçekleşecek  yeni aya hazır mıyız?  

11 şubattaki yeni ay da düşüncelerimizin güzel niyetlerimizin bizlerin hayrımıza gelişmesi için  niyet ediyoruz.

Yeni ay insanın kendini, düşüncelerini,  fikirlerini yapmak isteklerini, özgürce, kendinden emin bir şekilde ortaya koyma arzu ve istekli bir ay. Yeni ayda   Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Jüpiter ve Satürn Mars  ilerlediği için gözünüz korkmasın. Pes etmek yok, biz bu dünyanın halife kullarıyız onun için nefisimizin sabrımızın önüne geçmesine izin vermemeye özen gösterelim. 11 şubatta  bir yeni ay bizleri karşılıyor. Yeni aya doğru yavaş yavaş ilerlerken, yeni fikirler yeni açılımlar yeni kararlar verebilir alabiliriz. Özellikle bu yeni ayda ve gezegenlerin açılımıyla bizlere yeni fırsatlar sunacaktır . Uzun süredir evliliğe karar veremeyenler ve uzun süredir birliktelik sürdürenler  için ani kararlar ala bilir ve evlilik düşünebilirler. Kötümser tarafına bakıldığında veya partneriyle uzun süredir olumsuz ve uyumsuzluk içinde olup pamuk ipliğine bağlı ilişkilerde ani kararlar alınıp ayrıla bilir, birlikteliklerine son noktayı koya bilirler. İlişkiden yana şansı olmayanlar, sürekli çelişkiler içinde olanlar, sevgisini tek taraflı yürütenler, değişim sürecine girebilirler. Bu zamana kadar görmediği ilgi alakayı göre bilirler .  Sürekli inişli çıkışlı olan ilişkilerde, düşünceleri duyguları karışık olan kişiler için net bir karar verme süreci değil bunu belirtmek isterim.   Ancak bunun baskı ile zorlanılarak mecbur bırakılarak ilişkiyi askıya alarak ve yaptırılmaya çalışılması karşıki tarafın hoşuna gitmez. Geri dönülmeyen bir baskı akışı olur, düzeleceği varsa da düzelmez. 

  Yeni ay zamanları hepimizin bilgi sahibi olmak gerekir, bilgili insanlarla fikir alış verişinde bulunalım. Kendiniz için her şeyin hayrınıza gelişeceği niyetlerde bulunun. Bu süreçte sorunlu bir ilişkiniz varsa, canınız yanıyorsa, sevgi şefkat göremiyorsanız, hiç bir karşılık alamıyorsanız ,sizin hayrınıza olması için bırakın gitmek isteyeni gönderin. Sonsuza kadar acı çekmeyin, çektirmeyin. Zorla güzellik olmaz. Şubat ayı çok hareketli geçecektir. Şubat ayının ilk yeniayı tüm gezegenlerin etkilerini tüm burçlar iyi kötü etkisi içine alacak. İyi olan, kendisi için hayır isteyenler, huzur mutluluk isteyenler, manevi açılımlarda olanlar, çoklu enerjisini göreceklerdir. Yeni ay,  yeniliklerde bulunmak, yazmak, öğrenmek kendisini geliştirmek, geçmişinden ders çıkarıp yoluna devam etmek, tüm engellere karşı şükretmek, şükrün nimetini bilmek, tevekkül etmek ayıdır. Şubat ayının ilk yeniayında , basın toplantılarında konuşmak, basın-yayın sosyal iletişim halinde olanla, bir nevi artısı eksisi hatalar yapıp özürler havada uçacak, aman aman dikkat edelim. Devlet kamu görevlisi olanlar, bu işlerde çalışanlar ,evrak dosya kayıpları, bilgisayar hataları, sorun üstünde sorunlar yaşayabilirler. Gezegenlerin etkisi çok uyarıcı olacaktır. Pür dikkat işinde sağlam, dürüst kişiler bu yeniayla birlikte sıyrıla bilirler. Yeni işe baş vuranlar ,uzun zamandır iş bekleyenler ,yeniayın enerjisiyle birlikte iş fırsatı yakalayabilirler. Uzun süreli iş başlangıcı yapabilirler. Çalıştığı iş yerinde mutlu olmayanlar , yeni bir işte çalışmak, yeni tercihlerde bulunmak yönünde aktif kararlar verme zamanıdır. Yeniayın oluştuğu günkü görünümler de bunun işaretçisidir. Hepimizin içerisinde mutlak yüreğimizin derinlerinde bir şeyler uyanır, zorunluluklar sizi sıkar ve ne olursa olsun sıradan bir yaşam yerine, farklı bir şeyler yapmak isteği yükselir. Ancak ani ve düşünmeden verilecek kararların riskli yanları vardır. Bu yeni ayda ikili ilişkilerde sözlerimize kelimelerimize dikkat edelim. Kimsenin canı yanmasın, yakmayalım.

Sizler bu süreçte tecrübeli olmadığınız bir alanda söz sahibi olmaya çalışmayın.

İlişki, iş, çalışma hayatı, eğitim, farklı bir yerde hayat kurmak, özgür olmak arzunuz varsa, bunların mutlaka alt yapısının güçlü şekilde hazırlanması, ayarlanması gerekir. Karar vermeden önce her bir olasılığı gözden geçirmelisiniz. Bu dönem hırslarımız ön planda olacaktır, buda nefsin oyunu olabilir. Şeytanın görevi nefsimizledir, tam bu yeni ayda tohum atmasını bilir ve yine söylüyorum nefsini yenen her güzel işte muhteşem açılıma hazırdır. Sevgili arkadaşlar, mücadeleden kaçınmamalı, tercih yaptığınız konuda sabırlı olunmalıdır. Körü körüne bir şeylere atılmak, sonra sıkılıp vazgeçmek sizi yorabilir ve üzebilir.

Yeni ayda bunlara dikkat edin!

İş tercihlerinizi yaparken, dikkatli düşünmek, ne istediğinizi bilerek hareket etmek yerinde olur. Bir şeyleri fazla hassasiyet içinde ele almamalı, tutarlı olmalısınız. Kendinizle çelişmemelisiniz. Ben bu yolda ilerlemek istiyorum ve bu yolun gereği olan sorumluluklarıma sahip çıkıyorum demeniz, gerekiyor. Daha güçlü şekilde karar vermeniz ve kararlarınızı gözden geçirmeniz faydalı olur. Zaten Merkür gerileme hareketi de bu anlamda bir mola ve düşünme sürecidir. Gerçekçi ve uygulanması mümkün olan düşünceler hayaller kurmalıyız. Daha önce verilmiş kararlarımızı tekrar ele almalı, bir daha düşünmeliyiz. Bu yeniden bir şeyleri derlemek, toparlamak ve düzenlemek için etkili bir yeniay. Önümüzdeki bir aylık süreç, bizim için en doğru olanı karşımıza getirecektir.

Mutlu huzurlu sağlıklı ay geçirmeniz dileğiyle.

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, , ,

Sürekli şikayet eden kendi içinde cebelleşen negatif harfler.

 

Sürekli şikayet eden kendi içinde cebelleşen negatif harfler.

Sürekli şikayet eden kendi içinde cebelleşen negatif harfler.

Bazen hepimizi şanssız olduğumuza inanır, hayattan yaşadıklarımızdan her şeyden şikayet ederiz.Aslında kendi şansımızı kendimiz yaratabilir, kendimize şans tanıya biliriz. Her zaman  şansımızın kötü gideceğine inanmaktansa, şeytanın bacağını kırmamız gerekir. Sık sık çevremize çok şanssızım, yaptığım her şey kötü gidiyor diyerek, şansımızı kendimiz kördüğüm yapa biliyor buna kendimizi inandırabiliyoruz.

Bu olumsuz düşünceyi  bilinç altına kitlersiniz adeta . Bunu kendimize yapmayalım,  bütün yaşam sürecimizde ve  hayatımızda her şeyden biraz vardır. Hepimizin yaşamında iyi anlarda ve kötü anlarda vardır. Şansınızın açılmasını gerçekten hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, cesur güçlü akıllı azimli kendine güvenmen kendini her noktada geliştirip ruhunu umutla sabırla tevekkül edip her zorluğu aşmaya gayret göstermelisiniz. Bunu başardığınız anda şans sizden yana olacaktır.

Sevdiğiniz istediğiniz işe odaklanıp yapmaya çalıştığınız sürece başarı şans sizden yana olacaktır.

 Baktın olumsuz oldu başaramadın, hemen pes etme  tekrar yeniden baştan başla. Olumlu bir tavır takının, yeniden yeniden başlayın. İsim analizlerimde şansım hiç yok diyen harfler önüme geldiğinde şaşırıyorum, bu harfler aslında çok hareketli güçlü azimli becerikli harflerdir ,sadece sabırsızlık dirençlerini düşürüyor.

Yaptığınız bir şeyi acelece oldu bittiye getirme  enerjisinden sonra istekleri oluyor derken, ani tıkanmalar yaşıyabiliyorlar.

Bu güne kadar incelediğim  harfler   Y J İ Ö Ü D Ğ G H  kendinize GÜVENİN yeni girişim başlangıçlarından  korkmayın, negatif düşüncelerinizden arının kurtulun ve yaptığınız hataları gözünüzde çok büyütmeyin. Kendi  kendinize işkence etmeyi bırakın. Gerçekten kendinize bir şans verin. Olmayacak, başaramayacağım diyerek, hayat karşısında takındığınız  tavra  odaklanmayın.

Kendi içinde ikilem yaşayan harfler: isminizin içinde ve soy isminizin ilk baş harfi? T I O H C Z R Ç Ö F E N P  

Negatif olmayın Pozitif olun

Hayatınızda güzel şeylerin olacağına inanırsanız, kendinize güvenirseniz her şey yolunda gidecek. Yeni başlangıçlara açık, akışa bırakın kendinizi, o zaman iyi olacaktır. Ve Her şeyin maddi manevi yolunda gideceğine inanın ya da olumsuz yaşananların  bir imtihan süreci olduğunu düşünün. Siz bunu kabullendiğiniz sürece daha iyi olacak. Pozitif tarafınızı geliştirirseniz, şansınızın açılacağına emin olun  kendinizi olumlu yönden destekleye bilir ve  görebilirsiniz.

Başınıza ne gelirse gelsin bir ders çıkarıp ,gelen kötü şeyleri iyi kabullenip tevekkül ederek aşmaya çalışın. 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU
, ,

Dinimizde güzel isim koymanın önemi!


Dinimizde  güzel isim koymanın önemi!


 İsminle yaşamasını bil!

 İsimlerimiz ve soyadımız hayatımızın her alanında başarılı olmamız için çok önemli. Bilindiği gibi bir çok ünlü sanatçı ve iş insanı ismini değiştirerek çok başarılar elde etmiştir. Bir çok sanatçımızın isim ve soy ismi farklıdır. Kıyamet gününe kadar ismimizi en güzel manevi enerjimizle taşıyalım.

 İsminizle tanınırsınız, isminiz ruhunuzu besleyen etkili ilaçtır. Siz isminiz ve babanızın ismi ile beraber çağrılacaksınız [Mesela Ali oğlu Hamza veya Ali kızı Ayşe ] gibi.  O halde isminizi güzel anlamı olsun. Kuran'da geçiyor diye isim koyulsun bu şart değil İsmini en güzel taşıyan ilmini tanır ilmini bilen ismini bilir ilmini bilen nefsine yenik düşmez.

Âyetler:

1. “De ki: Ey Rabbim! İlmimi artır.” 

 2. “De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Zümer sûresi (39), 9.

 3. “Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir.” Mücâdele sûresi (58), 11. 

4. “Allah'tan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar.” Fâtır sûresi (35), 28.

Ne güzel anlatmış şükür yaratanımıza.  Her an, her zama,n ismimiz bizlerin yön pusulasıdır. İsimlerimiz bizlerin gelecekteki anahtarıdır. İsimlerin, harflerimizin açamayacağı kapı yoktur. İsimlerimiz nefsimizi kaderimize yön veren işarettir.      

Güzel isimler çoktur. Mesela Peygamber isimleri, Resulullah efendimizin 400 kadar olan mübarek isimleri, Allahü teâlânın Esmâ-i hüsnasından olup da, isim olarak koyması caiz olan Ali, Aziz, Macid, Mucib, Rafi, Reşid isimleri, Eshab-ı kiramın, âlimlerin ve evliyanın isimleri konabilir. 


Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı kerimde bulunması gerekmez. Yüz binden fazla Eshab-ı kiramdan Hazret-i Zeyd hariç, hiçbirinin ismi Kur’an-ı kerimde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, yahut en güzel isim olsun diye Kur’an-ı kerimde geçen her kelimeyi, sırf Kur’an-ı kerimde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur. Çünkü Kur’an-ı kerimde güzel isimlerin yanında kâfirlerin isimleri de vardır. En başta şeytan var, İblis var, Hannas vardır. Kâfirlerden Karun, Haman vardır. Peygamber efendimizin düşmanı Ebu Leheb’in ismi vardır. Bunları koymak doğru değildir.


İsim sahiplerine şefaat 

Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] 

(Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]


Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim. [R. Nasıhin] 

(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.)[Deylemi] 

Share:
YAZININ DEVAMINI OKU