, ,

Ocak kapıdan baktırır,şubatta patırtı, gümbürtü koparttırır.

 

Ocak kapıdan baktırır,şubatta patırtı, gümbürtü koparttırır.



Neler oluyor kendinize gelin!

Bu dert keder neden? Neden  acı çektiriyorsunuz ruhunuza. Kime inat , kime bu öfke. Kendine güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.

Bu evlilikler bir şaşı oldu, kör oldu kalpler.

Zamanında böyle değildi değişti, bize ne oldu? Eşim çok iyiydi şimdi ne oldu diyenler.

Hayat bir sınavdır ,yaşam bir imtihandır. Evlilik emek ister, saygı ister, güven ister, sevgi ister .

Her küçük tartışmanızda hemen büyütmeyin. Tabi ki sorunlarımız olacak, tabi ki tartışa biliriz ama her iki taraf bir birlerini sakince empati kurarak sorunlarını aşabilir . Sorunsuz veya tartışmasız bir ilişki olmaz buna hem fikiriz ama bu tartışmalar alışkanlık haline getirirsek, kronikleşir ve sonu aile faciası olur. Biten evliliklerde, maddiyat, ihanet, aşırı kıskançlık ya karşıki tarafı değersiz duyarsız kılma, ya aileler söz konusu olur. Aşk bitti, saygı bitti sevgi bitti derler. Ben hep şunu derim, elindekinin değerini bilmesen gelir bir başkası değerini bilir .Bir evlilikte aşırı stres aşırı şiddet ve manevi bir baskı varsa sağduyusunu kaybetmişse hiç uzatmayacaksın.        Bırak yol ver gitsin, birde aşırı şizofren derecesinde bağımlılık korku baskı bunlar aciz zavallı cahil insanlar derim.   


"Evlilik nedir?" "Mutlu evliliğin sırları nelerdir?" "Evlilikte sıkça görülen sorunlara ve tartışmalara hangi gözlükle bakılmalıdır?" "Evliliklerdeki sorunları ve tartışmaları sertleştirip, yumuşatan faktörler nelerdir?

Evlilik birlikte bir ömür boyu acısıyla tatlısıyla yaşamaktır .

Bu açıdan bakıldığında evlilik bir kadın ve bir erkek arasında geleceğe doğru atılan adımdır. Birlikte yaşam ve toplum düzeni. Eşlerin ve doğacak çocukların bakımı ve yetiştirilmesi yönünden evlilik bir düzenlilik ister .

Evliliklerde mutluluk sırrı nedir ?

Sevgi, saygı, paylaşma ve hoşgörü ile yürütülürse mutluluğa ulaşır. Çünkü evlilik sabır, sadakat, koşulsuz sevmek, samimiyet, tutku ve saygı olursa mutlu bir birliktelik ve sağlıklı bir hayat yaşanır.

Şubat ayı ocak ayının enerjisini şubatın son gününe kadar taşıyacaktır.

Tartışmalarınızda pimi çekilmemiş canlı pompa elinizde duruyor. Sadece  pimine basmak kalmış, aman aman nereden bileceksin belki bundan sonra daha iyi olacağını, yada daha kötüsü olacağını.O zaman sakin ol, daha kötüsüne engel ol.  Siz evli çiftler iletişim bir ilişkinin ana temelidir.Sakin olup konuşarak bir birinize destek olarak sorunlarını aşmaya gayret edin. Bol bol dua edin,duanın açamayacağı kapı yoktur. Kuranı Kerim de Nisa 4/21.) Kur’an, evlilik akdini kavlen ğaliza” ağır söz, sağlam söz olarak tavsif etmiştir. Üzüntüde ve sevinçte, varlık ve darlıkta, hayatın zorluklarına ve geçim sıkıntılarına beraber göğüs germeyi tavsiye eder. Evlilik bir sözdür, sözleşmedir, akittir, anlaşmadır. En basit sıkıntılarda bu sözün, anlaşmanın ve büyük sorumluluğun unutulmaması gerektiğini hatırlatır. Aile büyükleri, sorunlara dikkat .Geçmişte size yapılan ne var ise  ön plana çıkarmayın. Birlik içinde aile büyüklerinin yanında oturan ve aynı evde paylaşım içinde sizler sözlerinize ağızdan çıkacak acı kelimelerinize dikkat edin. İtikatı tehlikeli bir ay söz konusu diye bilirim.   Eşler arasındaki cinsel soğukluk sorunları,  aşırı negatif soğukluk gerginlik isteksizlik söz konusu olabilir .Akraba ilişkilerinde sorunları olanlar, alacak verecek  konularında tartışmalardan uzak durun ,karşı tarafı anlamayı empati kurmayı zaman tanımayı deneyin. Biraz beklemeye ne dersiniz, kısa süreline aksıya alın derim.  Toplumsal olaylara, sosyal yazışmalara, paylaşımlarınıza  dikkat edin. Hayata yönelik yeni planları şimdilik askıya alın.  Davranışlarınızı pozitif yönden kullanın ve hislerinizi pozitif yöne çevirin, iç sesinizi pozitif kullanın negatife yönlendirmeyin.   İş ortamında yoğun stresli çalışanlar,  sorunlarınızı çözmeden bir başkasına yardım etmeyin. Öncelik kendi yaşamınız kendi duygularınızı iyileştirin. Yardım edeyim derken çıra gibi yana bilirsiniz. Biraz duyarlı , temkinli anlayışlı olun ve kavgalı tartışmalı ortamlardan uzak durun.  Hatalı yolları seçmiş insanlardan kendinizi koruyun, kendinizi sakının. Size yanlış bilgi verebilir yanlış yönlendirebilirler.  Çocuklarınıza bu dönem destek verin, onlarla iletişime geçin onların iç dünyalarını ve gizliliklerini keşfedin. Dertleşin onlarla, aynı yaşta olun onlarda sizin yaşta olsunlar olgunluğu tatsınlar sizde çocukluğu tadın her derdine ortak olun sizlerden kaçmasınlar. Asla negatif, agresif yaklaşmayın. Şubat ayı aile iç kavramı, iç düzeni anlatıyor. Geçmiş gelecek yönergesi çiziliyor, bizler geçmişteki üzücü, acı ,keder ,gözyaşlarımız adeta gözümüzün önünden filim şeridi gibi geçecek. Nereden nereye geldik, neler yaşadık neler atlattık. Yaşadıklarımıza yaşamımıza şuan ki halimize şükredeceğiz. Yani bu süreç geçmişimizi hatırlayıp geleceğe doğru bir aydınlanmaya işareti veriyor . Geçmişten ders çıkaran yol pusulasından şaşmaz .        Bakıma muhtaç olanlara elinizden geldiği kadar  yardım edin ve kendi farkındalığınıza   varın.

Din ilim manevi yönünüzü genişletin, şükür edin .Alkol kullananlar, alkolü çok kaçırmayın hatta bırakmaya deneyin. Şubat ayı bu konuda sizleri uyarıyor, alkol sorunu olanlar, tedavi girişimlerini olumlu yönden bırakmayı destekliyor . Kumara düşkün olanlar,  şubat ve mart ayları sizin bu kötü alışkanlığı bırakma, tövbe istiğfar etme ayı. Şanslı olumlu bir ay sizleri destek verecektir aksi taktirde sorunlar büyüye bilir sonu vahim olabilir. Şans oyunlarını sürekli oynayanlar, şubat ayı şans oyunları mucizevi bir yönden açık olacaktır, bu ay şansınızı deneyebilirsiniz .Bebek bekleyen anne adayları bu ay çok hassas bir ay, ani hareketlerde ve ani fevri çıkışlarda bulunmayın. Stresli ortamlardan stresli düşüncelerden uzak durun. Şubat ayı düşük ayı ,aman aman sağlınıza dikkat edin. Ocak ayı başı eşin evi terk etme ayı derken, şubat ayıda aynı enerjisini takip ediyor. Şubat ayı evi terk etme, ayrılma, eşime bir ders vereyim derken incine bilirsiniz. Şubat ayı küçük kavgalardan, bavulu toplayıp gidiyorum demeyin. Sonucu kötü bitebilir, benden söylemesi. Kadersel açılımı başlatıyorsunuz, nefsinize yenik düşüyor ve pişmanlıklar içinde olabilirsiniz. Sen istersin Allah verir, hiç bir kulun isteğini geri çevirmez. Sadece imtihan verir sabırla bekler .  Şubat ayı sosyal medya üzerinden yapılan tanışmalar çok gündemde olacak, eyvah eyvah dikkat edin yanılmayın kimselere güvenmeyin.  Aldatmalara, aldanmalara açık bir aydır. Şiddet dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketlere açık bir ay. İş kolik eşler sizler biraz eşinize dostlarınıza zaman vakit ayırın ve sağlığınıza dikkat edin.

Bu ay gözünüzü açık tutun, uyuma ayı değil. Şubat ayı aşırı kıskançlık yapmayın, birbirinize yeterlisiniz. Zaman her zorluğun ilacıdır, her hastalığın bir şifa kaynağı vardır. Buda sevgi sabır tevekküldür . Unutmayın önce kendi nefsinize kefil olun, o zaman doru yolu bulursunuz. Adaletli olun, haksız yere yalan yere şahitlik verenlerden olmayın.  

   Dürüstlük; her yerde, her zaman ve her konuda, kendi aleyhimize de sevdiklerimizin aleyhine de olsa, sadece doğruların ve dürüstlerin yanında, yanlışların ve yanlış yapanların karşısında yer almaktır. 4Nisa/135

En yakının bile olsa adam kayırma, şahitliğini dürüstçe yap.

Sevgiyle huzurla kalın.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

1 yorum:

  1. Hep iyi niyetin kurbanı oluyoz acap bukadar dürüst olması diye düşünüyorum Melike hanim

    YanıtlaSil