, ,

2021 Hazreti Davut’un yıldızı, ruhanin bedenen aydınlanma dönemi


2021 Hazreti Davut’un yıldızı, ruhanin bedenen aydınlanma dönemi2021 Hazreti Davut’un yıldızı, ruhanin bedenen aydınlanma dönemi . 

Mucizelerin taşıyacağı yılın işaretleri, zikir güzel konuşma!
2021 e az kaldı , nefsinle savaşacak, sonunda kazanacaksın. İnanç, kutsal aile, vatan , sevgi , şefkat, inanan doğru yolda olanın yılı olacak. Tüm etkileri güneş tutulmasıyla birlikte harekete geçiyor.
Hazreti Davut ismi Kuran’da da geçen bir peygamberdir. Peygamberler arasında kitap verilmiş olanlardan biri olduğu için birçok kişi Hazreti Davud’un hayatını merak etmektedir.

Hazreti Davut peygamberin hayatı nasıldı?
Davut peygamberin mesleği ve mucizeleri nedir?

Hazreti Davud (as) güzel sesiyle ünlü bir peygamberdi.
Bugün benzetme olarak kullanılan "Davudi Sesi" kavramı Hazreti Davut'a atıfta bulunulan bir sözdür.
Hz. Davud, Kudüs'te doğmuş,İsrail ulusuna peygamber olarak gönderilmiş, kral olarak da yaşamış bir peygamberdir. Öldüğünde 100 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Kuran'da Hz. Davud (a.s.) 'un adı 16 kez geçmektedir. Hz. Davud (a.s.) 'a Zebur isminde İbranice dilinde kitap indirilmiştir.
Hazreti Davud (A.S.) Mesleği nedir?
Hazreti Davut, bir çok işte yeteneği olan bir peygamberdi. Yaptığı işler ise; daha küçüklükten başlayarak 15 yaşına kadar çobanlık yapmıştır. Sonrasında demir işlemeciliği, zırh imalatçısı, ordu komutanlığı yapmış ve Allah tarafından Hz Davut'a hükümdarlık verilmiştir.Aynı zamanda ilk kez demiri işleyen ve demiri insanlığın hizmetine sunan ilk kişi Hazreti Davud (a. s.)’dır.

Hazreti Davud (A.S.)’ın Mucizeleri ve İlgili Ayetler.


Davud (a.s.) Zebur’u okuduğu zamanlarda kuşlar, taşlar ve dağlar kendisini dinler ve okuduklarına iştirak ederlerdi. Her yerden kuşlar gelir ve kendisine icabet edip okuduğu namelere onlar da katılırdı. Davud (a. s.)’a Allah kuşları, yırtıcı olan hayvanları, taşları, dağları ona musahhar kılmıştır.
Böylece her biri Hazreti Davud (a.s.)’ın buyruklarını yerine getirirlerdi. Bütün kuşlar, yırtıcı hayvanlar, dağlar ve taşlar Kuran’da da bildirildiği üzere Hazreti Davud (a.s.) ile birlikte Allah’ı teşbih ederlerdi.
Yırtıcı hayvanların her biri Hazreti Davud (a.s.)’a bağlılık ile emirlerini yerine getirirdi. Hazreti Davud(a. s.)’ın çok güzel sesi vardı ve bu ses ile hayvanları dahi etkiliyordu. Hazreti Davud (a.s.)’ın ismi Kuran’da Sad Suresi, Enbiya Suresi, İsra Suresi, Enam Suresi, Maide Suresi, Nisa Suresi ve Bakara surelerinde geçmektedir. Kuran’da Allah, Hazreti Davud (a. s.)’a verdiği özellikleri ve onun mucizelerini belirtmiştir. Calut ile savaşı da Kuran’da geçmektedir.
Sevgi ve merhamet sizlerle olsun.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder