, ,

Nedir bu İsrail oğullarından çektiğimiz.




Nedir bu İsrail oğullarından çektiğimiz.


Bu İsrail oğlu düşünceye sahip olanlar, hâlâ bizleri etkisi altına alıyor.

Bunların ne kalbi ne de gözü doyar , böyle insanlar furağın yaverleri!

Halen  günümüzde böyle nankör, inat, inkarcı insanlar var. Ne eş ne aile ne de kardeş bilirler.

Yerler içerler, inkar ederler, hak hukuk adalet bilmezler. Ben böyle insanları lanetliyorum. Aile sine kardeşine, anne, baba , eşine şiddet uygulayan, aldatan arkadan iftira atan bunlar, furağın çocuklarıdır diye bilirim. Bakın kuranı inkar edenler bunlar, Allah ı inkar edenler bunlar .İyi görünüp sonra döneklik edenler de bunlar.

2021 yılının 1 rakama düşmesi , manevi bir dönüşüme girmek, iç dünyamızda çelişkiler yaşayıp kendimizi sorgulayacağımız bir yıl.

Hayat tekamülden ibaret. 

Hz Musa'nın mucizeleri geldi aklıma.

Daha çok şeylere şahit olacağız, din ahlak ben benim diyen hacısı hocası, din ayrımcılığı ortalık karışacak. Furağın gündemi , sonra işte ayet açık açık söylüyor, okuyan benim ne demek istediğimi anlayacaktır.

 Kötüler yok olacak, iyiler kazanacak , bari geç olmadan kendilerine gelseler.

Bakın ayet açıkça bizlere anlatıyor.

İsrâiloğulları’nın ilâhî bir emir uyarınca Mısır’dan ayrılmaları zamanı gelmiş ve bu amaçla yola çıkmışlardı. Zalimliğinden ve inadından ödün vermek istemeyen Firavun ve adamları da hışımla onların peşine düşmüşlerdi. İşte bu sırada bir mûcize gerçekleşti: Deniz yarıldı, İsrâiloğulları Allah’ın yardımıyla denizin öteki yakasına geçmeyi başardılar, Firavun ve taraftarları ise boğuldular (bk. Bakara 2/50; A‘râf 7/136; Enfâl 8/54).

Boğulacağını anlayan Firavun’un o esnada iman sözcüklerini söylemiş olması, 91. âyetteki ifade ve diğer deliller ışığında geniş biçimde tartışılmış ve farklı kanaatler ileri sürülmüş olmakla birlikte, İslâm âlimlerinin çoğunluğu Firavun’un bu imanının geçerli olmadığı sonucuna ulaşmışlardır.

Mısır’da firavunların cesetleri mumyalanarak koruma altına alınıyordu. 92. âyette ise Hz. Mûsâ’ya karşı direnen ve denizde boğulan bu Firavun’un cesedinin mumyalanmadan, bir mûcize eseri korunmuş olduğu anlaşılmaktadır. Nitekim Cebelein mevkiinde, mumyalanmadığı halde hiç bozulmamış bir ceset bulunmuştur. British Museum’da muhafaza edilen bu cesedin en az 3000 yıllık olduğu tespit edilmiştir. (Firavun, Firavun’un boğulması, âyetteki “deniz” ile nerenin kastedildiği ve son andaki imanıyla ilgili görüşler hakkında bk. A‘râf 7/135-136; Ömer Faruk Harman, “Firavun”, DİA, XIII, 118-121).

93. âyette İsrâiloğulları’nın Firavun’un zulmünden kurtarıldıktan sonra seçkin, güzel ve emin bir yere yerleştirildikleri, nimetlerle donatıldıkları ve ancak ilim geldikten sonra ayrılığa düştükleri belirtilmektedir (bu yerin neresi olduğu hakkındaki görüşler için bk. A‘râf 7/137; “ilmin gelmesi” ve “ihtilâfa düşmeleri”nin anlamı hakkında bk. Âl-i İmrân 3/19).

Kaynak : Kur'an Yolu

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder