, ,

2022 yılında bizi neler bekliyor?

2022 yılında bizi neler bekliyor?

 

2022 yılında bizi neler bekliyor?

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha uğurluyoruz. 

2022 Yılı  sağlık, huzur, bolluk, bereket, barış içinde geçmesini diliyorum.

2022 yılını incelediğimde maalesef hiç iç açıcı  şeyler hissedemiyorum.  Yine de ön sezgilerimi yazmak sizlere paylaşmak istiyorum.

   Yeni yılda Türkiye’yi neler bekliyor, siyasette neler yaşanacak, neler değişecek? 2022 yılı dünya  gündeminde ne gibi gelişmeler olacak?  Korona bitecek mi, yoksa yeni salgın dalgalanması mı kapımızda? 2022 yılında hangi burçlar  şanslı hepsi hakkında sizlere ön sezilerimi aktarmak istiyorum.

2022 yılı dünya gündemi

 Öncelikle ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden  doğum haritasına göre önümüzdeki dönemde fazlasıyla hata üstüne hata ile gündemde olacak. 6 ay içerisinde önemli bir sağlık sorunu yaşayabilir, kendi  içlerinde  çalışanlarıyla sorunlar yaşayabilir ya da gizli saklı dosyalar sırlar ortaya çıkabilir. Skandal üstüne skandal yaşanacak dünyaca izleyip göreceğiz .   

Amerika'da 2022 yılında geçmişe ait gizli ajanlar, gizli işler, dosyalar gün yüzüne çıkabilir.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum haritasını incelediğimde, füze, gizli nükleer silahlarla    ilgili anlaşmalar, Iran ve  Irak ile  silahlarla ilgili alışverişlerle gündeme gelinecektir. Gizli anlaşmalar, sözleşmeler, silahlanmayla ilgili konular ve askeri hareketlenmeleri hissediyorum.  Bu süreç 2022 yılının ortalarında gözüküyor. Haziran, Temmuz  ve Aralık aylarında bu daha belirginleşecek, gün yüzüne çıkacaktır. 2022 yılı dünyaca deprem, iç çatırdamalar ödemelerle ilgili rakamları temsil eder. Şunu daha açık belirteyim, önümüzdeki 2022 yılı içerisinde tüm dünyada  ekonomik savaş  başlayacaktır.  Kim kimin cebinde bunu daha net göreceğiz. Açıkçası  dünyaca 9 dokuz doğuracağız. Doğru olan kazanacak, sert kaya ülkeler para için bir bir silkelenecekler. 

2022 yılında  bankacılık sisteminde çok büyük değişimler olacak.4 yıl boyunca bir geçiş süreci olacak. Yani piyasalarda bir aşağı bir yukarı  yönler değişecek, hareketler belli belirsiz olacaktır. 

2022 yılında Türkiye'yi neler bekliyor?

Şubat ayında gerçekleşecek olan yeni Ay’la beraber daha insani koşulların olduğu, iç sıcaklığı, örf ve adetlerimizi hatırlayıp  silkinerek özümüze güzel açılımlar başlıyor. Teknoloji ve dijital ağırlıklı bir değişim, dünyaya yatımlar  yağacağımız bir dönem Türkiye'yi bekliyor olacak. 

Bu yeni ay değişim ve dönüşüm içeren, para alanlarını temsil eden Türkiye'nin  8. evinde gerçekleşiyor. Yani burası krediler, faizler, vergi, dış borçlar, ödemeler alanı. Bu alanlar destekleniyor.

Filin heybetine değil ayak izine bakacaksınız, işte Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Arap ülkeleri ile gündeme çok gelecek. Bu yatırımlar yeni açılımlar getirebilir. Dış yatırımları ise Hindistan, Afganistan, Rusya, Almanya, İngiltere ve İtalya ile olabilir. 

2022 yılında en iyi yatırım araçları neler olacak?

2022 yılında Altın en sağlam yatırım aracı olacak,buna dikkat edelim. Bir çok kez yazılarımda canlı yayınlarımda bunu sizlere belirttim.  Altın 2026 yakala koş dedirtecek. 

Bitcoin, Altcoin, Kripto Para ya yatırım yapanlara Mayıs, Haziran aylarında ve 20 Ocak 2022'den 15 Şubat'a kadar olan dönemde hızlı yükselişler bekliyorum. Borsa da  inişler ve çıkışlar yaşanacaktır, aklınızı başınıza toplayın. 

Gümüş de yükseliş 14 Aralık'tan itibaren artış gösterebilir diye düşünüyorum. Sonrasındaki  2 ay içinde dikkat etmelisiniz,  fare misali yemi yerken kapana kapılmayın. 

2022 yılında doğal afetlere dikkat!

Aralık'ta doğal afetlere, dere yataklarında heyelan ve çokça buzlanmalara bağlı araba kazaları, doğa yürüyüşlerin de dağ ve yamaçlarda dağcılar için kazalara çok dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulunmak istiyorum.  2022 Ocak ayından itibaren sert gece bilir ve doğal afetler yaşanabilir, dikkatli olmakta fayda var.

2022 yılı ekonomik bunalma daralma sıkılma senesi olabilir. Yatırım, alış verişlerinizde akıllıca davranmanızı öneririm. Bu sene epey ilginç konulara imza ata biliriz, gördük göreceğiz. 

2022 yılında 30 Nisan, 16 Mayıs, 25 Ekim, 8 Kasım da  önemli 4 tutulma var. Evrenin şakası olmaz, doğrusu neyse bizleri uyarır. 

 

 2002 ve 2003 yıllarına şöyle bir bakalım. Neler yaşadık nelerle yüzleştik, nasıl sarsıldık. Maddi manevi büyük krizler yaşadık, dolayısıyla   2002 ve 2003 senesini baz alırsanız ekonomik anlamda bir ayna gibi 2022 yi  bizlere yansıtıyor.  Gördük  yine göreceğiz tüm gölgeli  yansıtmaları. Hep ne dedim , Mısır'ın sultanı, Mısır'ın peygamberi Yusuf'un zamanı başladı.  Hz Yusuf'un hayat hikayesinin tekamülünü, aynısını yaşayacağımız bir yansıma. Hz Yusuf'un baba özlemi ,kardeş ihaneti, Züleyha’ nın iftirası, zindan, yıllarca eziyet, rüyası, kahinlerin iftirası ve sonrası kıtlık sıkıntı. Yani demem şu ki; üretimi arttırmamız gereken bir döneme girdik.  Tarıma, toprağa ve gıdaya yatırım yapmamız gereken bir yıl .Bu süreç 2026 ya kadar çok önemli.  Çünkü toprak elementi   Boğa dönemini gösteriyor, yani değişmeyecek bir düzeni getirmek demek. 

Yani güven veren bir yapı olacak,  Uranüs uyarıyor. Uranüs aslında şok edici,  ani ve sürpriz yeni değişimleri temsil ederken, bizler belki de artık dünyaca alışmış olduğumuz ekonomik sistemi kabullenip izleyeceğiz .

Değişecek mi evet  değişecek. Ekonomi dolar endeksli olmayabilir. Kripto paralar ya da dijitale endeksleneceğiz. 

Şunu daha açık anlayalım, Boğa doğru gıda doğru beslenmekle de alakalı. Dünyada gıdaya ulaşmak zor olabilir. Yani kıtlığın kibarcası bu.

Vergi artışı 2023- 2024 e kadar devam edecek. Yeni vergiler gelebilir. 2022 ortalarında ani vergi indirimleri, yeni yapılanmalar, hatta büyük indirimler olabilir. 


Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder