, , , ,

2023 yılında Türkiye ve dünyayı neler bekliyor.

2023 yılında  Türkiye ve dünyayı  neler bekliyor?

2023 yılında Türkiye ve dünyayı neler bekliyor?

2023 yılı tünelin sonundan başlıyor. 

Türkiye haritası harflerle konuşuyor, gezegenler eşlik ediyor, yıldızlar yerinde durmuyor. 


 Gezegenler güzel bir tablo çiziyor, bizde bu tablodan bakmamız gerekiyor.  Artık düğmeye basıldı, kırmızı çizgiden çıkıldı çıkmamız gerekiyordu zaman geldi . 2020 yılı ve 2021 yıllarını değerlendirdiğim yazılarımda  yaşanacaklar hakkındaki ön görülerimi paylaşmış, şahsi olarak hislerim ve çalışmalarımdan çıkardığım  düşüncelerimi anlatmıştım. Salgın hastalık, deprem ve seller gibi felaketler, haşa gaybı Allah’tan başka kimse bilemez. Ben ön görüşlerimi paylaştım. Evren konuşuyor ,evren ve gezegenler bizlere birer pusula oluyor, yol tarifi veriyor.

 Sevgili okurlarım   2 yıl önce, 2020’de dünyayı etkileyecek bir döngü olacağını yorumlamıştım. Salgın bir hastalık bizleri etkisinde alacağın, büyük imtihanlar yaşıyacağımızı, hak hukuk adalet arayışıyla krizlerin çıkacağını ve altına yatırım yapılmasını , sanal ortamda kayıplar olacağını, doların çıkışının yaşanacağını belirttim ama devamında da ülkemizin yeniden bir doğum yaşıyacağını küllerinden yeniden doğacağı bir döneme gireceğini şimdiden söyleye bilirim. Yani buyurun Halil İbrahim’in sofrasına.


 Bu bir uyanış, yenilenme ve dönüşüm başlıyor . 


Zulüm işkence sancıları bitiyor, yeni başlangıçlar geliyor.

  Düne değil yarına yeni adımlar atılacağı, umudumuzun birlik ve beraberlikten yana olacağı bir sürece giriliyor.

 Huzurlu bir döngü Türkiye’yi bekliyor. Acıların tekrar etmeyeceğini, acıların verdiği olgunluğu, mutluluğun, sağlığın her şeyden önemli olduğunu hatırlayacağımız bir süreç. Maddi dengeler ve önceliklerimiz değişecek, hazır olun! 

İnançlarımız değerlerimiz ön planda tutulacak ve yönetim biçimi aynı kalmayacak, belirmek isterim değişim geliyor.

Gelecek umutlu huzurlu geliyor tabiki bu süreçte sabırlı olmanız gerekiyor.

 2023 başlayıp 2025 yılına kadar önemli bir süreç olduğunu söyleye bilirim.

 Bir manevi yaşamlarımız değişecek. Yeni düzenler gelecek, çoçuklara Z kuşağına yatırım yapılacak, hem bireysel düzen hem de aile düzenleri değişecek. Evren gökyüzü unuttuğumuz değerleri bizlere hatırlatacak, şimdiden hatırlattı bunları görmemiz gerekiyordu. Fazla harcama, savurup atmak , elimizdekileri daha kıymetli hale getirdi giden geleni aratır derler. Din, din adamları gündem olacak. 2023 yılında bunları çok konuşulacaktır.  Şükür, sevgi ve emanete sahip çıkmamız gerektiğini anlayacağımız bir düzen bizleri bekliyor .Bunun için unuttuğumuz değerleri hatırlamamız şart. Yüzeysel ilişkilerden vazgeçin. Olmadığınız biri gibi davranmaktan vazgeçin. Gerçekleri görün, özümseyin. Dua ise en güzel terapi.


 Yani siyasi ve dini liderlerle ilgili büyük değişimlerle, risklerle dolu bir sürecin başlangıcındayız. Özellikle 2019 den bu yana yaşadıklarımızı, yaşattıklarımızı, herkesin bireysel olarak gözden geçirmesi gereken bir yıl. 2023- 2024- 2025 boyunca gündemde olacak konular ise teknoloji, tıp, basın yayın, bankalar, sanal paralar, kıtlık su savaşları ve deri hastalıkları ,havadan ve sudan gelecek doğa olayları... Kötüye hizmet edip iyiyi yok sayanların kaybedeceği, emek veren, iyilikten vazgeçmeyenlerin kazanacağı bir süreçe girdik hepimize kolay gelsin.

 Harfler rakamlar 3 enerjiyle başlamakta , tüm dünyada depremleri, selleri, suya bağlı zehirlenmeleri işaret ediyor. 2023  Haziran ayının başından ortasına kadar olan süreçte deprem sel özellikle kuzey bölgelerimiz, Bodrum, İzmir ve ülkemizin doğu bölgeleri daha riskli enerjiler bulunuyor.  2023 Temmuz ayıyla beraber Petrol ve su ile  ilgili alanlarda ciddi anlamda gelişmeler ve sorunlar, yakın ülkelerde anlaşılmamazlık bunun getirisi olarak da mecburi yapılanmalar yaşanabilir. Özellikle Amerika, Çin ve Rusya  da değişiklikler görülebilir. Öte yandan Türkiye’de  bu süreçte daha temkinli güvenilir adımlar sakin bir duruş sergileyecektir.  2023 yılında şiddetli hava değişimleri ,salgın hastalıkların artmasına sebebiyet verebilir.


Bu anlamda en çok etkilenecek ülkeler Çin, Cezayir, Hindistan ve Yunanistan. Siyasi liderler ve önemli isimlerle ilgili skandallar gündeme gelebilir. Ani gelişimlere açık  bir 2023 bekliyorum.  Diğer yandan terör saldırıları, pusu kumpas gündem değişimi görülüyor. Hükümetlerdeki değişiklik insanları ikiye ayırıyor  ve büyük önemli gelişmeler, dünya çapında işbirlikleri yaşayabiliriz.

Sanat ve bilimde de pek çok ilkin altına imza atacağımız bir diriliş dönemi olduğunu söyleyebilirim.

Hayat güçlüyü sever merhametliyi vicdanlı olanı sever.   Azimli kalbi güzel temiz olanı destekler cesurları sever. Kendi hayat hikayemizin kahramanları olmak için mücadeleden, doğrularımıza sahip çıkmaktan uzaklaşmayalım, vazgeçmeyelim. Sevelim, emek verelim. Dünya daha iyi bir yer olsun istiyorsak, bunu sevgi ile yapacağımız gerçeğini kabullenelim. Yolumuz açık olsun kabinizin ekmeği kendi elinizde, kendinizi suçlamayın kendinizi seviniz. Kendinizden ödül vermeyeceğiniz bir yılınız olsun Türkiye.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder