, ,

Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!


Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!


 Yalnız değilsin ismin seni tanıyor!

Sen isminle yaşamasını biliyorsan, korkularınla yüzleş.

İsimlerimiz nakış nakış manevi duygularla işlenmiştir. Allah ismimizi kendi ismiyle ruhuyla işlemiştir. Olumlu bilgili ilimli insan, isminin değerinin farkına varsa ona göre sağlam adımlar atar. İsmini güzel taşıyan, Allah lütfundan şaşmaz. İsimler bedenen ruhen vereceğimiz kararları destekler. Allah'ın birçok ismi vardır, Allah'ın güzel isimlerinden Es-Samed ismi hiçbir şeye muhtaç olmayan, herkesin muhtaç olduğu manasına gelmektedir. Öyleyse bizler de isimlerimizi güzel anlayıp güzel taşımamız gerekmez mi? İsmimizin manevi boyutunun farkındalığına vardığımız sürece, maddi manevi sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. İsimlerimizle Allah katında sorgulanacağız. İyi kötü ne var ise ismimizle hesap vereceğiz. Öyleyse isimlerimizi güzel taşıyalım.

Kaderimiz Allah ismiyle saklıdır. İsimlerimiz bugünden yarından mahşere kadar bizimledir, ismiyle çelişkili insan varsa bilsin ki nefsiyle çelişkilidir . İsimlerin çirkini olmaz, isimleriniz sadece sizi destekler . Kötü anlamlı isimlerden kaçının, kötü isim nefsi zayıf olanı daha çok zorlu sınava tabi tutar.

İsimlerimiz bazen durağan bekleyişe girer, sabır göstermeli belki daha iyisi olacaktır. Hadisler şerde hayır, hayırda şer ara der. Kur-anda furaun ismi de geçiyor, bu isim iyi mi hayır ? Asiye Kur’ân-ı Kerîm’de ondan adı verilmeksizin “Firavun’un karısı” diye söz edilmektedir (el-Kasas 28/9; et-Tahrîm 66/11)


Hz. Peygamber ise “Firavun’un eşi Âsiye” diyerek adını açıkça belirtmiştir (Buhârî, “Enbiyâʾ”, 32, 46). “Cennet kadınlarının en iyisi şu dördüdür: Firavun’un hanımı Müzâhim kızı Âsiye, İmran kızı Meryem, Huveylid kızı Hatice ve Muhammed (s. a.a) kızı Fâtıma. Bunların en üstünüyse Fâtıma’dır. ”[2]

Böyle güzel isimleri örnek almamız gerekmez mi? İsimlerimiz imtihan sürecidir, sabırdır, sabır şerbetine nail olan her kez bu güzel muhteşem sona erer ve kazanır . Sizler isminizi güzel tanıyın güzel anılın, övünün. İsminizdeki harfler her anınızı her adımınızı size işler ,siz kendi işleminizi kendiniz ilmek ilmek söker, tekrar işlemeye başlarsınız . İyi niyet iyi düşünme güzel ılımlı bilgili insanlarla kendinize yol belirlerseniz, her zorluğun üstesinden gelirsiniz. Kendinize isminize güvenin, ismimiz sizin yol pusulanızdır. İsminizle şeytanla iş birliğine girmeyin, şeytana teslim olmayın.

İsimler belirli bir noktada sizleri harekete geçirir. 12 ay değişimdir. 12 gezegen sizlere hizmetle hürmetle çalışır ,sistemi asla bozulmaz. Yeter ki siz değişime hazır olun, isimler haktır yolu haktır yolu ilimdir isminizle ilme kavuşun.

Sevgiyle kalın.

Melike Aydın

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder