, ,

Regaip kandilimiz mübarek olsun






Regaip kandilimiz mübarek olsun.

 Bu akşam ellerimizi Allah'a açarak kalpten isteyerek dua edelim, Kur'an-ı Kerimi okuyalım.   

Peygamberimiz (a.s.m)'ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyalım.

Allah rızası için namaz kılalım, geçmişte yaşanmış tüm kötülüklerden arınalım, geçmişe karşı bizlere karşı yapılmış kötülükleri Allaha havale edelim. Allahın nuru bereketi üzerimizde olsun, bizleri doğru yolu doğru olanı versin. 

Hayatımızda yaptığımız hataların,günahların bilincine vararak günahlarımız için af dileyelim, arınalım. Bir daha kötü musibetlerle karşılaşmamak üzere af dileyelim.

Bu akşam muhasebe yapma günü, günahlarımızdan arınma temizlenme fırsatı.Bu ne büyük nimettirki, yüce yaradan bizlere bu fırsatı tanımış.Yanlış yaptıklarımızı düzeltmemiz için,hakka varmamız için, hak olanı almamız için, yeniden filizlenmemiz için, yeniden ruhumuzu yeşertmemiz için bu büyük ödüldür. Bizler bağışlanmak istiyoruz, istiğfar etmek istiyoruz,  Allah'tan af af dilemek ,  tövbe etmek için bu ne büyük fırsattır. Allah bağışlayıcı, affedicidir.

Sevgili Hz Muhammed efendimiz, gönüllerin sultanı, evrenin efendisi. Peygamber efendimize  bol bol salâvat getirelim ve selâm gönderelim. O  mahşerde mümin kullarına kucak açacaktır, ismimizle bizlere seslenecektir. Bu gece Kuran okunmalı,bol bol dua edilmeli.

Dünya ve ahiretimize,  cennetin güzelliğine, bu dünyanın güzelliğine varıp   dileklerimizi iletelim .Her zaman her an dua ediyoruz ama, bu gece bizim en önemli gecemizdir.

Kendimiz için,ailemiz, kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız, hastalarımız ve  yaşlılarımız için dua edelim. Allah yatağında hasta olup dua bekleyen şifa bekleyen tüm hastalarımıza  şifa versin.

Bu pandemiden dolayı ailemizi büyüklerimizi ne yazık ki ziyaret edemiyoruz, sarılıp ellerini öpüp gönüllerini dualarını almak isteriz  ama yapamıyoruz. Çok büyük bir imtihanın içerisindeyiz.  Allah tüm insanlığı bu kötü günlerden, bu eziyetten hepimizi kurtarsın ,bizleri feraha kavuştursun.   

Bu günlerde  büyüklerimizle iletişim kuralım,onları sık sık  arayalım hal hatırlarını soralım, dua isteyelim. Dua gönderelim, dua isteyelim. Dua duadan üstündür, her kez bir birine dua etsin. Toplu duanın gücü çok kuvvetlidir. Ezanlar Allah Allah bizlere vakti zamanı seslenirken ,Allahtan istememizi, Allahtan merhamet dilememizi, boyun etmemizi ,istiğfar etmemizi bizlere bildiriyor.  Yoksullarımıza el uzatalım. Allah fakir zengin ayrıt etmedi, insanın kalbi fakir olmayan, duası zengin olan en güzel insandır. Dünyalık mülkle değil, kalbi duası zengin olan zengindir. Bu dünya imtihan dünyasıdır, kalpten duasını eden en büyük zenginliği alır anneden babadan  ve yetim öksüz onları sarılalım  sevindirelim  kimseye küsmeyelim, küstürmeyelim. Sevgiyle merhametle aracı olalım. Allah dargınlık küskünlük istemez. Peygamber efendimiz  Hz Muhammed  küskünlüğü şöyle açıklamıştır: bir yaşmağın kuruyana kadar küskün kalın, sonra hatalarınızı her iki taraf anlayıp buna son verin.

Sevin, barışın küskünlük iyi bir şey değildir. Bu zamanda kin olmaz, kin tutulmaz. Sen barış için çabala gayret göster, gerisini Allah bilir.  Bizi sarıp kollayan, maddi manevi hakkı olan kişileri düşünüp arayın. Hal hatırlarını sorun bize yakışanda bu olur. 

Dualarımızı yapalım istediğiniz kadar okuyun 

La ilahe illallah",

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed",

Estağfirullah",

Sübhanallah",

Elhamdülillah",

Allahu Ekber",

La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim Allah (99) 

İsmi azam duasını okuyalım, çok çok isteyelim .Sağlık huzur mutluluk tüm nimetlerden faydalanmamız için bugün çok özel bir gün .Bu mübarek  günlerimizi iyi değerlendirelim.

    Allah ismi azam duasını isminizle isteyin. Sen ya azimsin sen ya alemsin. İsmimi hayra güzelliğe, ılımlı bilgili insan olmama yardım et. Ya Rezzak sen rezaksın ismime bereket ver, rızıklandır. 

Allah ismini öncelikte bulunun, onun ismi şifa kaynağıdır. Şifanız bol olsun.

Hayırlı kandiller diliyorum. 

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

2 yorum:

  1. Allah'ım tüm dualarımızı yürekten kabul etmesin diliyorum bu gecenin fazileti çok güzel inşallah 🤲

    YanıtlaSil
  2. İnşallah hakiyla ibareler edip Allahim kabul etsin inşallah hayil kandiler 🤲

    YanıtlaSil