, , , ,

Ruhunuzun hangi elementi taşıyor?

 

Ruhunuzun hangi elementi taşıyor?


İnsan bedeni dört elementin etkisini göstermektedir. Hava, ateş, su, toprak bu dört element bedenimizi ruhumuzu bilincimizi duygularımızı yönlendirir. Biz 4 elementin tüm özelliğini taşıyoruz.  Hava hislerimizi ,  ateş öfkemizi, su duygularımızı ,toprak manevi gücü, empati yeteneğimizi  temsil ediyor. Her birini harekete geçirdiğimizde en çok hangisi ağır basıyorsa bizi kölesi eder. Önemli olan bunu dengelemektir, dengeyi kurabildiğimizde  güzelliklere en muhteşem güce sahip oluruz.  

 Bir göz atalım kuranı kerimde Allah bizlere ayetlerinde göstermiştir 

(İsra )süresi ifadeyle nefsin (4 elementin) emrine girerek nefsine köle olarak yaşayacak, ya da dört elementin özelliklerini güzel bir enerjiyle içine üflenen ruhla doğru yolu bul, kendini sev sevki yaşam sana güzellikler sunsun. Kalbini ruhunun güzelliğiyle arındır. Negatif hiç bir kırıntı kalmasın, kalbin katı taş kesilmesin. Her şey benim diyemezsin, sadece sana ait bir ruhun var, onu da kendine köle etme kalbini katılaşmasına izin verme. 

 Herkesin  doğum anı , doğum haritası ve  tüm gezegenlerin etkisinden 1/25 etkisini alır. Gün ay yıl yani günden güne değişikliğe uğrar. 

Yalnız şunu belirtmek isterim ki  bu etki, herkes orantılı dengeleyebilirse ve artısını eksisini tamamlayabilirse ve kendisine negatif yönden fazlalıklarını törpüleyebilirse her güzelliğin farkındalığına varır ve yaşar . 

Sizlere her an anlatıyorum söylüyorum paylaşıyorum ve anne baba kardeş doğum tarihleriniz isminiz bu kök bağlarınızla etkileşimdedir ve bu etkide kalır.  Sizlerin isminizi soy isminizi, soy bağınızı etkiler. Burada önemli olan bunun farkındalığıdır. İsimler ve soy isimler, geleceğinize adeta yol pusulanızdır. Gerisini ileriye yönelik atacağınız olumlu güzel  açılımlar sağlar ve gerçekleştirmek sizin kalbinizle nefsinizle size kalmıştır.  Tüm yaşamınız hayata tutumunuz olumlu potansiyeliniz  enerjiniz  bir güçtür, gücünüze varlığınıza var oluşunuza inananın olacaktır. Gezegenlerin ve bu güzel evrenin gökyüzündeki hareketlerine konumuna yani sizin doğduğunuz gün tüm benliğiniz kişiliğinizle birlikte bağlantıyı incelediğimizde  bizlere büyük yol gösterir. Geleceğiniz için kendi vizyonunuzu geliştirin, evrendeki gezegenler olumlu acıları genişletmeye yardımcı olur. Yaşam alanımızdaki değişimleri açıklayan o kadar çok çok faktörler var ki, hiçbir ilişkiyi sadece isminizle soyadınızla dayandırmamalısınız. Doğum haritanızda rakam eş değerleri de kendini göstermektedir bu göz ardı edilemez. Doğduğunuz şehrin önemi de vardır. Şimdi gezegenleriniz sizlerin haritanızda birinci evinizde ikinci en üst 12 evinizde bulunduğunda; her işte ,aşkta, ailede ,sağlıkta ,iş ortamınızda  yardımcı olur.

  Dört element kalbin zincirine , nefsimize bağlıdır. Bu zincire hangi duygularla tutunup gitmeniz size bağlıdır. İyi kötüyü törpüleyerek yolumuzu aydınlatabilir , başarıyla karnemizi elimize alabiliriz.

Yani kötülük tarafımızın belini kırarak özgürleşebiliriz. Nefsin kölesi olmamaya dikkat edelim.  

1- Eğer doğum haritanızda Ateş elementi etkisi fazlaysa ve bunu törpüleyebiliyorsak ve  bundan kurtulmak istiyorsanız  (Öfke, kin nefret inat iç patlaması ve acımasız tarafı ) 

Ateş elementini doğru dizginlememiz ve manevi yönümüzü kullanmak için hayatınızın yaşamın vermiş olduğu mücadeleyi içinde adaletli savaşmanız gerekiyor.  Haksızlıklara karşı daha sabırlı olmak için mücadele tabi ki şart, daha duyarlı  olmalısınız. Bir insan size hakaretle yaklaşıyorsa siz sakinliğinizi koruya bilir onun seviyesine düşmemek için o ortamı terk ede bilirsiniz yada uygun bir ifadeyle kendi alanınızı koruya bilirsiniz. Öfkelenerek, kavga ederek boş bir savaş içine girmek yerine öncülünüzü empati kurmaya yöneltin.. Karşı insanın duyguları karma karışık iç dünyasında kendiyle savaşıyor olabilir . Unutmayalım ki savaştan bir galip çıkar, buda ilmine bilgisine kuvvetli insan olur..   Bilgili insan daha geniş bir çerçeveden bakar.  İyimser açık iyi niyetli insan daha duyarlı daha sempatik tir. Düşünün bir eve misafir gittiniz,ev sahibinin yüzü asık hiç gülmüyor o evde oturabilimiyiz? Kendimizi rahatsız hissederiz, kötü hissederiz değilmi?    Ve o ortamdan çıktınız anda o ev sahibini etrafımıza  kötülemek yerine olumlu düşünüp daha pozitif bir yaklaşım gerekmez mi? Vereceğiniz enerjiyi daha gerçekçi ve faydalı işlere yöneltmelisiniz. Öfkenizi değil alınganlığınızı değil doğru olan neyse onu yönlendirmelisiniz. Adaletsizlere, zalim olanlara yetim hakkı yiyenlere çalıp çarpanlara  vicdanı  yitirenlere onurlarını kaybeden insanlara karşı kendinizi savunma hakkına sahipsiniz.   Bütün mahsun insanlara destek vermeyi seçebilirsiniz ve savuna bilirsiniz. Kızgınlığımız organize olarak kanunen hak hukuk adalet içinde sesimizi duyura bilir ,sosyal haklarımızı koruyarak sesimizi topluma iyi empati düşünceyle birlik beraber içinde  her alanda duyurma yetkisine sahipsiniz. Bu güzel iyi niyetinizi doğru kullandınız anda  daha duyarlı emin adımlarla kalıcı izlenim bırakırsınız.

Sessiz insanların  hakkını , kendini savunamayanı koruyup kolluya bilirsiniz. Kötülüğe ortak olmayın,  olanlara da göz yummayın. Ateş elementini iyi yönünü iyi kullanın, negatif yönünü cımbızla çıkarın.   Bu şekilde olumlu kullanabilirsiniz. Hayatınızda muhteşem güzel açılımlarla bolluk bereket sağlık refah içinde yaşamınızı sürdüre bilirsiniz. Ufak küçük şeylere canınızı sıkmayın. Allah kuranı kerimde doğru ilim saf bir temizlik güzellikler güzel nimetler sunmuştur (Allah ) Kuranı kerimin tüm ayetlerinde insanı nefsiyle imtihan vermiştir, nefisiniz sizin imtihanınızdır. Nefsinizin kölesi değil efendisi olun.  Vicdanı olmayanlarla sabırla mücadele  edin (bakara )106. ayet: Biz, daha hayırlısını veya bir benzerini getirinceye (kadar) hiçbir ayeti neshetmez (hükmünü yürürlükten kaldırmaz) veya unutturmayız. Bilmez misin ki Allah, gerçekten her şeye gücü yetirendir.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder