, ,

Geçmişe meydan okuyun,affetmek merhameti arttırır

geçmişe meydan oku


Geçmişe meydan okuyun.

Geçmişi affet, kendini azat et, kendini sev saygı duy, sana yapılanı affet. Affetmek merhameti artırır . İşini, eşini, aileni, çocuklarını sev. Sevgi ilaçtır, sevgi kendini büyütmektir.

Sevgi tüm engelleri aşar, sevgi ayettir, sevgi kurandır, sevgi tohumdur. Sevgiyi kurak kalbinde dua ile yeşert büyüsün, büyürken tüm sevdiklerinle de  paylaş.

Kırılmadan incinmeden acı çekmeden doğru yolu bulamazsın. Şükretmek ne güzel değil mi?

Hamd etmek Hz Muhammed'in isminden gelmekti. Allah ismiyle ayetleriyle bizleri kuranda anlatıyor.. Geçmişteki iyi bir şeyi düşünüp, geleceği de umutla bekleyebilirsiniz.

Dua edebilmek çok kolay. Bir yere oturup dua et ,yürürken dua et. Dua etmek sadece Allah'la konuşabilmektir. Ondan hayrı güzeli isteyerek, ona inanarak düşüncelerinizi rahat bırakarak yürekten inanarak yapılabiliyorsanız tüm zorlukları onun rızasıyla da  aşarsınız.

Bir meslekte bir işte başarılı olmak, insanın ruh sağlığı olumlu etkiler. O nedenle işinizi severek yapmanız çok önemlidir.

Ne demiş Yunus Emre

''Bugünün işini yarına bırakma''. Mümkün olabildiğince kendinizle barışık olun, her ne olursa olsun iradenizle sinirlenmeden sakin düşünmek iyi çözümlere götürüyor. Yeteneklerinizin farkında olup, hatalarınızı görmek önemli. Başarısızlıklarınızdan ders çıkarıp, öz eleştiri yapmak ve kendini vazgeçilmez sanmamak lazım.

Başkalarına ve kendinize güvenin. Her insan kötü değil bu dünyada. İnsan kendinin aynasıdır. Allah insanı kendi ruhundan nurundan yaratmıştır, kendine eziyet eden Rabbi'ni gücendirir, üzer.

Allahü teâlânın yardımı, kulun sabrı ile beraberdir.

Zamanın tutsağı olmayın. Yeri geldiğinde ''hayır” demeyi bilin. Sürekli inciniyorsanız kırılıyorsanız hayır demeyi öğrenin bunu yapın ve zamanın baskısından kurtulun.

Korkuyla davranmanın bedeli ağır olur.

İletişiminizde başkaldıran ve boyun eğen olmayın. Uzlaşma için yer ve zaman yaratın.. Olaylara yansız olarak bakmaya çalışın.

Doğru, güzel, iyi, olumlu eylemlerinizin ödülleneceğini beklemeyin.

Neyi değiştireceğinizi düşünün. Bütün insanlar kendilerini üstün görür buna ihtiyaçları vardır unutmayın. İnsanları sözleriyle değil, davranışları, tutumları eylemleriyle değerlendirin.

Gizli düşmanlık, kin duyguları beslemeyin. Birlik beraberlik eşitlik ne güzel aynaymış.

Allah bizlere ismiyle yansıtmış.

1/ a. Üstünüzde baskı üzüntü keder varsa, sorunlarınızı anlatın, kime? Allah dua ederek.

2/ b. Çözüm yollarını gözünüzde canlandırın, nasıl mı? Allah ile dua ile buluş.

3/c. Büyük bir istek ve gayretle duana güven. Olmadı deme ,pes etme, kendin için hayır olanı seni bizi yaratan Allah bilir. Allah ol dediğinde zamanı geldiğinde olur. Yaradan yine bizi duyar ve ismimizin yanına not düşer.

Hep iste, iyiyi iste, güzeli iste. Unutmayalım ki şu kâinata 3 boyutla geliyoruz . Anne karnı, dünya, ahiret evet tam üç boyut dayız. Bunun 4. boyutu yoktur.

Bu dünyaya tohum gibi ekildik, bunun hasılatı çıkardığı mahsulatın en alası şükürdür. Şükrün mikyası; kanaattir ve iktisattır ve rızadır ve memnuniyettir, hamddır.

Şükürsüzlüğün mizanı hırstır ,öfke, kin, nefret, kıskançlık ve israftır.

Hürmetsizliktir, kısacası haramdır değil mi.

Fatiha süresi, elam süresi, nisa süresi, nas süresi, al imran suresi, İsra süresi, nur süresi, Meryem süresi, rahman süresi,  mümİn süresi, kuranı kerim tüm insanlığı evreni bizi bize anlatmış daha ne diyeyim . İsmini bilen rabbini bilir, kendini bilmeyen şu evrende yolunu kaybetmiş olur . Hayat rehberiniz Kur’an içindedir (Hz) Peygamberimizin yolunda yürümeyi yanında olmaya nasip etsin. Bu nedenle şükür ayetlerini okuyun, okudukça pozitif olursunuz, negatif şeytanın işidir.

Unutmayalım ki ''ilim müminin yitik malıdır'' Dua insanın silahıdır.

Sevdikleriniz değer verdiğiniz insanlarla, sevgiyle sağlıkla huzurla kalın.

İsminizle umutlu huzurlu yaşayın.

Share:
Yer: İstanbul, Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder