, , , , ,

Kalbin radarı Kur'an dır!

Kalbin radarı Kur'an dır!



 Kalbin radarı Kur'an dır!

 Âl-i İmrân Suresi 190-191 . Ayet Tefsiri :  İste ne istersen iste, ama hayrına olacağını güzel gelişeceğini iyi ulaşabileceğini iste. Düşünün masal bir dünyada Alaaddin in sihirli lambasından bir cin çıkacak, dile benden ne dilersen  diyecek. İlk akla sizce ne gelir? Tahmin etmek okalar da zor değil dimi. Tabi ki dünyalık ev araba çok zengin olmak gibi şeyler.  Allah akıl ilim bilgelik sahibi insan olmayı hepimize nasip etsin.  Allah, isteyeni sever mükafatlandırır, bu dünya mükafatlarının karşılığını alma dünyası. Bu evrendeki her canlı en güzelini hak ediyor. İyilik güzellik şansı beraberinde getirsin. Bir düşünün her şey iyi olsa nasıl olurdu. Allah her iyilikte bir gölge yansıtmıştır , her kötülüğe de bir gölge yansıtmıştır.   Bu yüzden imtihanın gereği olarak insanlarda hem kötü hem iyi duygular yaratmıştır. İnsanlar genellikle akılları ve vicdanlarıyla  iyiyi kötüden ayırabilecek durumda olmalılar. Dolaysıyla karşı taraftan gelen  negatif bir söz veya bir davranış karşısında insanın kalbi  incinmez mi tabi ki incinir. Şöyle bir düşünün karşı taraf size  güzel bir söz veya davranışında pozitif bir yaklaşım sergilediğinde sizin de tavrınız pozitif olur.  İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğü en güzel olan şeyle sav, yani affet bağışla, af etmek canınız yansa da kalbi rahatlatır.

 Allah size yapılanı unutmaz elbet ,er geç hak yerini bulur. Bazılarımız kendisine yapılanı asla af etmez içi içini kemirir. Bu insanın  iç yansımasını etkiler, pozitif insanlara karşı tutumu da negatif yönden olur. Bu hem iş alanınız da, hem aile aşk sağlık tüm bu alanlarda hayatınızda olumsuz açılar sergiler.

 Kendi korku tünelimizi bizler yaratır, bizler çıkış yolu ararız.  Yoldaki adresimiz adım adım kutsal kitabımız Kuranı Kerim , ilminiz bilginiz düşüncelerimiz bizdeki olan akım  pozitif iyi niyet samimiyet bağışlayıcı   bunu kabullenin. Bu düşünceyle negatif  insanı en güzel şekilde önle. O zaman bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost oluvermiştir.

 Bakın ayetlerde ne anlatıyor (Fussilet, 41/34),

Allah’ın bir rahmet eseridir ki, sen onlara yumuşak davrandın. Eğer sen huysuz, katı kalpli birisi olsaydın, muhakkak onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi.(Al-i İmran, 3/159),

(Ey Musa ve Harun!) Firavun’a gidin. Çünkü o azmıştır. Ona yumuşak söz söyleyin. Belki öğüt alır yahut korkar.” (Tâhâ, 20/43-44)

mealindeki ayetlerde insanın bu psikolojik donanımına işaret edilmiştir.

Güzel düşünce, karşı tarafı pozitif çizgiyi çeken bir çekime sahip olduğu gibi, insanın kendi iç aleminde de huzur  bulmasını ve hayattan muhteşem  lezzet almasını sağlar.  Şimdi gelelim kaderimize.

 Kaderi bir tek Allah değiştirir o istemese olmaz. Kaderin levh-i mahfuzda yazılması kazadır. Bir kimseye takdir edilen bela, kaza-i muallak ise, o kimsenin dua etmesi de takdir edilmişse, dua eder, kabul olunca belayı önler. Duanın belayı önlemesi de kaza ve kaderdendir. Şemsiye yağmura siper olduğu gibi, dua da belaya siper olur. Yani mümin kulların silahı duadır.  unutmayalım kaderimizde bizlerin geçmişteki yanlış yolları, yanlış seçimleri, üzen insanlar gereken dersi öğretti.

Yaşamımız ve ömrümüz boyunca   ders veriyor. Asla pes etmeyin asla şikayet etmeyin, bol bol dua ile ilminizi bilginizi geliştirin. Geleceğiniz ve  güzel adımlar atmanız için her şeyin iyi olması için  kalbini tara. 

Sağlıcakla huzurla kalın.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder